- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Az UX410UA típusról mi a véleményetek? Egészen pontosan ezzel szemezek. Jobb lenne 256-os SSD-vel, mert nincs szükségem többre, de sajnos csak ezzel kapni (ez a 300k a max. keretem).
Leginkább az tetszik benne, hogy nincs 10 centi káva a kijelző körül.
Olvasgattam teszteket, igazából jókat írnak róla (max. a kicsit hangos ventit hozzák fel negatívumként), de gondoltam megkérdezlek titeket is.Szóval ennyi pénzért van jobb ultrabook?
-
Dr. Student
senior tag
válasz
khalox #28321 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket.
Menet közben jobban utánanéztem és teszteltem.
Az alapvető probléma a 500M internettel volt. Egyszerűen 30-40MB/s letöltést nem tud igazán kezelni a proci.
Lekorlátoztam 100M és így alig 10-20% a proci kihasználtság. Így használható.Igen, némelyik játékban valóban a dedikált videokártyát nem ismerte fel. Ez megoldotta.
-
khalox
őstag
válasz
Dr. Student #28318 üzenetére
Biztosan megnézted gondolom, így félve kérdezem meg, - de nem az integrált videót használja némelyik telepített játékod?
(Csak mert a váltás korántsem olyan egyértelműen sima ügy, mint amilyennek beállítják, nekem több címet is kényszerítenem kellett, hogy a dedikált videóval induljon, ne az integrálttal. Pl. The Talos Principle, Skyrim, ami a Steamről települt - bár ennek a Steamhez konrkrétan nincsen köze.) -
KubanitoS
veterán
válasz
A fenti kollégának alapvetően igaza van, de ha egy Steam telepítés is 100%-on pörgeti a procit, akkor ott már alapból baj van. MSI Afterburnert tedd fel és nézd meg a hőmérsékleteket játék alatt. Lehet egy sima újrapasztázás is megoldaná a problémádat.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Nem lepődnék meg, ha elkezdene throttling-olni. Itt is és a laptop ajánlós topikban is kismilliószor le lett írva, hogy ezek GL-es N-es meg általában a kommersz 15.6"-os laptopok egyszerűen képtelenek egy valódi négymagos gépet rendesen hűteni. Egyszerűen fizikailag nincs bennük elég hely.
Ráadásul ezek a GL-es gépek elég csalókák, sok esetben gyakorlatilag egy X-es gépet festenek át.
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem egy ASUS GL553VW-FY148D notebook(ot).
Szeretném leírni a problémáimat és hátha valaki tud rá mondani valamit.
Konfig:
i5-6300HQ
8GB memória
960M
120GB M.2
1TB HDD
Új friss telepítés.- Steam telepítés/letöltés során simán 100%-os a processzor használat. ???
Oké, tudom, hogy 500M internetem van, de eddig ez soha nem volt gond az asztali gépen.- Futtattam pár játékot és nagyon nem győzött meg a teljesítménye.
Mortal Kombat XL, pl. menüben is tapasztalat lassúságot. A játék alatt pedig egyszer csak leesik a FPS.Just Cause 3 frissen telepítve a Steamból, mit ír? Low of memory. 8GB memória kell a játékhoz, jah igen, de elfoglal néhány mb az integrált kártya és akkor már nem indul ? Úgy érzékeli, hogy nincs annyi ?
Nem értem...A laptop jól nézz ki, csinos, tetszetős, viszont a teljesítménye vagy nekem túl nagyok az igényeim vagy ennyiért ez várható, nem tudom.
-
-
KubanitoS
veterán
válasz
steelsec #28312 üzenetére
Ebben a proci jobb, mivel már fizikálisan is négy magos, de őszintén szólva marha felesleges, mert a 960m-et a 4200-as proci is vígan kihajtja. Az IPS hiánya komoly negatívum véleményem szerint.
A hűtőpadok nem sokat érnek. Ha az adott gép hűtése alapból gyenge, egy hűtőpad semmit sem fog tudni javítani rajta.
-
KubanitoS
veterán
válasz
PubliCat #28310 üzenetére
Say no more: ASUS N551JW.
Egy régebbi, de bika i5-ös van benne. A gép hűtése amúgy sem bírna el egy i7-est. Ez amúgy szinte az összes "játékos" laptopra is igaz, ezt mindenképpen vedd figyelembe.
A linkelt gép IPS kijelzős, 960m van benne és ahogy nézem már Windows is jár hozzá. Egyedüli hátrány, hogy csak 4 gb ram van benne, ezt érdemes lehet legalább még néggyel kipótolni.
-
PubliCat
tag
Üdv Srácok!
Kissebb dilemmában vagyok. Laptopot szeretnék venni. Az igények: főként játék meg hobbi,filmezés,net, néha lan-ban gémelni, ilyesmik. Az igényeim nem nagyok, egy sima Nvidia 950M nekem elegendő lenne. Ez a kártya Asus-ban vagy Acer-ben működik jobban? Mit tudtok? mik a tapasztalataitok?
Nyilván az alap felállása a konfignak valami ilyesminek kellene lennie:
- 8 gb ram,
- proci i5 6xxx vagy i7 4-5-6xxx,
- vkártya 950m,
- vagy 500 gb hdd vagy 240 ssd,
- kijelző felbontás mindegy számomra, de ha full hd, az se gond,
- usb portok kornak megfelelőek,
- op rendszer kompatibilitás nem kérdés,Nagyjából ezek a gyenge pontjai a konfignak. Erre tudtok valamit javasolni? A ráfordítás olyan 250e Ft körül maximalizálódik.
Köszi a válaszokat,
PubliCat
-
albinolynx
senior tag
Zenbook ux303ua típusú gépnél azt vettem észre, hogy ha BT egeret használok és az alvó módból "visszatér", olyan jelenséget okoz, mintha újra indulna a BT - wifi egység. Magával az egérrel lehet pozicionálni, viszont a wifi hálót eldobja, újra csatlakozik. USB BT vevővel ez a hibajelenség megszűnik, stabil a wifi.
Windows 7 x64 enterprise, asus honlapról a driver. -
asprey
tag
Sziasztok!
Következő hibajelenségről szeretnék valami infót.
Asus X550l ha összekötöm a laptopot filmnézés miatt Hdmi-keresztül egy Lg lcd tv-vel( más tv-n is próbáltam) akkor egyszer csak eldobja a hálózatot és átkapcsol wifi-re de közben úgy le terhelődik a gép, hogy szaggatni kezd mint az őrült. Csak az újra indítás segít és addig tökéletes ameddig nem használom a hdmi kimenetet.
Különböző hdmi kábeleket próbáltam de ott is jelentkezik a hiba. Driverek a legfrissebbek és csak ha csatlakoztatom hdmi-n akkor produkálja a hibát.
Win 8.1 használok. Mi köze van a hdmi-nek a hálózati kártyához?
Minden információt köszönök. -
-
sanycizen
újonc
Sziasztok!
Most vettem egy Asus X550VX-DM069D laptopot, feltelepíttem rá a Win10-et, a legfrisebb drivereket, és sajnos hasonló problémába ütközök, mint az előző hozzászólók. Az itthoni, sőt máshol lévő routerről is ledobál... Szerencsére nem olyan sűrűn, de azért elég idegesítő ahhoz, hogy valami megoldást keressek...
Valakinek valami ötlet, hogy mivel próbálkozzak?
Köszönöm előre is! -
Nem hiszem, hogy a router a gond, mert itthon a TP Linken ami fél éves és a másik házban a UPC-sen is ugyanezt csinálja. De pl tegnap sógornőm gépezett vele és egyszer sem dobta el. Lehet itt a panelban bezavar valami, mert van vagy 25 wifi... Viszont én a routeren csatornát váltottam már elve az automatáról, mert ugyanilyen rouer legalább 3 van a házban.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lalikiraly #28298 üzenetére
El kellene vinni a laptopot valahová és ott megnézni, hogy másik wifin mit csinál. Ezzel könnyedén ki lehet szűrni a hibaforrást. Ha régi a routered, akkor lehet az kezdi megadni magát.
-
Raruh
tag
válasz
Nekem egy Asus RT-10N (vagy valami hasonló) router produkált ilyeneket.. csere lett.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Router típusa? Nem hiszed el, de vannak olyan kombinációk (WiFi kártya <-> router), amik "utálják" egymást és produkálhatnak ilyet.
Más eszközön gondolom nincs ilyen gond. Esetleg át lehet nézni a router configot is, hátha be van állítva valami speciális
-
válasz
HoaryFox #28296 üzenetére
ohh értem!
Namost felmerült egy jó kis zaftos probléma amit nem értek...
A wifije megvan kergülve. Hiába lett egy tiszta Win10 felrakva. Természetesen legálisan aktivált minden.
A wifije egyszerűen elszokta dobni magát. Mintha kikapcsolna. Tök random, de elég sűrűn... És ingadozik a térerő miközbe pár méterre van a routertől... Nem is értem. Driver feltepítve de semmi változás...Valami tipp? Kb 2 perc után dobja el magát lelép a routerről...
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #28273 üzenetére
Sziasztok,
ezzel kapcsolatban nincs senkinek konkrét ötlete/tapasztalata?
-
HoaryFox
őstag
válasz
Lalikiraly #28295 üzenetére
Általában egy hardver a lényeg, az alaplap, amit nem minden nap cserélsz, a többi szabadon cserélhető.
-
-
HoaryFox
őstag
válasz
Lalikiraly #28293 üzenetére
Nagyon egyszerűen működik a dolog: amikor aktiválódik az OEM licensz, akkor a Windows generál magának egy kódot a hardverek alapján, amit feltölt a szerverre és amikor te újratelepíted a gépet, akkor ez a kód nem változik, és a Windows látni fogja, hogy azon a gépen volt aktiválva a Windows és voilá, eredeti Windows
-
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lalikiraly #28290 üzenetére
Akkor nyugodtan telepítheted rá a Win10-et. Nem lesz gond az aktivációval. Sajnos az is benne van, hogy a géped win 8-ra lett tervezve és nincs hozzá teljesen kompatibilis win 10 driver. Lehet ez a gond a wifivel is.
-
válasz
KubanitoS #28289 üzenetére
Szia!
A gép mivel előrtelepített jogtiszta 8,1-el jött ki. De már lassan két éves. Így még bőven tavaj frissült 10-re.
Természetesen aktiválva van a Windows azt írja...Ja és egyébként az újrahúzás fő oka az, hogy a wifi megvan bolondulva. Pedig a wifi adapter is újra lett telepítve meg minden, de szinte semmilyen wifi re nem csatlakozik...
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lalikiraly #28288 üzenetére
Meg kellene nézni mit ír a Gépház a aktiválásról. Ha sikeresen aktiválódott a Windows 10, akkor teljes formattal telepítve a Microsoft oldaláról letöltött legfrissebb Win 10-et elméletileg magátúl aktiválja magát. Neked nem kell csinálni semmit.
Azért nem értem teljesen a dolgot, mert tudtommal a Win 7/8-ról történő ingyenes frissítési lehetőség már régen lejárt.
-
Szép napot!
Van nekünk egy notink, ami előtelepített Win 8.1 volt telepítve, ami időközben frissült 10-re.
Namármost a gép tényleg nagyon bevan lassulva, meg ugye az előtelepített winfos is tele van minden vacakkal hiába szedi le az ember, akkoris marad.
Ha most egy full eredeti Win10 et rakok fel a gépre, akkor az magától fog aktiválódni? Mert ugye a gép hasán már nincs kód írva. Ilyen esetben mik a lehetőségek?Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.: Lajos
-
Soybex
őstag
Hali!
Adott egy ASUS K501LX-DM145D laptop , és olyan problémám akadt vele hogy a wifi-t online játékok esetén hol azt írja ki hogy korlátozott, vagy csak szimplán lecsatlakozik róla és manuálisan kell visszacsatlakoznom rá(be van állítva az automatikus csatlakozás)
Böngészésnél, videónézésnél, (torrentnél) , nincs ilyen gondom. Minden driver-t leszedtem az asus honlapról , tűzfalat vírusirtót se használok. A routerrel nincsen gond, mert telefonról egyszer se dob le.
Ötletek ? -
KubanitoS
veterán
válasz
Nyamikaa #28283 üzenetére
Feltehetőleg a CTRL és a windows jel gomb között van egy "fn" feliratú gomb balra lent (vagy lehet nálad máshol lesz). Ezt kell lenyomva tartani és meg kell keresni, melyik "F" billentyűzeten van a billentyűzetvilágítás növelése gomb. Nálam ez az F4, F3 pedig csökkenti a világítás erősségét.
Tehát FN + F4 kombináció a nyerő. (Legalábbis az N551 ASUS esetében).
-
Nyamikaa
újonc
Sziaasztok !
Moost kaptam magamtól egy ASUS strix gl553 gépecskét
Noooos hát... minek a parasztnak a csoki ha magára keni !?
Tisztára koborultam ,hoooooooogy nem világít a billentyűzettF1-F9 ig semmit se n nyom be
Nem én telepítettem fel stb.stb.
Szóval valami ötletek ?Megköszönném nagyoooon <3
-
steelsec
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #28275 üzenetére
Az Asustól nem is szednék le drivert, de ha veszel valamilyen kártyát ahhoz van win 10/8.1 driver abban biztos lehetsz az hogy az asuson nincs fenn az azért van mert nem azzal gyártják az adott notit.
-
-
steelsec
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #28273 üzenetére
Elmeletileg minden wifi kartyat lehet cserleni, legalabbis nem talalkoztam mostanaban olyannal amit nem lehetett volna. Igazabol gyanitom barmi amit talalsz es tud 5g-t az jo lehet nekem intel van a ROG G751-ben teljesen jo es stabil, de ha cserelnem akkor vennek egy killer AC-t.
De vannak nalam tapasztaltabbak is, talan tobbet tudnak.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
adott egy Asus X550JK-XO031D, amiben Qualcomm Atheros AR956Xkártya van. Na most ez elvileg (és talán gyakorlatilag se
) nem tudja az 5GHz-et.
Lehet ezt cserélni olyanra amit tudja? És ha igen, milyenre érdemes?
Üdv: Zoli
-
HoaryFox
őstag
válasz
Evil Snowman #28269 üzenetére
Szerintem specifikus progi nem létezik ilyenre, legalábbis Asus-nál nem találkoztam még ilyennel sosem.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
1 éves Zenbook Ux303-as gépemen zölden-narancssárgán villog a battery indicator, ilyenkor mi van? -
Sziasztok,
egy apró segítséget szeretnék kérni. Kedvesemnek van egy Asus X550J típusú laptopja. Mivel az esetek 90%-ban egy külső monitorra kötve használja (egyetem + munka miatt) ezért szinte állandóan hálózatról megy. Az akku kímélése érdekében ilyenkor nincs bent a laptoban, hanem kb 40-45%-ra feltöltve félre van rakva.
A maradék 10%-ban amikor akkuról használná, akkor sajnos úgy kell alakítani a dolgokat, hogy az akksis használat előtt vissza teszi a laptopba feltölti, majd ha elérte a 100%-ot akkor leveszi és használja akksiról (pl.: ágy).
A fenti miatt úgymond "egy órával előrébb kell gondolkodni", ami nem baj, csak nem kényelmes.
A kérdésem annyi lenne, hogy van-e esetleg olyan program ehhez az eszközhöz, amiben be tudom azt állítani, hogy 80%-nál ne töltse tovább az akksit ha benn van, hanem azt elérve leállítja a töltést és hálózatról megy tovább (általam használt beépített akksis Toshiba tudja ezt), így megkímélve az akkut.
Asus hivatalos oldalán sajnos nem találtam, így megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
-
rrlnd
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: adott egy új Zenbook UX330CA, a probléma az, hogy Chrome-ban a touchpad beállított kétujjas görgetése random módon működik. Más programokban nem tapasztaltam ilyesmit, rendesen használható. Mi lehet a megoldás?
Ha ez itt off-nak számít, elnézéseteket kérem.
-
persil
nagyúr
válasz
persil #28256 üzenetére
Ja és elfelejtettem, hogy kb másfél hónapos a gép, ez a hülyeség most jött elő először. Akkor egyszer feltettem, az akkori legfrissebb drivert, ha szólt az experience, akkor frissítettem és ennyi, sosem fordult elő eddig, hogy eltűnt volna az ikonja és kiírja ezt a baromságot.
Ráadásul asztalon jobb gombbal sem lehet előhozni az nvidia vezérlőpultot, mert nincs ott a lehetőség. Ugye megy minden közben normálisan, a gpu is működik, mivel minden játékom megy, de nem tudok az nvidia vezérlőpultban így állítani semmit, ami elég zavaró. Meg amúgy sem normális dolog ez az egész.
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Baromi furcsa probléma ütötte fel a fejét. A gépen(asus k501) nem történt semmilyen módosítás, és magától egyik napról a másikra eltűnt a tálcáról az nvidia vezérlőpult és az experience ikonja. Ha kézzel meg akarom nyitni a vezérlőpultot, akkor a következő hibaüzenet fogad:
"Az NVIDIA megjelenítési beállítások nem érhetők el.
Jelenleg nem csatlakozik megjelenítő az NVIDIA GPU-hoz."Ha az experience-t nyitom meg, akkor viszont minden úgy tűnik, hogy rendben van és írja is, hogy a legfrissebb illesztőprogram van fent.
Ráadásul minden játékom úgy fut, ahogy kell, szóval a gpu is rendeltetésszerűen működik.
Amitől még érdekesebb, hogy tegnap is ez volt, de akkor újra felraktam a drivert és mára megint magától eltűnt az ikon.Most mi van, mi ez?! :S
-
KubanitoS
veterán
Ha ennyire szereteágazó a felhasználási cél, akkor lehet jobban járnál egy olyan géppel, amelyben nincs dedikált videokártya. Kérdezz rá a dologra a milyen notebookot vegyek topikban, ott lehet tudnak jobb gépet ajánlani erre a célra. ASUSt valszeg tutira nem, de ne márkát vegyél, hanem márkán belüli jól sikerült típust.
szerk: ja és a DVD helyére ne tegyél SSD-t. A beépített HDD helyére menjen az SSD, a DVD helyére pedig a HDD. A dvd író "slot" lehet nem fogja tudni teljes sebességgel kihajtani az SSD-t.
-
bayay
csendes tag
válasz
KubanitoS #28253 üzenetére
Köszönöm, ez megfelelőnek tűnik. A sima film, internet és Office-on kívül egyre több fotószerkesztésre időnként vektorgrafikára kell (ez mind hobbi szinten nyilván), játszani már rég nem játszom. Külső monitort is kell párhuzamosan hajtania (ilyenkor a toolbar a laptop képernyője, a fotót grafikát pedig a "nagy" monitoron látom). Jelenlegi gép a szerkesztést türelemre intő módon oldja csak már meg, de a legnagyobb gondom az, hogy már nem mobil a laptop, ha felemelem az asztalról, akkor lefagy. Időnként jó lenne máshova átülni....
Amit küldtél, abba a DVD helyére át tudom tenni az SSD-t, még telepítenem sem kell XD
-
bayay
csendes tag
Sziasztok, két kérdésem lenne:
A Zenbookon innen van az Asusnak IPS kijelzős gépe?
A K szériának mi most a megfelelője? (K50IJ-t váltok) -
ZephX
senior tag
válasz
mondeo61 #28250 üzenetére
Az tény, hogy a routerem nem egy nagyszám. De most mértem meg a net sebességét.
Asus N551: Ping 55ms, Letöltés: 0,24 Mbit/s, Fel: 2,41 Mbit/s ezek a értékek voltak nagyobbak is egy kicsit, de nem sokkal
A régi gépemmel is megmértem
Asus K53: Ping 180 ms Letöltés: 18 Mbit/s Fel 3,17 Mbit/sNem tudom, mi lehet a hiba, mert a legújabb driverek vannak fenn, Windows 10 mellett, mindkét gépen.
Küldjem vissza a gépet, vagy telepítsem előtte újra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest