- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
Nálam a Z75 pro3 lap de a dobozba a H77M könyve,cd,meg hátlapja van,ennyire hülye nem lehetek,a boltba a lapot néztem csak,várhatok hétfőig cserére,raktáron meg sehol sincs ami egy röhej.
-
jozsi252
veterán
Tehát magyarul, akkor a sandy-s procikkal még nemigazán müxik ez a virtus dolog, hanem csak Ivy procikkal.
-
-
Drizzt01
őstag
Hali , kérdésem lenne, az Asrock H77 Pro4-M lapokról milyen vélemények , tapasztalatok vannak?
-
davidsito
aktív tag
válasz
jozsi252 #112 üzenetére
Szia!
Ugyan ez a bajom nekem is.
Segítség!Fut a steam, be vagyok jelentkezve.
MWF 3 single player elindításánál, elindul ez a szar 3000 szer.
Összeomlik e gépem!!!!!ekag20nt.exe
ekag20nt.exe
ekag20nt.exe
ekag20nt.exe
ekag20nt.exe
ekag20nt.exe
ekag20nt.exe
ekag20nt.exeasrock Z77 extreme 4 alaplapom van
sajnos nem tudok angolul, de itt mintha lenne valami:
https://battlelog.battlefield.com/bf3/en/forum/threadview/2832654624997501182/ -
jilian
addikt
válasz
orange26 #289 üzenetére
Volt rajta sapka? Takaró a foglalat védésére az alaplapon?
Bizti jól raktad be a procit elsőre? ...végül is négyféle lehetősége van az embernek ha nem ért hozzá....(nem akarlak hibáztatni!!! de megeshet!)
Ez nagyon macerás lesz végigcsinálnod.
Szerintem jól nézd át orbitális nagy nagyítóval, és ha nincs "általad" létrejött hibája, akkor mindenféleképpen vedd fel az Asrock -kal a kapcsolatot, ha a boltban nem segítenek. -
Jack@l
veterán
válasz
orange26 #291 üzenetére
hát elég nehéz azt letörni kézzel, ha simán lapjával rakod rá a procit...
meg eleve van egy kis műanyag kupak szállításkor, pont azért hogy ne sérüljön, én gyúrnám még a boltot, bár tény hogy egyik fél se tudja buzonyítani az igazát. Next time nagyítóval átnézni a foglalatot, nincs e benne gebasz, még mielőtt hozzányúlna bárki is. (bár tény hogy nem ez lenne/volt nekem se az első reakcióm...) -
orange26
csendes tag
A proci foglalatban a tüskék egy része hajolt el, vagy lehet, nem tüskének hívják.
Aki szerelte, állítja, hogy nem hajlított el semmit, vagyis a lap gyári hibás szerintünk, de bizonyítani nem tudjuk már. -
orange26
csendes tag
Sziasztok!
A múltkor írtam, hogy hibás a pro4 /mvp alaplapom.
Most azt mondták a gariban, hogy a tüskék elhajoltak, és
1 hiányos is, ezért nincs gari. Mit lehet ilyenkor csinálni? -
kisfer
aktív tag
válasz
MiklosSaS #287 üzenetére
Sziasztok
Nem raktam újra a win-t mert igaz hogy az nem sok idő, de a programok,játékok feltelepítése az sok idő lenne, de előbb utóbb megejtem.
Tetszik a lap, szép egységes színe van tetszik.
Ventivezérlés sztem jó, ha eléri a beállított értéket szépen elkezdi feljebb venni a hűtő fordulatszámát, a házhoz kapott gyári ventiket is végre sikerült alacsonyabb fordulatra venni. -
jilian
addikt
Igen.
Szerintem biztos lesznek összeütközések.
Az előző win. -ből szerintem nem tudod úgy kigyalulni a dolgokat, hogy az új lappal zökkenőmentes legyen.
De ha megéri neked a későbbiekben "nemtudommiafa*zbajavanmármegint"akkor hajrá.
Egy win telepítése fél órát sem lépi túl, még ha hdd-re tolod sem. -
kisfer
aktív tag
Hali
Most vettem egy asrock h77pro4/mvp lapot, h61m/u3s3 van most, ha kicserélem újra kell rakni a win-t?
-
huby80
senior tag
válasz
Süni 1985 F #280 üzenetére
Hát igen nem mindenkinek jo az ujjabb verzio!!
-
Coolmat
őstag
Intel SpeedStep kell neked.
-
huby80
senior tag
válasz
Süni 1985 F #276 üzenetére
Az elvileg bevan kapcsolva. Felraktam a legujabb biost azota nem veszi vissza a szorzot
-
huby80
senior tag
Nem tudja valaki mit kell bekapcsolni ahhoz ,hogy a szorzot vissza vegye 16x ra tuning során is?
(z77 extreme4) Felraktam a legujabb biost és azota nem veszi vissza
-
diox
tag
Üdv, pár héten belül lapot akarok venni, Z75 pro3 a kiválasztott egy i5 2500 alá! Jókat olvastam a lapról de szeretném ha valaki megerősítene benne aki tapasztalt vele jót/rosszat! köszönöm előre is!
-
Macka
veterán
Asrock P77 Fatality Prof. lapom van. A Win7 az istenért nem megy fel sehogy. Van a gépben 2x SSD és egy HDD. Eljut addig, hogy asztal előkészítése, aztán újraindul, és nem tölt be semmit...
Van tippetek? AHCI engedélyezve. Próbáltam DVD-ről, pendrájvról, de nem megy. -
huby80
senior tag
Fel raktam a legujjabb 1.60 as biost és ugy vettem ésszre nem veszi vissza a szorzot 16x ra ez mitöl lehet?
-
darkpower
aktív tag
És abból mi igaz, hogy a virtuhoz minimum h5xxx kártya kell?
-
Coolmat
őstag
Virtu MVP-nél tudtommal csak az I-mode-hoz, vagyis az energiatakarékos változathoz kell az alaplapra kötnöd a monitort, de ekkor sem kapcsol le teljesen a VGA, szóval alig spórolsz vele áramot, cserébe még lassabb is lesz kicsivel játékokban a teljesítményed. A virtual vsnyc és a hyperformance akkor (is) működik, ha a VGA-ra kötöd a monitort.
-
Jack@l
veterán
válasz
Süni 1985 F #255 üzenetére
Virtu az nem arra jó, hogy lekapcsolja a dedikált vga-t, ha arra nincs szükség? (a kérdés inkább költői volt) Tedd az alaplapira sztem, úgy logikus, különben valószínű nem működik ez a funkció.
-
Süni 1985 F
senior tag
Virtu MVP be van kapcsolva a lapomon z75-ről van szó.
Kérdés ezzel kapcsolatban ,hogy van az alaplapi vga kimenet meg ugye van a videókártyán ,na most nekem a videó kártyáról megy a monitor és a program szerint minden ON Virtual Vsync is.
Működhet ez így vagy mindenképpen az alaplapi kimeneten kellene hajtanom a monitort? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Z77 Pro4-es lapom van. Axtu-val leszabályzom az egyik házventim fan controlon belül Level 5-re. Leis szabályozza mivel az rpm-en is látom hogy lejjebb megy a fordulat. Viszont a köv géprestartnál ugyanúgy Level 10-el indul az a házventi. Mi a fene miatt nem jegyzi meg a beállítást?
Amúgy 3 pines az a venti. A CPU fan-al semmi gond nincsen axtu-n belül. Ott ha leszabályzom akkor úgyis marad. Lehet azért mert 3 pines a venti és nem jegyzi meg a beállítást?
-
BullZeye
veterán
Csak mert a ventivezérléssel nem az volt a baj, hogy nem működött, hanem hogy rosszul. Nem szabályzota eléggé alul a ventit, és indokolatlanul 1000RPMen pörgött a venti, ahelyett, hogy 300ra mérsékelte volna. És akinek baja volt vele, az 1000 alá nem is tudta vinni.
És lehet 9, lehet 256, vagy akár 1024 beállítási pont, ha a minimum nem 300RPM hanem 800-1000.
-
kisfer
aktív tag
Sziasztok
Igaz hogy nekem nem 7-es szériás Asrock lapom van hanem egy H61M/U3S3 de felraktam egy újabb bios-t hozzá és nálam is megjelent ez a costum speed beállítás és működik is, remélem tudtam segíteni.
-
qwertly
addikt
Szia!
Én meg tegnap előtt,Asrock Z77 Pro4 és kaptam rá 2 év garit.Amikor megkérdeztem e-mailbe az ügyfélszolgálatot ők vissza írtak,hogy csak jobb országokba érvényes a 3 év gari. Magyar hon,még balkán itt a importőr csak 2 év garit ad,így a forgalmazók is csak 2 adnak.Remélem nem lesz semmi gond vele.
Röhej mert most megnéztem és a tegnap előtt még 2 év gari volt kiírva most meg már 1 év.
-
boeing
őstag
Majdnem minden 7-hez jött új bios.
-
Jack@l
veterán
1.60-as fw Z77 extreme4-hez: [link]
-
-
Jack@l
veterán
Butaságot beszéltem, szóval biosban nem rpm van a level1-9 mellett, hanem egy 1-255-ös skála. Átpakoltam 1-re és akkor ~800 kürölre levitte az 1500-at forgó ventit. De valószínű menne ez lejjebb is, csak a proci hőfokához is igazít ilyenkor.
---
Valakinél tuningról tapasztalat? Még nem volt időm átdúrni a könnyen gyorsan sandy overclock című könyvem. -
BullZeye
veterán
Sikerült már valakinek 280-300RPMen futtatnia ventillátort csak az alaplap vezérlésével?
-
jilian
addikt
csucsbicep
Mert valakinek az 5-6 db kevés.
Mans20
Lehet annyira nem "finom" a beállítása de szerintem egy alaplapihoz képest bőőven hozza az elvártat...
És Jack@l -nál ismét ott a válasz.
-
jilian
addikt
válasz
KaiotEch #220 üzenetére
Hát én nem tudom mit nézel.
Nekem a CHASSIS FAN 2 teljesen le van húzva és ennyit pörög. Tehát nem 1000 a min. és ez gyári a házhoz kapott 14 -es venti.csucsbicep
Hogy ti mennyit elvártok egy alaplapi vezérlőtől....
Miért nem vesztek egy venti vezérlőt külön? Nekem egy ilyen van pluszba.qwertly & Mans20
Én is 2 évet kaptam az iPon-nál....
-
Mans20
addikt
Többiek akik vettek asrockot máshol,hány év garit kaptak?gondolom ha a weboldalon,meg a számlán is 3 van akkor csak nem lehet kettő.
-
qwertly
addikt
Eddig nem volt velük gond amit megrendeltem azt már másnap mehettem érte,elég baráti áron is dolgoznak.Csak ez a húzásuk sz@rul érintett mert megmondom őszintén úgy terveztem,hogy ez lesz az utolsó asztali gépem mert át váltok notira.Így szeretném ha az asztali gépem kitartana min 3 évig ezért is akartam három év garis cucokat venni.Meg ha elakarom adni mondjuk 2 év után nem mindegy,hogy van még gari rajta vagy nincsen.Így reménykedek,hogy nem lesz gond vele.
-
rszp
aktív tag
Bocs, rossz helyre ment.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lett egy keserű meglepim az asrock alaplappal kapcsolatban,de igazából nem is az alaplappal hanem a magyar valósággal.Örömmel olvastam,hogy az asrock is 3 évre emeli a garit az új alaplapjainál [link],vetem is egyet az iponban.De akkor láttam,hogy csak 2 év garit adnak utána jártam és kiderült,hogy a magyar forgalmazó csak 2 év garit ad továbbra is így az ipon sem adja meg a nemzetközi 3 év garit.
Na ez a szemétség,mert lehet akkor inkább egy gigabyte alaplapot vettem volna amelyre megkapom a 3 év garit. -
jilian
addikt
válasz
csucsbicep #215 üzenetére
Ahogy felettem Jack@l írta, nálam is minden így van.
És igen mindegyiket tudom szabályozni. -
Jack@l
veterán
válasz
csucsbicep #215 üzenetére
CPU1 és CPU2 (PWM és mezei 3 pines) az 1 csúszkán van, a többi chassis fan -nak van külön target speed beállítókája, gondolom szabályoz is ha már odarakták.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Motion_Blur #210 üzenetére
Topikban ennyi van róla: [link]
Jack@l&jilian: Lehet rosszul fogalmaztam, kezeli szó alatt azt értettem, hogy tudja szabályozni is őket vagy sem.
-
jilian
addikt
válasz
csucsbicep #209 üzenetére
Az Extreme 6 -on 6 db ventivezérlő van.
Ebből 1 a Cpu és a memó között, egy pedig a lap jobb alsó sarkában 4 pines, tehát 4 db 3 pines 2 db 4 pines.Talán a kistesón sem spóroltak vele.
-
Jack@l
veterán
válasz
Van rajta 3 pines csati is pár. (asszem cpu2 -es is ilyen)
UI: aki nyúzott már benne Sandy-t vagy Ivy-t, az leírhatná hol van a lap vége kb, én is kíváncsi vagyok -
Motion_Blur
félisten
válasz
Én is egy ilyen lappal szemezek, de talán 2-3 tesztet ha találni róla.
Jó lenne valamilyen személyes tapasztalatot is olvasni -
csucsbicep
nagyúr
Az Extreme4 lap kezeli a 3 pines ventiket?
-
jilian
addikt
válasz
BullZeye #199 üzenetére
"Gigabyte Aivia K8100 ¤ Logitech G700" -adatlapomról.
Az egér tökéletesen működöt, csak a billentyűvel szívtam és a mai napig nem is értem, hogy miért nem érzékelte a a lap. Holott egy Zboard-ot meg elsőre látta.
Szerintem nekem a bill. nem volt képes jelet küldeni a lap felé, és ez nem a lap hibája.
Ha a lap hibája lenne akkor a G700 -at meg pláne nem látta volna....Igen ahogy (#207) Innox is írja az elején mindent az USB 2.0 ba kell dugni, mert a win még nem támogatja alapból a 3.0 USB-t.
Sőt az Ext 6 -nál (és gondolom a többinél is) csak az alaplap középén lévő két 3.0 van gyárilag integrálva (vagy hogy is mondják) a többihez a WIN által kell drivert feltenni hozzájuk... -
Innox
tag
Sziasztok!
Sikerült megoldanom a problémát. Gondoltam közkincsé teszem. Az volt a probléma, hogy az USB kulcsot USB3.0 portra csatlakoztattam. Az installer pedig nem talált hozzá drivert. A megoldás: USB 2.0-s hátlapi portot kell használni és nincs probléma.
Más: Nektek működik az alaplapon az audio kivezetés? Nekem Corsair Carbide 300R házam van, amiben teljes csatlakozós USB3 és audio csatlakozó van. Az usb gond nélkül megy, de a hangkimenet nem akar működni. Esetleg ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalat?
-
AT1S
tag
És mindegyik SP1-volt? Ha nem, akkor próbáld meg azzal, ha igen akkor meg a sima win 7-el! Plusz:
- húzzál le/szedjél ki minden felesleges dolgot (1 RAM modul maradjon + alaplapi videókártya stb.).
- sata 2-be legyen a vinyó
- BIOS default telepítés előtt
Én ezekkel próbálkoznék, más ötletem nincs.Üdv,
-
Coolmat
őstag
Szia!
Esetleg keress egy gyárilag integrált SP1-es MSDN telepítőt. A meghajtó amire telepíteni szeretnéd ugye az Inteles SATA portok valamelyikébe van dugva? A SATA3_A1 és SATA3_A2 csatlakozókat az Asmedia verézlőchip kezeli, ha esetleg ebbe dugtad volna akkor tedd át valamelyik másikba (ami gyárilag le volt ragasztva abba jó). Ja és természetesen állítsd be AHCI-ra a BIOS-ban a SATA módót, bár azt hiszem gyárilag eleve be van kapcsolva, de jobb leellenőrizni.
-
Innox
tag
Szia!
Addig jutok el, hogy 3%-nál kialad a file kicsomagolás. Egy másik verzióból USB kulcsot csináltam a Professional-ból. Ott pedig DVD meghajtó illesztőprogramot kér, pedig nincs is DVD meghajtó a gépben..
Van egy hivatalos egyetemi installer is, amin van 32 és 64 bites is. Viszont bármilyen más gépen látom mind2 verziot. Ezen a gépen pedig csak a 32 bitest. A 32 bites minden gond nélkül feltelepül. De 4 GB RAM és 2GB VRAM esetén nem túl előnyös.
Minden win 7 MSDN verzíó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest