Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hy!
Anno írtam ,hogy többször is újraindulgatott a szgépem.
Alaplap hibára gondoltunk de kiderült ,hogy a házban lévő reset gomb csinálta az "okosságot"
De a 550w táp sem volt tökéletes pedig kb 3hónapos volt.
Tápot kimértük és hát volt ingadozás rendesen.Vissza vittem gariba és nem is szorakoztak a megjavítatásával hanem egy gyors diagnosztikát rányomtak majd közölték sajnos tényleg rossz.
Most egy 700W Chifteket kaptam mert ez volt a polcon.Beraktam és minden szépen ficereg.
Kipp-kopp
Ha még nem köszöntem meg a segitségeteket akkor elnézést és nagyon-naogyon szépen KÖSZÖNÖM aki segitett.
-
törölt tag
-
törölt tag
Hy!
Ha ö ZS kategoriás ház akkor el is adom...
thermaltake
kb 10éve vettem és ragaszkodom hozzá.Reset gombhoz annyira már nem. -
törölt tag
Hy!
Ma kálváriám...
Hoztak egy szgépet beraktuk abba a procit,ramokat és az ssd-t.Elindult.
Akkor jöhetett a kinti összeszerelés.
Z77+2500K+1db geil és az ssd.
Indult.
Akkor beraktuk a másik geil ramot.
Elindult
Jöhetett a másik ssd plextor.
elindult.
akkor a ventik jőttek.
elindult.
Akkor beraktunk mindent a házba és összeszereltük.
Nem indult.
Akkor még + rá lettek kötve a reset,be-ki kapcsoló,usb és társai.
Lehuztuk és elindult.
Akkor szépen egyesével mindent rádugtunk.Végül a reset gomb és akkor már megint nem indult.
Sajnos a házban lévő resetgomb megadta megát volt mikor ment a szgép napokig volt mikor újraindult.Kikőtve lefuttatunk egy rahedli tesztet eddig minden oké...Tanulságos volt.
-
törölt tag
bobek72.
LeslieG Jr.mindkettőtöknek köszönöm a javaslatát.Holnap kiprobálom...
táp,vinyo,ssd,hdd és ramot kapok ma... -
törölt tag
Mivel a garitatást Bp-n tudom megoldani és csütörtökig esélyem sincs feljutni igy még elmegyek egy nagy számteches boltba ahol újra megprobálok mindent.Másik új deszka ill. táp.
Ramokat (geil) már leteszteltettem 2 komplett gépben is de semmi bajuk.
Azért még nem adom fel.... -
törölt tag
Mai kálváriám: kaptam egy 400wattos tápot.Rákötöttem a rendszer ssd-t ill. alaplapi videokarit,
2db 4gb geil rampárost.
Sajnos újra indulgatott.
Kivettem egyik ramot és megint újraindulgatott.
Kaptam egy másik ramot de sajnos azzal is újraindulgatott.
Csináltam egy cmos resetet majd mindent vissza de a win7 ig el sem jutottam.Azt hiszem már nem tesztelgetek hanem legariztatom a deszkát.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #6072 üzenetére
Hát volt a tápom egy teszteren de csak 3-4percig de állandó jeleggel csak sípolgatott,hogy ez+az nem jó...
-
törölt tag
Feszültség értékek
CPU mag 0.984 V
Aux 3.744 V
+3.3 V 3.408 V
+5 V 5.725 V
+12 V 7.478 V
-5 V -2.384 V
+5 V készenléti 5.212 V
GPU mag 0.950 VSzerintem ez nem jó érték.
-
törölt tag
Anno Tavaly decemberbe vettem meg minden ÚJ cuccot.
2db ssd 128gb samu 830 ill. egy plextor 256gb
I5 2055k,asrock Z77 extreme 4 és a
GTX 560turbu intercooleresvideokarit.
Egyedül az enermex liberty 500w maradt meg régebről kb 6-7évAkkor mondta a haverom hát lehet ü nem bízná a régi tápomra inkább vegyek újat.Igy is lett vettem egy enermax 550w tápot.
fél éve és sajnos kiderült nem tudja egyeletesen biztosítani a 12v a tápteszter sipolgatott és a fesz ide-oda ingadozott.Szóval gariztathatom a tápot.
-
törölt tag
válasz
LamaCube #6061 üzenetére
Hát kb 5hónappal ezelőtt cseréltem le enermax liberty 500wattost egy 550wattos újra.
Igen kompletten vittem semmihez nem nyúltam.Valami kontakthibára gondolok én is.
Neki is eresztett a srác egy aida komplett tesztet de a 7-8 percben semmit nem csinált.Újraindítgatta de semmi hiba.
Majd holnap mindent egyesével letesztelget. -
törölt tag
Elvittem egy profihoz az szgépemet.Legutolsó amivel lekapcsoltam a 4sec újraindulgatások.
Bent volt egész nap a kocsimba 3-5fok érte.
Ott a számtechesnél kicsit vártunk ,hogy átmelegedjen majd bekapcsoltuk.Semmi baja hibátlanul elindult.
kb 12szer is megismételtettük vele és semmi baja.
Ott hagytasm holnap alapossan megkinozzák.Kiderül mi baja... -
törölt tag
MÁR másnál is volt ilyen hiba de sajnos nem kapott választ.Hasonló az én esetem is.
Hello,
I was browsing the internet when my computer shut down now it only turns on for a few seconds (enough for the fans to spin) when i press the reset cmos button at the back.
The only hint I got was from the debug screen showing 4F: dxe ipl is started (other numbers flash way too fast to read).
I have tried turning it on with the bare essentials and fitting everything in one by one to no avail.
Any help would be appreciated
Böngészés az interneten, amikor a gép kikapcsol most már csak bekapcsol néhány másodpercre (elég a rajongók, hogy forog), ha megnyomom a reset CMOS gomb hátul.
Az egyetlen utalás kaptam a debug képernyő mutatja 4F: DXE IPL elindul (többi szám villog túl gyorsan olvasni.)
Megpróbáltam bekapcsolná a csupasz lényegét, és illeszkedő mindent egyenként hiába.
-
törölt tag
Hy!
Régebbe is szenvedtem az újraíndulgatások miatt de azt hittem a hiba megoldodott.
Sajnos ma már arra a szintre eljutott Z77 extreme 4 deszka,hogy bios visszaszámolgatás közben 9.8.7.6 majd a utána újra indulgat és ezt ha hagynám kb csinálná egész nap.
Kb 2hónapig semmi probléma nem merűlt fel egyszer csak a semmiből kezdte.
Még egy aida extreme tesztet is végig futattam rajta kb 1hete 2órán kerszetűl és semmi hiba nem volt.
Szétkaptam a házat és figyeltem az alaplapon lévő számokat 4f megáll és egyszerüen mintha lefagyna nagy semmi feketeség a képernyőn majd újra indulgat.
Gondoltam mig írok újra megprobálom a2 megy és meint újra kezdi.
Ha folyamatosan restelem akkor elindul és be is jőn minden szépen win7 de ahogy leveszem az újamat
egyből el kezd újrainduulgatni ésvagy 4f megáll vagy a2 és lotty.Mi lehet vele?
Két számteches is azt mondta alaplap hiba lesz...
-
törölt tag
Úgy néz ki pici feszemeléssel megoldodott az újraindulási problémám.Tegnap+ma még nem volt (kip-kop)
Geil value plusz 2*4gb/1600 ezeket 18.000vettem még Januárban.Most néztem brutál érak lettek.... -
törölt tag
Köszönöm az infokat.
-
törölt tag
extreme 4
2*4gb geil value plus memoriáim vannak.Régebben is voltak gondjaim de eltüntek kb 3-4hónapra most ismét megjelent.
Fogja magát és nemes egyszerűséggel újra indul a konfig.Majd van amikor napokig semmi de van amikor 1nap 4-5* is.
Pld neten nézelödök és élltalában akkor.
Ha tőltök le vagy fel a neten akkor pld nem pedig 16órán keresztűl is ment.Most kivettem az egyik rammot GVP34GB1600C9SC és ez nincs a memoriatámogatási lístában.
Most már 2napja tükéletes a gépem semmi indulgatás.
Memtestet is csináltam de 2óra eltelte után sem volt hiba...Kicseréltesen vagy másik slotba tegyem be az egy pár rammot?
-
törölt tag
válasz
#95590400 #5368 üzenetére
Hy!
Nekem őjraindulgatási tüneteim voltak.Vagy net,játék akármi közben.
Igaz Z77 Extreme 4-ben
2500k és GTX560ti kártyával.Mindent kiszedtem és egy másik szgépen újra és újra letesztelgettük.Semmi hiba nem volt se ssd se ram,kártya,proci,deszka vonalon.
Biost reseteltünk majd újra raktuk a WIN7 -et.Win 7 frissités majd Metro 2033 játékkal kb 2napig nyomtam.Sem fagyás,újraindulgatás nem volt.
Felraktam a deszka frisebb 2.8 biosát és az nvidia újabb driverét.
2hete simán fút és minden szépen ketyeg.Sajnos nem tudok diszitősoros képekkel tűzdelt teszteket belinkelni mert annyira nem vágom.
Lényeg a cucc most JÓ!
-
törölt tag
2.80 biost valaki felrakta?
Nekem a 2.70van fent de érdekes dolgokat művel a gép.Igaz nem biztos,hogy ettől de....Csak érdekelne hátha más is járt már így.
Újraindulgat a gépem de sajnos nem mindig. -
törölt tag
válasz
juve600 #5233 üzenetére
Tegnap megtörtént.Szétszedtük egyenként másik szgépen teszteltük majd újra összeraktuk.
ram,ssd,videokari,aida tesztek lemetek rendben.Tegnap még kb 3* 3d markot is lefutattam.
Egész este tőltőttem le vele hibátlanul.
Reggel beindítottam és a win7 betőltésénél újraindult 7* majd egy win 7 javítás után helyre állt.
Vagy ütközik a win7 valami progival vagy a win 7 egy ratyi.... -
törölt tag
Hy!
Thermaltake ház 7db ventivel,Z77 Extreme4 + 2500k proci,2db ssd 76 ill. 256gb,560ti,2*4gb geil pár ezeket vettem egyszere.
Összeraktuk és kb 1hónap után kezdett újraindulgatni a gép.(eredetí volt minden driver)
Nagyon nem szeretek belenyukálni ezért kihívtam egy havert aki profibb mint én.
Mivel 8éves volt a tápom Enermax 500watt igy azt elvitte és átkondiztatta.Vissza hozta és sajnos megint csinálta az újraindulgatást de nem egyforma idökőzőnként valamikor bekapcsoláskor 3-4* is majd ha feláll a win 7 akkor megy 1-2órát azt újraindul majd megy 1-3percet és megint.
Tápot közben eladtam és vettem egy 600wattos Chieftec tápot.
Összeraktuk és beindult.Kb 2-3 nap után újra előjőtt az újraindulgatás.
Akkor jőtt a videokártya ,hogy lehet az a ludas.Kivettük majd az alaplapival űzemeltettük és ott minden oké volt igaz 2-3órát ment csak úgy.Vissza tettük a 560ti-t és újra kezdte a hibát.
Nos már kerestem a viedokártya gari papírját mikor észrevettük a másik fogalaltot és beraktuk a foglalatba.Szépen beindult minden és ketyegett.Csináltam egy 3d markot ami rendben lefutott.
Gondoltam vissza rakom az eredeti foglalatba de észre vettem egy szőszfélét kiszedtem és beraktam a kártyát (gyári driverek frisssitve).Azóta kb 2hónap telt el tul vagyok pár grebbelésen,letőltés,játékon és semmi hiba.Hőmérsékletek tökéletesek,feszültségeken nem állítottam
Tegnap megint újra kezdte kb 6-7 újraindulgatás majd felállt a win 7-t kb. másfél órát neteztem majd újraindult.Ma reggel kb 11* probálta magát újrainditgatni és sajnos nem sikerült.Mit csináljak mi lehet a hiba?
Mások alaplapra tippelnek valaki procira ill. rammokra.... -
törölt tag
Z77 extreme 4 deszkám van és a AIDA64 ezt írta ki
Javaslat A videó BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse.esetleg van valakinek linkje.
win7 a rendszerem. -
törölt tag
válasz
bandika0626 #3365 üzenetére
Megnéztem én is de nekem olyan 30fok körül lehet max.
Igaz thermaltake házban V2000A és 7 ventivel egy társaságban. -
törölt tag
Láttam egy linket az usb 3.0-ról.
Miért ,nincs az alaplapi cd lemezen driver? -
törölt tag
HY!
ASROCK Z77extrem 4 lapom van.Vettem ma egy plextor 256gb ssd-t.
Rendszerem egy samu 830-as.
Felraktam az everestet és sata II. látja mindegyiket.Én a sata 3 (alaplapon) jelőléshez kötőttem be mindegyiket.
Mit rontottam el vagy mivel tudom megnézni ami látja is a sata III.-at? -
törölt tag
Hűtő:
Ha szeretném majd később a procit húzni akkor ki milyen hűtőre esküszik?
Gondolom a ramok nem lesznek utban.
pld Cooler Master Hyper TX3 EVO Univerzális CPU hűtő /RR-TX3E-22PK-R1/ ez most 7000ft
Cooler Master Hyper 212 EVO Univerzális CPU hűtő /RR-212E-16PK-R1/ 9500ftMert anno jártam úgy az ilyen univerzelis hűtővel,hogy 4x1gb nem tudtam használni csak 3x1 mert rálogott a venti az egyik csatornára..
-
törölt tag
Esteleg valaki leírhatna egy komplett tuningot mit miért és meddig....
-
törölt tag
Kérdés:
ZZZ extreme 4 ki melyik biosra esküszik?Mert halottam olyanokat ,hogy nem mindig a legfrissebb a jó...
Ha van linked megköszönném mert akkor megejteném én is a frissitést.Igaz tegnap vettem a lapot de lehet régi bios rajta... -
törölt tag
válasz
gyuribácsi88 #3111 üzenetére
Remélem a Z77 extreme 4 nem lesz ilyen szívás...
-
törölt tag
Hy!
Rampárost mindegy melyik csatornába rakom?
-
törölt tag
Tiszteletem!
Teljesen kezdő leszek és holnap veszem meg a lapomat ASRock Z77 EXTREME4
i5 2500k proci
GTX560TI oc
és vettem geil value plus 2*4gb/1600MHz 1.5v rampárt.Olvastam a ramos topikban,hogy ez a lap nem komálja nagyon a geil ramokat?Remélem nem nyultam mellé?Vagy rosszul olvastam és félre értettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Hyundai, Kia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gurulunk, WAZE?!
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- OLED TV topic
- OpenWRT topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest