- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- RAM topik
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
milszab
senior tag
MI ez az új cucc? "No-K OC technológia"
"Az órajelnövelés már nem csak a K-Series CPU-k tulajdonosainak elérhető, a nem a K-Series családba tartozó CPU-k esetén az ASRock No-K OC szabadon ereszti a CPU képességeit, mindössze egyetlen kattintással megnövelve annak órajelét."Biosban nem látok ilyen nevű menüpontot, vagy ezt nem is kell bekapcsolni? Van itt egy videó de nem igazán értem mit mutogat a csávó : [link]
-
SalaLuiz
csendes tag
Amúgy ne marjátok egymást az alaplap választás miatt, hisz mindkét tábornak a javaslatából levontam a hasznos információkat:
Jack@l azt javasolta, h ha már 3770-es procit választok akkor illik hozzá egy picivel drágább és jobb lapot választani, amivel ki tudja használni az adottságait
Az ellentábor, pedig rávilágított arra, h lehet spórolni az olcsóbb, de erős procival, illetve a szintén olcsóbb lapkával hozzá
Mindkettő javaslat hasznomra vált, de maradok a core i7-nél
illetve hozzá a z77-es laphoz.
Köszi mindenkinek!
-
mcmike
őstag
A drivereken kívül én csak az AXTU-t (ASRock Extreme Tuner) raktam fel, de azt is csak a ventillátor sebességek és hőfokok monitorozása miatt. Bár erre sem lett volna szükségm mert van AIDA64 is a gépen.
Sajnos nem tudok nyilatkozni a virtu MVP-ről, nálam tltva van, mint ahogy az összes többi "marketing feature" is.
Ha lesz velük kapcsolatban kedvező tapasztalat itt a fórumon, akkor utólag beélesítem őket.
Kollégámnak van fogyasztásmérője amit kölcsön is tudok kérni. Ha van rá igény, akkor esetleg meg tudom majd nézni a különbségeket. De nem szeretném összeszemetelni a Windowst ezzel a Virtu MVP programmal...
-
syl5
őstag
Nincs fogyasztásmérőm, így majd csak köv hónap végén (ha leolvasom az óraállást) tudok nyilatkozni, vagy ha majd lesz kedvem, akkor tesztelgetem napi szinten egy hétvégén.
Most néztem, egy hó alatt elment 132 kWh, és volt majdnem egy hét, hogy nem is voltunk a lakásba. Ez kb 20 kWh-val több a szokásosnál. Kb ennyi ideje van nálam az 580. Igaz a nagyon melegek miatt heti 35-40 órát biztos ment a szobaventillátor (bár nem tudom az mennyire nyomja meg). -
Jack@l
veterán
Ezt a virtus fogyaszttásos dolgot le tudnád mérni nekünk?
Egyébként sztem nem fog sokat csökkenni, mert a gtx580-at idle módban fogja hagyni, ami kb ugyanannyi mintha sima desktopon lennél. Talán filmnézésnél vagy multimonitornál nyerhetsz vele kicsit.
ATI 7-es szériával lehet ezt jobban eljátszani, nekik 3 wattra lenyomja a nagyon energiakimélő üzemmód a kártyát. -
syl5
őstag
& (#1089) Coolmat:
Köszi!Feltettem az összes driver-t.
Érdemes még valami egyéb utility-t feltenni a driver dvd-ről?Virtu-t érdemes belőni?
Nem olvastam még rendesen utána, de ezzel elvileg teljesítménynövekedést lehet elérni, másrészt fogyasztást lehet vele csökkenteni, ha nem kell nagy gpu erő, ugye?
Mondjuk elsőben nem nagyon hiszek, de utóbbi jó lenne. Feleslegesen ne pörgesse a villanyórát a bálna 580, ha csak netezek, vagy filmet nézünk. Mennyire működőképes ez a dolog? -
Coolmat
őstag
Alaplapod oldalán leírják: SATA3_A1 connector is shared with eSATA3 port, vagyis igen, ha a hátsó eSATA3 portra dugsz valamit, akkor a belső SATA3_A1 portot nem tudod használni.
A SATA3_0_1 és SATA3_0_2 portokat az Intel déli hídjába integrált (ezt hívják natívnak) vezérlő végzi, ami benchmarkokban valamivel gyorsabb mint az Asmedia külön chip által vezérelt SATA3_A0 és A1 portok.Az alaplapos példádhoz: I7-3770-et (nem K-s végűt) attól még ugyanúgy felesleges 7-8 ezerrel drágább Z77-esbe tenni (kivéve ha 4+1-es tungingot szeretne vele az ember, lásd itt), semmivel sem lesz stabilabb vagy gyorsabb a drágább lapban.
-
mcmike
őstag
Tudtommal igen, minden úgy van ahogy írtad. SATA3_A0_A1 portok jelentik az ASMedia vezérlővel meghajtott SATA portokat. A másik két SATA3 port az pedig a natív Inteles, ami a chipsetben (PCH) van. Ez utóbbi jobban ajánlott, nekem is ezen lóg a Samsung SSD.
[B]Arty: valóban nem illek feleslegesen pénzt költeni sem, igazad van. De valljuk be, az alaplapon megfogott kb. 7-8k szerintam aránytalanul kevés a 75k-s CPU és 95k-s VGA árkategóriájához képest.
Ha egy 20k-s entry level lap kerülne a szóban forgó konfigba, az kb. azt az érzést keltené bennem, hogy egy Dacia Logan kasztnijába szerelik be az 5-ös BMW cuccait (Motor, váltó, ülések, stb...)
-
-
mcmike
őstag
Frissített már valaki Firmwaret az ASMedia vezérlőkön? Elméletileg vannak hozzá FW file-ok, de semmilyen körítés / user guide nincs a ZIP-ekben.
Előző témába beleugatva egy kicsit: ha TÉNYLEG NEM AKAR tuningolni, akkor bőven jó a K nélküli proci is. Viszont azt is igaznak tartom, hogy egyszerűen NEM ILLIK 20k-s lapot rakni egy 75k-s CPU, illetve egy majdnem 100k-s VGA alá. De a Z77 Pro4 már jó választásnak tűnik...
-
oké, akkor vegyen egy olcsó z75ös lapot, máris van 2 sata3-a
30-40%? nem tuningol, nem érted? akadj már ki kicsit a SAJÁT helyzetedből
mire ezt eladja, mert kevés lesz, már tökmindegy h tuningolható-e vagy sem, fillérekkel sem kapsz érte többet. nézz rá az apróra, kit érdekel, hogy a valakinek a core2-je megy 3ghz-et...
1155re már kb semmi se jön. az intel 1-2 gennél többet sose hoz ki egy foglalatba
második vga általában szívás, jobban jártsz, ha egy kártyásból veszel jobbat.
tápon nem, de lapon lehet fogni pár ezrest, ha valaki NEM tuningol.
-
Coolmat
őstag
Jönnek az 1TB-os olcsó SSD-k (legyen igazad): szépen rádugom a SATA3 portra és boldogság van. Ha B75-ös lapot vett az illető akkor a régi SSD-t szépen átdugja vagy az egyik Asmedia SATA3-ra vagy Intel SATA2 portra (amik igaz kicsit lassabbak mint az Intel SATA3, de csak benchmarkokban ütközik ki, valós használatban nem), ha H77-et vett akkor ott van még egy Intel SATA3 port erre a célra.
Kéne +lóerő egy új VGA kihajtásához? Biztos nem egy tuningolt konfigban fogok gondolkodni, el is mondom hogy miért: volt régen egy P4 3GHz + Ati 9600XT (AGPX8) konfigom, amiben kb. 2 év után VGA-t cseréltem egy Geforce7600GT-re (szintén AGPX8), és láss csodát, tuninggal sem tudtam rendesen kihajtani (ekkor kezdtek megjelenni a 2 magos asztali processzorok). Azóta azt mondom, hogy ne akarjunk ilyen félmegoldásokat hogy csak VGA-t fejlesztek és a tuningolt régi proci majd elviszi.
El akarom adni 2 év múlva: csak az tuningőrültek fogják elkerülni a cumóm, akit nem érdekel a tuning (és akármennyire nem tudod elhinni az emberek nagy többségét nem érdekli) az potenciális vásárló marad.
S1155-re nem jön már semmilyen high-end proci, azoknak úgyis mindig külön foglalatot csinált az Intel (lásd LGA1366 és LGA2011), az új main-stream procik pedig jövőre már tokozást is cserélnek LGA1150-re, nehogy véletlenül is használni tudd a régi deszkád az új procival.
Crossfire vagy SLI: az emberek 99%-a nem gondolkozik ebben (a legfőbb indok hogy sokat fogyaszt és nagyobb táp kell hozzá), aki meg megengedheti magának, az úgyis eleve olyan alaplapot vesz.
Ezt nem tudod még mindig belátni, hogy az emberek nagy többsége nem igényel 5GHz-es tuningot és hozzá 50ezres alaplapot, mert alapórajelen is mindenre elegek ezek a processzorok, ha meg később fejleszt az ember, akkor úgyis cserélhet le mindent, ha tuningolt, ha nem. Két ember vesz tuningolható konfigot: akinek a munkájához kell, meg aki az e-penist fényezi a tuningrekordjaival, de érdemben nem használja ki.
-
Jack@l
veterán
válasz
Coolmat #1081 üzenetére
Ok, tegyük fel 1-2 év múlva jönnek ocsó 1 terrás ssd-k, mit csinálsz?
Kéne 30-40%+ hogy kihajts egy következő generációs videokártyát, mit csinálsz?
El akarod adni, vajon repesni fognak a tuningmentes intel cumódért?
Megejelenik egy high-endes proci(adja az ég, hogy még kihozzanak 1155-re valamit), ami háklis a jobban ingadozós tápellátásra, mit csinálsz?
Alkalomadtán úgy gondolod jó lenne crossfire, mert ocsón tudsz 1 év mulva második videokarit mondjuk?
Lapon, tápon én nem spórpolok, 1 rohadt fillért se, ezt már megtanultam. Sokszorosan meghálálja 2-3 év távlatából. -
Coolmat
őstag
Akkor leírom mégegyszer hogy te is megértsd: az illető nem akar tuningolni és játékra vesz gépet, akkor mi a frászkarikáért vegyen 3770K-t Z77-es alaplappal, ha az I5-3450 v. 3470 egy B75-ös vagy H77-es lappal is kihajtja bőven a HD7870 v. HD7950 szintű videókártyáját. Azzal meg ne gyere hogy időtállóbb, mert 2-3 év múlva ugyanúgy cserélheti le az egészet ha fejleszteni akar, addig viszont ugyanúgy kiszolgálja ez a tuning nélküli konfig is.
Az alaplap felszereltségére reagálva: natív SATA3 B75-ön is van 1db, SSD-t rákötöd és csókolom, HDD-nek bőven elég a SATA2 is, USB3-ból pedig 4 port szintén elég kell legyen (ha ennél több külső HDD-d van akkor kellhet max több, mert más nem használja ki). 8+4-es vagy nagyobb tápellátásnak tuning lapokon látom csak értelmét, egy sima mezein deszkán hót mind1 ha minőségi tápegységet vesz az ember.
Remélem sikerült rávilágítanom, hogy mi sem sületlenséget magyaráztunk.
syl5: A 6-os szériás Giga lapokkal köztudottan sok nyűg volt, ezért lehet a 20 seces különbség bootban a két lap között (vagy a friss Windows
).
-
zsigee
aktív tag
válasz
BullKoxa #1077 üzenetére
Pontosan! Ez nem Asrock hiba, sőt! Egyfajta védelem a virágboltok ellen. És, ha valaki egyáltalán nem látja át, akkor azt mondja, hogy rossz a lap...Én valami bios beállításra gyanakodtam első körben, ezért kezdtem itt tanácsot kéri. És ki is derült, hogy a bios elvielg jól van belőve. (Persze lehetne frissíteni, stb...) A lényeg a virágbolton van. Bővebben itt nem fejteném ki.
-
syl5
őstag
Abban igazat adok, hogy lapon (és tápon) nem szabad spórolni!
Csak szemléltetésképp. 20k-s giga P67 lappal 40 sec alatt, 36k-s asrock Z77 lappal 20 sec alatt bootol fel a rendszerem csak SSD-vel. Lehet mondani, hogy az új lapon UEFI van, és Z77, de emellett mindenhol teljesítmény javulást érzek! A giga lapommal volt olyan is, hogy ment a játék 40 fps-el, mégis nem volt folyamatos az animáció, szemre akadozott (ezt nevezik talán mikrolagnak). -
Jack@l
veterán
Most komolyan azt hiszed, hogy értelmes ember 75e es proci mellé meg 95e- es kártyához egy 20e-es lapot fog venni, csak hogy "spóroljon"?
Ott kezdödött, hogy ajánlottam egy olcsóbb, meg játékhoz ugyanolyan jó procit, amit alklalomadtán még tuningolni is lehet, meg egy olyan lapot ami ehhez passzol, van rendes tápellátása(8+4), össze van rakva rendesen, van rajta több sata3, meg usb3.Erre nekem estek, hogy hogy merészelem me nem tuningol(per pillanat). Hát azzal a lappal nem is nagyon fog, de a procival főleg. A lehetőséget mindenesetre én, mint kókler, megtartanám a jövőre nézve.
Ugyanis valaki kétszer vesz alaplapot, me rájön hogy *, valaki meg kifizet pár ezerrel többet, de az nagy valószínűséggel kiszolgálja majd a socket végéig.
El kell dönteni hogy ocsó vagy jó gépet akar, mind2-re elég jó alternatívát írtam.Remélem így már a gyengébbeknek is sikerül kihámozni az értelem halovány szikráját az írásaimban.
-
zsigee
aktív tag
Hi All!
A "vga nélkül nem indul a gép" problémára van megoldás!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, sokat segítettetek, támpontot adott. A gond a virágboltban van. Hasonló gondot laptopoknál már tapasztaltam, de ott a gép el sem indul. A lényeg hogy van valami biosos blokkolás, a kis virágboltokkal nem megoldható. Muszáj nagykerezni
Mégegyszer köszi mindenkinek! -
Coolmat
őstag
válasz
milszab #1072 üzenetére
Nálam a külső HDD-t lekapcsolja ha kikapcsolom vagy elaltatom a gépet, és az egér/bill sem kap áramot, viszont most direkt megnéztem a külső kártyaolvasómmal, és azt tényleg nem állítja le. BIOS-ban sem nagyon láttam erre opciót, talán a legacy USB beállításokkal próbálkozhatsz ezügyben.
-
milszab
senior tag
Ki lehet kapcsolni hogy az usb-k ne kapjanak áramot ha kikapcsolom a gépet? Ha igen akkor hol? Mer van ilyen beépített memóriakártya olvasó, meg usb-s cucc és van rajta 1 led ami világít folyamatosan és eléggé idegesítő!
-
SalaLuiz
csendes tag
ASRock Z77 Pro4 ? Ez a normal atx igaz?
-
SalaLuiz
csendes tag
Nem igazán vagyok tisztában a méretekkel, h meik milyen házba ill confighoz ajánlott
annyit vettem észre, hogy vannak a négyzet alaku lapok, illetve a hosszukásabb vékonyabbak
Melyik lapot javaslod, ami méretben passzol a házhoz (Corsair Carbide 300r), illetve sok ventit rá lehet kötni?
-
emer
csendes tag
válasz
SalaLuiz #1065 üzenetére
Jó kis gép lesz, de ha játék a fő szempont én azért átvariálnék 1-2 dolgot.
Kérj tanácsot a milyen asztali gépet vegyek topikban.Jack@l: Ha egy kártyás rendszere lesz akkor bőven elég.
-
SalaLuiz
csendes tag
esetleg árban lefaragni picit, h a teljesítmény, ill. minőség rovására ne menjen
Ezt a videókarit ajánlották feljebb. Nem kell vele nagyon kompromisszumokat kötni igaz?
-
SalaLuiz
csendes tag
Processzor1x 75 620 Ft
Intel Core i7-3770 dobozos
Alaplap1x 26 000 Ft
ASRock Z77 Pro4-M
Memória1x 14 050 Ft
Corsair DDR3 1600MHz 8GB VENGEANCE KIT2 CL9
Videokártya1x 97 650 Ft
MSI R7950 3GB DDR5 OC PCIe 3.0
SSD1x 28 550 Ft
Corsair 2,5" 120GB SATA Force 3
Számítógépház1x 19 170 Ft
Corsair Carbide 300R
Tápegység1x 17 090 Ft
Corsair CX PSU-600CXV2 600Wvélemény?
-
milszab
senior tag
Ezt az energiatakarékos módot csak az F-stream porgival lehet bekapcsolni? A bios-ban nincsen beállítási mód? Ha van akkor melyik az pontosan? Jah meg az igp-t is hol lehet lekapcsolni?
-
The Lord
tag
Szeretném a véleményeteket kérni a következő konfigról:
Alaplap: Asrock Z75 Pro3
Cpu: Intel i5-2500k
Mem: Corsair Vengeance 2x4Gb 1600Mhz
Vga: ASUS GTX 275 896Mb
Táp: Scythe Stronger 500W 80+A Vga késöbb le lesz cserélve egy erősebb Gtxre!
-
syl5
őstag
Up!
-
milszab
senior tag
válasz
BullKoxa #1048 üzenetére
A memóriát beállítod az eredeti értékre, mer nálam kapásból 1333-asra tette, ás 1866-osak vannak, a proci tuningnál meg 41-es szorzót enged max de annak ellenére csak 3.9-en megy max, de azt mondta valaki hogy csak az 1ik szál tud ennyit... JAh és auton hagyod a frekit akkor azzal se kell játszani. Így is max olyan 1.060 körül ad neki. De most én belőttem 37-re a szorzót és ennyi. MIvel ha már 38-at írok neki, az F-Stream nevű progi már tuningnak veszé és nem engedi bekapcsolni az energiagazdálkodási módot. Max ha kódolok, abban majd felhúzom addig és kész! Kódolásnál sokat számít, de amúgy játéknál pl nem igazán...
-
BullKoxa
őstag
Hi ! Segítséget szeretnék kérni egy kis tuninghoz ami kijön a nem K-s cuccból.kinfig Z77 Pro3 + 3550, Vengeance 1600 -s, többi adatlapon.Köszönöm előre is a segítséget. (Gondoltam előbb itt kérdem mint az Ivy topikban )
-
zsigee
aktív tag
HI All!
Először is. A hdsentinel adatolvasása szerintem is win alól fut, semmi köze a S.M.A.R.T-hoz. Ettől függetlenül bekapcsolása javasolt, legalábbis nálam sokkal okosabb emberek is ezt ajánlják.... De ez legyen off.A géppel kapcsolatban. Átlag felhasználásra elég egy i5-2500 is. Valami egyszerű lappal, sata3, és usb3 támogatással. Ha játék is kell, akkor egy izmos vga, és pont. Én E6550ről váltottam, visszaolvasható mire, jóféle, szerintem. Persze ez a pénztárcától is függ. A beállítási dolgokban vannak még "gondok" de ez meg lesz oldva. Ha pedig 3770nel indít valaki, akkor kell megfelelő lap alá.
Jó ez Sandy, az Ivyt nem ismerem, és egy darabig nem is fogom....
Az usb-s program jó, érdemes telepíteni, gyorsabb lesz az usb elérés! Érezhetően, de nem mértem.
A gépet én csak altatom, kb 10-15s és minden megy
Üdv All. -
milszab
senior tag
válasz
Coolmat #1040 üzenetére
Nincsen semmi gond az ssd-vel! Lehet mivel sok progi meg driver van felrakva azért lassabb. Mer mikor telepítem újra gépet és nincsen fent semmi driver, hamarabb bejön.
Amúgy elég sok usb-s cuccom van meg alaplapra is van dugva lehet ezek miatt gondolkozik ennyit az elején.
-
Coolmat
őstag
válasz
milszab #1039 üzenetére
A SMART kell ahhoz hogy a HDD/SSD ellenőrző programok mint pl. a HDSentinel ki tudják olvasni az adatokat a meghajtóból. Ajánlott is lenne letöltened és megnézned a meghajtóid ezzel a programmal, mert ez a bootidő és POST-nál való gondolkodás valami hibára utal. Ha jelez a program hogy valami nem 100-as akkor ebben a topikban kérdezz rá, ezt szokta nézni a program fejlesztője is (kivétel a leggyakoribb hiba ha SSD-re 80%-os teljesítményt ír, mert akkor a Flash SSD topikban keress rá a megoldásra).
-
milszab
senior tag
válasz
Coolmat #1038 üzenetére
Letiltogattam mindent, és érdekes módon az ismeretlen eszközöm is eltűnt.
Amúgy ez a "Hard Disk S.M.A.R.T." gyorsít a gépen vagy mi ez? Aúgy most lemértem bekapcsolás után majdnem 30mp-ig kinnt van a logo. Nem tudom ilyen gondolom átnézi mik vannak rákötve a gépre vagy nemtusom, de elég sokat gondolkodik. Onnantlól meg olyan 40mp mire feláll a rendszer ssd-vel.
-
Coolmat
őstag
válasz
milszab #1035 üzenetére
A Rapid Start valamit gyorsít elvileg a Windows booton és az alvásból való felállásban, ha SSD-d van akkor abszolút felesleges, nyugodtan kikapcsolhatod. A Smart Connect időnként felébreszti a gépet alvásból hogy frissüljenek a beállított programok (pl. Facebook), szintén elég felesleges fícsör.
Amiket még kikapcsolhatsz: Smart Response Technology (kis SSD-t használhatsz HDD mellé gyorsítótárnak, külön SSD meghajtónak több értelme van), IGPU multi monitor (Virtu MVP-hez kell, ha nem használod letilthatod), infra és soros port.
Amit érdemes viszont bekapcsolni: Hard Disk S.M.A.R.T. - ez érthetetlen módon ki van kapcsolva defaultként a BIOS-ban.Jack@l: Mehetsz osztani az észt a milyen asztali gépet vegyek topikba ha ennyire értessz hozzá. Amúgy ajánlom megnézni ezt a videót 0:42-ig, szerintem jól jellemzi a szituációt
-
Jack@l
veterán
Minek ajánljak jó gápet neki, ha hárman nekemesek egy szarabbal? Én ezt venném me értek hozzá, ennyi.
UI: nem, nem az UEFI-ből facebookolok cumók miatt... -
fanti
addikt
Szerintem is!
Mi a túrónak a K-s proci ha nincs tuning? Meg a Z-s alaplap?
A Z77 extrem az meg tök drága is, szvsz fölösleges teljesen, fele annyiért is vannak jó kis lapok.Ócsós Asrock H77-es lap (vagy B75), 3450, gyári hüsi, 8GB memcsi.
És mivel játszani kell a gépezet 7850 OR BETTER!
De hosszú távon 7950 kell, vagy 670GTX. -
Coolmat
őstag
válasz
SalaLuiz #1032 üzenetére
Lapnak: B75 Pro3 vagy H77 Pro4/MVP
Proci: I5-3450 vagy I5-3470
VGA: HD7850 vagy ha belefér anyagilag akkor HD7870 vagy HD7950
Játékra inkább VGA kell semmint proci vagy feleslegesen drága lap. A fenti két I5-ös simán kihajtja még ezeket a VGA-kat is tuning nélkül.milszab: A két legegyszerűbb módszer BIOS frissítésre:
- Felmásolod egy pendrivera a letöltött BIOS file-t (Instant Flash változatot kell letölteni a honlapról), és a BIOS-ba belépve frissíted róla
- BIOS-ban van Internet Flash opció ami magától letölti a BIOS-t és frissíti is -
milszab
senior tag
Hogy frissítsem a biost? Win alól vagy bios-ból? Ilyenkor alapra állít minden beállítást ugye?
-
SalaLuiz
csendes tag
Acer 23 colos full hd monitoron jaccanek. Szal mien lap, s vga?
-
minek vegyen z77et, ha nem tuningol és az inteles marketingszarokra sincs szüksége?
minek ajánlasz neki drágább Ks cput, ha megmondta hogy nem tuningol?jobb vga kellene és a kisebb proci elég (akár egy 3450 is!) + valami olcsobb ram kittel is lehetne sporolni
pl az említett 7850 sokkal gyorsabb, mint a 7770, az nagyon kevés lenne a cpuhoz és a gép többi alkatrészeihez képest, állandoan vga limit lennesalaluiz: fullhdben játszanál egyébként?
-
SalaLuiz
csendes tag
Milyen alaplapot, ill videókarit javasolsz?
-
SalaLuiz
csendes tag
válasz
BullKoxa #1026 üzenetére
Játékra, ill hétköznapi felhasználásra használnám.
Összeválogattam egy konfigot:
Processzor
Intel Core i7-3770 dobozos
Alaplap
ASRock B75M
Memória
Corsair DDR3 1600MHz 8GB VENGEANCE KIT2 CL9
Videokártya
Asus HD7770-2GD5 2048MB DDR5
SSD
Corsair 2,5" 120GB SATA Force 3
Számítógépház
Corsair Carbide 300R
Tápegység
Corsair CX PSU-600CXV2 600WAlaplap megfelelő ehhez a konfighoz? Nem kell esetleg egy h77-es, vagy z77-es lapka?
600 W-os táp elég?
Illetve a videókari milyen? kb+20.000-ert van HD7850-es. Megéri azért lemondani a 3770-ről és 3570-re váltani?Thx
-
BullKoxa
őstag
válasz
SalaLuiz #1021 üzenetére
Munkára vagy játékra szánod a gépet? A Prociból elég lenne egy 3550 vagy max 3570 ,és jobb VGA ha játékra lenne.Ha Munka akkor pedig a 3770 is elég ha tuning nem kell.A gyári Cpu hűtő egész jó ,ha szereted a csöndet akkor majd le kell cserélned 4-5 ezer ért már kapsz jót.
-
SalaLuiz
csendes tag
Az lemaradt, h a gyári proci venti a 3770k-hoz elég? megbizhatóan működik?
-
SalaLuiz
csendes tag
Üdv!
Szeretnék új gépet összerakni, azonban pár dologban egy kis segítséget kérnék:
- 3770K -s procihoz, szeretnék olyan lapot, amelyen maximálisan ki tud bontakozni korlátok nélkül
- Nem szeretnék semmit tuningolni
- Sok lapnál olvasom, a DDR III támogatásnál, hogy: 1600Mhz, 1866Mhz(OC) és stb, egészen akár 2800 Mhz (OC)-ig.
- Mit jelent az (OC)?
- 2400 MHZ-s DDR3-asnál nagyobbat nem talaltam nagyon. Érdemes akkorát venni? Ki tudja a konfig használni? Vagy tán elég a 1866 MHz-s? (legjobb teljesítményt szeretném elérni tuning nelkul)
- Videokártyánál ati v nvidia? Nvidiat neztem ki kb 30.000 ftert Asus GT 640 2gb ddrIII, ddr5-ösök drágábbak, megérik az árukat, mennyivel jobbak?
- Táp: 600 Wattos corsair, elég bele? 500-as kicsi? esetleg nagyobb kell?
- SSD szintén corsair sata3-as 120GB
- ház: corsair 300rElőre is köszönöm a segítséget!
-
Mans20
addikt
válasz
The Lord #1019 üzenetére
Nálam is Z75 van,valamiért széthalt mindíg a rendszer,csináltam egy cmos-t,talán többet nem fagy le,a merevlemez is gondolkodik pl amikor a csuszkát mozgatom valahol lefelé,de lehet inkább msi vagy asust veszek ha nem múlik ez a rejtély.
A ventiket nálam is rendesen kezeli.
-
válasz
The Lord #1014 üzenetére
van. vegyes.
+usb3 belső csati
+nemdrága
+3 év garis-6970ként nem működött benne a 6950em egy ideig, bios frissítés oldotta meg
-giga z68ban a 2500k-m 4400at bírt, ebben 4200mhz a végeállítólag vannak ventivezérléssel is gondok, nálam nem jelentkezett - házventit és cpuventit vezérel ahogy kell.
-
xtevo
őstag
Ha esetleg valakit érdekel eladó lett egy AsRock H77 PRO4/MVP alaplap (szinte új). Bővebb infó pm-ben. Elnézést a szemetelésért.
-
mcmike
őstag
Összeraktam ma a rendszert, minden elsőre rendben ment. Az alaplapon (Z77 Extreme4) a gyári UEFI 1.20-as volt, egyből upgrade-eltem 2.00 verzióra. Még jó hogy nem Ivy Bridge CPU-t szereztem, azokat csak az 1.40-től írja támogatottnak az ASRock honlap.
Felraktam minden drivert, de még mindígy egy unknown device van. Most nyomozom hogy mi lehet az...
-
zsigee
aktív tag
válasz
The Lord #1006 üzenetére
Nekem volt egy CM-L3 775ös cpu hűtőm. Alulról merevítő fémlemez, ahhoz kellett csavarozni a bordát. A H77M lapon szintén van helye a 775ös hűtőnek, de a merevítőt nem lehet a lap hátuljára illeszteni, mert ott van a 1155 cpu lefogató merevítője...Szóval csínján ezekkel a 775ös hűtőkkel. Csak a fenntről pattintósak lesznek jó.
Érdemes ezt átgondolni. A gyári hűtő jól hút de szerintem hangos, én htpc-nek használom inkább a gépet.
Csak egy észrevétel. -
The Lord
tag
Érdeklődnék hogy szerintetek egy 775-re való Ninja 3 biztosan jó lesz egy Asrock Z75 Pro3-ra??Mármint tökéletesen lefedi a procit nem lesz ferde meg ilyenek??
-
Coolmat
őstag
Win7-nek nem kell beadagolni ilyet, van neki gyári MS AHCI drivere. Csak XP-nél kell ezt a floppy lemezes trükközést csinálni, mert az alapból nem ismeri fel az AHCI-re állított SATA meghajtókat (sőt ha jól rémlik még valami hibát is dob rájuk, de ez már jó régen volt
).
-
Coolmat
őstag
válasz
gyenesmartin #1001 üzenetére
Kikerestem neked az alaplapom manuáljából:
Eszerint biztosan jó lesz a 775-ös coolered
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Autós topik
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Politika
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- RAM topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H55-UD3H rev: 1.3 alaplap, + i7-860 négymagos proi, + hűtő
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz
- Eladó 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V DDR4-3200 Mhz RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova 10 128/8GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest