Új hozzászólás Aktív témák
-
ESP23
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Van egy ASUS UM425I notebookom. Tegnapelőtt este lecsuktam, tegnap felnyitottam, le volt merülve. Feltöltöttem és semmi nem történik. A ventilátor pörög, se kép, se a billentyűzet nem világít. Mit tudok tenni? 2 hetes a gép. -
Csápájev
őstag
Sziasztok
Irodai munkára kell nekem egy laptop és kinéztem egy Vivobook S533ea-t
Szerintetek mennyire jó vétel?
A touch pad itt is tud másodlagos kijelző lenni? -
válasz
BLUE TORNADO #32793 üzenetére
ok
-
válasz
BLUE TORNADO #32791 üzenetére
Értem… akkor addig ez így maradt.
-
válasz
SkyLine3000 #32789 üzenetére
Ez még nem is bonyolult. A palmrestet kell leszedni. 😀
-
SkyLine3000
addikt
Néztem videókat hdd-ssd cseréről, de elment a kedvem tőle. Szét kell szedni az egész notit jóformán. Akksit sem lehet kiszedni simán belőle (hálózatról menne). Egyáltalán nem felhasználóbarát megoldás. Asszem, mást keresek.
-
válasz
SkyLine3000 #32786 üzenetére
Szia.
Erre simán felteszi a win is. -
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
A 12 éves lányomnak vennék egy notit, használtat. Kinéztem egy Vivobook 15-öt.
i5-8250U/8 Gb ddr4/Geforce MX130/1Tb hdd/FHD a konfig. 2 éves.
A jelenlegi Samsung notimnál bőven jobb (i3-3120m, AMD 7670M 1gb/8gb ddr3)
Elvileg ASUS VivoBook 15 A542UF-DM119 a tzípusa, de ilyen a542uf-et nem találtam az asus oldalán. Lehet, h X542UF? Viszont sem Firefox, sem Opera alatt nem igazán jönnek be az oldalak, ahol konkrétan a driverek vannak az Asus oldalán. Ha rányomok egy konkrét típusra, , elkezd molyolni és végül kiírja, hogy "hamarosan visszatérünk, az oldal átmenetileg bezárt, fejlesztés miatt."
Ha szükség lenne rá, honnan lehet hozzá drivereket leszedni? Ez az ivanrf.com oldal, amit itt a fórumban találtam? Bár, gondolom, a W10 fölpakolgatja magának őket.
Holnap mennék megnézni, úgyh ha valaki tudna válaszolni, jó lenne.
(Samunál és Acer-nél simán tudtam leszedni a notikhoz drivert. Van még 3 noti a családban) -
Schizoka
aktív tag
Hello!
A laptopom kb. fél évet a fiókban pihent kihasználtság miatt.
Most kapott ssd-t és sajnos az aksija nem veszi a töltést.
Mielőtt új aksit vennék van-e valami okosság kideríteni,hogy az ment tönkre? -
válasz
BLUE TORNADO #32783 üzenetére
Biosba milyen a kép?
Most milyen driver van fent? -
válasz
BLUE TORNADO #32781 üzenetére
Hű… kábel, vagy lcd? Lesz.
-
botond333
csendes tag
válasz
mondeo61 #32777 üzenetére
Szia! Igen, azt az oldalt többször is átolvasgattam, olvastam fórumokat, beszéltem a supportal is, de nem volt nagyon ötletük. Végül egy offline windows reinstall, és a asus support oldalról az összes driver időrendbeni egyenkénti telepítése megoldotta a dolgot. Sajnos úgy néz ki, azok a driverek, amiket a windows automatikusan felrakott kérdés nélkül, nem voltak jók. Utána kellett még egy frissebb LAN drivert keresnem a Realtek oldalán, mert a support oldalról felrakott max kb 22mbps-ig bírta. Talán ez segít, ha másnak is előjön a hiba.
-
Casillero
tag
Sziasztok!
Van egy FX506LU Tuf Gaming gépem (10300H,1660Ti). Van esetleg a biosban rejtett beállítás amit valamilyen billentyűkombinációval fel lehet oldani? Vagy megoldás CPU undervoltra? Ezt az alkalmazásokban (XTU, ThrottleStop) nem lehet állítani mert inaktív a csúszka, mivel a biosban le van tiltva. -
mondeo61
tag
válasz
botond333 #32776 üzenetére
Szia!
[ASUS Armoury Crate] Armoury Crate GYIK | Hivatalos támogatás | ASUS Magyarország
ezt olvad át figyelmesen, valószínű benne lesz a megoldás. Ha nem kompatibilis az eszközöd arra is ír megoldást. -
botond333
csendes tag
Sziasztok! Kb 1.5 éves Asus Strix Scar II GL704GW-nél pár hete tapasztalom, h néha random nem működik a billentyűzet. Olyankor a háttérvilágítás is megfagy. Újraindítás van hogy segít, de van hogy csak sokadig újraindításra lesz jó. BIOSban és Windows újratelepítés közben is hibátlan a billentyűzet. Újratelepítés után Windowsban is minden jó, frissítéseket telepítem, drivereket is az Asus oldaláról, és az Asus Armoury Crate telepítése utáni újraindástól kezdve a billentyűzet megint meghal. Láttatok már ilyesmit? Illetve van valami ötletetek, hogy hogyan orvosoljam? (ha lehet kéne az a program a profilok és a fan control miatt)
-
válasz
BLUE TORNADO #32773 üzenetére
Pedig valamitől ez bekövetkezett, még ha nem is a te hibádból. Akkor most egyik sem megy az lcd-vel?
-
válasz
BLUE TORNADO #32771 üzenetére
Értem, remélem töltőről lehúztad, é skivetted az akksit a művelet idejére?
Meg magad sem voltál feltöltődve. -
válasz
BLUE TORNADO #32769 üzenetére
Akkor lcd-t tegyél be próbának, ha azzal sem javul, akkor alaplapi hiba lesz.
-
válasz
BLUE TORNADO #32767 üzenetére
Ez még inverteres, azt hiszem. Is lehet, vagy lcd
-
válasz
BLUE TORNADO #32764 üzenetére
Ha ott jó, akkor driver hiba lesz valószínűleg.
-
skippper
senior tag
Sziasztok! Van egy ROG Strix Scar 15 notim és az tűnt fel, hogy ha akksiról megy, akkor valami rettenetes rosszak a színei. Nehéz leírni, hogy milyen, mintha kicsit túlszaturált és elcsúszott lenne az összes (olyan, mint amikor TV-n rossz színtér van beállítva és HDR-el próbálkozik, de nem jön össze). Ha rá van dugva a töltő, akkor nem jön elő... ötletek esetleg?
-
válasz
BLUE TORNADO #32762 üzenetére
Szia. Biosba sem, vagy csak windowsban?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Asus x59sl az alany. A háttérvilágítás nem kapcsol be. Szerintetek mi lehet a baj? -
Szia.
Ha otthon használja fix helyen (asztal), én az akksit nem erőltetném, kivéve, ha már semmit nem bír és nincs külön bios elem, hanem ez látja el, akkor csere az is. A ram jót tesz neki, mert így lesz dual channel. Ok nem csodát kell várni, de sokkal gördülékenyebb lesz.
Közben megnéztem, úgy látom nincs benne bios elem, így igen kell neki az akksi csere, ha már nulla, és nem bír semmit. Milyen állpotban van most az akksi? -
Zewa
senior tag
Sziasztok,
Van egy Asus K401LB laptom (i3-5010U, 4GB dd3 1600mhz, 256GB Samsung 850pro, win10pro) amolyan mindennapi böngészős, netezgetős, FHD-ben filmezős gép. Anyukának gondoltam lepasszolom, viszont ráférne már egy új akksi (2óra aktív használat) és a 4GB extra memória is.
Mit gondoltok, érdemes még rákölteni és kielégítő teljesítmény fog nyúltani még pár évig vagy inkább adjam el, csapjak hozzá az említett alkatrészeken felül egy kicsit és inkább váltsak egy fiatalabb, használt gépre?
Köszönöm. -
Giii
senior tag
Fiúk én elsiklottam egy komolynak tűnő hiba mellett.
Valamiért mindig az kattogott a fejemben,hogy háttértár nem tudom miért de most jobban bele turkáltam a HWinfoba és a HD Sentinelbe.
Nos a HWinfo folyamatosan jelzi és a naplózás is figyelmeztetett,hogy baj van.
Háttértár a következő.
Samsung SSD 960EVO 250GB tökéletes állapotban van és semmi hibát nem dob.
Winchester egy HGST HTS721010A9E630
Drive Warningnál 1856-ot ír.
Azon agyalok,hogy kiveszem és csak úgy próbálom meg.Bár ez még így is necces.
A vinyónak 9%-os kondiciót ír viszoont ami fura,hogy teljesítményre 100% viszont itt is 1856 gyenge szektort ír.Az rengeteeeeeg!!! -
Giii
senior tag
válasz
mondeo61 #32752 üzenetére
Ki van kapcsolva minden egyéb dolog.Nincs alvás se semmi.Beállítottam direkt,hogy a merevlemez is 2000 perc után kapcsoljon ki stb......
Megpróbálom monitorral.
Csak itt az a furcsa ha le áll és újra indítod mintha mi sem történne és megy 1-1,5 órát egy huzamba.Ez nem BGA hiba.
Beszéltem ASUS-al azt mondták küldenek egy futárt. Kérdés mennyire megbizható az ASUS és hogy mennyire jó?! -
mondeo61
tag
Az energiagazdálkodás-speciális beállítások-monitor beállításnál nincs véletlen beállítva az írt kikapcsolási idő? Ill. a driverek frissítése rendben van GPU, chipset, stb.? Ezek okozhatnak keveredést lehet, hogy alvóba kapcsolna, de nem tud leállni csak a monitor. + Külső monitorral egy teszt.
-
p06
senior tag
Sziasztok,
Van egy Asus UM425i notebook-om. Ma miután egyszerűen lecsuktam (ilyenkor kikapcsol elvileg), majd egy jó óra múlva felnyitottam, se kép se hang csak fekete kijelző, bekapcsoló gomb világít és a ventilátor forog (melegszik is).
Bekapcsoló gomb hosszan nyomva (tápról) kikapcsol majd azonnal újra bekapcsol magától. Egyedül akkor nem kapcsol vissza ha nincs AC hálózaton. Próbáltam küldő kijelzővel, de semmi. Simán elment ebben az állapotában ~2órát, úgy hogy nem történt semmi, de a proci pöröghet mert melegszik.
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mini-ITX
- Fejhallgatós találkozó
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Építő/felújító topik
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Dell Vostro 5590
- ASUS ROG Zephyrus M16 RTX 3070
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest