Új hozzászólás Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
válasz
#72042496 #1481 üzenetére
Ha még nem vetted le a rugókat a csavarról az nb körül, akkor próbáld meg azt hogy lépj be a HW monitorba és menet közzben finoman kezd nyomni a bordát rá a lapra. Szerintem nem ér hozzá a borda és azért nem meleg a hűtés.
Hírtelen hűlni fog.
Ha ez bejon, már pedig befog, vedd ki a lapot és az nb körüli 2 csavart hajtsd ki és a rugókat cseréld ki normál alátétekre, hogy fixen meg tud húzni. Az lenne a tuti, ha átpasztáznád elötte, de már ez is sokat segítene.Ezek után már csak reménykedj, hogy nem lett még semmi baja a lapnak
-
Tody56
aktív tag
Remélem hogy nem csak az én lapom a ludas.
Fogok dobni hamarosan eredményeket. Én is beszáltam a Yorkos tuningba egy Q9450-nel.
480fsb-ig nagyon gyorsan elértem szinte minden alapfeszen persze kivéve a proci.
Most úgy állok hogy a prime cpu teszt már 500on is stabil, a blend csak 490-495 nél.
Még rá kell szánni pár estét és talán meglesz az 500as álom fsb quaddalRusher: Annyit feltétlen kipróbánék, hogy áramtalanítás elem kivéve egy pár percre legalább, vagy inkáb egy éjszakára.
Ez a 3. rog lapom és mindegyik megőrült egy idő után ha sokat állítgattam a tuningot.
Érdemes néha kivenni az elemet és újból beállítani. NEM betölteni az OC mentésből, hanem inkább beállítani ugyan azt kézzel és ismét mentés.
Apró infó de egy próbát megér -
Tody56
aktív tag
A szorzó probléma nem oldódott meg.
Visszatettem az előző (1501) biost és azzal ismét müxik. -
Tody56
aktív tag
Megjött ma Q9450-em, ugyhogy újból ismerkedek a lappal
Nagyon igéretesnek tünik a dolog, mert 3600on még szinte minden alapfeszen van, de még 3800on sem vészes a helyzet.
Ha végeztem a tesztekkel dobok képeket és eredményeket.Kérdés: hiába állítom a szorzót, hogy tuningnál könnyebb dolgom legyen hogy csak az fsb-vel és a sallangjaival kelljen foglalkoznom, mindig a gyári 8as szórzón indul.( 6-7,5ig mindent próbáltam)
Ha bekapcsolom a szorzó ugrálást az energia takarékos abakban akkor az müxik.
Ötlet esetleg?Ja az új 1602-es bios van fent, amit ugye kimondottan az új quadok tuningjához és stabilitásához írtak. Elvileg
-
Tody56
aktív tag
Na beállt a cucc. Ne kérdezzézek mi volt emrt fogalmam sincs.
Azért várjuk a tapasztalatokat
-
Tody56
aktív tag
Próbáltátok az új 1501-es biost?
Én az elöbb feltettem és csak nem akarak stabil lenni ugyan azokkal a beállításokkal amikkel eddig ment a 13 és a 14-es is.
Hozzáteszem ráadásul csak 450fsb-n megy megy most mer még csak holnap jön meg az új procim. (E8400 E0)
Remélem csak benéztem valamit.
Tapasztalat esetleg? Légyszi nézzetek rá ti is..... -
Tody56
aktív tag
Eladtam az e8600-at szóval most nemtok tesztelni, de igyekszem beszerezni valamit gyorsan azt kiprósznyálom én is.
Legrosszabb esetben a jó kis e6400-at beteszem hétvégére, de azért az még sem wolf, szóval nem igazán mérvadó -
Tody56
aktív tag
Kijöttt az új BIOS:
[B"]Maximus II Formula 1403 Bios
Fix Intel 45nm Quad Core CPU ustability issue"[/B]Várjuk a tapasztalatokat
-
Tody56
aktív tag
Láttátok az asus support-nél hogy új biost jelöl a maximus II-nél ?
0803. Mérete fele mint a szokásos. A fájl név valami p5q se.
Tuti valamit benéztek. Kiváncsiságból megnéztem a p5q-se-t és tényleg ott van ugyan ez, szóval nehogy valaki bedőljön neki, bár lehet az EZ flesh észrevenni hogy bibis -
Tody56
aktív tag
Úgy emlékszem 2,1 körül mentek 1200-at, de ez nagyban függ a PL-től is.
Még az x38as maximusban használtam őket.
Ott strong beállításon is elég volt 2,2körül.
1066-on 1,9-el is elmentek. (ez volt a legkissebb adható fesz abban a lapban, mivel 0,1v-tal többet adott mint a beállított érték.)Dobj te nekem egy privit és meggondolom. Nagy kincsek ezek nekem, de lakásvásárlás elött állunk szóval
mod: off
-
Tody56
aktív tag
Esetleg megtudná mondani valaki hogy mik ezek, illetve mire érdemes állítani?
Memory Remap Feature:
Memory hole: -
Tody56
aktív tag
Használja esetleg még valaki E8600-al a maximust, vagy találkozott ilyen gonddal?
Azt az érdekeséget vettem észre, hogy a beállított cpu fesz értéknál kb 3 század voltal kevesebbet ad a procnak.
Ez ugye még nem olyan érdekes, bár az eddigi prociknál nagyon pontos volt 0,01volton belül volt.No most jön a turpisság.
A biosban ezt a különbséget ki is jelzi, tehát pl belövöm 1,3v-ra, akkor a bios monitor már csak 1,27-et ír.
Belépek a winbe ott már akár cpu-z akár everest az már a beállított értéket írja, nem pedig a kissebiket. (1,3v)
Fontos hozzátennem, hogy az alacsonyabbik fesz a jó, amit a bios mér, nem pedig a win, mert a másik alaplapomban ugyan azokkal a feszekkel tudja az adott tuninggot mint ebben a bios szerint kiirt.Nem nagy gáz de ilyennel még nem találkoztam 1307-es bios van fent, de a 0901 is ugyan ezt csinálja
-
Tody56
aktív tag
-
Tody56
aktív tag
Asus honlapján 1307-es bios elérhető.
Mindgyárt felteszem. Várom a tapasztalatokat másoktól is
-
Tody56
aktív tag
Az 1,2v elégnek kell legyen 500 fsb-nél 1200mhz-es ramokkal. (ja most látom hogy quad. hát ott már nem biztos
)
Egyébként kb 1,15 körül tudja a lap wolfal az 500at.Az NB gtl-el játszál kicsit.
A ramokat állítsd moderate-ra és esetleg elösször a PL-t 10-re a bizontság kedvvéért azt ha már stabil lehet lejjebb menni.
Az hogy + vagy - a gtl sajnos nem tudom megmondnai, mert ahány konfig annyi változatot beszéltünk már itt, de próbáld erre arra finoman és látod hogy a prime melyik irányban megy tovább és addig finomítod mig jó lesz. Sajnos erre nincs jobbb módszer egyenlőre szerintem. -
Tody56
aktív tag
2,88v te atya ég.
Mondta Beteg barátom hogy hűtéssel tesztekre adható ennek még ennyi is, de én nyámnyila vagyok. 2,5v felett én nem játszok. A cél az volt hogy max 2,2-2,3voltal 24/7-be a legtöbbet tudjon, és ez messze a legjobb amit próbáltam eddig.
Hűtés mindig van a ramjaimon. Víz vagy lég, épp amire van időm összerakni.
Az 1066-os Tracer is durván ment, de ez még azt is megeszi, ha nem is olyan sokkal -
Tody56
aktív tag
Végre megvan a 2. doboz CellShock 1000 4-4-4-12 ramcsim.
Gyengébb beállításokon 1,95-2volt körül tudja az 1200at 5-5--5-15-telViszont 500fsb 1200mhz Moderate PL8 5-5-5-12 2,2volton beton stabil.(24/7) 5-5-4-12-höz még pár század volt kell.
2,5volton tudja az 1200mhz-et 4-4-4-12ben, de ez már nyilván nem PL8al, viszont stabilan !!! Ezt még 4gigával nem próbáltam, de 2vel nem volt gond.
Annyi töbletet nem hoz, hogy érdmes legyen erőltetni 24/7-ben, de tudja
Morcos egy cucc ez.Ja és amit már egyszer említettem az beigazolódot.
2ram illetve 4 ram között van egy kis teljesítmény csökkenés. Memolvasás kb 2-300pont környéke, illetve késleltetés 1-1,5ms. Olvasás és másolás elhanyagolható. -
Tody56
aktív tag
Amiket linkeltem teszteket mindenhol a 4 tracer volt benne.
nb: 1,13 ramok 2,2v.
2,1v kb negyed óra alatt bukott ki, de nem játszotam vele tovább, mert a hét elején várom a cellshock kittem párját, és utánna azzal szeretném hajtani.
Kb 1 órát teszteltem a 2x1 cellel és 2,4-2,5volton még 1200 4-4-4-12 is stabil. Morcos egy ramocska. Remélem csipni fogja a maximus a 4db is együtt.
Az 1200at 1,95-2volton tudta stabilan az egy kitt -
Tody56
aktív tag
A 2 gigás modulokban mindig sokkal kevesebb a tuning potencia. Az előnye viszont az, hogy ugyan azon beállítások mellett picivel gyorabb a ramkezelés 2 ramnál mint 4-nél.
Próbáld az 500fsb-t 1:1-be minnél kissebb fesszel belőni. 99% hogy nb 1,2v alatt menni fog ha megtalálod a gtl-eket.
Az 550fsb-vel én sem boldogultam. Igaz nem sokat játszottam vele, de nem is akarom eröltetni így hogy alapfeszeken viszi az 500at. 4ram és CF azért biztosan fog valamennyit a lapon. -
Tody56
aktív tag
válasz
Overlocker #614 üzenetére
Igen ez az a proci. Mióta beszéltünk kapott egy kis polírt de nem sokat változott hőben.
4ghz kb 1,22v - 4,25 1,3v - 4,5ghz 1,4-1,43vJa és hatalmas grat az új WR-hez
-
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #603 üzenetére
Még a gyári mert nem volt időm vizezni.
Egy 12cm-es venti hűto egyébként, igaz csak kis fordulaton hogy csendben legyen.mod: Nemtom mennyire olvastál vissza, de ugye az nb melletti csavarokat kicsit meg kell mókulni, mert gyárilag tényleg gázos.
-
Tody56
aktív tag
vtt: 1,1
pll: 1,5
cpu: 1,40 - 1,43A fesszel még kicsit játszanom kell. 1,4-el 7-8sor után hibázott, de 1,43-al már stabil.
Valahol a 2 között lesz a tuti -
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #600 üzenetére
Realtemp-el nézd a proci hőmérsékletét. Még az a legpontosabb most.
Az everestet is hozzá lehet hangolni ha azt használod esetleg.
Az 1,33v egyébként tényleg nem gáz. Annyit adhatsz ha 60-65fok körül megállnak a magok. -
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #595 üzenetére
A ram beállításokot hagyd mind auton. El kell hogy így indúljon,még ha nem is fog oltári eredményeket produkálni. A ram feszt is hagyhatod auton. Meglepően jól állítgatja magától azt is.
-
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #592 üzenetére
Auto-n ne hasznád mert úgy iszonyít sokat ad neki !!!
-
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #590 üzenetére
A pll-t próbáld 1,6 alatt tartani a vtt-t azaz az fsb-t pedig 1,3-1,35 alatt.
Egyébként szerintem lehet menni fog alapon 1,5-el és 1,1-el is, csak a cpu gtl-eket kell picit állítgatni. -
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #588 üzenetére
Csak tanács:
A VTT-s és a pll-t vedd le, mert ezzel gajra vágod a procit, ha még nem történt meg!
A vtt is sok, de a pll az iszonyatosan sok. Ennyit még tesztre is necces, nem hogy orthos-t engedni rá. -
Tody56
aktív tag
válasz
Overlocker #558 üzenetére
Feltettem nemrég az új 0901-es biost.
Egyenlőre semmi változást nem érzékeltem. Új menű stb nincs.
Az előző beállításaimat beírtam ugyan úgy és megy tovább. Stabil.
A memória kezelés dettó ugyan az. (mem ovasás késleltetés stb-re gondolok.)
Ha valaki kiteszteli ne kíméljen minket. -
Tody56
aktív tag
-
Tody56
aktív tag
Nekem ennyi a lap. Próbáltam már több biossal is, de kb ennyi mindegyikkel.
Multhéten hogy picit lehült a lakás36-38volt, most ennyi. Szerintem abszolút nem gázos légtől. Arról nem is beszélve hogy 4 ram és főleg a CF dob rá. Ezt már más lapnál is tapasztaltam.
Lesz rá időm azt megkapja a vizet. -
Tody56
aktív tag
Mi rajta a fura?
A hdd egy hangszigetelő kittben van jelenleg még víz nélkül, azért ilyen meleg.
Az nb sb az szerintem teljesen jó. Ha arra gondolsz hogy miért melegebb az sb, akkor azért mert csak az nb mellett csavaroztam szorosan a hűtést.
Egyébként a maximus1-en is az sb melegebb 1 fokkal még "víz alatt" is. -
Tody56
aktív tag
Köszi szépen.
Bocs hogy rosszul írtam.
NB GTL -20
cpu GTL +30 +40 +30 +40A magasabb fsb holnapra marad ha itthon leszek, de azzal eddig sem volt hond, csak a blend nem ment el.
600fsb-n is be bootolt de ,már nem állt fel.
550fsb-t még szeretném belőni nagyon kicsi fesszel, de úgy is 500x8,5-el fogom használni mivel szinte alapfeszen tudja ezt, és pl9-el is viszi 1200mhz-en 2,2v rammal szóval nekem ez már így 7/24be tökéletes.Vettem múlthéten 2x1 giga Cell ramcsit ami tudja az 1200at még 4-4-4-12-vel is, szóval az még egy teszt erejéig visszavan. Betegé volt ez a szépség anno, ez biztos sokat mond
mod:
Gorneck23: a lapon még a gyári hűtés van egy 12cm-es ventivel támogatva ami csak 5volton forog. A csavar mókulás elött simán 55-60fokos volt az nb
A vidokártyákon és a cpu-n a saját gyártmányú vizes blokkjaim.
A cpu most 4250-en még egyenlőre sok fesszel 55fokosak a magok prime cpu teszt alatt.
(Bevallom már megpolíroztam a cpu-t. Igaz nem sokat dobott ennél ) -
Tody56
aktív tag
Most próbálom az 1200mhz-et belőni az 500fsb-hez, de eddig jó.
Most épp így áll: kép (moderate és pl10. Még próbálok javítani.)
A cpu fesz még nincs belőve. Direkt pluszba vittem ne hogy kelljen rá figyelni.
Kb 1,22-1,23al tudja az 500x8-at. Legalábbis az x38-ban annyi volt.mod: Megy a pl9
Na mindgyárt kap egy blendet.
-
Tody56
aktív tag
Igen kellett az nb gtl-hez nyúlnom, mert kb 460fsb-ig elment alapfeszen és auto gtl nb-vel és hiába adtam az nbnek feszt, semmi változás. Ugyan úgy kidobott a blend, így rákényszerültem hogy piszkáljam.
-nb GTL: -20
Mikor erre ráállítottam akkor elment 490-ig még mindig nb alapfesszel.
500nál kellett adni az nb-nek ezt a 0,02-3 voltot hogy tényleg tuti stabil legyen.
alapfeszen sok idő után de néha behibázott.a cpu gtl-ek: +30 +40 +30 +40 (ezek nélkül már 450nél megakadtam, így ezekre kellett elöbb rájönnöm.) Remélem ezek nem gázos értékek, de a vtt 1,08-1,09v-t kap ami szerintem iszonyatosan jó. Nem is lehet kevesebbet.
1szó mint 100 nekem sajnos már 450től kellett kezdenem, mert az volt a max amig miden auto gtl-en elment blend teszten. Onnantól 10fsb-nként ugráltam és rákényszerültem a kisérletezgetésre.
Nem 1 napos munka voltmod: Én próbáltam pluszba és minuszba is állítgatni mind a cpu mind az nb gtl-t, de hamar észreveszi az enber hogy az adott irány stabilabbá vagy instabilabbá teszi a gépet.
PL nekem mikor az nb gtl-t minuszba vittem már win betöltéskor állandóan kifagyott. -
Tody56
aktív tag
Én már egy hete játszok a tuning beállításokkal és azon belül a gtl-ekkel. Tuti hogy ez cpu és lap függő is. Eddig nagyon szívtam.
Az eredmény már több mint jó.
Az elöbb lőtem le a prime tesztet 1 óra után 500fsb-n ezekkel a beállításokal.500 fsb szinkron 4 rammal és crossfire-el:
FSB: 1.1v !!!
PLL: 1,5v !!!
NB: 1,13-1,14v !!!A gtl-ek állítgatása elött már 460fsb felett nem tudtam stabillá tenni a lapot még 1,3v nb és vtt értékkel sem. A blend teszt mindig kidobott. Most csak az nb kap 0,02 voltot és beton stabil a rendszer prime, winrar és superpi szerint 500fsb-n. A 3d tesztek még visszavannak. Ott még a crossfire megviccelhet a nb kis fesze miatt de majd kiderül.
Ha minden jól megy akkor holnap próbálok nagyobb fsb-t is belőni.
Mára még az 500fsb és 1200mhz-es ramokat szeretném elérni ha a lap is akrjaTényleg borzasztó fontos ez a gtl állítgatás! Be kell látnunk Overnek és Achi-nak.
Ne kérdezzétek hogy hogyan számoltam és mit, mert csak egyszerűen rengeteg újraindítás és probálgatás... -
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #505 üzenetére
Ha 50 alatt tudod tartani akkor nincs semmi gond
-
Tody56
aktív tag
válasz
rammstein88 #502 üzenetére
Picit olvas majd vissza.
A hiba 90%ban hogy az nb melletti csavarokat nincsenek meghúzva és nem tud hűteni.
Próbáld meg hogy finoman kézzel nyomod picit a hűtőt az nbnél. Tuti egyből hülni fog. -
Tody56
aktív tag
Használja esetleg még valaki Crossfire-el a lapot?
A ramok stabilizálásán szivok. -
Tody56
aktív tag
-
Tody56
aktív tag
válasz
Scr1pter.cg #416 üzenetére
Pont ezt akartam én is kérni
-
Tody56
aktív tag
Most tettem fel az új 0802-es biost és kipróbáltam tökugyan azon a beállításon mint ahogy a 0701-el és memolvasás 9300-ról 9600ra ugrott a késleltetés 60ról 55-re esett
Stabilitás stb még nincs infóm mert csak kiváncsi voltam hogy tényleg javult-e de délután megnyúzom picict és kiderül. -
Tody56
aktív tag
válasz
Scr1pter.cg #364 üzenetére
Én 4x1Gb 106-os tracer-rel járatom és semmi gond.
Az előző lapomban 2,35 alatt nem voltak hajlandóak 4-en együtt 1200mhz-et menni.
Külön 2-2db 2,2-2,25 körül vitte.
Ezzel a lappal beton stabilan viszi az 1200at 2,15-2,2voltal a 4 rame gyütt -
Tody56
aktív tag
Elvileg járhat szerintem ha meglátszik, de ha csak kitekered azt az 1-2 csavart a chippek körül és alátétre cseréled a rugót, azt az életben nem veszi észre senki.
Egyébként amiket kellett garizni az ismerősőknek lapokat ott mindent cseréltek eddig, akár vga akár alaplap, pedig semmin nem maradt gyári hűtés. -
Tody56
aktív tag
Simán fejtetőn letettem a lapot és amint kicsavaroztam levettem a nyákot és kész.
Nem volt rátapadva, bár szerintem lehet Over és Achi leszedte elöttem már.
Egyébként azért kell ez a drasztikusabb megoldás a lehuzásnál, mert az nb mellett egy gumi hőpad van a borda és a lap között szorosan, és ha csak rugóval huzatod le ami a gyári csavaron van, akkor még megemeli a bordát a hőpad és így csak a paszta adja át a hőt.
Magyarán picit a lvegőben is lehet a borda az nb felett -
Tody56
aktív tag
TIPP minden maximusosnak !!!
Azt hiszem mindenkinek érdemes megcsinálni.
Ha rajt is hagyátok a gyári hűtést, akkor is vegyétek le és pasztázátok át.
Viszont ami mégfontosabb mikor teszitek vissza, vegyétek le a rogót a csavarról és helyette 1-2 db alátétet tegyetek. Ezzel már meglehet húzni rendesen.
(Az nb-nél és az Sb nél feltétlen !!! )A rugóval hiába húztam szinte akadásik, nem volt jó!
Kézzel megnyomtam a bordát menet közben az nb-nél és hírtelen esett 5 fokot.Egyből elfogadható értékek lettek.
Kell a venti de úgy már jó.
A másik infó: Vízhűtésnél a fetborda 100%hogy megegyezik az asus univerzális blokkal.
Még nem próbáltam rá, de amit néztem méretet az megegyezett.
Az nb ami kicsit eltér az átlagtól a nagy furatátló miatt, de szerintem arra is tehető az univerzális blokk is. (kb 62-63mm átló) -
Tody56
aktív tag
Levették a honlapról a 08-as biost !!! Okot még nem találtam de tuti nem véletlen. Délután még fentvolt úgy emlékszem.
-
Tody56
aktív tag
Igen sajnos Nb 60körül sb 45-50.
Abszolút stabil a rendsszer egyébként még 65nél is ezzel nincsen semmi gond, csak finnyás vagyok.Egyébként aki fogta már kézbe a maximus2-t az meglátja hogy ennek már kicsit komolyabban meg van oldva a hűtése.
A chipek nyilván pasztázva, de körülötte is amerre csak borda van végig hőpadok. Nagyon profi megoldás. Le a kalappal asusék elött most.A másik hatalmas pozitívum hogy nem a hülye műanyag pöckös hűtés rögzítés van hanem a vga-knál is használt rugós csavar mindenüt
Hűtés cserénél nem hátrány
Úgy hallottam ezt köszönhetjük az OC Team Hungary-nek isNyugdíjas: Még én sem mértem le a lapot de csalóka mert amit felülről látsz csavarokat pl a feteknél az csak az alsó heatpipe lemezhez rögzít.
Alul elég baráti méretek vannak.
Nem tartom kizártnak hogy jó rá a szokásos asus borda. -
Tody56
aktív tag
válasz
Overlocker #289 üzenetére
Nem próbáltátok hogy itt is van-e az a nagy feszkiugrás a dropnál egy pillanatra?
Ha jól tudom azt csak műszerrel lehet mérni, de ehez kevés vagyok -
Tody56
aktív tag
válasz
Overlocker #287 üzenetére
Tényleg a legjobb léghűtés amivel én is találkoztam, de passzivan elég necces házban sajnos.
Lehet én lettem nagyon finnyás a vízezet maximus1 után, de az nb átlagosan 60fok körül mozog, igaz majd 30fok van a szobában. Ja és van egy 12es venti ami picit mozgatja a levegőt az nb és a ramok mellett és így ennyi(az nb felett a hűtés teteje 36-40fok között ingázik)
Egyébként kb 2x annyi a súlya a lapnak mint egy átlagos akár heatpipes lapnak.
Eddig egyébként nagoyn bejön.offÍ: csak nem jöttetek máris haza
vagy csak nem bírtad net nélküöl kolléga?
-
Tody56
aktív tag
Van a biosban loadline calibration, vagyis drop. Lehet állítani enabled, disabled és auto-ra.
Nekem jelenleg auton van és ő tuti hogy bekapcsolja így mert terhelés hatására inkább 0,005v-t felugrik mint le.Egyébként én arra gondoltam hogy nem kell számolgatni mint sok lapnál, hogy pl ahoz hogy 2,1voltot adj a lapnak ahoz 2,02re kell tenni, mert annyira felülfeszeli.
Ez nem nagy gáz, csak figyelembe kell venni. Megszokja az ember, de azért ez mégis kényelmesebb. -
Tody56
aktív tag
Csak azt irom amit tudok és érdemes belőni neki!
CPU Level UP- manual
Ai Overclock Tuner-
FSB Frequency- 500 és 8as szórzó (azt a sort nem látom itt vagy már nagoyn fáradt vagyok)
FSB Strap to NB- (333ha 1200on akarod hajtani a ramot. egyébként maradhat autón)
DRAM Frequency- 1000 vagy 1200
DRAM Command Rate-
DRAM CLK Skew on Chanel A1/A2/B1/B2-
DRAM Timing Control-
1st Information-
2nd Information-
3rd Information-
DRAM Static Read Control- disabled
DRAM Read Training- disabled vagy auto
MEM OC Charger-
Ai Clock Twister-
Ai Transaaction Booster-Common Performance level: Állítható 1től kb 30ig. Durván befolyásolja a ram teljesítményt.
Ezt belőni nem lesz egyszerű, de sokat nyerhet vagy veszíthetünk rajta úgy látom.PCIE Frequency- 100 (max 115)
CPU Voltage- proci függő (nekem elég jó példányom van 1,22v kell neki a 4ghz-hez)
CPU PLL Voltage- 1,5
FSB Termination Voltage- 1,2
DRAM Voltage- (ramfűggő)
Noth Bridge Voltage- 1,2 (lapfűggő, de ilyen körül. Nekem 1,16ig stabil)
Noth Bridge 1,5 Voltage- 1,5
Noth Bridge 1,1 Voltage- 1,1
CPU GTL Reference 0-
CPU GTL Reference 1-
CPU GTL Reference 2-
CPU GTL Reference 3-
DDR2 ChA Reference Voltage-
DDR2 ChB Reference Voltage-
North Bridge DDR reference-
NB GTL Reference-Amit nem töltöttem ki az maradjon auton.
Tényleg maradt ki egy két sór de a lényeg rajta van.
Ja és nekem az új 7-es bios van fent,
Remélem tudtam segíteni.Várnék azért más beállítást is. Tudtommal nem csak nekem van ilyen lapom.
mod:
Ami nagyon szinpi még, hogy amit beállítasz fesz értékeket az tényleg annyi is lesz. Max 0,01V. nálam az eltérés.
-
Tody56
aktív tag
Akkor megkezdjük:
konfig a nevemnél. (4x1Gb rammal tesztelem)
533fsb prime stabil - minden érték csak nagyából van még belőve, tehát még lefelé megy a dolog. Amiből ugye lehet egyáltalán.
-
Tody56
aktív tag
Magvan a lapom.
Holnap már talán lesz egy kis tapasztalat. -
Tody56
aktív tag
Ma este hozzám kerül Over és Achill3us Maximusa.
Majd irok ha kipróbáltam.
Arra vagyok kiváncsi főleg, hogy a mostani x38maximusomhoz képest hátrány lesz e hogy csak 2x8 a pci-e crossfire esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Villanyszerelés
- Assetto Corsa EVO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest