- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszönöm a tippet, kipróbáltam! Így 72 fokról elég hamar lement 64-re, biztosan ez a gond. Csak azt furcsállom, hogy se Everest, se más program soha nem jelzett magas hőmérsékletet.
Holnap akkor szerelés! Ha már kiszedem a lapot, nem sajnálom az időt az átpasztázáshoz, egyúttal azt is megejtem. De hogy ezt miért nem tudták gyárilag normálisan megcsinálni, eszem sincs... ill. hogy a Quad alatt miért ment a nyári pár alkalmat leszámítva reccenéstelenül.
Baja csak nem lett, elvégre ezért építik bele a védelmet, hogy ne legyen gondja. Mondjuk van rá garancia, de ezt a hercehurcát inkább kihagynám.
-
android242
csendes tag
Megprópáltam az elemkivevős cselt, de nálam ugyan az a helyzet. Este szétszedtem, reggel összeraktam és ugyan úgy semmi. Det Dram-nál megáll.
Sőt, amikor végre elindult és állítgattam vissza a biost, még le is fagyott közbe.
Ha valakinek sikerül rájönni a hibára, feltétlenül közölje. -
Rusher
őstag
Mostanában nem nagyon volt időm tuningolgatni a gépet, de előtte is mindig amikor elkezdtem szórakozni vele utána mindig volt egy stabil beállítás amin üzemelt ami még csak nem is a szénnéhúzott 24/7 beállítás...aztán így ment mindig most meg ezt csinálja...ki érti ezt
FSB480 elég szép eredmény biztos meglesz az 500 isvirkir Néha előfordul igaz, hogy nem mindig ugyanazokat az értékeket adja ez megint csak rejtély, hogy miért...pl. nálam 1.1v-al megy a proci (lcd szerint 1.098v) és kb. minden 3. napon amikor bekapcsolom 1.11v-al megy(lcd 1.105v) mondjuk ez annyira nem zavar...inkább a mostani dolog zavar, hogy nem indul be reggelente és le kell másznom az asztal alá
-
ImI87
őstag
Thanks
Már nagyon unom, egész nap prime, memtest.......... és mindez a ramok miatt.
A tököm kivan azzal, hogy 4 giga memót nem lehet rendesen húzni.ha 4*1 akkor a lap nem kezeli jól, ha pedig 2*2 akkor meg alapból nem mennek 1100 felett. vagy ha igen, akkor szét kell feszelni mindent. nem ér annyit........
ja és olyan verzió is van, hogy én vagyok gyökér, de azért 1 év alatt valami ragadt rám a koszon kívül is.
(vagy inkább cyber-kosz
)
-
ImI87
őstag
Hát nem tudom hogy van ez, elmondom nálam hogy van:
A bios-ban beállított cpu fesz 1,26875V
A CPU-Z idle 1,264V-ot ír, load pedig 1,272V-ot.
Az LCD-poster szerint idle 1,250V load 1,263V.Mindez bekapcsolt Loadline Calibration-nal.
Hát vannak eltérések, ki tudja mi az igaz?
(Szerintem ez az LCD-poster nem túl mérvadó, többi fesznél is vannak nagy eltérések.) -
keIdor
titán
Nah egy kis remény...
Egyébként rájöttem, hogy valszeg semmi baja a lapomnak... magával a Yorkfield-el van baja, mármint nehezen kezeli FSB ügyileg... Wolfdale-val megy szépen.
Ahogy nézem egyedűl vagyok itt Maximus II+Yorkfield tulaj. Nézegettem külföldön hasonló konfigok eredményeit, nagy számokat meg WR-eket csinál mindenki, de 24/7-el kevesen foglalkoznak, ezért nehéz a dolgom, mert engem nem a számok meg a Screenshotok érdekelnek, hanem a 24/7.
Maximus II Formula 1307 BIOS
Improvie Memory compatibility
A remény hal meg utoljára! -
-
ImI87
őstag
na ez frankó, nagyon köszi az infókat!
majd kipróbálom én is........nem akarok értetlenkedni, de fent azt írtad, hogy NB GTL: -20
lejjebb meg azt, hogyha minuszba vitted, akor instabil lett.
szóval most akkor az NB GTL +20 vagy -20 ?és még v.mi, te állítottad a CPU és NB Skew értékeket?
nálam CPU +200, és NB +100, ezt tanácsolták magas (500+) FSB-hez.
ezekkel mik a tapasztalatok?ramokról meg annyit, hogy nálam 1100 szinkronban mennek, és pl10 strong
de így szinkronban hajtva pl9 egyáltalán nem működik, viszont a mem sebesség így is nagyon jó..... -
ImI87
őstag
Pont csak a lényeget hagytad ki
Ezekhez a feszekhez mik a GTL beállítások ?
NB GTl Reference-hez is nyúltál, vagy csak a többihez?Nálam 550 FSB-hez, minden GTL auto NB 1,29875, és VTT 1,206 kell.
Ezzel stabil, 3 óra prime blen-et is ment, de mondom nem ártana lejjebb venni az NB-feszt. Nehogy idő előtt megadja magát.subaruwrc: nem mondtam egy szóval se, hogy rossz. csak ha lehet kevesebb fesszel is, akkor miért ne? viszont nagyon meguntam már ezt a szarakodást.
bios, prime, várakozás, újra bios, újra prime, újra várakoszás.........
3 napig csak ezt csináltam, és nem jártam sikerrel. persze tudom erről szól a tuning, de már elfogyott a türelmem. bármilyen GTL-ekkel (ha +, ha -, 40 perc körül mindig hibázott v.melyik mag.)
kedd-szerda felé megkapom az új hűtőt, ha megfelel csütörtökön vinném is egy polírozásra........
-
ImI87
őstag
Köszi a tippeket !
Én rögtön kicsomagolás után le akartam szedni és újrapasztázni, de az NB csavarjai úgy meg voltak húzva, hogy már nem mertem tovább erőltetni..........
Van v.mi trükk vagy fortély erte? (milyen pozicióból, mit érdemes megtámasztani, stb.....)Előre is köszi.......
-
törölt tag
Érdekes ez a 60 fok, mert a P5K nálam olyan 40 fok körül mozgott. Igaz, hogy tuning nem volt, de légáramlat sem érte.
Erről pedig azt írják, kisebb fogyasztású, ráadásul a bordák is nagyobbak rajta. Szóval nem értem... bár ha működik, akkor úgyis teljesen mindegy az egész. -
virkir
veterán
-
virkir
veterán
Tuning beállítási táblázat, hogy a lámák mint én is jobban eligazodjanak.
Kéretik kitölteni.CPU Level UP-
Ai Overclock Tuner-
FSB Frequency-
FSB Strap to NB-
DRAM Frequency-
DRAM Command Rate-
DRAM CLK Skew on Chanel A1/A2/B1/B2-
DRAM Timing Control-
1st Information-
2nd Information-
3rd Information-
DRAM Static Read Control-
DRAM Read Training-
MEM OC Charger-
Ai Clock Twister-
Ai Transaaction Booster-
PCIE Frequency-
CPU Voltage-
CPU PLL Voltage-
FSB Termination Voltage-
DRAM Voltage-
Noth Bridge Voltage-
Noth Bridge 1,5 Voltage-
Noth Bridge 1,1 Voltage-
CPU GTL Reference 0-
CPU GTL Reference 1-
CPU GTL Reference 2-
CPU GTL Reference 3-
DDR2 ChA Reference Voltage-
DDR2 ChB Reference Voltage-
North Bridge DDR reference-
NB GTL Reference-Ha valahol kihagytam valamit bocsi de a manual alapján csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Windows 11
- Arena Breakout: Infinite
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Torrent meghívó kunyeráló
- Háztartási gépek
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest