Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bexinho23

    őstag

    Sziasztok!

    2008 áprilisában vettem egy Asus X53L típusú notebook-ot. 2 év garancia van rá, lekopogom, eddig minden jól megy, probléma nem volt vele. 1 év elteltével az 1 GB ram-ot kibővítettem egy azonos 1GB ram-mal, mivel kevésnek bizonyult a WIN 7 gyors futtatásához. Igazából 4 kérdésem lenne.

    1. Eddig már 3x szedtem szét (csavarokat nem feszegetve) a notit, hogy kitakarítsam. Megjegyzem, mindig jól tettem, mert elég sok por megült benne mindig. Általában everest hőmérséklet figyelőn keresztül nézem a procik és a winchester hőfokát. Szóval, ha a Winchester 38-43 fok között szokott lenni 720p-s film, vagy éppen képszerkesztés közben, az mennyire gond egy laptopnál? A maximum az 45 fok volt, azt sosem lépte túl. A kétmagos processzorom egyenként 50-60 fok között van, erősebb és folyamatosabb munka közben ez 65 fokig felpöröghet. Ez mennyire "megbocsájtható"? A laptopot amúgy egy sík felületen használom, így az alsó szellőző nyílások is szabadon vannak.

    2. Mint említettem, párszor szétszedtem már a notit, és a kérdésem az, hogy sok helyen olvastam ez befolyásolja a garanciát. Igazából most április végén lejár a garancia, de kérdezem kíváncsiságból, hogy hogyan vizsgálják és bírálják el, hogy szét lett szedve, ha semmi matrica belül nem lett feltépve? (új RAM-ot kivenném amúgy garanciaút idejére)

    3. Van egy expressz card foglalat. Sajnos nekem ez nem mond sok mindent. Megtudná valaki mondani, hogy röviden ez mire jó?

    4. Készítettem egy képet pár órája a laptop belsejéről. A jobb alsó sarokban van téglalap alakú fém. Mellette egy üres hely egy ugyan ilyennek (gondolom én). Ez micsoda?
    http://kepfeltoltes.hu/view/100123/SUC59266_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A laptop amúgy integrált videokártyával van felszerelve (intel), és ha jól emlékszem egy Realtek 6700-es hangkártyával. Ha valami történne pár év múlva valamelyikkel, akkor az egész alaplap cserét jelentene? És ez egy laptop esetében mennyit jelentene (költség)?

    Üdvözlettel:
    Bex

    ui.: 2008-ban 180.000 ezerért vettem.

Új hozzászólás Aktív témák