-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #7784 üzenetére
A gazdi az, aki tudja a jelszót, ami valami 32 bites szám.
Hogy mi? Ezt most látom először.
Akkor ezért nem működik egy csomó RTOS parancs?
Itt is vmi jogosultsági rendszer van? Meg kell szerezni a root jogot, vagy mi a szösz?Igen, a delay() alatt tud futni másik task, így nem hal éhen szegény kutyus, mert a scheduler eteti
Ezt a scheduler-t a mai napig nem értem. Elvileg úgy kéne működnie, hogy fix időszeletek szerint osztja el a cpu időt. Ha nem is adja át a token-t a task, az ideje lejártával kényszerítve kéne indulnia a következőnek.
Ehhez képest meg simán reset-el a wdt. Pff...
Persze a prioritás eredményezheti azt, hogy újra ugyanaz a task indul el. De a scheduler ettől még meg kellene, hogy szakítsa. ...És ilyen formán etetnie a wdt-t.igazából én sem teljesen értem, hogy miért nem futhatnak a többiek is, hiszen a loop prioritása is 1, meg Te is ugyanezt a prioritást adtad, de valahogy mégis megfogja a többit.
Amúgy azt lehet tudni, hogy 0-20 közt a magasabb vagy az alacsonyabb érték a nagyobb a prioritás?
Egyetlen egy youtube tutorial-ban találtam eddig utalást rá, de már régen volt.Az esp_task_wdt_feed() -et és az esp_task_wdt_delete() -et hiába teszed be, mert az csak arra a taskra hatásos, amibe betetted.
Jó tudni. Ezek szerint a wdt is egy task kell legyen. Hardveresen nem lehet figyelni a dinamikusan meghívott task-ok garmadáját. -
Panhard
tag
válasz
Janos250 #7784 üzenetére
Megoldódott. Az volt a baja, hogy az task üresjáratban megy valamikor több mint 5mp-ig. Ez egy do/while függvény, ebből nekem max 10mp után lép ki, ha addig nem jön válasz a szervertől. Ez így jó is. Betettem egy delay(1); késleltetést, így már csinál valamit, nem is indul be a task wdt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Dell 24" 1920x1080 full HD - webkamerás konferencia monitor hangszóróval! - gyári garancia 2028ig
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged