- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
christofer
csendes tag
válasz
VateRicsi
üzenetére
Az a helyzet hogy a mobil i5-ös processzorok azok csak 2 magosak. A megtévesztő az hogy a 4 szál van benne,de a processzorban található tényeges magok száma csak 2. Tehát akkor csak 8 GB-ig lehet bővíteni az i5-t.az i7-t pedig 16GB-ig. A nagyobb Hz számú ramokat én is úgy értettem hogy a benne lévőt is cserélem nagyobbra. De persze ha az alaplap többet nem kezel akkor fölösleges.
-
christofer
csendes tag
válasz
VateRicsi
üzenetére
Köszi a részletes választ.
A billentyűzet leszedős megoldásról már hallottam.
Bíztam benne hogy legalább egy szabad modult találok lent.
De a lényeg közben aida64-el megtudtam hogy Samsung memória van benne.
1333-at már a vásárláskor tudtam. Viszont a program azt írja csak 1333Mhz-ig támogatja az alaplap a memóriát. Erről mit tudsz? Mert én már gondolkodtam a gyorsabb memória cserén is.
Én is későbbre terveztem a bővítést de olyan hírek rebbentek fel, hogy drágulni fognak jelentősen a memóriák árai ezért lett ilyen sürgős nekem. -
xlinux
tag
-
feketeibiza
tag
-
alapz@j
tag
válasz
VateRicsi
üzenetére
Nem tartozik garanciális körbe a bővítés, azaz nekem kellene elvinni a szervizbe (ami csak hétköznap délelőtt és kora délután van nyitva) és fizetnem is kellene érte. Ennek ellenére ezt az Asus pofátlanságának tartom, mert a.) nem a papírforma szerinti kiépítésben árulják a termékeiket*, illetve b.) a felhasználói bővítésre szánt slotot használják el gyárilag, nem a rejtettet. Továbbra is fenntartom, hogy nagyon jó ez a gép, csak ilyen apró bosszúságok vannak vele**.
* sajnos el tudom képzelni, hogy ezek az itthoni / ká-európai terjesztésre szánt olcsósított változatok, mert a kbd alatt, ami a legkönnyebben elérhető slot lenne, tényleg ott van a modul helye kivágva a lemezből és a nyákon is ott vannak a forrasztások, csak nincs ott a keret, ami befogadná a memóriát. Spóroltak rajta 3 dollárt, ezer eladott példánynál az már már 3 kiló

** pölö továbbra is nagy szívfájdalmam, hogy a géphez mindenhol hirdetett és adott ROG hátizsákba nem fér bele a gép. Ezzel is futok még egy kört a support-nál, érezzék a törödést

Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Gitáros topic
- Gumi és felni topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF-862 RTX 4060 8GB / i7-13620H / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garancia
- HP Elitebook 840 G8
- ÚJ GIGABYTE A16 3VH - 16" WUXGA 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- Dell Latitude FHD IPS Intel core i5-1345u 16GB DDR4 256gb SSD WIN11
- HP EliteBook G9 845 notebook: AMD Ryzen 7 Pro 6850U, 16GB DRR5, 500GB NVMe SSD, Win11 Pro, garancia
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy Z Fold6 -12/256 GB Használt Media Markt garancia 2028. 07. 03-ig + 1 év Gold
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- NVIDIA Quadro P5000 GPU 16GB GDDR5X memóriával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagyok. 

Pyttawrx