- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy az Asus K53SV laptopomban hogyan lehet használni az UEFI Boot-ot?
-
Driftmester
tag
Hy!
nincs valakinek Bp-n Asus G50Vt vagy ASUS G51-es notija???
ASUS G50Vt-m van és vettem bele 1 GTX260m-et és nem megy (pedig elvileg hibátlan, a gép is ment régen 9800m GS-el)
egy VGA-teszt erejéig kéne...(esetleg fizetnék valamit
)
-
b4zsi-
őstag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Van egy Asus f5sr ap050-es laptopom ( 4éves) az akkumlátora már annyira rossz, hogy ha nem kap töltést akkor ki is kapcsol a gép. Szeretnék bele újat venni. Emlékeim szerint ez az akksi alapból is 1,5 órát bír ezért érdeklődöm létezik-e ebbe a modellbe kombatibilis ami nem a gyári 6 cellás 4400 mAh. Valakinek van tapasztalata? Cserélte le a gyárit nagyobbra? Minden segítséget/tapasztalatot előre is köszönök.
Üdvözlettel: Balázs
-
Sanya
nagyúr
-
szmayer1
senior tag
Igen sokat használom akksiról a laptopot a munkámból adódóan, mivel nem mindig van hálózathoz való csatlakozási lehetőségem.
De hát ezért is vettem laptopot, hogy használjam, legfőképpen akksiról.
Egy kis tegnapi érdekesség:
19:25-kor 95%
20:00-kor 18%Kicsit izgultam is, hogy nincs hálózati csatlakozó, és még nem végeztem szinte semmivel.
20:10-kor70% WTF Na ilyenkor mi van???És ez nem az első eset, hogy gondol egyet és megjön a szufla.
21:30-kor 10% most kérte a töltőt.
Nem tudom nem –e a win8 sz*pat? Lehet, hogy egy próbáig vissza kéne raknom a win7-et, hátha??? -
-
Driftmester
tag
válasz
Tomkaa017 #15379 üzenetére
Hy!
ebben a videóban benne van kb...
ide-oda lehet kapcsolni, hogy melyik VGA-t használja a gép, Win7-nél energiagazdálkodásnál lehet még ilyen dolgot állítani (ha akkuról is Geforce VGA-t akarsz használni) -
Tomkaa017
csendes tag
sziasztok. egy kérdésem lenne.
van egy asus k53sc sx 017d laptopom. hogy tudnám beállitani hogy ne az interált intel videokártyát használja hanem az nvidiát? -
Sanya
nagyúr
-
tench
tag
Sziasztok,
Van egy 2.5 éves notebook- om. (Asus k52jr)
Annyi gond lenne vele, h az akkuja max fél órát! bír.
Frissítettem a bios-t, a lemerítés-feltöltés próbákon is túl vagyok.
Van esetleg ötlet, h mit próbálhatnék még, v kuka?
Az op rendszer win7.Amúgy a géppel meg vagyok elégedve.
-
Sanya
nagyúr
válasz
szmayer1 #15372 üzenetére
ez sajnos a használatától is függ. ha elég sűrűn merült le a laptop, akkor a cellák "elfáradnak" és nem képesek annyi energiát tárolni, mint korábban. Ez minden akkumulátorra is igaz. Öcsém a sony laptopját szinte csak aksiról használja és lassan neki is cserére fog szorulni. De nem azért, mert a sony szar, hanem mert használta is.
-
Fleed
aktív tag
Hello!
Bő 6 éves Asus A9RP laptopom érdekes dolgot csinál. Rádugom töltőre, beindítanám, de nem indul el. Próbálgatom napokig, és kb 1 hét után meg beindul. Kell neki egy hét és aztán mindig beidul. pedig semmit nem csinálok. Mi lehet a baja? -
Driftmester
tag
-
Sanya
nagyúr
válasz
Driftmester #15368 üzenetére
mxm modult még nem cseréltem sosem, de a következőket megnézheted:
1.: Az lvds kábel a megfelelő helyre van-e dugva, vagy nem? ki tud csúszni, s ilyenkor nem ad képet semmiképp a gép.
2.: meg kellene nézni a csatlakozókat, hogy rendesen csatlakozik-e az mxm kártya a laptophoz?
3.: mivel a laptopot is vetted, amelyben nem volt benne mxm kártya, az mxm kártyát is vetted, szóval nem láttad egyik sem működés közben, emiatt is felmerülhet az a kétely, hogy talán vagy a laptop, vagy a kártya eleve hibás
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Van egy Asus x5dij tipusú laptopom. Újonnan vettem kb 2 éves lehet, problémám a következő. Win8-as OP-rendszer van rajta, az akksi a laptop kikapcsol állapotában is merül. Kb 48 óra alatt 66%-ról leesett 18%-ra
Mindez teljesen kikapcsolt állapotban, mert én legalábbis kikapcsolom, de az everest azt írja hogy:
Utolsó rendszerleállítás ideje 2012.10.22. 17:52:40
Utolsó rendszerindítás ideje 2012.10.22. 17:53:23
Jelenlegi idő 2012.10.24. 20:14:03
Üzemidő 181258 mp (2 nap, 2 óra, 20 perc, 58 mp)Holott én csak ma indítottam el, nem pedig 10.22.-én. Akkor most valami megy a háttérben vagy az everest-re nem szabad hagyatkozni? Illetve az akksi elhasználódása, egyszer 35% utána 20 perc használat után meg kiírja, hogy 15%, és még az üzemeltetés hátralévő idő is megugrik ilyenkor. Kb 1 órával többet ír ki, hogy mennyi szufla van benne. Viszont nem mindig csinálja ezt a dolgot, volt hogy az elmúlt hetekben 4-5 napig nem is kapcsoltam be, és a bekapcsoláskor megtartotta azt az akksi szintet amivel kikapcsoltam, vagy elenyésző százalékot merült. De a merüléses dolgot sajna egyre többször csinálja...
-
Driftmester
tag
Hy!
(mindenkinek)
Van 1db ASUS G50Vt-m és vettem bele GTX260m-et, be is raktam, de semmi képet nem ad, még külső monitorra se...
(olvastam külföldi fórumokon, hogy kell berakni, telepíteni, de nem láttam semmi különleges motívumot ami miatt ne kéne nálam képet adnia 1.re...)
maximális kiépítés lenne
nekem konkrétan ez van -
Nabuk
csendes tag
Siasztok!
Mi a véleményetek az Asus X54C-SO344D notebookról?
[link]Család: Value
Processzor: Core i3 2350M (2300)
Memória: 6144 (DDR3) MB
Merevlemez: 500 GB
Kijelző: 15.6ʺ HD LED anti-glare
Videokártya: Intel HD Graphics 3000
Operációs rendszer: nincs (F)
Optikai meghajtó: DVDRW SM
Szín: fekete
Jótállás: 2 év
Bluetooth: van
LAN: 10/100
USB: 1x3.0.1x2.0
Akkumulátor: 2600 mAh
Kártyaolvasó: 3 in 1
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Billentyűzet: magyar
Pozicionáló eszköz: Touch pad
Használt/Új: Új
Webkamera: van
Numerikus billentyűzet: van
HDMI: van
Egyéb portok: VGAKöszi előre is
-
mongi
senior tag
válasz
matteo_szg #15357 üzenetére
Külhonban tevékenykedek, itt oda megy...
Sanya: ha így van akkor ok, de a véleményemen a márkát illetően nem változtat, hiába -háztól-házig garos...Egyéb iránt köszönet a segítő szándékúaknak
-
gigaherz
tag
Sziasztok!
Van egy K43SJ típusú notebookom. Két dolog, amit szeretnék kérdezni (2012. májusi).
1. Az aljáról leesett a négyből két kis gumi tappancs, ilyet lehet valahol szerezni/venni?
2. Win 7 Ultimate van rajta. Az észrevételem az, és elég kellemetlen is, hogy rettenetesen lassan kapcsol ki/be, hibernál vagy éppen alszik el. Mi lehet ennek az oka? A asztali gépen kb. fele olyan erős, mint a noti, de mégis sec perc alatt kikapcsol, és ugyanazok a programok futnak rajta , ugyanaz a rendszer stb. Valakinek valami ötlet?Köszi előre is! :-)
Balu
-
mongi
senior tag
válasz
matteo_szg #15347 üzenetére
Szerintem nem volt durva amit írtam és hát az Asus ebben a kategóriában tényleg az amit írtam (F@stalicska).Ezt akkor is fenntartom.
A win indításkor restartolt a masina mindig, miután már kész volt a szűz win+driverek.
Kiderült gyárilag hibás rammal jött, az ideg meg azért volt, mert az illető megvette majd miután felszenvedte a wint, lehalt a gépe. És ebben a hónapban már a sokadik Asus X53, K53, X54, X55, K55 reklamáció (és csak Asus volt, pedig volt más is eladva!) Sürgős volt, ma utazott külföldre hosszú időre (ezért is gáz a szar gép), így kapott új ramot bele, ezért nem küldöm Brnoba... -
Kicsirics77
veterán
válasz
Ferenc1989 #15352 üzenetére
4x sebesség elméletileg
-
nussa5
aktív tag
válasz
Ferenc1989 #15350 üzenetére
Az író sata csatis, de az ssd-t a mostani hdd helyére tedd, mert az már sata3-as, míg az író csatlakozó sata1-es. Csak így hozza az elvárható vaoóó érzést.
A hdd meg mehet az író helyére háttértárnak.
Sata1>1.5Gb/s Sata3>6Gb/s -
Ferenc1989
tag
Csáó!
Asus k53sv-sx835d. Ilyen laptopom van. Szeretnék a dvd meghajtó helyére egy ssd-t venni.
Ki is néztem a keret+dvd író racket: Ezt
Kérdésem, hogy hol tudom megnézni, hogy sata vagy ide csatlakozós a dvd íróm a laptopban, anélkül, hogy kivenném a meghajtót.
Aida64 ezt írja optikai meghajtóra: HL-DT-ST DVDRAM GT34NHa valaki használ ilyen vagy ehhez hasonló racket és benne ssd-t az leírhatná a tapasztalatait.
Előre is köszi
-
-
matteo_szg
őstag
Egyrészt kicsit moderáld magad, bármennyire is mérges vagy.
Melyik restart után nem indul el? Mert a "win7x64 MSDN + driverek" folyamatban van pár restart; jó lenne tudni, hogy pl. szűz Win 7-tel mi a helyzet. Windows telepítős formázással mi a helyzet?
Ha valóban rossz, akkor a vevőnek szépen elmondod, hogy sajnos hibás a gép, szervizbe leadtad, ennyi. Teljesen felesleges a te saját indulatod is belevinni, elég, ha ő mérges, mert szimplán nincs gépe egy ideig.
De előtte azért próbáljuk kitalálni a problémát, akár az ASUS ügyfélszolgálat bevonásával.
-
mongi
senior tag
Hello mindenkinek.
ASUST már a hátam közepére sem kívánom!Adott egy Asus K55A notebook (B970, 4GB ddr3-1600, 500GB hdd...stb), amire szépen felment a win7x64 MSDN + driverek, minden, majd restart után b@szik betölteni, lehal a gép.
Hirens boot diskkel formáztam, majd megint telepíteném, de már a telepítőben szokásos forgó win logó előtt lefagy.
BIOS a legújabb az volt az első hogy újra sütöttem a legújabbal, de ugyanaz a jelenség, még a miniPE xp sem indul, az is fagyi betöltéskor...
Ötlete valakinek mi a faxom van?Az utóbbi időben ez a sokadik ilyen ASUS fostalicska, ami 2-3 órával a kicsomagolás után megdöglik.
Vissza küldöm nekik, de a vevőjének meg mit mondjak? Mi a faxom szar ebben a fosban?
-
kjani1990
csendes tag
ATK pack telepítve, mostmár bekapcsol (WLAN ON). De ezen kívül nem csinál semmit, nem észlel hálózatot, de még csak ráse tudok keresni, nincs wifi menü ( mint pl: hp laposnak). Ha a gépet kikapcsolom vagy újrainditom a wifi kikapcsol állandóan. Tehát bekapcsolom, világít a zöld led és olyan mintha nem is működne. :@
-
kjani1990
csendes tag
Sziasztok!
Asus X54H típusú gépet újratelepítettem, asus honlapról szinte minden drivert telepítettem. Az a problémám, hogy nem tudom a wifit bekapcsolni "fn+F2" vel sem. wifi+wireless+lan telepítve, de egyszerűen a gép nem találja a wifitHálózati adapter illesztőprogram hiányozna? Tanácstalanvagyok
Most meg "atk0100 driver" kér, lehet ez hiányozna neki??
(win7 64bit) -
Sanya
nagyúr
válasz
scott_free #15339 üzenetére
új billentyűt vegyél s kész
-
scott_free
senior tag
hi,
van egy 3 éves Asus EEE 1005HA netbookom, amin kezd meghalni a billentyűzet.
pár billentyűt már be sem vesz (3,4,w,s), pár lenyomása után meg pluszban 4-eseket kezd el írni (7,ö,l,á,ű).
valamint a tapipadon sem mindig veszi be a kattintást (tehát ha megütöm a felületét) - a tapipad szoftvere érzékeli ugyan az ütést, de mégsem csinál semmit sem.a billentyűzetet már kivettem, kifújtam kompresszorral, de semmi változás.
ha veszek bele egy új billentyűzetet, az megoldja a problémát?
(6k-ért láttam itt a ph-n)vagy más ötlet?
-
medek3
aktív tag
asusf5sl merevlemeze, hogy a francba lett secondary master IDE -ből Third master IDE?
Bios szerint nincs csak első ,harmadik, negyedik master, pedig régen a second master IDE -ről bootolt a merevlemez, de az nincs sehol.
A "legfrissebb" bios van telepítve. Létezik, hogy anno elcseszhettem valamit? -
Magany
tag
vagy esetleg hol kerdezhetek ra itt iesmire?
-
Magany
tag
jo estet,eggy nem ide illo kerdes,egy beszelgetos oldal keri az Adobe Flash Playert hogy instalaljam.Mar most megprobaltam es nem sikerul beinstalalni.A firefox nem engedi,van ere valamien megoldas?Esetleg valaki ha hozza tud szolni.....
-
Lajkó
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy K50AB-ba valami fain dvd-cd pörkölőt Matshita uj862 helyett, mert végképp bekrepált!
Tudnátok néhány megbízható típust említeni nekem? -
medek3
aktív tag
a monitoromnak csak az 1 harmada mutatja a képet. Szétkaptam és kiderült, hogy az inverter kábel csatlakozójából kijött az egyik vezeték.
Nagy nehezen visszaoperáltam, de szerelés közben valahogy levált a monitor és az inverter kábelről is a földelés ami a csatlakozók fölött volt odacsavarozva a géptesthez.
Most teljes a kép csak jóformán nem látszik semmi, se színek se fény. Ha felülről megvilágítom lámpával akkor látszik, hogy ott az asztal teljes egészben ott van, csak nagyon halovány.
az inverter kábel webkamerához, mikrofonhoz fut amire igazából nincs szükségem. -
VateRicsi
aktív tag
-
tboy1991
csendes tag
Supporton nem mondják meg?
-
VateRicsi
aktív tag
Sziasztok! Csak egy gyors kérdés: hol lehet Asus notebook garanciát ellenőrizni szériaszám alapján a neten? Már többször megtaláltam, de most negyedórája keresem és kezdek megőrülni! Csak ne ezt az oldalt linkelje be valaki, mert pont ezen nem találom sehol! Köszi!
-
machogrande
tag
sziasztok!
asus a4000 őskövületnél a probléma:
xp újrarakásnál csíkozza az xp asztalát,olyan mintha pixelhiba lenne vízszintes sorban /2-3 vékony sor/ de a videóknál és youtube oldalakon nem csinálja...legfrissebb ati driver van rajta /2009-es/valakinek valami hasznos ötlete?
-
cellpeti
nagyúr
használ itt valaki 13,3" notit?
-
deadwing
addikt
válasz
nussa5 #15317 üzenetére
Szánalom az egész... A matricáján sima H van. Ha megnézem a termékkódos matricát az alján, azon is az első sorban sima H, de a másodikban már HR. No mindegy, a HR-nél már ott van az Ati driver, ami fel is ment sikeresen. Mondjuk azt sem értem, hogy az AMD oldaláról leszedett drivert miért nem ette meg, auto-detecttel sem. Sebaj, lényeg, hogy megy.
Viszont ha már itt tartunk, megnéztem a wifi drivert, nos ebből 3 db-ot ajánl fel az oldal. Azurewave, Atheros, meg Foxconn. Honnan a rákból tudjam én, hogy a 3 közül melyiket kell telepítsem?
Az még hab a tortán, hogy már felraktam csomó drivert a sima H-hoz. Ekkora kalap szar támogatást, hihetetlen. -
deadwing
addikt
Kezeim közé került egy X54H laptop, de az AMD driver az istennek nem hajlandó települni. Mindig azt mondja, nincs benne megfelelő hardver. Laptopokban meglehetősen gyakorlatlan vagyok, kell valamit win alatt átállítanom mielőtt telepítem az AMD driverét? Biosban nem találtam lehetőséget ami a 7470M-el kapcsolatos... Segítsen valaki pls!
Jah és az Asus oldalon csak az Intel HD driver van kint, ezt sem nagyon értem, miért...
-
alfa20
senior tag
szia,
a driver-t probáld meg vista kompatibilitás módban futtatni:
"jobb egér a setup.exe-n -> Tulajdonságok -> kompatipilitás fülön találod"erről tudnál egy képet feltőlteni vhova:
"kaptam hozzá valami fehér kis boxot egy be és egy kimenettel az sem tudom mi...meg egy infrás bizbaszt valami kábbelllel" -
Tegg
csendes tag
Szerbusztok!
Most szereztem egy M50SV - egy bajom van hogy nem tudom a tv tunert meg a gyári távirányított behozni Win 7 64bit allat . Sajna a honlapon vista driverek vannak . Nos én tovább léptem mert volt előtte egy M50VN-em azzal a driverekkel sem tudtam mire menni esetleg valakinek van ilyesmi gépezete vagy tud segíteni....
Jham meg kaptam hozzá valami fehér kis boxot egy be és egy kimenettel az sem tudom mi...meg egy infrás bizbaszt valami kábbelllel..ha valakinek van ilyene az tudja miről beszélek .
Elnézést a tudatlanságért..
Üdvölett ! Tegg
-
nussa5
aktív tag
-
kokeny92
tag
Sziasztok.
Asus x5daf laptopomhoz a gyári cd-n van egy olyan program hogy Splendid utility, de akárhogy csinálom újraindítom a gépet, és visszaállítja az eredetire. :/
Nem menti el a beállítást, amit alkalmaztam. Esetleg valami megoldás van erre? -
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok.
Volna egy asus x72d noti, amit 25k-ért meg tudok szerezni.
A kijelzője a rossz. Kérdésem az volna, hogy nehéz ehhez találni kijelzőt, mert a tulaja szerint itthon elég nehéz.
Valamint az is érdekelne, hogy külföldön milyen árban lehetne hozzájutni egy ilyen kijelzőhöz ?
Válaszokat előre is köszönöm. -
nussa5
aktív tag
válasz
Pandabyebye #15301 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőben az energiabeállításnál nincs-e véletlenül bepipálva, hogy a gép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg. Bár ha csak most kezdte 1 hónapja, akkor ennek más oka is lehet. Nálam a régi f5v-m játszotta el ezt. Átraktam másik portra és ott meg jól ment.
-
Pandabyebye
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég furcsa problémával fordulok hozzátok. Van egy Asus x5di laposom amit 2010 decemberében vásároltam. kb 1 hónapja, elkezdett játszadozni azzal, hogy nem ismeri fel az usbs egeret, egyszer felismeri és működik, majd előre látható okok nélkül egyik pillanatról a másikra megáll az egér és géprestart kell hogy működjön újból. Win 7 premium 64 bit a rendszer, újratelepítettem, drivereket nézegettem stb. Kipróbáltam 2 egérrel még, mind a kettővel ezt csinálja, gyanakodtam h az usb rossz, de bedugtam a pendriveom, beállítottam readyboost üzemmódba és tökéletesen működik, egyszer sem dobja ki h nem érzékelné :\
Nézegettem hogy talán az usb 2.0 driverek rosszak vagy valami, de nem nagyon mertem még belenyúlni, elég idegesítő probléma főleg mikor játék közben gondol egyet a gép, kiadja a szokásos hangot ( mikor lecsatlakoztatunk valami removable devicet ) és már nincs egér, utána ki be dugdoshatom, b*ssza felismerni :\ . Kétlem, hogy mind3 egerem rossz lenne, de azt is hogy az usb slot a gyengélkedő mivel ugye viszi a pendriveot simán. 3 usb slot van ebből 1et használok sűrűn de a másik kettőbe ha bedugom ugyanezt csinálja
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest