- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Átértékeltem az alaplapok lehetőségeit, és a 3570K-hoz inkább passzoló lapokat néztem:
Ismét két versenyző van:
- Z77 Pro4-M
- Z77 extreme4-MUtóbbinak "csak" az az előnye, hogy támogatja a quad sli-t? 2xpci-e 3.0 (dualban 8-8x sebességgel, ami a Pro4-M-nél nem lehetséges)
meg egy kicsit dizájnosabb
Köszi!
-
Macka
veterán
Z77 Fatality Prof. van valakinek?
-
-
Coolmat
őstag
A lapod manuáljában ezt írják:
"PCIE3 (PCIE 3.0 x16 slot) is used for PCI Express x8 lane width graphics cards, or to install PCI Express graphics cards to support CrossFireX TM or SLI TM function."
"In single VGA card mode, it is recommended to install a PCI Express x16 graphics card on PCIE2 slot."
Szerintem működni fog de csak x8-as sebességgel.
ceaser: Sok különbség nincs a két lap között, ha megelégszel 1 SATA3 porttal és RAID funkcióra sincs szükséged (AHCI-t természetesen támogatja a lap) akkor a B75M is tökéletesen elég számodra. Amúgy miért szeretnél 3570T-t egy GTX670 mellé? Egy ilyen csúcs videókártya mellett ennyire számít az alacsonyabb processzor fogyasztás
Nem vagyok benne biztos hogy a csökkentett órajellel ki tudja hajtani ezt a videókártyát ez a proci.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Szerintetek melyik lapot válasszam:
- H77M
- B75MFőleg az lenne a kérdésem, hogy elég-e nekem a B75, vagy inkább a H77-et vegyem.
Egy 3570T cpu menne bele, 8Gb rammal (2x4GB), és egy GTX 670vga, meg egy Sata3-as SSD .Amiatt nem tudok dönteni, hogy nem értem az 1. hsz táblázatát ami szerint támogatja az intel rapid storage technológiát, de be van jelölve, és lábjegyzetem kiegészítésként ez van írva:
ACHI HW/FW, RAID not supported. Ezt hogy kell érteni akkor? Most ACHI támogatás, vagy beállítási lehetőség van, de raid nem? Előbbi fontos lenne az ssd miatt ha jól tudom....Köszi előre is az útba igazítást, segítséget!
-
haddent
addikt
Nekem pont a VGA melegíti a chipsetet
Ennyire hülye helyre rakni és ilyen kis hűtővelEz az egyetlen hibája Z77 E4 -nek... Igazából nem vészes, csak idegesítő, hogy kis odafigyeléssel mennyivel még jobb lehetne...
most nézem, hogy elvileg 2x 16x PCI-e. ezek szerint mindegy hova rakom az egyetlen karit?
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Asrock Z75 PRO3-at néztem ki egy i5 2500k-hoz. Tuningot mennyire bírná a lap? -
Faterkam
addikt
válasz
JamesHun #388 üzenetére
Hmm, nem rossz, és mondjuk ennek elöl van a Jack, Usb aljzat, nem pedig a tetején. Nálam ez azért jó, mert mellettem van a ház az íróasztal sarkán, szélén. Ott van csak hely.
Én Thermaltake-ből ezt találtam a héten, de erről vegyesen írtak jót, rosszat az Iponon
Akkor neked jó véleményed van a tiédről? Anyagminőség, szellőzés stb?
Coolmat:
Köszi az összehasonlítást!
A Xigmatek házat pont ShellKretor írása miatt nézegettem, én is olvastam
A másikat még nem olvastam, csak a "Milyen gépet vegyek" topikból szemeztem -
Coolmat
őstag
válasz
Faterkam #387 üzenetére
Z77 Pro4 előnye a Pro3-al szemben:
- DVI csati: HDMI van mindkettőn, azt átalakítani DVI-re nem nagy kunszt, meg egyébként is a GTX560TI kimenetét használod, szóval teljesen mind1
- 4+2 fázis a Pro3 4+1 fázisával szemben: tuningnál lehet minimális jelentősége, elhanyagolható szerintem
- +2 Asmedia SATA3 port: SSD-t úgyis az Inteles SATA porton kell használni, HDD-nél pedig abszolút nincs jelentősége a SATA3-nak, hacsak nem elég a 6 SATA port a Pro3-on akkor ennek sincs nagy jelentősége
- +1 PCI slot: a Pro3-on is van 2, annyi csak elég kell hogy legyen
- +2 USB 2.0 a hátlapon: cserébe a Pro3-on alaplapi USB2-es tűsorból eggyel több vanEzekért a különbségekért nem éri meg +5k-t kicsengetni a Pro4-ért szerintem, és a déli híd hűtőjét sem kell túlmisztifikálni, nálam a H77-es még nem melegedett játék alatt sem 45 fok fölé.
A RAM oké, ezzel biztos nem lesz gond egyik CPU coolernél sem.
Ház: Asgard Pro és TT MS-III is ajánlott, itt olvashatsz róluk igényes teszteket ShellKretor-tól: [link] [link]. A Bitfenix Merc Alpha is jó ház (nekem a Béta változat van), csak kicsit puritánabb ezeknél, az biztos hogy mindegyik megéri az árát.
-
Faterkam
addikt
Köszi a válaszod!
Nem, abszolút nem tervezek most még tuningot!A Z77 Pro3-at néztem, de nincs rajta DVI, és egy árba van a Pro4M-el. De azt meg akkor a melegedés miatt vetettem el. Sztem a lap marad a Z77 Pro4. A házból néztem még ezt, ebbe vannak ventik már és porszűrő is, picit drágább. Nem tudom megéri e?
A ramnak, igen pont ez miatt közben ezt találtam ki. Ez Low Profil.Ventiből már van a mostani házban, amit kiveszek majd, egy 12cm-es és egy 8cm-es Swif2-es. A nagy hátul, a kicsi elöl. A Hdd-t a kicsi hűti, mert a GTX560Ti miatt már volt 49fokos is. Most olyan 35-39 terhelve.
-
Coolmat
őstag
válasz
Faterkam #385 üzenetére
Szia!
Ha nem tervezel nagyon komoly tuningot, akkor Z75 Pro3 vagy Z77 Pro3 megfelelő lesz neked, kb. 4,3-4,5GHz-ig ebben a lapban is el kell mennie a 3570K-nak. A Z77 Pro4 nem éri meg a felárat szerintem, a következő lépcső tuninglapban legalább egy Extreme4(M) lenne, az meg jóval drágább ezeknél. A Xigmatek Gaia jó hűtő, esetleg ha kicsit többet áldozol rá az AC Freezer 13 Pro-t ajánlanám helyette. A házba vegyél majd előre és felülre egy-egy AC F12-es házventit, a lappal leszabályozhatod ezeket is ~1000rpm-re, így nem hangosak, és a szellőzés is biztosított (persze majd jól rendezd el a kábeleket a házban). RAM-ból majdnem mindegy milyet veszel, Intel platformon kb. semmi különbség nincs 1333MHz és 1600MHz között sem, csak arra figyelj hogy 1,5V-on üzemeljen ha 1600MHz-est választassz, és ha hűtőbordás akkor low-profile legyen (ne legyenek rajta hatalmas tüskék hogy beférjen a CPU cooler alá).
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Lap, proci, memória vásárlás előtt állok, kinéztem két lapot, de látom itt a kérdésemet már feltették.
Én is ezt akartam kérdezni, hogy az Asrock Pro4M mennyire melegedős fajta, mert GTX560Ti Hawk lenne mellé. Ami nálam már most is rendesen termeli a hőt!
Akkor szerintetek érdemesebb az Asrock Z77 Pro4-et választani? Erről van már valami tapasztalat?
A konfig így nézne ki:
Ház: BITFENIX Merc Alpha
Táp: Chieftec 500-80PB (van)
CPU: I5 3570K
CPU cooler: Xigmatek Gaia?
Lap: Asrock Z77 Pro4 (akkor nem M-es)
VGA: MSI GTX560 Ti Hawk (Van)
Ram: Valamilyen 8Gb DDR3 1600Mhz-es (nem tudom milyen jó ehhez a laphoz)
Hdd: 1 Tb Hitachi 7500Rpm. (van)Szerintetek?
-
JamesHun
addikt
-
haddent
addikt
Létezik olyan, hogy valami aprócska, de hőcsöves hűtő chipset-re?
-
orange26
csendes tag
Sziasztok!
Már írtam párszor, hogy az Asrock H77 Pro4 /mvp alaplapommal nem indul a gép, mint kiderült, a proci foglalat sérült.
Most kipróbáltuk új alaplappal, a Bios elindult, de 20 mperc után mindig rebootol.
Igaz, ha elindul a Bios hibajelzés nélkül, a proci nem lehet rossz? -
flash-
veterán
válasz
csucsbicep #362 üzenetére
gianni 3 év garit ad a z75 lapra is
-
Jack@l
veterán
Feltettem az 1.70 -es biost extreme4- re és jelentem a cpu frekit visszaveszi ez már rendesen idle-ban. (nemhiába tűnt el az oldalról az 1.50-es)
Viszont lenne két kérdésem is:
CPU LLC-t hova szokás rakni? (level1-5, auto)
Turbo boost overvoltage-nak mennyi kellene hogy legyen?Egyelőre nem húzom a procit (2500k), de nem merem ezeket huzamosabb ideig auto-n hagyni...
-
Mans20
addikt
Beüzemeltem a Z75 pro3 lapom,eddig jó minden,a bebootolás elég gyors lett,nemrég kijött a 1.30 bios,ez ugye már tartalmazza azt ami az előzőekbe volt?ezen kívül mit érdemes még felrakni?meg állítani biosba?
[link] tőle vegyetek lapot,bolthoz tartozik,itt nem szórakoznak a garival.
-
válasz
Ja én is iponon néztem, de már csak 1 év gari van a z77 performance-ra, míg az extr4-re 3. Na akkor asszem jó lessz az extreme4 is úgy látom.
-
haddent
addikt
Üdv
Z77 Extreme4 másnál is 50 fokos játék alatt ? :S Gondolom a 'motherboard' a chipsetre vonatkozik. Nem lesz baja? -
törölt tag
válasz
köszi, akkor marad a nulla tuning -
törölt tag
van valakinek tapasztalata Z75-ös és i3-2100-es tuningolhatóságáról?
-
Hi! Kinéztem a 'Z77 Fatal1ty Performance' alaplapot és csak azt nem tudom, hogy miben jelent hátrányt, hogy nem aranyozott kondik vannak rajta, mint pl. az 'Extreme 4'-en? Emiatt vehető-e, tetszik a piros-fekete kombó.
-
JamesHun
addikt
-
Jack@l
veterán
úl bios extreme 4-hez: [link]
-
Coolmat
őstag
Szia!
Természetesen működik benne az I5-2500. Tuningot nem enged ez a lap, csak a turbo boost működik benne. Ha később K-s CPU-t vennél bele akkor inkább Z75 vagy Z77 Pro3-at vegyél.
-
noby
aktív tag
sziasztok kinéztem egy ASROCK B75 Pro3 lapot az lenne a kérdésem ebben menne simán a régi i5-2500 sima nem ks procim ?elvileg a foglalat ugyanaz.ill ha ksat vennék bele késöbb akkor tuningolható?ha pedig evvel a processoral használom mivel nem akarom nagyon tuningolni 3,7ghzra engedné ez a lap felhúzni a procit?valamelyest lehet állítani a xorzon ,hogy megkapjam ezt az órajelet?
-
JamesHun
addikt
jól beszívtam
vettem még egy 4 GB-os Kingmax 1333-as memóriát erre újraindulgat vele :S
pedig de jó is lett volna a swap file-t kikapcsolni végre
fura mert a mostani kingmax memória sincs fent a memória támogatott részbe mégis megy
FLFF65F-C8KL9 CEES de az új meg majdnem ugyan az
FLFF65F-C8KL9 NHF -
A 2gb-os kingmax ramom (gyárilag cl9 ,1333mhz) csak 1066mhz-n megy és cl8-on.
Ezen lehet valahol változtatni? Az Uefi csak auto ,vagy 1066mhz-t enged nekem beállítani.
Találkoztatok már hasonló dologgal? -
Jack@l
veterán
4 pin vs 8: 120 watt körüli procikhoz kell a + 4 pin az alatt nem nagyon van jelentősége (tuningnál stabilabb)
---
a két 4 pinest, ha belemegy minden erölködés és trükközés nélkül, akkor dugd bele ( a karmaik ugyanarra nézzenek)
---
pci express tápcsatit nem dugunk a 4 pines 12v-os alaplapi csatlakozóba! -
Üdv mindenkinek!
Bekerültem én is ebbe a klubba,életem első olyan deszkáját vettem,ami UEFI-t használ,és áttértem végleg a 775-ről.
Egy Asrock B75 Pro3-M alaplap büszke gazdája lehetek.Viszont vn 1-2 kérdésem és észrevételem:
-Tényleg ilyen erős egy Celeron G44 integrált videókártyája? (Dx9-ben mediumon akadás nélkül ment a cod2)
-Feltelepítettem mindent ,ami a driver cd-n volt. Rengeteg felesleges (szerintem gagyi) dolgot kaptam. Ezeket le lehet szedegetni a gépről,nem okoz problémát?
-8pin-es az alaplap cpu csatlakozója, a tápom pedig egy Sharkoon rushpower M 400wattos. ezen van 2x4 pines cpu csatlakozó,viszont nem olyan alakjuk van,mint az alaplapon levő 8 pin. ez jelenthet problémát?
Jelenleg csak 4pin-ről fut az alaplap,tulajdonképpen nincs probléma vele. -
flash-
veterán
válasz
csucsbicep #334 üzenetére
és az nem okoz gondot hogy a tápom cpu csatija ilyen?
tehát 2x4 es? -
Drizzt01
őstag
Hasonló kérdésem van nekem is.Csak a különbség az , hogy az alaplapi 4 pines kábelt helyettesíthetem a PCI-E kábellal?
Be Quiet dark power moduláris tápról lenne szó. -
flash-
veterán
válasz
csucsbicep #331 üzenetére
értem és egy 3570k procinál szerinted mi az ami még nem számít extrém tuningnak?
4.5ghz? -
Mans20
addikt
Nincs baj,az is Z-s lap,csak a 75 ben nincs smart response funkció ami ha van ssd a gépbe a hdd mellett akkor gyorsítja a hdd-t,meg a Z75-Z77 pro3 lapnál csak 4+1 fázis van,emiatt csak kissebb mértékben bírja a cpu tuningot a lap,mondjuk én láttam Z75 pro3 lapnál 4.5GHz-re húzott i5 2500k-t,csak nem tudom hosszabb távon mennyire bírja a lap.
Még a biostarnak van kettő Z75 lapja.
-
flash-
veterán
válasz
csucsbicep #323 üzenetére
értem.
és mért ajánlják mindenütt tuningra a Z77 es lapokat?
Z75 el nem lehet úgy tuningolni?vagy mi a baj a Z75el? -
JamesHun
addikt
UEFI alaplapoknál a bios vagy mi frissítése hogy működik?
mert 3 féle bios-t szedtem le, melyikkel érdemes frissíteni a WIn/DOS/ROM közül? -
flash-
veterán
sziasztok
kérdésem lenne hogy tuningra melyik alaplapot vegyem?(2500k hoz)- ASRock Z75 Pro-3 vagy Asrock H77Pro4/MVP
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
másnak nem vacakolt az MVP-s alaplapja és az Origines játékok egy része?
Nálam a weblapról leszedhető MVP-s proginál az origines játékok nem futottak, emrt csak 2-4 MB-ot használtak a memóriából
MVP-s progi uninstallja után most pl a BF3 gond nélkül futt, bár most épp frissül de picit futott -
Drizzt01
őstag
-
Drizzt01
őstag
de lehet , elég rá ez is
-
Drizzt01
őstag
Hali , erről vélemény?
z77 pro4-m -
Ádyka
őstag
boeing: köszi, gondolom ki is írja, csak nekem a philips tv később ébredős típus, így gyakorlatilag semmit nem látok a post screenből. Köszi a lapot mégeszer.
Coolmat: Igen, hajszál pontosan erre a kókányolásra gondoltam én is.
A régi miro tv kártyánál, egy jack-jack átkötővel kellett belevezetni a hangkari bemenetébe, most a leadteken nincs ilyen, hanem régi cd audio kábelnek van rajta hely.
leadtek winfast Tv2000Xp expertJack@l: Na látod az új PVR2-t még nem próbáltam
Lehet, hogy kicsit maradi vagyok, de szeretem az ilyen régi vackokat egy lapon. Giga EP35 DS3-R -ről váltottam, na arra még a Hajdu mosógépet is rá lehetett kötni ha akartam. De ezekre a maiakra.
-
Coolmat
őstag
Szia!
boeing már meg is válaszolta a boot menüs kérdésedet.
A CD/DVD meghajtókon megszokott tűs audio bemenet valóban nincs már ezeken a lapokon, de erre szerintem már nagy szükség nincs is, ha beteszek egy audio cd-t a meghajtóba azt is az alaplapi hangkártyán szólaltatja meg az oprendszer, tv-tunernél nem ugyanígy működik? A tv tunerednek csak ilyen tűs audio kimenete van? Legegyszerűbb megoldás nyílván az lenne, ha az alaplap hátlapi kék audio bemenetébe csatlakoztatnád, feltéve hogy a tuneredet is rá tudod venni erre valahogy pl. RCA -> jack átalakító nem egy drága dolog, RCA kimenet meg gondolom csak van a tuneren, vagy ha az nincs, akkor még S-Videót is át tudod alakítani valahogy.
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Z77 Pro3 tulajként kérdezem, de gonodolom minden Asrock 7-es lapra jellemző lehet:
Tehát ezeknél már nincsen az a klasszikus Boot menu, mint anno pl LGA775-nél, hogy boot előtt ha rátapadtam az F12-re, akkor bejön egy lista, hogy melyik eszközről akarok éppen bootolni?Másik: jól látom, hogy alaplapi cd audio kábel fogadására nem alkalmas? Nem is cd-t akarnék rákötni, hanem a Leadtek TV tuner audio kimenetét, hogy az integrált hangkarin szóljon. Legvégső esetben kicsit gányolni kell, de levileg megoldható...
-
Drizzt01
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- Kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo II: Classic és Resurrected
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey EXPO, 2034 ig alza gari
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz
- Eladó 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V DDR4-3200 Mhz RAM
- Gigabyte GA-H55-UD3H rev: 1.3 alaplap, + i7-860 négymagos proi, + hűtő
- Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black - ingyen foxpost
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest