- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- RAM topik
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
benceecneb #699 üzenetére
Ne áltasd magad, sajnos ez 99%, hogy valami kamu feature, ami már rég benne volt, azaz hogy 100ról 104-re emeld, csak most nevet adtak neki
Vagy adtak külön névlegesített beállítási opciót, hogy mindig turbón járjon proci.
-
benceecneb
tag
Sziasztok!
Vettem egy Z77 Pro 3 lapot az Ipon üzletében, kolléga 2 év garit akart adni, de szóltam neki, és gyorsan átfirkantotta 3 évre. Procit majd egy I5-2300-at rakok bele, de azt csak jövőhéten.
Na mármost nézegettem, hogy milyen bios-ok jöttek ki eddig, és az 1.40-es verzióban megpillantottam ezt: Add "No-K OC" function, hát rögtön felcsillant a szemem
Pillanatnyilag nem tudom, hogy gyakorlatban mit is takar ez az opció, de addig is extázisban vagyok
-
Mans20
addikt
válasz
BullKoxa #697 üzenetére
Nálam auto-n van minden,azt nem írtam hogy nálam eredetileg 38 a max szorzó amire lehet rakni,de nálam úgy van állítva hogy a négy magra mennyen a turbo,ami így csak 100MHz-t emel pluszba,és így hiába rakom 38 ra,csak 36 ra állítódik,ha a turbot 1 magra engedem akkor lehet elérni a max szorzót,mert egy magnál többet emel a turbó,csak hát az 1 magra érvényes.
-
válasz
hülyegyerek #690 üzenetére
Szerintem mennie kell. A legfontosabb a volt és a ramok sebessége,valamint a CL szám. Ha CL 9-es ,akkor minden bizonnyal hibátlanul fog menni.
De semmit sem tudunk 100%-osan biztosítani neked,max akkor,ha an már valakinek ilyen a gépébe.
-
hülyegyerek
addikt
Még egyszer:
Sziasztok.
Havernak kell összeraknom egy középkategóriás, nem játékra használt gépet. A B75 Pro3-M lapot néztem ki, az lenne a kérdésem, hogy 1,5V-os 1333-as Patriot ramok menni fognak-e benne ? -
BullKoxa
őstag
Sziasztok ! Tudna nekem segíteni valaki hogy kicsit húzzam a Cpu-m ? 3550 , Z77 Pro3.Köszi előre is
-
littlemole
őstag
Már úgy se nagyon akarta.
A régi gépben MBR partíciós táblákkal voltak a vinyók itt meg telepítésnél a win nyaggatott hogy EFI nél neki ez már nem jó GPT partíció kell neki. Nem is engedett tovább a telepítő.Így aztán 1 db winyót teljesen átalakítottam leformáztam, mert csak a partíciók törlésével lehet átalakítani MBR ből GPT be. Ezzel az 1 el megy a win is de ha rádugom a többit akkor nem akar indulni. Az nem lehetséges hogy a többi winyó más partíciós táblája miett nem megy?
Ez szerintem hülyeség, ettől még mennie kellene. -
válasz
littlemole #684 üzenetére
Próbáltad úgy telepíteni,hogy mindegyik vinyó rá van dugva?
-
littlemole
őstag
Van egy asrock Z77 Extreme 4 alaplap. Nem értem miért de több winyó esetén nem akar elindulni a win7.
1db nál amire installáltam elindul, ha rákötök mégegyet akkor már nem. Elkezdi tölteni a win fájlokat mintha installálni akarna.Utána meg csak fekete képernyő.Néztem az UEFI beállításokat. Mindenfajta másik bootot levettem, A sata mode selectiont átállítottam IDE re, de így sem jó.
Valaki esetleg hasonlóval találkozott? Ötlet?
-
-
jilian
addikt
(#669) Jack@l
Pontosan mire gondoltál? Amire (#670) Coolmat ?Coolmat
CPU Thermal Throttling, ez nem kell mert tuningnál gondolom nagyon betenne.
Over Temperature Protection:
Ez már jó lenne, csak az a "kb. 80 fok -ot" lehetne manuálisan megadni...Drizzt01
Igen, arra gondoltam! Te is így (fogod) használod(-ni)? -
hülyegyerek
addikt
Sziasztok.
Havernak kell összeraknom egy középkategóriás, nem játékra használt gépet. A B75 Pro3-M lapot néztem ki, az lenne a kérdésem, hogy 1,5V-os Patriot ramok menni fognak-e benne ? -
Coolmat
őstag
ko-ko82:
CPU Thermal Throttling: Ha már túl meleg érzi a CPU-t (nálam ezt 70 fok fölött produkálta gyári hűtővel) akkor elkezd visszavenni a tempóból, speciel nekem még az egérkurzor is akadt ilyenkor
Over Temperature Protection: Ha a CPU eléri a kritikus hőfokot (gyárilag van meghatározva mennyi is ez, 80 fok fölötti az biztos) egész egyszerűen lelövi a gépet.flash-: USB3 driver. Nyugodtan szedd le az általad linkelt Intel oldalról származó USB3 drivert és használd azt (ha esetleg nem engedné telepíteni szedd le a régit és úgy próbáld meg és/vagy indítsd újra a gépet).
-
flash-
veterán
amúgy ez mi a csuda és le kell e töltenem?
Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver
-
BullKoxa
őstag
válasz
Drizzt01 #672 üzenetére
Nekem nem csinált semmit,Tegnap a szívagyút lehúztam (Cpu fan1 ) mikor kikapcsoltam a gépet.Ma pedig indítom a gépet 90 perc után mi a manó 80 C° a cpu ,kikapcs nem hallottam a szívagyú hangját,Persze mert rosszul dugtam vissza 4.00 kor. Tegnap raktam rá az Asetec 510LC-t.Nagyon meg vagyok vele elégedve.alapon minden Linx 20 körös max 57 C° cpu..
-
BullKoxa
őstag
Szia!Amiket írtál azokat vagy Enabled,vagy Disabledre lehet állítani.Nincs olyan lehetőség hogy a hőfokot én adom meg meddig melegedhet a Cpu (mielőtt lekapcsolna)?
Más! Az Asrock lapok nem feszelik túl a dolgokat ha Auto-n hagyja az ember.(Régebben a Gigák ilyenek voltak)
-
Drizzt01
őstag
-
jilian
addikt
Szia!
Nekem vízhűtésem van ezzel a pumpával.
Nos, azt mondták a topikjában, hogy a pumpa 3 pines kábelét kössem rá a cpu fan-ra, mert így a Bios-ban be tudom állítani (elvileg), hogy ha netalán vmiért a pumpa megállna, és a proci elérne egy bizonyos (beállított) hőfokot, kapcsoljon le a gép.
Szerinted, lehetséges-e?
És persze, tanácsodra lennék kíváncsi, milyen beállítással próbálkozzak? -
flash-
veterán
sziasztok
asrock Z75 pro 3 alaplapom van .
az intel oldaláról szeretném a legújabb usb 3 drivert letölteni.
ha ezt felteszem az jó lesz a lapomhoz?csak mert ezek közül egyáltalán melyik a z75 pro 3?
Intel® Desktop Board DB75EN
Intel® Desktop Board DH77DF
Intel® Desktop Board DH77EB
Intel® Desktop Board DH77KC
Intel® Desktop Board DQ77KB
Intel® Desktop Board DQ77MK
Intel® Desktop Board DZ77BH-55K
Intel® Desktop Board DZ77GA-70K
Intel® Desktop Board DZ77RE-75K
Intel® Desktop Board DZ77SL-50K -
schulc99
aktív tag
Sziasztok.
Segítsetek nekem, mert nem bírom megoldani a problémát.
Van egy új gépem. (B75M, i3, 4 GB ram, 500 GB HDD, 500 W Cheiftec, Win 7 x64)
A problémám az hogy az alvó állapotot nem tudom használni. A PCX-től vettem és a szervizes szerint ez szoftveres dolog.
Tehát leteszem alvó állapotba, de vissza már nem jön. Bekapcsolni bekapcsol a
gép de kép az nincs. Az egér és a billentyű ledje sem ég, mintha nem kapnának áramot, csak a ventik mennek a gépben.
A monitor pedig csak készenléti állapotban van.
A reset vagy power gombra sem reagál csak ha a tápot kikapcsolom akkor áll le a gép.
Újbóli bekapcsoláskor nem újraindul a win hanem mintha alvó állapotból térne vissza
a gép úgy viselkedik,bár nagyon lassan tér magához kb annyi idő mintha újraindulna a win.
(régi gépemen az alvásból azonnal ébredt és adta be az ikont majd az asztalt, az egy win 7 x86 volt)
Mit állítsak be és hol? A szervizes szerint BIOS, de mit és hol?
Segítsetek mert megörülők a sok próbálkozástól. Szükségem lenne az alvó funkcióra.
Van aki táp vagy alaplap hibát mond, de a szervize szerint nincs olyan hardver ami ilyen
hibát csinálna.
Van valaki aki tudja a megoldást?
NAGYON köszönöm a segítséget előre is. -
Coolmat
őstag
Üdv!
Kísérleteztem még kicsit a ventivezérléssel: a 3 pines hátsó házventit az alaplap 3 pines CPU_FAN2 csatlakozójába dugtam, a CPU Fan sebességét pedig továbbra is a custom speed 20-as értéken hagytam a BIOS-ban. Az eredmény: alapjáraton nem indul el a hátsó házventi. Elindítottam az Aida64 stressz tesztet, és amikor elérte a CPU Fan1 az 1700-1800-as fordulatot bekapcsolt a hátsó házventi is 700-800-as rpm-el, majd a további terhelés hatására fokozatosan elérte a maximális 1100rpm-et. Leállítva a tesztet folyamatosan visszalassult a hátsó házventi is 400-300rpm-re majd leállt. Kipróbáltam játékkal terhelve a gépet, és hasonlóan viselkedett.
Ergó: a CPU_FAN2-re dugva a 3 pines házventit meg lehet oldani a teljes kikapcsolást és a fokozatos szabályozást is. -
fanti
addikt
Szia!
De unlockolja a Sapphire-nál!
Ugyanis az alap állapotban 1408 shadert érzékel a GPU-Z, átkapcsolva meg 1536 shadert.
Ez a Sapphire 6950 2GB Flex Edition "kis" meglepetése a vásárlóinak.
És persze a TrixX-el meg voltemelés nélkül fel lehet tolni a csúszkákat (GPU és MEM) az eredeti 6970 frekvenciájira, úgyhogy így biosflash nélkül van egy 6970-esem. -
fanti
addikt
Szia!
Nekem Asrock H77 Pro4/MVP lapban van egy Sapphire 6950 2GB Flex Edition grafkártya, amin a kis BIOS kapcsolót egyszer átkacsoltam a másik állásába, és az unlockolta, azaz ott van az összes shader ami egy 6970-ben van. Pár hete még egy LGA1156-os Gigabyte lapban használtam, azóta platformot váltottam LGA1155-re, de ebben is kifogástalanul működik.
-
Jack@l
veterán
Semmi baj nincs a lappal, legalábbis eddig lekopogom az extreme 4 teljesen jól muzsikál nálam.
A 3 pines csatit nyilván nem nagyon lehet 4 pines vezérlőről szabályozgatni, bár nálam a házventik nem alaplapról vannak irányítva, de minden bizonnyal onnan is jól menne.
Többiek meg olvassanak utána hardverügyileg kicsit a ventillátor szabályozási módoknak, lehet lesz meglepi és mégse a lap lesz a ludas... -
lalakov
senior tag
válasz
MiklosSaS #655 üzenetére
Láttam. Most meg akarsz ijeszteni?
Egy bajom volt vele telepítés közben, hogy amikor benn volt a lemeze indításnál, akkor valami hülye kérdést tett fel és bármit is válaszoltam újraindult és ugyanoda lyukadtunk ki. Mire rájöttem mi a gondja...
Ilyet hogy csinálhat egy lap?
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Van egy Z77 Extreme4 alaplapom. 3 ház ventim van(3 pines), amik 3 pinre csatlakoznak és 1 CPU venti. Nem értek a BIOS-hoz ezért nem nyúltam hozzá, csak megnéztem. Mindegyik "Full On" módon áll. Ez azt jelenti, hogy most maxon pörög állandóan? Ha átteszem automatára, akkor fog hőmérséklettől függően működni? Automatában van hőfok megadás, az mit jelent és mennyire kéne állítani? Illetve különböző szintek, azok mik és mire kéne állítani őket? Nem mintha nagyon hangos lenne a gép(az előzőmhöz viszonyítva), de minek pörögjön mindig maxon, ha mehet lassabban is.
Köszönöm.
-
Coolmat
őstag
Szia!
Sajnos a 4 pines Fan1 ill. a 3 pines PWR_Fan csatikra kötött ventiket nem lehet szabályozni (ill. előbbit lehet ha 4 pines ventit dugsz rá). Azt megpróbálhatod, hogy a 3 pines CPU_Fan2-be dugod az egyiket, akkor azt elvileg tudja szabályozni rendesen, ha nem túl alacsonyra veszed le a CPU_Fan sebsségét, mert akkor el sem indul róla.
-
Üdv!
A B75-Pro3-M nem engedi,hogy állítsam a ventijeim sebességét?
Két 8cm-es swif 2 van rajta(konrkétan 801-es mindkettő). Az egyik PWR_Fan-on a másik CHA_FAN1-en van rádugva és mindkettőt 1600-on pörgeti(ergó maxon) hiába veszem vissza a sebességet Level 1-re.A CPU hűtőn (CPU_FAN1->4 pin-es) viszont működik rendesen,ha level 1-re rakom,ha 1-est írok be.
Szóval egyedül csak aházhűtőket nem tudom visszavenni,erre van valami magyarázat/megoldás? -
haddent
addikt
válasz
MiklosSaS #641 üzenetére
Viszont gondolom semmivel nem csökkent a fogyasztás készenlétben ahogy ígérték
Az ötlet jó csak a megvalósítás szar. Technikailag éppen arra fekszenek rá az emberkék mindenhol (intel nvidia amd), hogy integrálva legyen minden egy chipbe (SoC), erre ők gondolnak egyet oszt' átkötik a PCI sínt meg mellécsapják a még csak távolról sem azonos iGPU -t -
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Be akartam kapcsolni a Virtu MVP-t de mikor megnyitom a Control centert akkor ezt a hibát írja:
"Wrong gpu configuration. Please check your hardware/drivers. Disabling virtu mvp, and exiting.
(Remember to endable Virtu MVP after the problem is fixed)"
AMD driver fent van, Virtu engedélyezve uefi-ben, és a monitort is az alaplapra kötöttem. Valami ötlet?Asrock Z77 Pro 3 a lap és HD 5850 a vga.
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Ez a Virtu ez pontosan hogy működik?
Mármint tud segíteni a procian lévő GPU a 6950-es kártyámnak?
És ez hogy valósul meg? Milyen feltételei vannak.Most a 6950-esbe van dugva a monitor csatija, ez így jó, vagy az alaplapi csatiba kellene lennie?
Szoftver feltételei mik lennének ennek a Virtunak?
Mert én feltelepítettem az integrált gpu drivert is meg a 6950-hez is a catalystot, és így nincs is ismeretlen eszközöm az eszközkezelőben.
-
krisztofer55
tag
-
Jack@l
veterán
válasz
krisztofer55 #632 üzenetére
Nekem is ment 16x slotban a tuner, próbáld ki másik pciexpressben, ha még van lehetség...
Videókártyát én nem piszkálnám, max kapcsold ki az iGPU-t. -
krisztofer55
tag
Sziasztok!
Tegnap raktam össze a frissen vásárolt lappal (Asus P8Z77-V PRO) és procival (3770k) a gépet.
Olyan problémám lenne, hogy A PCI-E-es Leadtek tv tuner kártyámmal nem hajlandó elindulni a gép csak a felső 16X-os (kék) csatlakozó alatti 1x-es slotban. A többiben (a 16x-osban, illetve az 1x-esben is) csak a ventilátorok pörögnek, a gép nem indul. Ez a csati kilőve, mert a vga kártyám két helyet foglal, így oda nem fér be.
Javasolták, hogy tegyem lejjebb a VGA kártyát, viszont a manual szerint ha 1db (single) kártya van, akkor a kék slotban használjam.
A tuner a régi gépemben tökéletesen ment (az 1x-es és a 16x-os slotban is).
Mit javasoltok?
-
fanti
addikt
Sziasztok!
No, tegnap platformot váltottam én is.
LGA1156-ról tértem át a számomra új LGA1155-re, és a választásom egy Asrock alaplapra esett, és mellé egy i5-3550 BOX processzor rendeltem.
Tuningolni nem akarok, nem is nagyon látom értelmét ezeknél az alapon is rendkívül gyors prociknál, célom egy stabil és jól működő számítógép összeállítása volt.Ezeket rendeltem:
-Asrock H77 Pro4/MVP (Coolmat kolléga leírása alapján)
-i5-3550 BOXEgy Gigabyte P55A-UD3-as lapot és egy i7-870-es procit váltottak fel, melyeket egy barátom vett meg tőlem igen jutányos áron.
Gépem további összetevői egy Chieftec ház egy ugyanilyen 500wattos táppal, egy Kingston SV100-as és egy OCZ Agility 3-as SSD és egy 1.5TB Samsung HDD, valamint egy Sapphire 6950 2GB Flex Edition kártya és Kingston KVR1333D3N9K2/8G memókit, amiből két teljesen egyformát használok, azaz összesen 16GB-ot.
A szerelés problémamentes volt, az alaplap rövidebb mint az elődje, úgyhogy minden szépen elfér a házban. A CPU foglalatot tüzetesen átvizsgáltam és sehol semmi lábelhajlás vagy egyéb probléma nem volt látható. A gyári cooler helyett a derék öreg CoolerMaster Hyper TX3-ast tettem a processzorra, közéjük pedig Artic Cooling MX2 került a még jobb hőátadás érdekében.
Összeszerelés után még csináltam egy Cmos cleart biztos ami biztos alapon, és utána bekapcsoltam a gépet.
A ventik felpörögtek, de nem történt semmi, nem volt se kép se hang....
Na, mondom, ez jól kezdődik.
Kikapcs-bekapcs és a Del gomb nyomogatása, majd csippanás és bejött a BIOS, akarom mondani az UEFI.
Szépen fölismerte a procit, a ramokat, a háttértárolókat, stb....Coolmat kolléga tanácsai alapján egyből a már előre letöltött és FAT32-esre formázott Pen drájvra felmásolt 1.30-es BIOS-t frissítettem be, az alaplap az 1.10-est tartalmazta gyárilag.
Ezt követően csak a Kingston SSD-t fent hagyva és a többi eszközt lehúzva telepítettem Windows XP-t az egyik és Win7-et a másik partícióra.
Az XP a feleségem kívánsága volt, mert ahhoz van szokva, azt szereti, úgyhogy szorítottam annak is egy 12GB-os kis partíciót, a többi meg a Win7 64bit Profé lett.Szépen fölmentek a driverek az oprendszer felállása után, a chipset, LAN, hang, ASMEDIA driver, Intel VGA driver, stb. amíg végül már az eszközkezelőben semmilyen ismeretlen eszközöm nem maradt.
A gép tökéletesen működik, ma hajnal fél 1 környékén lettem készen vele, de még majd ma jön az Agilitym is, megy arra is Win7 és a kedvenc játékok, de ebben a fullasztó kánikulában (szobában 32 fok) már tegnap nem volt több lelki erőm csinálgatni még azt is.
Összességében nagyon tetszik ez az Asrock alaplap és kezdek megbarátkozni az UEFI-vel is. Asrock lapom még soha sem volt ezidáig, de nagyon elégedett vagyok vele mert normális árfekvésben egy tényleg sokat tudó és jó minőségű alaplapot kaptam, és a gyártó honlapját megnézve a terméktámogatás is jónak mondható.
Annyi kérdésem lenne még, hogy az UEFI-ben az LLC-t, azaz a Load Line Calibrationt szeretném letiltani mert valahol azt olvastam, hogy az Intel nem ajánlja a processzoraihoz hosszú távon. Jól gondolom, hogy ha a legkisebb értékre állítom, akkor az kikapcsolja ezt a szolgáltatást?
-
boeing
őstag
válasz
Killerlaca #627 üzenetére
PÜ.
-
boeing
őstag
válasz
Killerlaca #625 üzenetére
Az nekem is ismeretlen,ahhoz még nincsen driver.
-
boeing
őstag
válasz
Killerlaca #623 üzenetére
Ezt fel raktad.? Intel Management Engine driver ver:8.0.3.1427
[link] -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy van egy z77 pro3 lapom egy hd7850 vga-val a windows alatt van egy PCI egyszerű kommunikációs vezérlő hibám...
Ezt nem tudjátok mi lehet?Köszönöm.
-
btomi1980
csendes tag
Bios frissítve... próbálkozás... továbbra is ugyanaz a probléma
Ötlet? -
btomi1980
csendes tag
Szia!
1. Hogy kell CMOS clear-t csinálni?
2. XMP támogatás AUTO-n van!
3. Ha nem megy, akkor kipróbálom az SPD-t.
4. Bios 1.2-es van rajta, de mégis, hogyan frissítsem? Még nincs oprendszerem! Lehetne a Bios-ban is, de valamiért nem tetszik neki a connection (UPC-kábel)Amúgy kaptam már egy ilyen ötletet is!
"2 modul behelyez --> Bios --> CPU VTT feszültséget emelni kell (állítsd 1,2V-ra) --> mentsd el, és utána rakd be a 4 modult!"
Mit gondolsz?
-
fanti
addikt
válasz
btomi1980 #615 üzenetére
Szia!
CMOS cleart csináljál, utána rakjál be a megfelelő helyre 2 memóriát, lépj be a biosba, majd állítsd be jól a dolgokat, a memóriánál az XMP támogatást, utána kikapcs és be a másik két ram is és próba.
Ha nem megy így sem, akkor megint a fenti módon menj el a biosig, és ott ne XMP-t, hanem by SPD vagy valami hasonló legyen (lényeg hogy ne XMP), és utána azzal is próba.
Legújabb bios?
-
btomi1980
csendes tag
Akkor kezdem is!
A gépem specifikációja:
Asrock B75 Pro3, Intel Core i7-3770 (Ivy Bridge), MSI GTX560Ti 1GB, Corsair CX500 V2, Corsair (CMZ8GX3M2A1600C9R (2X4GB)) *2 = összesen 16GB!
Összeszerelés után nem akart Boot-olni a gép, még a bios-ba sem volt lehetőségem belépni. Elindult a gép, majd 5mp múlva resetelte magát és ezt a végtelenségig, amíg a tápot ki nem kapcsoltam.
Elkezdem vizsgálni mi lehet a baj (rossz bekötés, esetleg összeférhetetlen eszköz, stb...)
Végezetül, kivettem a 4-RAM-ból kettőt. Láss csodát Boot-olt a masina. A biosban A1-A2-ben látta a ramokat, ahogy azt kell. Ezeket kivettem, majd betettem a helyükre a másik kettőt. Ezekkel is elindult a rendszer. --> Szerintem ezzel kilőttem azt, hogy a RAM-ok hibásak!
Aztán jöttek a további próbálkozások, további variációk:
A1-A2 | B1-B2
A1-B1 | A2-B2
De így sem nyelte be a 4X4 RAM-ot!
-----------------------------------------------------
Valakinek esetleg van ötlete, hogy mi lehet a baj? Talán alaplap? Esetleg még is csak a RAM? -
fanti
addikt
No, nekem ma jön meg az ASROCK H77 Pro4/MVP alaplap és az INTEL Core i5-3550 3.30GHz 1155 BOX processzor.
Este kezdem a beszerelést, már nagyon várom
-
nem postol, bootol a gép... ill lehet h a win is bebootol (hdd látom h dolgozik), csak a kártya nem ad képet, se hangot, így nem tudom biztosra ...
virtut stb fel se installáltam, csak amiket a w7 felismert eszközöket, azok driverei települtek + asrock weboldalról az intel usb3.0 driverek kézzel
-
nem találtam meg hol lehet
létezik, hogy nem is lehet letiltani? sajna win alatt device managerben ott figyel
emellett a feszelést sem tudom visszafogni, ha felrántom 4.4-re a cput, a fesz elmegy 1.39xx V-ig.
llc-t kikapcsoltam, disabledre tettem, 0%-ra állítottam, ahol tudtam, turbo extrafeszelést auto-rol +0.004V-ra tettem... kicsit bétának tűnik ez a bios - vagy én vagyok béna
-
Jack@l
veterán
Mennyi fesz kell a ramnak specifikáció szerint???
Az hogy nem támogatott nem jelent semmit, nyilván nem fogja a gyártó a világ összes fajta ddr3-ját megvenni azt végigtesztelni...
De már sokadszor volt szívás ebben a topicban is, nem értem mért nem vesznek 1,5 voltos ramot az emberek intel procihoz. Semmi rejtéjes bajuk nem lenne. -
flash-
veterán
asrockkal létrehozott ramdisket nem tudom törölni.mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ford topik
- iPhone topik
- Rendszergazda topic
- RAM topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Autós topik
- További aktív témák...
- BIOS-ig tesztelt alaplapok!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V DDR4-3200 Mhz RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest