Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Ismerősöm megveszi a régi Asrock Z77 Pro4 lapom, és a saját memóriáját szeretné belerakni. Neki 2x4GB Patriot PSD34G13332 10600 CL9 ramjai vannak. Na most a lapom mem támogatási listájába csak Patriot PSD32G13332 ramokat találtam. Ami szerintem csak annyit tesz hogy azok 2GB-os ramok. A többi szám u.a. Szerintetek akkor a 4GB-os ramjait nyugodtan belerakhatja a lapomba, nem lesz semmi gond?
-
jozsi252
veterán
Köszi, fel is raktam ezt is.
Lenne egy másik gondom, amivel egy ideje már szenvedek, Viszont néha néha jön csak elő. Legutóbb a napokba eléggé aktívan előjött, nemrég újraraktam a gépet, és azóta most még egyszer előjött ez a hiba pár nappal a teljesen szűz gép után is.
A gond pedig az lenne hogy egyszer csak meghülyül a Win 7-em, és elkezdenek ablakok maguktól megnyílni össze vissza. Van hogy a böngésző, majd lemegy tálcára, vagy hogy a steamen belül egy játéknak a launchere akar megnyílni, van hogy megnyílt a parancssor, majd úgy csinált mintha az entert nyomkodnám folyamatosan. És halvány lila fogalmam sincs hogy mi okozhat ilyet. Szerintetek? Ja és jó gyorsan történik ez meg. Általában restart szokott csak segíteni, de most nyomtam egy ctrl alt del-t, néztem hogy fut-e valami általam nem ismert folyamat, de semmi.. Majd bezártam feladatkezelőt, és utána rendbe is jött.
- SSD-re nem ír ki hibát a HD Sentinel
- RAM-ra nem ír ki hibát a memtest
- VGA nem szemetel
- Tápegységgel minden okés ( nincsenek hirtelen leállások stb )
- Kaspersky Internet Security van, nem talált semmi vírust, se kártevőt, semmit
- Mindenből a megfelelő driver van fent ( fél órája csinálta kb, most felraktam a legfrissebb Intel Chipset drivert, hátha ez megoldja, mert elég régi volt fent )Szóval teljesen tanácstalan vagyok. Lehet hülyeség, sőt 100% hogy az, de azért megkérdem hogy, billentyűzet okozhat ilyet? Akár valami zárlat benne, vagy bármi ilyesmi? Bár nincs beragadva egyetlen billentyű sem, meg más hibát se tapasztalok.
Köszönöm előre is a segítséget
-
jozsi252
veterán
Köszi, fel is rakom
Viszont eddig azt hittem, hogy minden Realtek kártyához más driver kell. De akkor ezek szerint rosszul gondoltam. Felrakom aztán meg is próbálom hogy milyen lesz. Amúgy nem értem hogy a gyártóknak miért ilyen nehéz, hogy a lapoknál a driverek up to date legyenek.
Amúgy a chipset driver ( INF ) még régebbi mint az audio, mármint a gyártó oldalán. Viszont azt ugye fel is raktam. Chipset driverhez sűrűn jön ki frissítés? Gondolom ott meg az intel oldalán keresgéljek, hogy melyik a legfrissebb?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy Asrock Z77 Pro 4 alaplapom, aminél már elég régóta jelen van egy hiba. Mégpedig hogy van amikor a tálcán nyomok egy jobb klikket a hangerő ikonra, majd lejátszóeszközök, és akkor kiválasztom hogy pl melyik kimenetet akarom használni (általában 5.1-es szettem, illetve G930 fülesem közt szoktam váltogatni ). Na a gond ott kezdődik, hogy van amikor rámegyek a lejátszóeszközökre, akkor van hogy percek múlva nyílik csak meg az ablak. Akármit csinálok, akárhonnan akarom indítani, nem reagál semmit.. Meg kell várnom azt a pár percet amíg észhez tér.
Audio driverre gyanakszok, hogy ez okozhat ilyen gondot. Épp ma raktam újra a gépem, ezért az audio drivert nem raktam fel. Esetleg van más oldal, ahonnan le tudom szedni a legfrissebb audio drivert az alaplapomhoz?
Realtek ALC892 van a Z77 Pro 4 lapomon, illetve a gyártó oldalán a legfrissebb driver 11/1/2012.-i. Szóval jó régi. Viszont a Realtek.com-on keresgéltem drivereket, de úgy konkrétan nem találtam ehhez a laphoz, frissebb audio drivert.
Próbálgattam de igazából, most pillanatnyilag még nem jött elő ez a hiba. Ha jól működnek a kimenetek, meg minden szól, akkor elvileg drivert se kellene felraknom? Win 7 x64 Ultimate van amúgy.
Köszönöm előre is a segítséget
-
jozsi252
veterán
Igen így van, csak ameddig a turbo engedi, legalábbis tudomásom szerint.
Hogy az mit jelent foggalmam sincs.
Viszont a dolgomban történt előrelépés. Találtam 1 oldalt ahol van egy ilyen bejegyzés hogy
AMI BIOS Beep Codes:
4 short System timer failure The system clock/timer IC has failed or there is a memory error in the first bank of memory
Szóval ezek szerint a hibás rendszeridő miatt nem akart elindulni a rendszer? Most hogy felkerült a gépre az OS meg minden, visszaraktam a ramot oda ahol 4x sípolt, most megy minden további nélkül. Szóval akkor lehet hogy tényleg ez volt a hiba hogy a rendszeridő nem volt jó?
Gondolom ha a ram lenne hibás, akkor nem tudtam volna se az OS-t felrakni, illetve az updatek driverek után millió újraindításnál is jelzett volna ki hibát? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Vettem egy B75 Pro 3-as Asrock alaplapot, és a most egyenlőre csak 1 db 4GB-os Corsair Vengeance ram lett belerakva. Na most én ezt a B1-es slotba raktam bele, és 4 rövid sípolást követően, a gép felpörgött, majd pár sec után leállt. Átraktam ezt a mellette levő A2-es slotba, és így már el is indult a gép.
Van ilyen hogy single memory esetén csak az A slotba helyezett ramokkal indul el a gép?
Megkérdeztem Azonnali alaplapos topicba is, most jutott csak eszembe hogy van külön topicja Asrock 1155-ös lapoknak
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
A legfrissebb driverek vannak fent a lapomhoz, ami egy Z77 Pro4. Tegnap olyat tapasztaltam hogy pl a Skype nem tölt be, csak forog és forog. Akkor az online gamek nem mennek mert Trackmaniara se tudok online csatlakozni. Illetve pl nem látom a network meter gadgeten az ip-m. Win7 topicba azt tanácsolták hogy LAN driver csere.
Találkozott már valaki ilyen gonddal? A net jó, mert tesóm gépe hibátlanul működik, illetve iPadről is megy a Skype. Ezek után akkor arra lehet gondolni hogy valami driver hiba?? Illetve pl a böngészés tökéltesen megy a gépen..
Köszönöm
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy Z77 Pro4-es lapom. Az lenne a gondom hogy a BIOS-ba miért nem találtam a WOL be illetve kikapcsolásához szükséges menüt? Logmein-en keresztül felakarom ébreszteni iPad-ról, viszont az istenért se akar működni. BIOS-ba meg nemtalálom hol kell engedélyezni a Wake Of Lan-t.
Köszönöm
-
jozsi252
veterán
válasz
slayer006 #1929 üzenetére
Köszi.
De közbe megoldottam úgy hogy az instant flash verziót szedtem le. Rányomtam pendrive-ra majd biosba instat flash és 2 újraindítás után fel is frissült. Gondolom ez is teljesen jó megoldás.
Illetve gondolom nem sorba kell őket felrakni tehát egyből mehet a 1.00 után az 1.50-es bios?
-
jozsi252
veterán
válasz
slayer006 #1924 üzenetére
Mármint a windows-os bios frissítést ajánlod? Letöltöttem, és ugyanúgy kell felrakni mint egy akármilyen programot? Gép újraindul és már 1.5ös bios is lesz fent a gépen.
BIOS frissítés elött nemkell semmitsem átállítani? Esetleg Sata vezérlőt IDE-re AHCI-ra vagy bármi ilyesmi?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretném frissíteni a Z77 Pro4-es lapom bios-át. Még a legelső 1.00 van fent, és látom hogy van 1.50-es. Vszont még nem frissítettem
Tudnátok segíteni hogy melyik biost a legbiztonságosabb felrakni? UPS-em van szóval áram nemfog elmenni.
Köszönöm -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Azlenne a kérdésem hogy van nekem egy Asrock Z77 Pro4-es lapom. És esetleg megtudná valaki mondani hogy az alaplapi usb 2.0 illetve 3.0-ás portokon hány mA jön ki?
-
jozsi252
veterán
Tehát magyarul, akkor a sandy-s procikkal még nemigazán müxik ez a virtus dolog, hanem csak Ivy procikkal.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Z77 Pro4-es lapom van. Axtu-val leszabályzom az egyik házventim fan controlon belül Level 5-re. Leis szabályozza mivel az rpm-en is látom hogy lejjebb megy a fordulat. Viszont a köv géprestartnál ugyanúgy Level 10-el indul az a házventi. Mi a fene miatt nem jegyzi meg a beállítást?
Amúgy 3 pines az a venti. A CPU fan-al semmi gond nincsen axtu-n belül. Ott ha leszabályzom akkor úgyis marad. Lehet azért mert 3 pines a venti és nem jegyzi meg a beállítást?
-
jozsi252
veterán
Úgylátom neked is ugyanolyan VGA-d van mint nekem is. Valamennyit lehet hogy javítana az fps-en de azért a 560ti elég masszív 1 kártya, nemnagyon van rászorulva a virtu-ra. De azért ha csak kintvagyok winbe és ott dolgozok akkor elég lenne bőven a prociba épített IGP, erre viszont nagyon jólenne a virtus megoldás HA működne
-
jozsi252
veterán
Low Profile-os belefér szerintem. De jogos a felvetés, nemvettem figyelembe az NH D14-et, aztán azért írtam a rendes méretű corsair-t.
-
jozsi252
veterán
Szia
Köszi az információt, közben keresgéltem ezt a winyón és lucid logix-nál akadtam rá, szóval gondoltam hogy valami a virtuval lehet, de akkor ebbe már teis megerősítettél. Köszi
Elég annyi hogy megnyitom a virtu MVP control panelt majd rámegyek a GPU virtualization-nál arra hogy OFF és leis tiltja így a prociba beépített GPU-t teljesen? Illetve hogy összedolgozzon a diszkrét GPU-mal?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Felteszem ide is a kérdésem hátha itt tudna valaki segíteni. Elakartam indítani a trackmaniát. Nem indult el hanem valami ultra brutál crash történt a gépemmel.
8giga memóriából 70megabájt volt szabad, illetve a proci is 100%-on ment, gépresi kellett. A feladatkezelő meg televolt ekag20nt.exe-vel. Ez zabálta a memóriát, és amikor néztem vagy 1500 folyamat futott ebből a ekag20nt.exe-ből. Rákerestem erre a gugliba és lucidlogix-re adott ki találatot. Lehetséges hogy a virtu kavart be valamit?
Most letiltottam az alaplapon, a virtut így csak a diszkrét kártya van használatba. Valaki találkozott már ilyennel amúgy?
Asrock Z77 Pro4 lapról lenne szó.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Holnap tulaja leszek egy Asrock Z77 Pro 4-es lapnak. Azlenne a kérdésem ezzel kapcsolatban hogy egy 560ti kártya menne bele. Felrakom az összes drivert ami kelleni fog, viszont azt fogom valahol látni hogy a lucid illetve a giga kátyám hogy működik együtt? Vagy esetleg kell valami fontosabb beállítást eszközölni a lucid driverjébe?
Illetve lenne még egy olyan kérdésem ezzel a lappal kapcsolatban hogy i5 2500-as proci megy bele. Érdemes egyből bios frissítéssel kezdeni, vagy fölösleges, teljesen kompatibilis ezzel a procival?
köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- E-roller topik
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance 16 GB DDR3-1600 MHz CMZ8GX3M2A1600C9
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Samsung S23 128/8GB / normál állapotban / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest