- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
Asrock z77 pro3 alaplap működne egy fsp atx 400 pnf táppal? a tápom 24+4 tűs, de az alaplap meg 24+ 8 ???
-
Looserke
őstag
Win8 fent, World of Tanks is fent és pörög ezerrel vajsimán...
-
Hego
tag
Az Asrock B75 PRO3 alaplapom melyik sata 3 portjára dugjam az ssd-t? Sata3_0 vs Sata3_A0 vs Sata3_a1
-
kickboxko
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy volt e már valakinek hibás Asrock B75 pro3 ATX laplapja amit garizni kellett vagy hasonló?
A kérdés oka az hogy kaptam egy bontatlan darabot viszont garim sajnos nincs rá és most nem tudom hogy használjam e, vagy "olcsón" adjam el gari nélkül.
-
Looserke
őstag
UEFI frissítve és beállítva, most megy fel a Windows 8.
-
Looserke
őstag
válasz
andrasko #3038 üzenetére
nekem a házba becsavarható kis réz bizbaszokba megy bele a csavar, de szerintem olyan kicsik, hogy a 212 evo hátlapja hozzáért a ház falához, szerencsére meglett a hűtőzsír és felraktam a hűtőt így a kivett lapon, rákötve a monitort és az egeret már be tudtam lépni az UEFIbe úgy látszik megy minden...
délután majd beszerelem a lapot a házba csak teszek a hűtő hátlap és a ház fala közé valami papírt vagy ilyesmit hogy ne érintkezzenek
-
andrasko
senior tag
válasz
Looserke #3035 üzenetére
Én is találkoztam hasonló gonddal... Nálam az alábbi volt a probléma:
A pc-házamban 2 megoldással rögzült, csavarral az alaplap:
1) a ház anyagából kialakított kiemelkedő dombocskára, csavarhelyre.
2) a hagyományos kis, réz alaplapi rögzítő csavarokkal.A problémát az 1) pontban leírt csavarhely okozta. Valamivel nagyobb volt az átmérője, mint a pici alaplapi rögzítőcsavar. Megoldásként műanyag szigetelő alátétet alkalmaztam... igaz akkor már minden csavar alá tettem belőle!
Így az alaplap a ház-testel csak a csavarokon keresztül érintkezik, nem pedig a csavarhelyek teljes felfekvésénél.
Azóta elmúlt a probléma!... egy próbát megér! ... szerintem!
-
Raidon
őstag
Intel VGA-t miert nem engedheti telepiteni?
Azt irja hogy nem felel meg az alapveto rendszerkovetelmenyeknek....
Windows 8 -
Looserke
őstag
válasz
[CS]Blade2 #3030 üzenetére
Alaplapi bekapcs gombbal se ment
-
Looserke
őstag
Sziasztok.
Osszeraktam az új gépet.
3570k és extreme4 de be se kapcsol. Se fény se hang. Mit baszhattam el? -
-
Jack@l
veterán
válasz
gyuribácsi88 #3018 üzenetére
Igpu multi monitort még tedd disabled-re és kész is minden.
-
Drizzt01
őstag
-
-
Jack@l
veterán
válasz
gyuribácsi88 #3009 üzenetére
Ha nem nyúlsz hozzá akkor is elindul és megy rendesen. Ramokat esetleg átállíthatod xmp-re és az ő sebességére, mást nagyon nem is kell ezen felül. (mivel nem sokmndent írtál le a gépről/kívánságokról)
-
Coolmat
őstag
A 10-es pontban kijavítanálak: amiről írtál az az Intel Smart Response. Az IRST az Intel SATA vezérlőjének AHCI (vagy adott esetben RAID) drivere. SSD-t használva érdemes lehet felrakni, mert benchmarkokban és néha érzetre is egy kicsivel gyorsabb mint a gyári Microsoft AHCI driver.
Amivel még kiegészíteném:
1, 7: Igen kell, de érdemesebb beszerezni a friss drivereket a Realtek oldaláról.
5, 6, 12: Ha BIOS-ban letiltod ezeket (az integrált grafikus kártyát az IGPU multi monitornál lehet) akkor nem kell hozzájuk driver.
Intel illesztőprogramok: frissebb drivereket találhatsz az Intel oldalán (értelemszerűen csak a lapodnak megfelelők kellenek úgymint chipset driver, USB3 stb.). -
Kernel
nagyúr
válasz
bluekoli #3013 üzenetére
2. Consumer Infrared Module
3. Kell.
4. IME: számítógép távoli menedzselése hálózatról, bekapcsolás stb. nem kell. Viszont a telepítése nélkül lesz egy sárga felkiáltójel az Eszközkezelőben.
5. Én nem használom.
6. Intel Smart Connect Felejthető.8. USB akkutöltés készenléti állapotban is.
10. IRST: HDD gyorsítása egy SSD részének vagy egészének gyorsítótárként történő felhasználásával, kötelezően RAID konfigurációban. Mára túlhaladott, mert aki SSD-t vásárol, inkább arra telepíti az egész Windowst. Szerintem inkább az SSD kezdeti korszakában lehetett ez még érdekes.
-
bluekoli
tag
Üdv,
jövő hét csütörtökön érkezik meg az új gépem, egy ASRock B75M-GL lap I3-3220 procival és GTX650ti videókártyával. A kérdesem, hogy miután feltelepítettem az OS-t (Win7 64), milyen drivereket kell majd felrakjak? Az alaplap honlapján van sok olyan, amiről nem igazán tudom, hogy micsoda:
1. Realtek high definition audio - az integrált hangkártyához, gondolom kell
2. CIR receiver - mi ez? kell ez nekem?
3. INF illesztőprogram verzió:9.3.0.1019 - mi ez? kell ez nekem?
4. Intel Management Engine - nem tudom mi ez, de az engine miatt úgy érzem ez kell
5. Intel Rapid Start illesztőprogram - erről már olvastam itt a fórumban, hogy nem kell
6. Intel Smart Connect illesztőprogram - gondolom kell
7. Realtek Lan illesztőprogram - integrált hálókártyához
8. AppCharger - gondolom nem egy musthave
9. SATA RAID illesztőprogram - nem fogok RAID-et használni, gondolom nem kell
10. Intel Rapid Storage Technology - ???
11. Intel USB 3.0 illesztőprogram - gondolom kell
12. VGA illesztőprogram - mivel dedikált VGA-m lesz gondolom nem kellA processzorhoz kell külön driver-t majd felrakni?
-
MSoltRC
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem az Abit ip35V alaplapomat egy ASRock b75m alaplapra.
Azt tapasztaltam, hogy a hálózati sebesség letöltésnél 8Mb-nél megáll. Ugyanaz a hálózat, másig gépnél rendesen hozza a 17-18Mb-es sebességet.
Lehetséges, hogy hibás az alaplapi hálókártya? Vagy valamilyen beállítást kellene megváltoztatnom?
A gépen a Windows 7 64bit van telepítve, a másik gép, amiről próbáltam szintén 64bit Windows7, valamint egy 32bit-es Windows 7-es gépen is jó a sebesség.
Ugyanazt a kábelt dugtam be a tesztgépekbe, tehát nem kábelhiba, valamint az alaplap és oprendszer csere előtt jó volt a sebesség.
Köszönöm a tippeket, ha valakinek van jó ötlete.
Üdv,
Péter -
ZozzHUN
addikt
válasz
gyuribácsi88 #3009 üzenetére
Beáll alapra. Utána rakd fel legújabb bios-t.
-
Drizzt01
őstag
erre esetleg valaki ?
-
Sziasztok, nem tudom hol kéne megkérdeznem pontosan (melyik topicban) ezért megkérdezem itt.
Kedden rakok össze egy pc-t (életemben először)
nem is az összeszereléssel kapcsolatban van kérdésem, hanem bios beállításokkal.
A gép összerakása után első indításnál a bios beáll valami standard beállításra? Vagy elsőre mindent be kell állítani? Találok ehhez valami leírást vagy videót valahol?
Válaszotokat előre is köszönöm !!!
-
milszab
senior tag
Új Bios-okkal már próbálkoztok? Nekem 1.5-ös van rajta, de már van belőle 2.0 is!
-
szeva000
addikt
nem töltöttem én le sehonnan a biost,sőt a win8 alatt ment is az eeprom író és a plc szoftver a másik lapom alatt....Elég baj az,hogy egy épkézláb wint és egy normális lapot nem lehet gyártani...De szidom,mint az állat,mert 1napja szopok és ezt nekem a kutya nem fogja kifizetni.Normális esetben ez max.1óra lenne
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Lenne egy kis problémám egy Z77 OC formula lappal . Jelenleg csak egy i5 2500 van benne , nem k-s . Amikor telepíteni akarom a win-t nem indul a lemezről a boot . Egyszer sikerült , de az alaplapi cuccok telepítésekor kifagyott . Azóta ha indítani akarom egy corsair ssd-ről a win logo-nál kifagy , illetve ha megpróbálom újra telepíteni nem sikerül , mert a lemezről nem indul a boot
-
szeva000
addikt
Nah,újabb csoda jött,hogy rohadna meg most már az egész.Erre van is nekem időm
Feltelepítettem a 2 általam használt szoftvert....Az egyik a Zelio Soft a másik a MiniPro programmer....
A Mini pronál usb driver installálásnál ez jön elő:A Zelio Softnál az eddig működő usb driverre meg azt mondja a win 8,hogy nem található
Az eszközkezelőben ott vigyorog,hogy ismeretlen usb-s valami....Drivert meg nem látja.
Eddig ugyanezen a win 8-on működtek!Most annyi lett,hogy csináltam egy új telepítést,ha már lett új lap és proci...Mitől lehet ez?
Minek vettem egy új lomot?Ez a legnagyobb gond
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest