- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Második verzió: DeepCool LE360 V2 processzorhűtő
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
Napfénysüti #14999 üzenetére
ha így is lenne, kb 1000 forintért cseréled.
amit linkeltem ugyanannyi, mint a tied, csak a combosabb vga-val.
-
Napfénysüti
nagyúr
Annyira nem lenne lényeg az erős VGA mert nem igazán játszom. Eddig egy olyan gépem volt amiben ATI HD3470 ment. Ahhoz képest még ez a sima Geforce 610M is erőgép. Csak behalt a notebookom és kellene most gyorsan egy másik helyette.
Egyébként tényleg gyenge a K széria anyaghasználata? Riogatnak zsanértöréssel már.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Napfénysüti #14997 üzenetére
combos processzorhoz vérgyenge gpu. nem jó összeállítás, ilyen erővel nem is kell bele dedikált vga...
-
Napfénysüti
nagyúr
Van itt valakinek Asus K55-ös gépe?
Ilyesmivel szemezek: Asus K55Öcsémnek egy K53-asa van tavaly óta és elég korrekt gépnek tűnik. De ha valakinek akad tapasztalata a frisebb szériával és megosztaná annak hálás lennék.
Notebookos topikban annyira nem dícsérik ezt a K szériát de az eddigi tapasztalatom alapján szerintem nem rossz gépek.
-
gonger
senior tag
én egyszer láttam, ahogy az F3m-et szétszedik és zsanért cserélnek. gyakorlatilag alaplapig kellett bontani.
Nem biztos, hogy ezután egyedül belekezdenék, bár tényleg nem agysebészet, de vannak okosságok, amiket érdemes ismerni hozzá. szerintem ha megvan az alaplapod, bízd a cserét olyanra, aki ezt rutinszerűen végzi. azt a pár ezret már megéri -
Slyer
senior tag
sziasztok!
van egy Asus F3T notim ami alaplaphibás lett. megpróbáltam eladni, de nevetségesen alacsony árakon vinnék el, úgyhogy úgy döntöttem megcsinálom, és használom tovább, vagy eladom úgy.
a gond viszont ott kezdődik, hogy nem találok semmi féle tutorialt arról, hogy hogyan kéne kiszednem az alaplapot. nem tudtok valahogy segíteni nekem a dologban? Köszi előre is!
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Lenne egy kérdésem, az egyikismerősöm vett ey asu lapost . Win 7 Home van rajta . Ha újra telepítem ultimate-tel nem veszik el a gari igaz ? Lehet hülyeséget kérdezek , bocsi érte .
-
Sanya
nagyúr
válasz
szferenc15 #14986 üzenetére
ha játékra is vennéd, akkor egyikse
-
válasz
szerintem (is) az utóbbi!
-
nussa5
aktív tag
válasz
-
szferenc15
csendes tag
Üdv egy elég nehéz döntés előtt állok és szeretném ha segítenétek
szerintetek melyk laptop a jobb?ASUS K53
Intel Core i5 2430M • 15.6" HD (1366x768) ColorShine LED • GeForce GT 520M / 1GB • 8GB DDR3 • 500 GB • DVD+/-RW DL • 802.11(b/g/n) • Bluetooth • FreeDOS • 2,6 kgVagy pedig
ASUS K55
Intel Core i5 3210M • 15.6" HD (1366x768) ColorShine LED • GeForce 610M / 2GB • 4GB DDR3 • 500 GB • DVD+/-RW DL • 802.11(b/g/n) • Bluetooth • FreeDOS • 2,5 kg -
gonger
senior tag
ezt az akksit néztem ki. olcsó és 2 év garanciát ad rá, amit tuti nem tudok Kínában érvényesíteni, de más árusok csak 3 hónapot adnak az ugyanilyen kinézetűre.
Szinte 100%, hogy ez sem eredeti, ami nem zavar ha jól illeszkedik és nem veszíti el a teljesítménye nagy részét 1-2 hónap után -
ricky0126
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy asus k53sd-sx806d notebook-ot felmegy a win7 rá de amikor kész nem indul a vinyóról,van egy toshibam is azon semmi gáz a windows-al.vki tudna segíteni ebben?elöre is köszi
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
Régi Asus F3M laptop gyári akksija már csak perceket bír töltés nélkül. Itthon a gyári aksi horror árban van (20 ezer felett).
Ebay-ről utángyártott beszerezhető 8-10-12e Ft értékben függően attól, hogy mennyi postázás.
Érdemes ilyet venni a gyári helyett? Próbálta már ezeket valaki?de olyan is van amit eredetinek hirdetnek és 10 e alatt itthon van szállítással:
-
nussa5
aktív tag
válasz
jfehervari1 #14975 üzenetére
Eltávolítani a Vezérlőpult>Programok>Program eltávolítása. Azt, hogy ne induljon el a windows-al :Start menü keresőbe írd be : msconfig, majd az autómatikus indítás fülnél vedd ki a pipát a msn elől, majd alkalmaz és kész.
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Windows 7 Windows live messengert hogy tudom eltávolítani,vagy hol lehet leálitani hogy ne jöjjön be windows induláskor.Köszi a választ!! -
Szotyi25
tag
Szia!
Köszönöm a segítséget!
Sajna osztottam szoroztam és tényleg nem érné meg megcsináltatni.Semmi biztosíték nincs rá hogy más nem sérült meg. A kondikról fogalmam nincs, majd ha lesz 1 fél órám gyerekmentesen lehet szétszedem. Mivel az utódja már megvan nem sürgős (főleg anyagilag). Azért a linkeket elmentem!
Lehet megvárom a következő villámos mennydörgős időt, és lefocizom a biztosítóval.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Szotyi25 #14971 üzenetére
itt kapható, de nem pontosan az a típus, 99,99% hogy belemegy
itt pedig egy javítóműhely linkje
itt is rákérdezhetsz, lehet meg tudja csinálni
alaplapon nem csak 1-2 kondi szállt el?
-
Szotyi25
tag
Sziasztok!
Mivel vagytok páran, akik tisztában vannak itt a szervizeléssel, érdeklődnék egy asus x50z-ap188 alaplapcseréről. A gép már nem garanciális, poén hogy keveset volt használva, megkopás karc szinte semmi. Bevittem oda ahol vettem de azt mondták nem éri meg a csere. Sajnos ebayen sem találtam hozzá alaplapot így gőzöm sincs mennyi lehetne a végösszeg. Érdemes lehet még cseréltetni, vagy próbáljam meg értékesíteni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
whited
addikt
-
válasz
whited #14967 üzenetére
én még nem hallottam olyanról, aki anyagilag bukott volna a történeten, esetleg csak a noti szervizben tölött időintervalluma kellemetlen dolog...
azt nem tudom, hogy miért hitegettek, de biztos van/lenne rá magyarázat!
más gyártó/szerviz ugyan, de megtörtént eset; szerviz megállapítja, hogy mi a hibás hardver a notiban, megrendelik a cserés alkatrészt, ami később meg is érkezik, pont a beszereléskor érdeklődik - sokadszor - a noti tulajdonosa, mire nyungtatják, hogy már megérkezett a korábban rendelt alkatrész, most cserélik, délután lehet menni a notiért! igen ám, de a cserét követően csak nem okés a noti, hosszas vizsgálódás után kiderül, hogy más hiba is van, amire korábban nem derült fény, vagy az csak akkor halt be adott hardver, amikor a javítás után ismét működni kezdett a noti - de esetleg már korábban is sérülést szenvedett -, szóval jön a bonyodalom, mert így már azt a választ kapja a szerviz, hogy ilyen alkatrész cseréje már nincs, megy a levesbe az egész noti, nem lesz javítva! -
válasz
whited #14962 üzenetére
hivatalosan;
- javítás
- csere (azonosra, ellenben ha más típust kínálnak fel, akkor azt neked kell eldöntened, hogy okés vagy sem, de nem vagy köteles elfogadni más típust!)
- pénz vissza (eredeti vételár!)kicsivel drágábbat/hardveresen jobbat szoktak felkínálni, amit legtöbbször el is fogadnak az ügyfelek.
-
whited
addikt
válasz
matteo_szg #14963 üzenetére
ment pü
-
matteo_szg
őstag
válasz
whited #14962 üzenetére
Nézd, ezért kértem tőled adatokat, hogy rá tudjak kérdezni.
A kártalanítás mértéke, módja egyébként csak rád és az ASUS-ra tartozik, neked kellene ezt leegyeztetni velük. Ezért sem értem nagyon, hogy miért más intézkedik a helyedben. Azaz ezzel nincs semmi baj, csak furcsa.
Értem, hogy esetleg van szervizes ismerős, de ha már idáig jut a dolog, akkor az nem a szerviz hatásköre, hanem az ASUS-é.
Pü-ben legalább egy szériaszámot adj, hogy utána tudjak nézni.
-
whited
addikt
válasz
matteo_szg #14961 üzenetére
ment pü.
Amúgy mondjátok már meg még azt légyszi, miért hitegettek engem, hogy már megjött az alkatrész és épp csere alatt van, már csak pár nap és hozzák, aztán jön a levél, hogy bocsi nincs semmi.
És még 1, ha fizetni akarnak akkor mennyit kell adniuk, mert ugye perpill ilyet nem tudnak adni, mondjuk én annak is örülnék, ha hasonlót kapnék -
whited
addikt
válasz
matteo_szg #14958 üzenetére
szia
köszi szépen, de west kollega már intézi, csak azért írtam ide, hogy mi ilyenkor a folyamat, ezt tudjam, mert ha már megvettem 1 vagyonért és nem bír 1 évet, nehogy már megint vehessek másikat -
Garfield.88
csendes tag
Szia valahogy odáig csak így ma, második nekirugaszkodásra jutottam el - a te javaslatodra.
Erre az innen letöltött nvidia driver közölte velem, hogy előbb intel driver kell.
Fel is tettem neki >> RESTART >> majd újrapróbáltam az nvidiát és lám mostmár felment az is >> RESTART >> Happy
-
whited
addikt
válasz
Kicsirics77 #14955 üzenetére
rendbe, megvárom west kollega mit tud segíteni, és ha baszakodnak vele akkor ez lesz.
attól tartok csak hogy ő azt mondta, lehet, hogy "amortizációt" akarnak felszámolni ami elég mókás szerintem, mert nehogy már az én hibám legyen hogy nem tudnak csere készüléket adni
-
whited
addikt
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni, szeretném kiemelni hogy köszi előre is west-nek amit intéz de hátha itt is tudnak majd valamit..
Szóval van 1 asus g73sw-m amit tavaj vettem aug-ba még 328k-ért, viszont 2 hónapja elromlott-->szerviz, ezután vártam cirka 2 hónapot jöttek a levelek hetente hogy jön hozzá az alkatrész, utolsó levélben már azt írták szerelik be, erre jön 1 levél 1 hete, hogy nem is lesz alkatrész ezért megvásárolnák a gépet.
Szerintetek mi lesz a vége a dolognak mert nekem még sosem volt ilyen esetem -
Kicsirics77
veterán
válasz
Garfield.88 #14951 üzenetére
Memória 2+2GB DDR3 1333MHz:ehhez már nem 32 bit dukál hanem minimum 64 bit win7,gondolom a supporton van ahhoz is driver,a 32 bit-es verzióval nem lát csak 3 giga ramot főleg ha még a videókártya is dedikált mert azt is beleszámolja ha jól tudom...
most látom a grafikus vezérlő saját rammal rendelkezik akkor? -
válasz
Garfield.88 #14951 üzenetére
az asus letöltési részlegében nem nézted az adott szériához letölthető illesztőt?
-
Garfield.88
csendes tag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy adott ez a gép:
Asus x53sd
Processzor típus Intel Pentium B960
Processzor frekvencia 2,2 GHz
Processzor FSB frekvencia 5 GT/s
Chipkészlet Intel HM65 Express
Memória 2+2GB DDR3 1333MHz
Memóriahelyek száma 2 db
Memória max. bővíthetőség 8GB
Merevlemez kapacitás 500GB
Merevlemez sebesség 5400 RPM
Kijelző méret 15,6"
Kijelző típusa LED
Kijelző felbontás 1366x768 pixel
Grafikus vezérlő nVidia GeForce 610M
Grafikus vezérlő memória 2GBamire feltettünk 32-bites Win7-et és a driver CD-jén lévő 285.64-es nvidia driver azt a hibát írja ki hogy "...adatok hiányoznak..." Aztán felmentem az nvidia honlapjára majd a pontos hardver bepötyögése után a legfrissebb drivert dobta ki letöltésre. Ez azt írja ki hogy: "nem talált kompatibilis hardvert a számítógépen"
Kérdeném hogy mitévő legyek?
-
tomp
félisten
Még az év elején írtam, hogy a K53SC laposomnál bekapcsoláskor mikor már tölt a windows, egyszer csak fekete kép lesz, megáll a töltés és kb 1percig megy üresben. Aztán mintha nem történt volna semmi, bejön a kép és bejelentkezik.
Nos találtam egy lehetséges okozót.
USB-s Hama egér!
Ha nincs rádugva a laptopra, még 1x sem jött elő a hiba. Ha rá van, 10indításból kb 7x megáll pihenni. Érdekes. Mit nem szeret az egérben? -
pex
csendes tag
Hello! Tesómnak van egy Asus k53e laptopja. A következő a probléma vele: az óra folyamatosan átállítódik. A percet pontosan mutatja, a dátumot is, de az órát. Nem tudtok esetleg rá valami megoldást? Már lett ellenőrizve és nem softwares a probléma.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Barátnőm UL80Vt-s laptopja kiírja minden usb eszköz csatlakoztatásánál, hogy az eszköz gyorsabb sebességre képes. Ezzel a hibával mit lehet kezdeni? Úgy tudom hogy ez általában déli híd hiba
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Ez az Asus laptop "asus f5r-ap052c" milyen procikat eszik meg? Jelenleg egy Intel T2250 van benne, ezt cserélném nagyobbra, de sehol sem találok leírást hogy milyen procikat kezel a gép.
Ha valaki segítene, azt megköszönném. -
!!!
- - - - - - - - - -
Szia, nemrég értekeztünk az N76-os kapcsán. Az a helyzet, hogy még mindig tetszik a gép, de egy másik topikban elbizonytalanítottak a szervizelési mód miatt. Úgy lehúzták az Asus szerviz rendszerét, hogy a legaljába sorolták a többi márkához képest.
Nyilván az ember abban bízva veszi meg a műszert, hogy nem fog meghibásodni, de nincs erre biztosíték, és ha beüt a krakk, akkor napokig, hetekig elviszik javításra.
Tudsz valami biztatóbbat, vagy ez így igaz? -
XaraX
addikt
A lányomnak van egy K51AC notija, aminek a töltőjének a kábele "eltört" a csatlakozónál, ezáltal összeért a pozitív és a negatív.
A gép kikapcsolt.
A töltő cserélve lett, viszont jelenleg a gép csak hálózatról hajlandó működni.
Ha benne van az akksi, nem tölti, és mivel már le van merülve, nem is megy a gép, hiába van rádugva a töltő.
Ha kiveszem az akksit, tökéletesen működik.
Mi szállhatott el benne? -
Sanya
nagyúr
válasz
ngabor2 #14928 üzenetére
gariba elvileg beadható merevlemez nélkül is, de véleményem szerint mindenképp gariztasd!
shaggy:
a windowsupdate során a windowsok rengeteg biztonsági javításokat kapnak. Nem, nem témák és izgő-mozgó színes dolgokat tölt le a windows, hanem számítógépes betörők ellen védelmet, hogy megmaradjon a pénzed és a géped a te irányításod alatt
ki ne kapcsold!
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Nekem van egy asus n55sf notim és a következőt szeretném kérdezni vele kapcsolatban.
Ki szeretném kapcsolni a windows update-t nem kell nekem hogy frissítse a wint.
Addig jó h kikapcsolom, de későbbi indításkor mindig visszaáll és frissít.
Ez miért van? -
ngabor2
nagyúr
van egy asus eeepc 1215b netbook, aminek a kijelzője időnként csíkozódik, ugrál. mi lehet a baja? gariztatni kicsit hosszadalmas lenne, bár előbb.utóbb az lesz belőle. a vinyó tele van, és nem tudjuk hova elmenteni. garanciába vinyó nélkül, vagy másik, kisebb vinyóval beadható? az asus oldalán még nincs regisztrálva.
-
janston
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Asus laptop, bekapcsolás után a vinyó felpörög és a ventilátorok is mennek, de se kép se hang, csak az alvó mód világít és nem reagál semmire. Próbáltam külső monitorral is, de nem történik semmi. Van valakinek ötlete? -
nussa5
aktív tag
válasz
Sobod87 #14925 üzenetére
Nagyon érdekes, de tényleg nincs fent hozzávaló driver, holott a noti specifikációi között írják. Nézd meg az eszközkezelőben az usb vezérlők között nincs-e sárga háromszögben felkiáltójel. Ha van, akkor az ismeretlen eszköznél a részletek fülön a lenyíló menüben a hardverazonosítók alapján lehet keresni hozzá illesztőt.
Csendeske: Nagyon szívesen. Gondolom már repeszt a rendszer az ssd-n.
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
Van egy Asus K53TA-SX051D notebookom, de valamiért az USB 3.0-at nem látja, valaki meg tudná mondani, hogy honnan tudok hozzá drivert letölteni?
A CD-jén nem volt, illetve az ASUS honlapján sem találtam hozzá drivert!Előre is köszönöm!
-
Slyer
senior tag
szerintetek egy Asus F5M gépben a gyári Turion MK-38 proci cseréje egy TL-50 / TL-52-re hozna valami érezhető gyorsulást?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
theiron320 #14913 üzenetére
na az sem egy rossz megoldás
-
theiron320
aktív tag
-
Sanya
nagyúr
válasz
theiron320 #14908 üzenetére
nem tudom a hibás pontos típusát, lehet nem jó bele, de ezt az egy n61-es alaplapot találtam az ebayon.
mi a pontos típusa? -
Kicsirics77
veterán
válasz
theiron320 #14910 üzenetére
mondjuk ahogy nézegettem lehet nem lesz 60 k alatt
-
theiron320
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #14909 üzenetére
Köszönöm szépen, azt hittem, hogy csak ez a hangkártya van ami pcmcia-ás.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
theiron320 #14908 üzenetére
azért linkeltem pcmcia hangkártyát hogy ha az nem szált el akkor esélyes hogy lesz hang,vannak olcsóbbak is a google a barátod
-
theiron320
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #14906 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sajnos ez túl drága.
Sanya azt nem néztem, nem az enyém hanem unokatesómé a gép.Ha az működne akkor lehetne esély? -
Sanya
nagyúr
válasz
theiron320 #14905 üzenetére
sajnos 40K lenne egy új alaplap bele.
a pcmcia port működik?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
theiron320 #14905 üzenetére
ha nincs usb port akkor kicsi az esélye
gondolom firewire port nincs
AUDIGY 2 ZS PCMCIA hangkártya esetleg ez lehet megoldás még -
theiron320
aktív tag
Üdv.Korábban írtam, hogy becsapott a villám
nyele nem vót a kezembenés, hogy a lapost is tönkretette.Na mostmár valamennyire megy a laptop csak:nincs hang,ethernet, usb.Hála Istennek wifi, hdd van.Azt szeretném kérdezni, hogyan lehetne valami külső hangkártyát hegeszteni a laptophoz, hogy legalább hang legyen.A laptop egy asus n61 vn.Előre is köszönöm a segítséget. -
Sanya
nagyúr
válasz
egykori #14901 üzenetére
nem. az asusnál cserélhetsz elvileg: kijelzőt, zsanérokat, akkumulátort, memóriákat, merevlemezeket, wlan kártyát. procit meg alaplapot elvileg nem cserélhetsz.
Szóval megveszed, raksz bele SSD-t, amilyet szeretnél rendszernek, a másik merevlemez meg jó lesz tárhelynek
-
Köszi!
Egy újabb jó pont az ASUS-nak (bár lehet, hogy a többi márkánál is adott a lehetőség a 17 collosoknál).
Szerinted garanciavesztéssel járna, ha egy beszerelt SSD-ről menne a rendszer a laptoppal kapott HDD helyett? Vagy célszerű így kérni vásárláskor (ha egyáltalán lehetséges ilyen), és nem sk. barkácsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hardcore café
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-roller topik
- Google Pixel topik
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Zbook 14 Firefly G10 I7 1370P/L14 /T14 G1/T490/T495/Hp 840 G6 I5/830 G6 I7/745 Ryzen 3 Dell X1 yogaH
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (3db érhető még el)
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest