Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
De a 2 Speaker mellett miért jó?
Ott nem az erősítőről megy aztán az nem annyira komoly?
Más:
Feltettem az Uni drivert, mivel sokkal frissebb mint a gyári, de ha telepítem a stereo to 4, 5.1, 7.1 részt akkor egyáltalán nem szól a kártya, ez a HW-es Dolby támogatás hiánya miatt ilyen? -
Shufny
őstag
-
DemonDani
addikt
Hello!
Napokban szereztem egy DG karit, egy Koss The Plug fülessel használom, és mikor a Headphone-ra kapcsolok borzasztó alapzaj jön elő, 2 speakernél semmi gond nincs vele...
Mi a fene lehet vele? nem bírja a fülest? Driver-ben már minden vacakot próbáltam szerintem
-
bozont
veterán
válasz
rolandvida #3788 üzenetére
Kell lennie, csak Audio channel néven.
-
dudika10
veterán
válasz
zsizsef #3795 üzenetére
Az AV66, AV100 és AV200 ugyan az. A különbség csak a DDL és DTS támogatásban van.
AV66: csak DTS
AV100: csak DDL
AV200: DDL + DTS
Utólag találta ki az asus, hogy nevezzék el AV66-nak régebben AV200 volt de ugye nem támogatta a DDL-t és így átnevezték. Ez az oka a különböző információknak. -
zsizsef
senior tag
Üdv!
A xonar ds milyen audio procival van szerelve?
Egyik helyen AV200 (mint a d2-n) a másikon AV66 van írva.
Köszönöm! -
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Asus Xonar DG-hez melyik drivert ajánljátok? -
-
SOAD19
addikt
válasz
dudika10 #3790 üzenetére
Köszi! Nem nekem lesz, hanem egy nősténynek, ők meg nem nagyon szeretnek ilyenekkel babrálni.
Nekem nincs ilyen gondom a Xonar Essence-szel, csak hát annyit most nem tudok kiadni ajándékra.
Neked mi a véleményed, a hangszórón lévő jack-jén sokat romlana a minőség, vagy ennél a fejesnél (668B) nem annyira számít, vevődik észre?
Köszi!
-
SOAD19
addikt
Hello!
Köszi az "Asus hangkártyák topikja"-ban adott válaszodat. Az addig ok-s, hogy a fejest a Xonarba, a hangfalakat meg az integráltba, de hogy lehet átállítani, hogy melyik szóljon?! Vagy mindig a Hangeszközök kezelésénél kell átállítani? Mert az úgy elég macerás. Eddig úgy csinálja, hogy a fejest bedugja a hangfal headphone kimenetébe, de nem tudom az mennyire rontja a minőséget
De, lehet kivezetem neki az előlapra. A legjobb mégis az lenne, ha a fejhallgató közvetlenül a Xonarba lenne bedugva.
Az is jó megoldás lenne, ha a zenelejátszó progihoz rendelném a Xonar+fejest és minden más a hangfalakon megy, csak hát ez se jó, mert nem csak fejesen hallgatná a zenét.
Miért nem lehet egy fejes kimenetet még ráapplikálni, arra a Xonar-ra.
Szerinted, melyik lenne a legjobb megoldás?!Köszi!
Hopsz, privát akart volna lenni.
-
rolandvida
csendes tag
Hol lehet ezt a GUI-t, letölteni. Nem Asus az tuti, a C-Media honlapján 2010 februári az utolsó CMI8788 driver, UNI XONAR-om van fent, az sem ilyen. Egyébként egy D1-em van, és arra lennék kíváncsi, hogy itt
http://kepfeltoltes.sektor.hu/feltoltott_kepek/128941778200.jpg
a rendszerbemenet opció nekem nincs, és az asus driverrel sem volt ilyen válaszási lehetőségem.
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég (1hete) vettem egy Xonar DG hangkarit de úgy látszik tegnap este óta nem jó a mikrofon kimenetje. Akár melyik fülest dugom bele egyiknél se jó a mikrofonom. Azelőtt teljesen jól működött. Esetleg nem tudjátok hogy mi lehet a gond? Vagy lehet a kelleténél durvábban húztam volna ki és az lehet a gond? Az alaplapinál teljesen jól működik a mikrofon. HELP!
-
SOAD19
addikt
válasz
kopidoo #3782 üzenetére
Aúúú, pedig azt hittem, hogy megoldható, ha már fejhallgató erősítés is van benne.
A barátnőmnek akartam megvenni ezt a hangkártyát a 668B mellé. Van neki egy asztali hangszóróhármasa és a sub-ból jön ki egy vezeték... Gondolom a fejest is meg ezt is a frontba kell bedugni, vagy hogy?
Melyik hangkártyánál lehet akkor megoldani, hogy a fejes is és ez a hangszóró rendszer is menjen és át lehessen váltani egymás között. Az előlapi az nem tudom, de én azt tapasztaltam, hogy nem a legjobb, eléggé rontotta a hangminőséget.Köszi!
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Hangkártya topikban ajánlottak nekem Xonar DG-t. Egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e ezzen a kártyán hogy a jack aljzatokat átállítsuk, tehát hogy két sztereó kimenet legyen, hogy hangfalat és fejhallgatót is rá tudjak kötni egyszerre?
Előre is köszi a választ. -
kopidoo
senior tag
válasz
patex1983 #3777 üzenetére
A subládát a FlexBass nevű funkcióval lehet működésre bírni. A lényege, hogy a beállított frekvencia alatti hangok csak a subon szólalnak meg. Ha a hangfalak méretét nagyra állítod, akkor gyengíti a sub jelét. Minél több hangszóró lesz large, annál kevesebb jelet kap a sub.
HDMI nekem sincs, érdekes. Viszont szerencsémre nem is használom. Sajnos nem tudom hogyan lehetne visszahozni.
-
patex1983
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus Xonar DG hangkártyát, a problémám a következő:
ha zenét hallgatok, vagy stereo hangú filmet, akkor a center/subwoofer nem szól egyszerre, csak ha váltok köztük (swap center/bass output) ez miért lehet? Az alaplapi Realtek tudott olyat, hogy "mélyhang kezelés engedélyezése" és akkor szólt minden rendesen...nehogy már ez a kártya meg ne tudja...mindez analóg kimeneten.A második probléma pedig, hogy eltűnt a vezérlőpult/hangok beállításból a HDMI kimenet. Ha engedélyezem az alaplapi hangkártyát, akkor visszajön...ez azért kell, mert sokszor csak a tv hangszóróin hallgatom a filmeket is, pl ha sorozatokat nézek
-
betyarr
veterán
no!fülig ér a szám,mint a csecsemőnek amelyik benyomta a 200 grammot
akit érdekel,azzal megosztom,hogy hogyan lehet egy asus xonar ds-re koaxiális digit kimenetet varázsoli:
egy ilyen kell hozzá,aminek a 4 tűs csatiját szépen applikálni kell a kártya spdif out tűire és voilá,lészen szép koax kimenetemitöbb,ha esetleg szükség van valami okból kifolyólag egy plusz optikai kimenetre,akkor ezen a modulon az is van és teljes értékűen használható!
köszönöm mindenkinek az építő jellegű segítséget és bátorítást!
üdv!
-
ramzess
csendes tag
sziasztok segitsegeteket kerem ,van egy asus dg 5.1 hangkartyam ami mukodik is rendesen csak egy kis problemam van vele,, be van rendesen al litva mix 5,1 hangzas EQ stb .a gond ott kezdodik mikor minden pc felcsukaskor az alap beallitas jelenik meg .azt jelenti hogy mindig ujra be kell alitani hogy megszolaljanak a hangfalak ,mert a fulhallgato van ilyenkor meg 2 hangfal meg az EQ default modba.nem tudom hogy hol keressem a hibat ,aki tud legyen szives segitsen ,elore is koszonom
-
BullZeye
veterán
Próbaként én leszedtem ezt az Uni Xonar-t, mert írták, hogy megoldja a problémát, és van benne Stere UpMix 5.1, de gyakorlatilag semmi változást nem észleltem. De annyira nem, hogy még a hozzálévő program is ugyanaz. Hangzásilag semmit nem változott, eddig is jó volt, most is jó, eddig sem visszhangzott így most sem. Hol itt a különbség? Meg hol az állító része a stereo upmixhez?
-
válasz
Macgyver89 #3771 üzenetére
én épp tegnap tettem fel Xonar DX-hez ezt a drivert. Alap Asus drivert leszedtem, restart, feltettem ezt a drivert, majd mégegy restart, és minden működik tökéletesen, bár semmi különbséget nem vettem észre a két driver közt...
szerintem csak akkor próbálja ki valaki ha valami gondja van az alap driverrel. -
Macgyver89
csendes tag
Előtte gondolom le kell szedni az Asus driverjét mielőt felteszem az uni xonart?
Több verzióját is kipróbáltam de semmi! nem ismeri fel a hangkártyát! :S:S:S -
John Rose
aktív tag
válasz
Macgyver89 #3769 üzenetére
Itt a [UNI XONAR 1.28] driver linkje. Lap alján klikkelj a Download (Latest Version) HERE feliratra. Verzió száma 1.28.
Egyébként Google a barátod, mint mindig! -
Macgyver89
csendes tag
Tudtok adni egy közvetlen linket ahonnan le lehet tölteni ezt a UNI XONAR drivert?
Asus xonar Dx kártyám van!
Köszi -
rolandvida
csendes tag
válasz
dudika10 #3767 üzenetére
1792-es drivert tettem fel, a legfrissebbet. Én azért ajánlom mindenkinek, hogy legalább próbálja ki az UNI XONAR drivert, ott is a legfrissebbet, ami az 1.27-es, de én csak az 1.26-ot tudtam letölteni, mert mi van, ha valaki nem olyan vájt fülű, vagy csak beletörődik, hogy így sól oszt kész. Fontos, hogy nem mindig volt visszhangos, csak a COD4, illetve a COD7 alatt, de ott durván, játszhatatlanul. Nem tudtam 4 nap alatt megszüntetni, bármit, bárhogy kapcsolgattam. Az UNI XONAR 1.26 megszüntette. És nekem minden szebb azóta. Remélem tudtam ezzel másoknak is segíteni. Telepítéskor a C-Media Audio Centert és a GX off telepítési módot választottam.
-
dudika10
veterán
válasz
rolandvida #3766 üzenetére
Írjatok már driverek mellé számokat is ha már egyszer leszarozzátok, mert amik nekem fennvoltak a DS-hez nem produkáltak semmi visszhangot. Sajnos a többit csak 1-1 driverrel próbáltam mivel nem voltak nálam túl hosszú ideig, nem volt alkalmam a drivereket is tesztelgetni.
Egyébként ha mindenki olyan impotens lenne driverírás terén mint a Creative, akkor 20-30GB-ot foglalnának csak a driverek és 1 hét lenne mire mindet leszeded a netről és felrakod. -
rolandvida
csendes tag
5 napja vettem egy G1-es darabot, mert olyan jókat olvastam róla, szóval mert rábeszéltetek! Jó hanggal akartam játszani, és vettem egy G35-öt, de mivel nem jött át a virtual 7.1, vettem egy Roccat Kavet, alaplapihoz, de mivel az nem túl jó kombo, vettem egy hangkarit is, ezt! Nagy reményeket fűztem hozzá, négy napja tesztelgetem, de csak azért, mert amit hallottam az élesen ellentétben áll az elképzeléseimme! Fülsértő volt, elkezdetem okolni a Roccat-ot, hozzáteszem, a G35-öt zene alatt könnyfakasztó, én még ilyen tökéletes hangzást nem hallottam! Szóval, visszhangzott minden, főleg a cod, meg csörömpöltek a hangok, megnéztem, az alaplapival nem volt ilyen, Dolby, GX, DSP ki volt kapcsolva pedig. Eszembe jutott, hogy az árgépen írt vélemények közt valaki említette az UNI XONAR drivereket, ami jobb, több lehetőséget ad talán, és talán még jobban is szól. Na utolsó próbaként megnéztem az 1.26-ot. Kérlek titeket mindenkit, legalább próbaként tegyétek fel, max leszeditek, és visszateszitek azt a k*va jó asus drivert, ami úgy veri, az X-fi-t!
-
Piftuka
veterán
-
djalczo
csendes tag
Asus Xonar DX-hoz, tud nekem valaki 64 bites driver win 7 alá, sürgös lenne, köszi
-
Piftuka
veterán
"ezt láttam - sztem nem olcsó"
Ugyan már!
Elnézve a konfigurációdat, egy ilyen átalakító ára egészen elhanyagolható.
Egyébként, ha sokallod, akkor lehet találni az interneten kapcsolási rajzot, s legyárthatod "házilag".
Elvben még olyat is lehet készíteni, ami USB-ről kapja a tápot. (Nem adapterről, mint ezek a gyári változatok.)
-
Piftuka
veterán
válasz
kopidoo #3751 üzenetére
"A többcsatornás optikai kimenet? Csak egy csatorna van, ahol az 1-ek szaladnak fény formájában. Amúgy az egy sztereó jack aljzat analóg ki-vagy bemeneteknek."
Természetesen nem az optikaira gondoltam, hanem a jack kimenetre, ami sztereo S/PDIF.
Aztán rájöttem, hogy nincs értelme firtatni, mert az említett Xonar kártyákon nem ilyen a jack kimenet.
-
rolandvida
csendes tag
Nem tudom már ki kérdezte, de nekem is full visszhangos volt főleg COD alatt 5.1-ben, minden DSP, GX Dolby biszbasz kikapcsolva. Nekem ezt az UNI Xonar 1.26-os driver oldotta meg csak.
-
BullZeye
veterán
Asus Xonar DX-en mivel tudom elérni, hogy a sztereó dolgok mind az 5.1 hangszórón szóljanak?
Régen Creative kártyán elég egyszerűen meg lehetett ezt oldani normális driverrel (ami 512351351ből 1 volt, és vadászni kellett -.- fos kártya volt na, de ez legalább jó volt benne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest