Új hozzászólás Aktív témák
-
jilian
addikt
1 óra játék után a PCH Temperature ~ 64 fokos.
Ez sok?
A PCH-k a proci körül helyezkednek el? Vagy hol? Melyik alkatrész ez? -
-
jilian
addikt
Az új DMC- jal próbáltam:
Nekem eddig így működik:
- alaplapi kivezetés
- a virtunak beadtam a game exe-jét
- minden ON
- így nagyon szép a látvány és az FPS 120 -on stagnál...Viszont csak akkor dolgozik a vid.kari ha D modba rakom, de ez ellent mond ennek.
Vagy teljesen rosszul értelmezem.
Ha i modba rakom akkor csak az IGP megy, 30 FPS -el.Amit viszont nem értek:
- Az MSI AF nem mutatja így a vid karit, ergo csak a catalyst-ben tudok húzni a kártyán
- a gpu-z is csak az IGP monitorozza -
jilian
addikt
- leszedtem innen a win 7-es drivert
- telepítettem
- újraindít
- biosban engedélyezve van a multimonitorHa a biosban a primary card a PCI express akkor oda kell kötnöm a monitort, ha onboard akkor alaplapi ez logikus.
De ugye én úgy szeretném használni, hogy az alaplapira kötöm, de játéknál a vga dolgozzon....
Most:
Alaplapin vagyok, látom, hogy működik a virtu de játéknál is az IGP dolgozik csak..
Tehát hol rontom el?szerk.:
Most látom..három féle van. Nekem az első van telepítve. -
jilian
addikt
Tolja valaki, XMP profillal a memoriáit?
1600 Mhz feletti ramokkal? -
jilian
addikt
Használ valaki itt 16 GB memóriát 1866Mhz -en?
Esetleg 16 GB --ot az XMP profiljával? -
jilian
addikt
Melyik az a Bios beàllìtàs, amelyik azèrt felelős,
hogy kikapcsolt gèpnèl is, lehessen tölteni az USB -ről pl.:telefont? -
jilian
addikt
Én olyan kábelt vettem aminek az egyik fele DP a másik Hdmi,
ugyanazt a cél szolgálj mint az általad linkelt átalakító, csak ugye úgy nem kellett átalakító, hanem egyből a kábel ilyen-olyan.
És mint mondtam ezzel a megoldással nem jó, mert mindíg a DP felől megy a jel.Akkor lett volna jó ez a kábel(módszer) ha a monitoron van a Hdmi csatlakozó és nem a vga-n.
Mert a vga nem tud hdmi -n, keresztül DP-ra jelet küldeni, ne kérdezd miért de én is akkor kérdeztem, hogy miért nem működik amikor már a kábelt megvettem és tapasztaltam.Tehát csak a fentebb említett megoldás (DP--->DVI) lehet a megoldás, de megvárom míg a monitor topikban rábólintanak, mielőtt felesleges ezreket nyomok a fiókba megint...
-
jilian
addikt
Nem azzal nem.
Azért kell most a DP kimenete is a monitornak, mert a DVI már használva van egy ITX rendszer.
A monitor szépen vált is a jelek között auto-n, csak ez a világítós mizéria ne jött volna elő.Gondoltam rá, hogy írok mind2nek, de én is nagyon kevés esélyt látok arra, hogy ez a probléma orvosolható lenne.
Nomeg ezt magyarázzam el angolul...pffff
Más nem veszek egy másik kábelt, és itt a monitor előtt csatlakoztatom a kábeleket, így nem a monitor / vga csatlakozója fárad el.
Mert azért elég para így itt hagyni a gépet, hogy így az áram csak úgy jön megy, még ha pár amperről is van szó..... nem? -
jilian
addikt
Több hsz. -emből válogattam össze: (monitor/ventilátor topik)
A Displayport kàbel miatt vilàgìtanak a ventik ledjei kikapcsolt gèp mellett.
Ha kihùzom a DP kàbelt a vid. karibòl, elalszanak a ledek.Ki kell hùznom a monitort a konektorbòl / DP-kàbelt a Vga-bòl, hogy
ne vilàgìtsanak a ventilátorok LEDjei.
Ez mièrt van?De, hogy a tökömbe lehetsèges ez?
Mindent kihùzhatok hàtul, se tàp, semmi, ès vilàgìt.
Mièrt pont a ventik ledjei??Hiàba àramtalanìtom le, mindent kihùzhatok a gèp hátuljából, szò szerint
mèg a tàpot is.
Csak akkor alszik ki, ha a DP kàbelt lehùzom a vga-ròl, vagy a monitort ki a falbòl.Bonyolult a dolog mert 4 db venti a radiátoron + egy 14-es venti a procinál kifelé fúj alaplapról kapja az áramot.
A 23-as oldalt és a két 12-es elől pedig egy ventivezérlőről kapja a naftát.
És mint említettem, a gép hátuljából minden kábelt kihúzhatok, még a tápkábeleket is!
csak akkor alszanak el a ventillátorokon a ledek ha kihúzom a monitort a falból/ ill. a vga-ból a DP kábelt.
Ha visszadugom, újra világít.Tehát hogyan lehet képes egy DP kábel ennyi helyre visszajuttatni az áramot??
Azt még haggyán, hogy az alaplapi oké lenne, mert oda van dugva a kártya, de hogy a ventivezérlőnek hogy adja át a tápon keresztül???Igen a monitor gombja sem segít, csak a fali dugó / DP kábel lehúzása vga-ról.
- a vga-nak külön kábele van a táptól.
- ugye mint említettem 4+2 venti az alaplapra csatlakozik
- a másik 3 pedig a ventivezérlőre / pumpa / hőmérőre, ami szintén egyedi külön kábel a táp felől.
Tehát az áram:
falból -->monitor--->DP kábel--->vga--->alaplap (rákötött ventik) --->táp--->ventik<----------------------------------------->
Tehát a gondom adott, már csak itt látok reményt.
Hogy az alaplapon lehet -e valami olyan funkció ami teljesen kilőné az áramfelvételt a VGA-ról. -
jilian
addikt
(#669) Jack@l
Pontosan mire gondoltál? Amire (#670) Coolmat ?Coolmat
CPU Thermal Throttling, ez nem kell mert tuningnál gondolom nagyon betenne.
Over Temperature Protection:
Ez már jó lenne, csak az a "kb. 80 fok -ot" lehetne manuálisan megadni...Drizzt01
Igen, arra gondoltam! Te is így (fogod) használod(-ni)? -
jilian
addikt
Szia!
Nekem vízhűtésem van ezzel a pumpával.
Nos, azt mondták a topikjában, hogy a pumpa 3 pines kábelét kössem rá a cpu fan-ra, mert így a Bios-ban be tudom állítani (elvileg), hogy ha netalán vmiért a pumpa megállna, és a proci elérne egy bizonyos (beállított) hőfokot, kapcsoljon le a gép.
Szerinted, lehetséges-e?
És persze, tanácsodra lennék kíváncsi, milyen beállítással próbálkozzak? -
jilian
addikt
válasz
orange26 #289 üzenetére
Volt rajta sapka? Takaró a foglalat védésére az alaplapon?
Bizti jól raktad be a procit elsőre? ...végül is négyféle lehetősége van az embernek ha nem ért hozzá....(nem akarlak hibáztatni!!! de megeshet!)
Ez nagyon macerás lesz végigcsinálnod.
Szerintem jól nézd át orbitális nagy nagyítóval, és ha nincs "általad" létrejött hibája, akkor mindenféleképpen vedd fel az Asrock -kal a kapcsolatot, ha a boltban nem segítenek. -
jilian
addikt
Igen.
Szerintem biztos lesznek összeütközések.
Az előző win. -ből szerintem nem tudod úgy kigyalulni a dolgokat, hogy az új lappal zökkenőmentes legyen.
De ha megéri neked a későbbiekben "nemtudommiafa*zbajavanmármegint"akkor hajrá.
Egy win telepítése fél órát sem lépi túl, még ha hdd-re tolod sem. -
jilian
addikt
csucsbicep
Mert valakinek az 5-6 db kevés.
Mans20
Lehet annyira nem "finom" a beállítása de szerintem egy alaplapihoz képest bőőven hozza az elvártat...
És Jack@l -nál ismét ott a válasz.
-
jilian
addikt
válasz
KaiotEch #220 üzenetére
Hát én nem tudom mit nézel.
Nekem a CHASSIS FAN 2 teljesen le van húzva és ennyit pörög. Tehát nem 1000 a min. és ez gyári a házhoz kapott 14 -es venti.csucsbicep
Hogy ti mennyit elvártok egy alaplapi vezérlőtől....
Miért nem vesztek egy venti vezérlőt külön? Nekem egy ilyen van pluszba.qwertly & Mans20
Én is 2 évet kaptam az iPon-nál....
-
jilian
addikt
válasz
csucsbicep #215 üzenetére
Ahogy felettem Jack@l írta, nálam is minden így van.
És igen mindegyiket tudom szabályozni. -
jilian
addikt
válasz
csucsbicep #209 üzenetére
Az Extreme 6 -on 6 db ventivezérlő van.
Ebből 1 a Cpu és a memó között, egy pedig a lap jobb alsó sarkában 4 pines, tehát 4 db 3 pines 2 db 4 pines.Talán a kistesón sem spóroltak vele.
-
jilian
addikt
válasz
BullZeye #199 üzenetére
"Gigabyte Aivia K8100 ¤ Logitech G700" -adatlapomról.
Az egér tökéletesen működöt, csak a billentyűvel szívtam és a mai napig nem is értem, hogy miért nem érzékelte a a lap. Holott egy Zboard-ot meg elsőre látta.
Szerintem nekem a bill. nem volt képes jelet küldeni a lap felé, és ez nem a lap hibája.
Ha a lap hibája lenne akkor a G700 -at meg pláne nem látta volna....Igen ahogy (#207) Innox is írja az elején mindent az USB 2.0 ba kell dugni, mert a win még nem támogatja alapból a 3.0 USB-t.
Sőt az Ext 6 -nál (és gondolom a többinél is) csak az alaplap középén lévő két 3.0 van gyárilag integrálva (vagy hogy is mondják) a többihez a WIN által kell drivert feltenni hozzájuk... -
jilian
addikt
Megjött az Extrem 6 @ 3770K
De nem tudok belèpni a biosba, mert nem èrzèkeli az USB- egerem/bill.
Szereznem kell PS2-eset? -
jilian
addikt
Helló!
Terv jövő hétre:
Z77 Extreme 6 &
3770K &
G.Skill 16Gb /1600 KIT (F3-1600C8Q-16GAB) /Ares Series/Ha megérkeznek az i3 -as Ivy-k (az lesz a másik konfig ~ június körül), akkor erre (3770K) vízhűtés fog kerülni.
Addig is egy NH D14 (remélem van hozzá 1155 -ös lefogató) fogja kezelésbe venni.
Természetesen a tuning nem marad el és ezért szeretném megkérdezni, hogy az általam kiválasztott ram-okhoz mit szóltok?
Fogják bírni?
Esetleg ti mit tennétek bele?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest