-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Kozben szerintem talaltam kiforrottabbat. Mondjuk Arduinon meg nem fut rendesen, de Raspin jol nez ki.
-
soldi3r
veterán
Jopofa project.. Mondjuk nekem a Controllino is uj. Mondjuk az arakon kicsi faragniuk kellene. Hatha mast is erdekel...
-
soldi3r
veterán
A Nimbits.com-ra mar nem lehet regisztralni?
-
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3241 üzenetére
Arrol lehet a legegyszerubben vezerelni a motorokat, pl. De ettol olcsobban is kaphato levalasztokartya.
-
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3239 üzenetére
Azt lehet direkt a controllelre kotni, STEP/DIR-es.
(Meg 1 lepes es eljutunk a nyomtatoportig)
-
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3233 üzenetére
A vezerlorol.
-
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3222 üzenetére
Mekkora sebessegre es gyursulasra kepes? Max jittert lehet nezni? Mekkora frekin dolgozik?
-
soldi3r
veterán
Lenne egy bizonyos dolgom, amit szeretnek szemmel tartani, kovetnek, nevezzuk autonak.
Err van tobb celeszkoz is, amit a gpslive elofizetessel tudok hasznalni, szoval ezt kipipalnam.
Viszont megoldhato, hogy egy kis kamerat is elrejtsek benne es valahogy ennek a kepet tovabbitsam egy adott helyre? pl egy Arduino segitsegevel?
Talaltam hasonlo projektet, de nem tudom, hogy ez mennyire lehet eletkepes. Sajnos celeszkozt erre nem talaltam. -
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3101 üzenetére
Nem tudom, a CNC-t nem bizom az Arduinora, arra szerintem nem ez a legjobb megoldas.
-
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3098 üzenetére
Ilyen elb@tt mertekegysegekkel altalaban elzavarom az angol kollegakat
Igen, 2Nm-rel mar akar marni is lehet. -
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3093 üzenetére
Golyosorsonak hivjak ezt a valtozatot.
Nagy kerdes, hogy mire kell a szerkezet, mekkora sebessegek kellenek, dinamika stb... -
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3089 üzenetére
Maradjunk az SI mertekegysegeknel
Kb 3-400-as fordulatig tervezz a motorral es a tartonyomatekkal szamolhatsz. -
soldi3r
veterán
válasz
norbert1998 #3084 üzenetére
Szamolas nelkul mondom, hogy nem. Ez a motor nem valo erre. 3D nyomtatonak esetleg, de 1.2-1.5Nm alatti lepteto alatt ne tervezz semmilyen megmunkalast.
-
soldi3r
veterán
Van olyan shield, ami egy 27V es 60W koruli DC szervot is meghajt?
-
soldi3r
veterán
Koszonom szepen.
-
soldi3r
veterán
'estet!
Itt miert kell a foldre huzni a bemenetet, ha nincs zarva a kapcsolo? -
soldi3r
veterán
Koszonom szepen! Szoval akkor ez nem valami Arduino szabaly.
-
soldi3r
veterán
A lenti kepnel mi a logika abban, hogy a kapcsolo nyitott allapotaban van 5V-on a bemenet?
PLC-nel a 24V-ot (jellemzoen) akkor kapcsoljuk, ha megnyomodik a nyomogomb. -
soldi3r
veterán
válasz
DrojDtroll #2520 üzenetére
Ugyan nincs odairva, de szerintem ez egy STEP/DIR DC szervo vezerlo lesz. A hobby motorok szinte kizarolag ilyenek.
-
soldi3r
veterán
A txplore.tv honlapjan akcios (volt) az Arduino tanfolyam. $10-ert mertek, lehet erdemes neha visszanezni oda ha valakit erdekel.
-
soldi3r
veterán
válasz
DrojDtroll #2485 üzenetére
Egyelore semmiben, csak most kezdtem foglalkozni a dologgal.
-
soldi3r
veterán
Nagy orommel ratalaltam a topikra, de az utolso oldalt visszaolvasva valoszinuleg nem itt kell majd segitseget kernem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged