Új hozzászólás Aktív témák
-
DriderG
tag
válasz
djculture #49 üzenetére
Pedig nincs semmi, rendszerhőmérsékletek is rendben vannak... a GART driver-re gyanakodtam, de a hivatalos UDP 5.11 az nvidia.com-ról nem működik rendesen (16 szín és 640*480-nál nem tud többet semmilyen VGA driver-rel, illetve Vezérlőpult alóli eltávolítás során újraindul a gép), ezért most a szokásos AsRock 5.11 van fenn. Az IDE SW meghajtót és az SMBus meghajtót nem is raktam fel, csak az Ethernet driver és a GART van fenn az AsRock All-in-one csomagjából... Nincs valami általános AGP vezérlő XP alá? Mert szerintem Vista alatt volt (vagy más drivert telepített nf3-hoz) és azért működhetett.
-
DriderG
tag
Üdv! Nekem véletlenszerű időnként kifagy a kép és újraindul a gép. Van, amikor 2-3 óráig is megy teljes terhelés mellett, valamikor 10 percen belül kifagy. SATA vinyóm van, mit lehet tenni? Kell ilyen átalakító? Mert pl. úgy emlékszem Vista alatt nem csinálta, csak mióta XP van fenn. Memtest86-tal, Video Memory stress Test-tel és 3DMark-kal is teszteltem többször, de a memóriában nem talált hibát, sem a videokártyában. Dupla magos proci van benne, az AMD Dual-Core Optimizer-t is felraktam, a Cool&Quiet-et kikapcsoltam, hátha segít kiküszöbölni az ütközéseket, de ugyanaz a jelenség.
-
tozo63
tag
Sziasztok!
Volt nekem is problémám ezzel a lappal,méghozzá az,hogy usb-s egérrel az első indításnál megjelenő feliratnál megállt a bootolás.Miután rányomtam a reset gombot,utána minden esetben felállt a rendszer.Gyanús volt,viszont egy kis utánolvasás után rájöttem,hogy esetleg a sata-usb komponens végett van-e ez.Vettem egy PS/2-es egeret.Csodák csodájára megszűnt az újraindítással való küszködés.Nem tudom így,mi lehet az ok,mert más usb-s eszköz nem zavart be (nyomtató+webcam.).
A lényeg,hogy PS/2-es egérrel minden alkalommal normálisan indul a rendszer. -
MMKaresz
csendes tag
Szia! 2 évig szenvedtem én is az ötletszerű újraindulgatások miatt... (Asrock AM2-FN3 VSTA) Megfigyeltem, hogy csak XP alatt indul újra, linux alatt sosem. Már egyesével mindent kicseréltem, és a hiba csak nem szűnt. Most megtaláltam a hibát: a SATA vezérlő. Egy USB-SATA átalakítóval megy most és már nincs ilyen gondom. Megírtam az Asrock-nak, még nem válaszoltak... 1000% hogy driver hiba.
-
atyus2
csendes tag
Hy All.
Nekem is az integrált hangal van problémám ugyanis a normál sztereo hangkimenetbe dugva csak a jobb oldali hangfal szol.Probáltam mp4-re kötni a hangfalat és ott jo.Nem tom mi lehet a probléma. -
Mr.Prise
csendes tag
válasz
Szombathy #43 üzenetére
Hello!
Nekem is az integrált hangkártyával van bajom.
USB-s billentyűzetet és USB-s egeret szeretnék használni, úgy hogy közben a mikrofont használó programok is használhatóak (Skype, Ventrillo). Jelenleg a Skype azt mondja, hogy probléma van a hangeszközömmel (így, ilyen bőbeszédűen), a Ventrillo meg nem talál hangeszközt. Ha kihúzom pl a billt akkor megjavulnak, billentyű nélkül viszont kicsit nehezebb játszani ;-)
Van erre valami megoldás azon kívül, hogy vegyek egy PCI-s hangkártyát és tiltsam le a francba az alaplapra integráltat vagy hogy használjak megint PS2-s billt mint régebben? -
Szombathy
csendes tag
Ja és persze xp-t használok sp2-vel.
-
Szombathy
csendes tag
Énnekem is egy ien lapom van, eddig ment faszán, de ahogy hazaértem és benyomtam csak a centerből szólt rohadthangos sercegés(5.1es hangalam van, azzal beztos nincs probléma, mer a mobilomat rákötöttem és vitte szépen). Babrálgattam vele valamit és eljutottam odáig h semmi nem szól
.Eddig semmi baja nem volt, tegnap tökéletesen szólt. biost nem babrálgattam, nem hinném h az a baja.Nincs hangkártyám és c-media 6501es hangdrivert használok.Eddig semmi balya nem volt. Ha valaki tudna segíteni plz tegye meg.
-
Flooder
csendes tag
Hali mindenki!
Én is vettem egy ilyen alaplapot... és az lenne vele a problémám hogy sem XP se Vista 32 se Vista 64 alatt nem megy az integrált lan
a dúrvaság az egészben ott kezdődik hogy az eszközkezelő úgy látja a dolgokat hogy minden hibátlanúl megy.... arról nem is beszélve hogy akármilyen drivert töltök le a videjo kártyámhoz ((ATI Radeon 9600 256 mb, Processor: AMD Athlon x64 4600+ dual core)) semmi sem jó neki... XP-nél már annyit elértem hogy az felismerte élből... de a net egyszerűen nem müxik rajta... tud valaki valami okosat mondani erre a szitura? A netet már végig jártam.... de sajna nem találtam semmilyen használható infót
BIOS frissítés már megtörtént 2.60-ra... azt még hozzá kell tennem hogy az integrált hang + usb meg minden más müxik faxán... de a videjó kari és a lan az nagyon problémás... PLS valaki help!!!!!!!!
Előre is thx!
-
jekiba
csendes tag
raktam össze gépet ilyen lappal
275-ig bírja az FSB emelést, felette már nem stabil, sok múlik azon, hogy melyik BIOS van fent, emlékeim szerint nekem a 2.20-es volt a legjobb -
jambiyya
őstag
Én se bánkódok, csak ilyenkor automatikusan átfut az agyamon, hogy mi lett volna, ha várok egy kicsit...
Az a pcie jól jött volna, ha esetleg vistat akarok, de ennyi. st készülök winyót venni, és a seagate barr. 7200.11 mellett döntöttem. Szerencsére van a hátán egy sata 1/2 jumper, tehát a sata2 sem izgat nagyon, csak a a fránya pcie. De hát nem játékra kell, szóval az sem.
Na, jól meggyőztem magam! -
jambiyya
őstag
Van egy új lapjuk, hasonló ehhez, csak nvidia m1695-t is kapott -> ALiveDual-eSATA2
800 helyett 1000mhz a ht, és sata2-t, meg esata-t is tud.
Ja, és egy pcie is van rajta!!! Ha kicsit vártam volna, tuti ez a befutó... -
bolcsodal
addikt
Üdv! Szerintetek belefér ebbe a lapba egy HD2600XT AGP? Mármint az NForce3 nem problémázik ATI karikkal?
-
CyraX
csendes tag
Ja és még annyi, hogy természetesen le van tiltva az alaplapi hangkártya..
UPDATE:
Átpakolgattam még egy párszor,legfrissebb BIOS is felkerült, de továbbra sem lehet telepiteni. Viszont lefutattam egy Everestet, ami kiirja, hogy ott van, de a Windows továbbra sem látja az eszközök között.
-
CyraX
csendes tag
Hali,
nekem is ASROCK am2nf3as alaplapom van, és felmerült egy olyan probléma, hogy nem látja az Audigy 2 ZS PCI hangkártyámat. Végigpróbáltam mind a 4 PCI slotot, nem segitett semmi, CMOS törlés se. Nem a Windows nem látja, hanem az alaplap nem ismeri fel, olyan mintha ott sem lenne...
Nincs valami ötlet?
-
jambiyya
őstag
Ha valakit érdekel (am2nf3 alaplapi cpu hűtő venti szabályzással kapcsolatban):
"Dear Sir,
Thank you for contacting ASRock
Sorry! Only 4-Pin PWM supported CPU fan could support fan speed control function.
If you want to use CPU Quiet fan function, please install 4-pin PWM supported CPU fan.Thank you for your understanding.
Best Wishes
ASRock"
-
jambiyya
őstag
[OFF]
Hehe. Ezt akár én is írhattam volna.
Én is 5 évre tervezek. Akkor majd ezt is elajándékozom, és veszek mindenből újat.
Nekem egy x850xt-m volt/van (szinte ajándékba), és olyan lapot akartam, amibe amd-x2, ddr2, és agp megy.
Vista meg ATI-val kilőve: "Under Windows® Vista™ 32-bit / Vista™ 64-bit OS, this motherboard does not support ATi™ AGP card because NVIDIA® does not provide nForce3 250 relevant driver for Windows® Vista™ OS."
Sőt! Phenomhoz meg ott egy 7-elemű nvidia lista.
De engem nem érdekel, nem kell vista, meg phenom sem. Majd 5 év múlva![ON]
nf3 - HT800: köszi, bár azóta már beletörődtem.
Az alaplapi prociventi-szabályzó 3-eres ventit is tud szabályozni, vagy csak 4-eres pwm-eset? Egy hyper tx2-re fáj a fogam, de azon 3-eres csati van. -
Pacák
senior tag
Emlékeim szerint a 800MHz -es HT az nf3 chipset alaptulajdonsága.
[OFF]Egyébként végiggondolva a dolgokat, ha lett volna pénzünk egy PCI-E kártyára, akkor nem ezt a lapot választom. Ecsémtől megörököltem a brutál nyákos ti4200 -at, az enyém ugyanis pont elhalálozott - púpos kondik - szóval adott volt a platform.
Mai fejjel már látom, hogy rövidesen vista alá leszünk kényszerítve, amihez jelen esetben kell egy dx10 -es kártya. Viszont világosan leírják az asrock oldalán, hogy miket támogat ez a lap vista alatt. Csupa-csupa nvidia kártyát - szóval hiába ad ki az ATI-AMD újabbnál újabb agp -s dx10 -es csodákat, ha lótúrót sem érünk vele, mert meg sem mukkan ebben a lapban vista alatt...
Konklúzió: fel kell túrni a lehető legcombosabb agp-s nvidia karikat, ha vista alatt akarunk valamit pöntyögni ezzel a lappal. Vagy hagyni a fenébe az egészet. 5 évig kihúztam a tusl2-c 1,3celeron párossal. Majd csak kihúzom ezzel is...[/OFF]
-
jambiyya
őstag
Bizony! Vista alatt az nforce3 nem kezel ati kártyát.
Én is am2nf3-at vettem, de nem zavar ez. Nem akartam megválni az aGP-s kártyámtól, vista meg egyelőre nem érdekel.
Zavar viszont, hogy a HT sebessége 800mhz, és nem 1000. Több cikket is olvastam a procimról (Athlon 64 X2 4000+, 65W), és nem értem, nálam mi lehet a hiba, ha van ugyan hiba.
Tud valaki segíteni? -
Pacák
senior tag
Urak! van egy rész az alaplap hivatalos oldalán [link], amit tanácsos elolvasni VGA bevásárlás előtt.
Valami ilyesmi olvasható ott:
Expansion / Connectivity
Slots - 5 x PCI slots
- 1 x AGP 8X slot**If you plan to install Windows® Vista™ 32-bit / Vista™ 64-bit OS on this motherboard, please click here[link] to read instructions and limitation carefully. For Windows® 2000 / XP / XP 64-bit OS, there is no such limitation.
-
gyiku
nagyúr
2.30as bios van fent, es vista ultimate 64-re nem tudom felpakolni hd2600xt driveret.(7.11, 7.9) eszkozkezeloben rendesen benn van a vga, csak felkialtojeles.
xpvel azt csinalta, hogy lapdriverek fel, restart, vga fel, restart, es kakukk, se kep, se semmi. ezert gondoltam, mivel lap meg vga is certified for vista, legyen vista. hat nem jott be. legszebb, hogy driver nelkul a vga venti 3 sec-enkent felporog, es mar kiba idegesito. vkinek 5lete? -
TomiFiu
tag
Ja egy a Cool & Quit os dolog ennél a lapnál már nem kavar be. Alapból be volt kapcsolva és semmi gond. A BIOS-a 2.10-es.
Egyébként el is feledkeztem erről a dologról, és amikor már felraktam az XP-t csak utánna ugrott be,hogy ezt meg se néztem a BIOS-ba. De aktiv volt és semmi gondot nem okozott. -
TomiFiu
tag
Helyzet jelentés: tehát elvittem az aqua-ba az alaplapot és egy hét múlva már csrélték is és elismerték hogy valóvban rossz.
Miután megkaptam fizetésem el is robogtam és vettem egy X2 4200+ -os procit és 2db 1GB-os Kingmax DDR2 800-as RAM-ot.
Izgultam,hogy ne legyen semmi gond és nem is volt.
Nos inmáron 6. napja használom ezt az alaplapot és nagyon szeretem. Jobb mint az előző.
Ráadásúl most derűl csak ki,hogy a Radeon9600 128MB-os VGA-m mire képes. Ugyanis jópár játék megy vele 1280x1024-en amik eddig volt hogy csak 800x600-ban voltak élvezhetők.
Tehát eddig nem a VGA volt a gyenge hanem a körülötte lévő vas (proci, ram, lap) nem tudta kiszolgálni.
Na pesze azért látom ennek a VGA-nak a határait, de mindenesetre már most is növekedett a játékélmény, hát még ha majd beujjítok valami jobb AGP-s karit....
-
TomiFiu
tag
Azért köszi a segítséged.
Közbe priviben kaptam még egy segítséget, hogy lehet a Cool & Quit vagy mi a neve BIOS beállításnak ki kell lennie kapcsolva mert akkor neki nem is boot-olt be a telepítő ha be volt kapcsolva.De akkor én be viszem és ha korrektek akkor megmondják a megoldást, ha viszont rossz akkor gari.
Még egyszer köszi a segítséget!
-
TomiFiu
tag
Volt benne:
2db 1GB DDR2 533Mhz Samsung
AMD 4200+ X2
320GB Samsung Sata2 HDD
GF 6200 128MBÉs próbáltam míg lehetőségem volt:
1GB DDR2 533Mhz
160GB ATA133 Maxtor HDD
AMD 4000+ X2
Radeon 9600 128MBMindegyiknél ua. hiba.
A BIOS-ba meg próbáltam az optimális beállítást is. De az se segített.
-
TomiFiu
tag
Az alaplapon a jumper átrakósdi?
Nem volt még meg.Egyébként az a baj, hogy jelenleg csak az alaplap van nálam. Ugyanis akinek ez a lapja volt, nem tökölt és vett egy PCIe-s VGA-t és egy ASUS alaplapot. Mert idő közben nem akart már sporolni a VGA-n.
Szóval akkor mi legyen. Az Aqua-ba vette. Még friss a cucc úgy 11hónap gari biztos van.
November elején tudnék bele venni egy CPU-t és egy RAM-ot. Várjak addig, vagy menjek be vele és akkor lehet, hogy csere?!? -
Gitros
aktív tag
próbáltál valmi Live Linuxot? Pl. Knoppix? Ha ismered, akkor tudod mi az... ha nem, akkor dióhéjban:
Egy olyan Grafikus felületű Linux, ami CD-ről fut, mint teljes rendszer...Ha az megy rajta, akkor nem a géppel van a gond és csak elhajtana a garral.
Kérdésedre: mennie kellene a 9600-al!
Uff Gitros voltam...
UI: gondolom BIOS reset már megvolt?!
-
Gitros
aktív tag
Ha az AGP inkompatibilitásával lenne a gond, akkor be sem tudnád dugni a csatiba, tudniillik máshol van a bevágás a 2/4-es és a 4/8-as kártyákon. Szal nem azzal van a bibi... valami más...
Nálad simán kékhalál van...BIOS frissítést nyomtál már a deszkára? ...Asrock-ék elég rendesen szórják az újabbakat.
Az lehet megoldja a bajod.Uff Gitros voltam...
-
TomiFiu
tag
Sziasztok!
Nekem most olcson lehetne egy ilyen alaplapom, de az a baj vele, hogy az előző tulaj 6200-as GF-je és az én 9600-as Radeonommal sem telepűl fel se a Vista se az XP.
Egyedűl egy buher win megy fel. WindowsXP Reborn.
A tünet az,hogy mikor a Vista eljut a telepítés kb. 2/3 - 3/4 -éig akkor elveszi a képet és nem adja be újra már többé, csak darál a vinyó és egyszer csak 2-3mp erejéig egy kék háttér fehér betükkel egy angolnyelvű duma és újraindúl.Lehet hogy rossza az alaplap?
Ill. az AGP slot csak 1.5V-os AGP-s karikat fogad. A fent említett karik ugye ebbe tartoznak és nem 3.3V-osak. -
Pacák
senior tag
A legtávolabbi PCI slotba tettem egy jó öreg SB live -ot, direkt kipróbáltam mindent amit leírtál. A live -val minden klappol. Amúgy is elhatároztam, hogy használni a live -ot fogom az integrált CMI hangchip helyett - a te tapasztalatod is megerősített ebben az elhatározásomban. Gép install -nál az integrált hanggal már nem is próbálkoztam - pont ez miatt a hozzászólás miatt. Ritka eset, de ki tudja..
(Kinéztem ezt az alaplapot a gépfelújításhoz és dirket végigtúrtam netet google -val magyarul, németül, angolul és persze itt a PH! -t, hogy tisztában legyek minden nyűgjével. A tiéd volt ez egyetlen itt a PH! -n. Bármi, amit a google -val találtam anno, az sem volt vészes, inkáb user error.. -
rAY.BAN
tag
A problémám a hangkátyával van: Ha megnyitok egy zenelejátszót, és berakok egy zenét, akkor nincs mikrofon.
De ha a lejátszót bezárom, és megnyitok egy hangfelvevőt akkor mikrofon lesz, de hallani nem fogok semmit. Olyan mintha blokkolnák egymást... a kettő még egyszerre sosem működött. Esetleg nincs olyan beállítás a BIOS-ban ahol ez a hiba kiküszöbölhető lenne?
Hangkártya típusa: C-Media CM6501 7.1 channel audio compliant with UAA architecture
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest