- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
válasz
SeniorTilla #17799 üzenetére
Köszi a tippet, mást úgy sem tehetek, mivel nem találtam megoldást,
azt azért nem értem, hogy van direkt szellőzőnyílás az oldalán, ahol a hőt kifújja, leadja,
akkor meg nem mindegy, hogy le van csukva a fedél, vagy sem? -
-
laszlohu
addikt
-
válasz
DrLecter80 #17795 üzenetére
Tedd fel a hirdetésekhez, ne itt hirdesd, ez fórum
-
DrLecter80
tag
Sziasztok !
Lenne egy eladó Asus K75Vj 1éves, még 1 év gari !
-i7 3610QM
-16GB RAM
-120GB SSD + 750GB WD 5év gari ez 2 hónapos !
tip- top állapot !érd. privátban !
-
Athelas
csendes tag
Sziasztok,
HDD Caddy-t építenék az Asus X550CC-mbe. Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
Mindenfelé nézelődtem neten de nem találtam semmit azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet ezt a legegyszerűbben végrehajtani (vagy akár csak úgy szétszedni a gépet, hogy utána még összerakható maradjon) -
kim jong dos
újonc
Hello!
Valakinek van tapasztalata az ASUS X550LB XO112D-vel, vagy hasonló géppel? Max 180e-200e-as árfekvésben van szerintetek olyan ami játékra jobb lenne? Pl. a egy Skyrim kaliberű dolgot lehetne rajta tolni? Ha tudtok valami jobb ár/érték arányú gépet azt szívesen fogadnám. Ja, és Win 7-tel vagy 8-cal járok jobban?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 180e, legfeljebb 200e
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Skyrim, medium
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
(8) Notebook tömege?
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) [link] -
petereke
csendes tag
válasz
Joke7773 #17790 üzenetére
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy Asus X550cc laptopom.A specifikációja : i5 3337u 1.8ghz de a turbo boostal 2.7ghz, 4gb ram ddr3 1600mhz , Gt 720m vga 2gb. A probléma a következő bármilyen játékot felrakok az effekteknél beszaggat a játék, a battlefield 3 egyszerűen játszhatatlan. Én azt gyanítom hogy nem kapcsolja be a nagy teljesítményű vgat a gép. Már mindent a maximális teljesítményre állítottam az energia gazdálkodásban is én az nvdia vezérlőpultban is. Esetleg volt még valakinek ilyen probléma? Mit tudnék ilyenkor tenni? Már win7 és win8on is próbáltam a win8nál még rosszabb. Várom válaszotokat. Köszönöm.
-
Joke7773
tag
Sziasztok
Kérdeznék egy dolgot .A sógorom vett egy Asus X55 laptopot.még nem láttam de ma hozzá át hozzám,fel lehet rá erőltetni egy win 7-t vagy inkább felejtős ? Nem vagyok jártas a laptopokban, inkább pc barát vagyok.Van -e valami amire figyelnem kell?
Köszönök előre is minden segítséget
-
-
rhcp156
csendes tag
válasz
SeniorTilla #17786 üzenetére
-
ljungberg
tag
válasz
beholder00 #17784 üzenetére
Lehet, hogy a kábelt nem dugtad vissza az alapra, azt én is majdnem kihagytam...
-
-
rhcp156
csendes tag
Sziasztok!
Asus Eeepc notebook,1ghz dual procival.
Amd Radeon Hd 6250 videokártyával
Van megoldás arra,hogy a fent említett videokártyát 1024X768 felbontásra bírni?
Alapból max. 1024X600 amit kezel,de a Windows 8 alatt nem müx a csempe /metro/ felület,mert minimum 1024X768 felbontást kér.
Már feltettem a legújabb driver illesztőprogit de azzal sem jó.
Meg lehet valahogy oldani ezt a problémát,vagy felejtsem el ezen a notebook-n a Windows 8-at? -
beholder00
tag
Sziasztok
Ma szétszedtem a K53SV típusú gépemet,szépen kipucoltam és összeraktam. Wifi egy ideig nem volt jó, aztán 2 újraindítás már az is jó lett. Viszont olyan problémám van, hogy a jobb oldali 2.0-ás usb portok és ha pl fülhallgatót dugok rá nem hallok semmit, egyébként meg van hang. Újra szét kéne szedni, de hol lesz a hiba? Még 1 olyan hiba, hogy ha benyomom v kikapcsolom egy pukkanó hangot hallok. Ez adódhat ebből?
-
MrDzsi
újonc
2x küldte el sajnos, mivel most is teljesen ingadozik sajnos. Most hibaüzenetként, a hálózati átjárót írja.
-
MrDzsi
újonc
Sziasztok!
A problémám a következő:
Adott egy ASUS laptop, Intel hálókártya. Amerikában vásárolt, gyárilag felpakolt Win7 van rajta, nem igazán volt semmi piszkálva, soha.
Egy pár hete kezdődött a probléma, mégpedig, hogy TELJESEN RANDOM időközönként, megjelenik a wifinél a sárga háromszög, felkiáltójellel a közepén. Volt ilyen régebben is; disconnecteltem, újra connect, és ment is ismét a net.
Azonban mostmár, ha rámegyek a disconnectre, egész egyszerűen eltűnik az összes wifi, és piros X veszi át a helyét. A hálózatnál meg azt mutatja, hogy próbálja azonosítani a hálózatot.- újraindítás, kikapcsolás orvosolja a problémát
-teljesen véletlenszerű: van, hogy 5 perc, van hogy 5 óra után csinálja ezt
-az összes driver lelett törölve, és újra lett rakva, az asus honlapjáról, az intel honlapjáról, mindenhonnan
összebányásztam a legfrissebbeket-amikor a sárga háromszög megjelenik, és belemegyek a részletekbe, az IP4-nél azt hiszem "no network access" jelenik meg
-nem a wifi a gond, karácsonykor otthon voltam, most külföldön, teljesen különböző wifi, ugyanaz a probléma, és minden más eszközzel jók voltak a wifik
-a lan kábellel kifogástalanul működött a net
-2012 júniusban vettem.
Típusa: Asus U56EMivel restart megoldja a gondot, remélem nem hardwares a probléma, azonban a beállításokhoz nem nyúltam, illetve a drivereket is ugye újratettem, így ötletem sincs mi változhatott meg.
Olvasgatás után, DHCP/DNS és hasonló beállítási gondokra gyanakszom, de nem értek hozzá eléggé, hogy megoldjam. Ha a leírás nem elég, csinálok print screen képeket; ipconfig /all, hálózati beállítások, intel wifi troubleshooter, amiről kell!UPDATE: windowst újratettem, probléma ugyanaz. Eszerint, wifi kártya biztosan a bűnös? :/
Illetve ha igen, tudja valaki, hogy milyen jó a laptopba, amerikából kell e rendelni vagy hogy van ez?Előre is köszönöm.
-
-
kopis
csendes tag
Sziasztok! Eddig úgy gondoltam, hogy az ASUS notebook-ok megbízhatóak, de több oldalon is olvastam, hogy vagy ilyen vagy olyan problémák vannak velük. Kinéztem magamnak ezt a gépet: [link] de mielőtt megrendelem szeretném megkérdezni, hogy mi a Ti tapasztalataitok, véleményetek? Előre is köszi a válaszokat!
-
potyi23
senior tag
hali.Segitsegre volna szuksegem.egy Asus k550CC laptoprol torlotem a win8 at,de a win7 sehogysem akar ramenni. Amint rament,a logonal kidob egy hibakodot 0x000000A5 !! mar probaltam tobbszor ujratenni,es mas fajta win 7 et de semmi.Ramot nemtudok kivenni belole,mert belevan epitve,szetszedni nemfogom ,mert decemberi gep.Biosra gondoltam,de azt sem tudom frissiteni,mert ujabb nincs,regebbire meg nem engedi.
valaki talakozott mar hasonloval ?
-
1Laci
tag
Hali, van egy asus k53sv sx786v laptopom...+4Giga Ramot szeretnék tenni bele...jelenleg egy 4gigas 1333mhz-s cl9-es van benne...lehet bővíteni 16giga-ig, csak az lenne a kérdésem, hogy a következő RAM biztosan menni fog gond nélkül: SODIMM DDR3 4GB KINGMAX 1333 CL9 ?
Köszi előre is!! -
afterbit
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Mennyi lehet egy asus k50c laptopnak a max tdp-je?Köszönöm előre is
-
ljungberg
tag
Én amikor nem találtam haverom gépénél melyiket kellene letölteni, az asus support oldalra mentem.
Ott el lehetett indítani egy acitvex progit, az felismerte a notit és sorban felrakta a drivereket.
Ez segíthet talán.De most nem tudom mi a helyzet ezzel, mert amióta új felület van nem találom ezt a lehetőséget pedig a múltkor jól jött volna.
-
Zanik
addikt
Na, megint bajban vagyok.
Barátnőm használja a baromi öreg, de még mindig működőképes Asus A6Rp notimat. Nemrég Win7 reinstall volt, és nem tudom normálisan működésre bírni a rohadt VGA-t. Alap windows-os driverrel nem jön elő a natív 1280x800-as felbontás a képernyőkezelőben.
Korábban MobilityModder-t használtam, de azzal is gondok vannak (néha random elsötétül a kép pár mp-re, aztán újra van kép, és kiírja, hogy a videókártya illesztő újraindult, vagy valami ilyesmi).
Tud esetleg valaki valami hatékony megoldást Win7 vga-driver telepítésre X200M chipset-re?
-
zsoltix
tag
köszönöm a válaszokat! Szép napot mindenkinek
-
nussa5
aktív tag
válasz
nwcastl #17766 üzenetére
Mekkora és milyen típus a pendrive? Először nézd meg CrystalDiskMark -al milyen sebességre képes a pendrive, valamint még a fájlrendszer is befolyással van a sebességre, teszteld le exFat és ntfs-en is.
-
válasz
kistrojak #17767 üzenetére
Az N56 jó gép, jónéhányat eladtam már belőle. Az enyémek magasabb felszereltségű modellek voltak, FullHD kijelzővel. Láttam, hogy 155-ért adja a srác itt a PH-n, gondolom ezt céloztad meg. Próbáld meg lejjebb alkudni, mert bruttó 200-ért volt a fullhd-s, i5-ös verzió újként, egy év garival. Ehhez képest az övé használtan szerintem nem ér annyit, persze állapot kérdése is.
Szép gép, masszív fémház, nagyon jó hang és a fullhd-nak gyönyörű képe volt, majdnem olyan, mint az IPS kijelzőknek.
-
ljungberg
tag
válasz
zsoltix #17756 üzenetére
B53S, egész kellemes kis gép volt. Egyik igazgatónak volt melóhelyen.
-Anyaghasználat jó
-mobil modem
-ujjlenyomat olvasó
- webkamerának talán volt záró retesze
-tpmEzeken kívül nem nagyon emlékszem nagy extrákra.
-Billentyűzet világítás nem volt
-Lopás elleni chipek (mint Lenovo) nincsenek benne emlékeim szerint, valamilyen anti theft volt
-Az a bankkártyás dolog...... érdekes -
kistrojak
csendes tag
Sziasztok!
Asus N56VM-S3271 vételén töröm a fejem, kérdezném tőletek hogy van valakinek ezzel a géppel, és körülbelül ezzel a felszereltséggel tapasztalata?
Köszönöm!
-
nwcastl
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok, hátha tudtok valami megoldást.
Van egy ASUS K55VD laptopom. Ezen gyárilag van 2 db. USB 3.0, de nagyon úgy tűnik, hogy nem képes a port a megfelelő sebességgel működni és nem jövök rá, hogy miért.
Nemrég raktam újra a rendszert, feltelepítettem az összes gyári vezérlőt (alaplap, chipset, usb3, stb.), de az átlagos sebesség, amit el tudok érni a porton az nagyjából 6MB/s, ami rendkívül gyengusz. Ha jól sejtem, ennek inkább 60MB/s körül kéne lennie.
Ez igaz mindkét USB 3.0 esetén.Valami tipp? Vagy esetleg leírás, hogy hol túrjak bele a rendszerbe és mit állítsak, hogy rendesen működjön? 2 GB adat felmásolása egy USB 3.0-as pendrivera az USB 3.0-as porton keresztül jelenleg kb. 10 perc...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tamás008
tag
Sziasztok. A kedves szakértökhöz lenne kérdésem, gép fejlesztéssel kapcsolatban:
Van egy Asus X53Ke-Ap125 -ös régebbi laptopom, ebben szeretnék memóriát bővíteni. Azt tudom biztosan, hogy ddr2-es modulok mennek bele. Na mármost, a gondom az, hogy nem tudom, pontosan maximum mekkora mennyiségű memóriát képes kezelni. Jelenleg 2Gb-nyi van benne, 2x1Gb két slotban.
Szeretném a maximumra növelni a memória mennyiséget, csak a gondom az, mint ahogy feljebb írtam: Nem tudom mennyi a maximum memória mennyiség amit képes kezelni. 4Gb-ot valószínűleg simán kezel, de arra volnék kíváncsi, hogy vajon képes-e 8Gb-nyi memória kezelésére? Mit gondoltok?Van egy képem Hwinfo32 nevű programból aminek a jelentésével nem vagyok tisztában, a memória információra vonatkozóan: [link]
Ez azt jelentené, hogy képes 8Gb memória kezelésére a laptop, vagy nem? Mit gondoltok képes lenne 2x4Gb ddr2-es ram modult dual chanelben kezelni?
Szakértők kérlek segítsetek. Előre is köszönöm. -
NTonee
veterán
válasz
zsoltix #17763 üzenetére
az asusnál ilyen volt a business kategória. Bocsi, nem az én hibám.
itt olvasható, hogy mitől volt ez business class gép -
válasz
Blue Eagle #17758 üzenetére
Szerintem sincs pont olyan. Talán az N sorzat, vagy a K56 hasonlít, bár ezek jobban felszereltek, és közel sem olyan puritának, mint a Lenovo. Emberközelibbek, és emiatt lehet, hogy nem annyira üzletiek
-
NTonee
veterán
válasz
Blue Eagle #17758 üzenetére
Volt, B series. Már nincs. Az utolsó a B53J volt, ha jól tudom.
-
válasz
asdddsa #17755 üzenetére
Csak egy vga van benne: nálad a HD6470 = APU-val. Brazos chip.
Nálam más tipuson így néz ki..Simán akadás nélkül lejátsza a HD videókat is, de a lejátszóprogiban (pl. VLC media player) be kell kapcsolni a hardveres gyorsítást!
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Asusnak melyik az üzleti szériás laptopja, olyanra gondolok mint a lenovonak a thinkpad. Köszi
-
asdddsa
tag
Üdv!
Van egy K53BY-SX119D laptopom. Az vele a problémám, hogy akárhogy próbálkozok nem kapcsolja be a HD6470-et, mindig az APU megy. Képes teljesítmény üzemmódban 480p-s yt. videó lejátszása közben akadni, eddig a Win-re gondoltam, de már újra raktam, gyári driverekkel és a legfrissebbekkel, de így se kapcsolja be, csak a CPU órajelét állítgatja.
Valami tipp esetleg? Köszönöm! -
klambi
addikt
válasz
Kicsirics77 #17753 üzenetére
-
klambi
addikt
válasz
Kicsirics77 #17750 üzenetére
hat vagy vak vagyok de ezt en manulaban nem lattam.. de ez az esc mukodott!!!
koszonom!!
-
klambi
addikt
válasz
Kicsirics77 #17750 üzenetére
na varj, kinomban mar a 207 es biosrol a 209 re frissitetek...
-
klambi
addikt
valaki segitsen mert agyrakot kapok...
vaolna 1 asus x502ca lapos, miben nincs optikai drive es usb bootra nem tudom rakenyszeriteni... keresek kutatok de nekem mas biosom van mint amikrol irnak, a biosrool link, mar masok megeloztek vele es csinaltak 1 kis videot...
szoval pls help hogyan tudok usb rol bootolni....
[link] -
ljungberg
tag
válasz
Kicsirics77 #17747 üzenetére
"ha nem sata2 akkor is mindegy"
Úgy van, az lemaradt...
-
-
ljungberg
tag
válasz
Kicsirics77 #17739 üzenetére
A winchestert is meg akarom hagyni. A DVD helyén meg nem lehet jobban melegedne...
-
-
-
ljungberg
tag
Sziasztok!
Van egy K53SC notebook-om. A DVD helyére tervezek berakni egy SSD-t. A kérdésemaz lenne ,hogy ez sata2 vagy sata3-as port lehet? Én kettesre gondolok, de leírást nem találok sehol.
Köszi előre is!
-
kzaabox
tag
Sziasztok!
Elsősorban azokhoz szólnék, akik látlak már működés közben ASUS X550LB-XO112D típusú gépet. Az érdekelne, hogy ebben is - a Lenovo Z510-hez hasonlóan - 64 bites, GK208-as Keplerre épülő 740M van, vagy pedig a GK107-re épült 128bites verzió?
Sajnos a gyártó erősen titkolja és nem találok róla még egy GPU-Z képet sem, ezért nagyon hálás lennék, ha valaki tudná a választ a fenti kérdésre!
Előre is köszönöm!
-
DonElvis
aktív tag
Sziasztok,
Ha valakinek lenne esetleg egy megkímélt hűtés ASUS K50 IN laptophoz, akkor vevő lennék rá. Aktív VGA hűtést kendácsolok, a mostani hűtés már eléggé zajos, nem használnám fel.
Üdv:
Don -
The DJ
addikt
válasz
PAtr0n #17731 üzenetére
Fejlemények: Nem indult a gép ismét. Kivettem az aksit, power gombot nyomva tartottam 10+ másodpercig, rádugtam hálózatra a gépet és azonnal indult. Utána kikapcsoltam, töltőt is kihúztam, vártam, visszadugtam, megint nem indult. Ismét eljátszottam az előbbi műveletsort és megint indult rögvest. Szóval a mikrokapcsolót egyelőre kizárnám, de a CMOS elem továbbra is gyanús.
-
PAtr0n
addikt
válasz
The DJ #17730 üzenetére
Könnyedén ki lehet mérni, ha van egy mezei multimétered. Lehet gyorsan megvan, ha hozzáférhető helyen van a mikrokapcsi.
Blue Eagle:
Ki tudja abban a szériában milyen gyártó mikrokapcsolóját alkalmazták, lehet olvasni olyan ipari hulladékokról amik pár száz lenyomás után telibefosták magukat. Nyilván nem egy OMRON csinál ilyet, de azokról is hallani már rosszakat, legalábbis azokról amiket nem Japánban pattintottak össze. -
-
PAtr0n
addikt
válasz
The DJ #17727 üzenetére
Szia!
A CMOS elem simán produkálhat ilyet, első körben annak javallott a cseréje, filléres dolog. Viszont akár a mikro kapcsoló is szarakodhat, azt meg ki lehet mérni, hogy megnyomáskor összezár e. Persze ezt is csak szétszedett állapotban. Az alaplap hibát tenném utoljára, mert az a legvalószínűtlenebb esetedben, meg azt nehezebb is kideríteni. Javaslom add be valahová, vagy ha bátor vagy, és nem vagy hozzá túl laikus, ezeket mind te magad is meg tudnád csinálni.
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Van egy rosszalkodó Asus X51R laptopom. A hibajelenség az, hogy nem indul.
Ilyenkor csinálhatok vele bármit, de nem kapcsol be. Érzékeli, hogy hálózatra van kötve, mert világít a led, de hiába nyomom a bekapcsoló gombot, nem reagál rá. Viszont random időközönként pedig azonnal bekapcsol és akkor indíthatom újra ezerszer és le is állíthatom, utána azonnal indulni fog. Fogalmam sincs ez mitől lehet. Ha megy, akkor stabil, nem fagy, nem hibázik.
Legutóbb kaptam indításkor a biostól egy merülő CMOS elem hibaüzit (pontosan nem emlékszem már mi is volt, de a lényege ez). Esetleg ez kavarhat be neki?
A memóriák voltak cserélve, egyesével próbálva, próbáltam aksi nélkül csak hálózatról is.
Mit próbálhatnék még meg? Vagy alaplaphiba gyanús?
-
Impressa
őstag
válasz
Black&White #17724 üzenetére
Megpróbálhatod a 800-as ramokat is, nem kizárt, hogy elindul vele, max. alacsonyabb órajelen fogja hajtani őket (667 Mhz), hibát nem fog okozni.
(#17722) rosszqtya71 A billentyűzet cseréje megoldja a problémádat, mivel külső billről rendesen működik a laposod.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rosszqtya71 #17722 üzenetére
A kamera fordított képére itt a megoldás.
A billentyűzetnek meg gondolom hardveres bánata van, majd talán mond rá valaki választ. Nem kizárt, hogy cserés. -
Black&White
addikt
válasz
Blue Eagle #17721 üzenetére
Köszi!
Érdekes amúgy, hogy a korábban linkelt Asus oldalon nincs az a BIOS verzó, ami most a lapon van (207).
Mindegy, elsőként megkapja a legfrissebbet.Impressa:
És ezt is!
Amúgy ma Teamvieweren átnéztem és AIDA szerint akár 800-as RAM-ok is mehetnek a lapba. -
Impressa
őstag
válasz
Black&White #17720 üzenetére
Hali!
RAM-fronton max. 4 GB-ig bővíthető ( 2 x 2 GB, DDR2 PC2-5300)
Milyen procit tud kezelni a gép, ezt nem tudom pontosan megmondani, de ez erősen függ, hogy milyen chipset van benne. De szerintem nem támogatja a 2 magos processzorokat a gép (lehet egy maggal is el fog indulni)
De erről bővebben ebben a topikban is tudsz tájékozódni.Lehet, közben jönnek a Mesterek és megmondják pontosan, meddig fejleszthetsz.
-
rosszqtya71
csendes tag
na nekem k50af-em van és persze win7 forditott kamera kép,meg egyik napról másikra nem működik enter,d,á és backspace billentyű..szeretem ezt a masinát hisz jó pár gamét visz,de ezek a problémák már az őrületbe kergetnek,hisz így nem mobil a masina,asztalhoz van kötve külső klaviatura miatt..
esetleg vmi 5let az orosz kalapácsos módszeren kívül?? guruk help..please
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Black&White #17720 üzenetére
Keresőt prószáltad? Nézz körül itt: [link]
-
Black&White
addikt
válasz
Blue Eagle #17719 üzenetére
Úgy néz ki valamit eléggé benéztem...köszi!
Akkor már csak CPU/RAM fronton kellene pár infó! -
Blue Eagle
őstag
válasz
Black&White #17718 üzenetére
Szia!
Parancsolj, itt a terméktámogatás az F5N-hez. A BIOS 213 az utolsó amit kiadtak hozzá.
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Munkatársaméknak van egy öreg F5N AP070 notija.
Mostanában panaszkodik, hogy már az általános dolgokhoz is lassú és hogy nem lehetne e rajta egy kicsit fejleszteni, főleg hogy majd szeretne Win7-re is váltani.
Pár dologra rágugliztam, de mivel már nincs aktív terméktámogatási oldal ehhez a laposhoz, így azért kicsit bizonytalan vagyok pár kérdésben.
Az elképzelés az lenne, hogy keresnénk hozzá egy kétmagos Turion procit és megdupláznánk a RAM-ot, 2GB-ra.
Szóval az lenne a kérdés, hogy pontosan milyen proci az, amit még megeszik ez a noti (jelenleg egy Turion ML-32 dübörög benne) és, hogy max. mennyi RAM-ot támogat a lap.
Gondolom nem életszerű, hogy létezik még oldal, ahol esetleg BIOS file-okat is lehet találni a notihoz, de ha van, akkor jöhetne az is!
Kösz, ha segít valaki! -
putyu10
aktív tag
Hali. Elhalálozott a A7SN típusú laptopom, valószínűleg 9500M videóhiba (bekapcsolásnál csak függőleges hajszál csíkok). Esetleg valaki tud eladó alaplapot vagy gépet?
-
PAtr0n
addikt
válasz
balbekk12 #17710 üzenetére
Akkor bizony a töltőáramkör döglött meg a laposban. Valamennyit csurgat az aksiba, de az tölteni nem igazán elég, ellátni a lapost meg pláne. Tehát amikor valamennyit visszatöltött, be tudod kapcsolni ha benne az aksi, de azt meg hamar leszívja, és magáról a tápról meg képtelen életben tartani a lapost. Szervíz.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Blue Eagle #17708 üzenetére
Nekem is freedosos volt, meglesem a lemezt, mert erről nem tudtam, köszi
Holnap próbálkozok majd, most már nincs türelmem...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
SoulReaver #17707 üzenetére
Az én laposomhoz sincs az Asus supportján win7 driver. A driver lemezen amit kaptam a géphez, azon meg van. Igaz, csak úgy található meg rajta, ha intézővel kutatjuk fel a könyvtárakat, mert autoplayben csak win8 alatt működik.
Nekem a gépem freedosos volt. Egy 32 bites win 7 -em volt csak először. Simán felment. -
SoulReaver
veterán
válasz
Blue Eagle #17705 üzenetére
Nem, mivel nem találtam az asus honlapján win7es drivert, ezért gondoltam, csak win8 megy rá.. így azt raktam, de hihetetlen....
-
NTonee
veterán
válasz
Blue Eagle #17705 üzenetére
Drivert nem szokás készíteni Asuséknál, talàn ezért. Ettől függetlenül a legtöbb w8 driver kompatibilis a w7el is, így szerintem is nyugodtan mehet fel.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
SoulReaver #17704 üzenetére
Mert, miért nem lehet felrakni rá a win7-et? Próbáltad már?
Előre telepített a win 8?
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Most került a kezeim közé egy asus x551CA noti és Elvileg csak win8 at lehet rá felrakni... Létezik ilyen? Felraktam rá, de nekem nem tetszik, amúgy fateromnak csinálnám, de ő meg a régi gépén a win xp-t koptatta, szóval neki sem fog sztem...
Valaki rakott már rá win 7-et?
-
balbekk12
tag
KÖSZI URAK!
-
PAtr0n
addikt
válasz
balbekk12 #17698 üzenetére
Tipikus ha egy akksi döglődik. Túl sok áramot kap fel (akár cellazárlat), ami elveszi a géptől a szuflát,ami miatt az nem kapcsol be. Próbáld ki egy autónál ha fullra lemerült/szar akksit teszel bele (és sikerül mondjuk bikáról beindítani), alig akar járni a motor, a világítást meg felejtsd is el egy ideig. Ugyanis a mélykisült akksi potenciális fogyasztó a körben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest