-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #18134 üzenetére
Szia, isten hozott a sötét oldalon!
Neked egy olyan uC-re lenne szükséged, aminek van legalább 7 analóg bemenete, vagy egy bármilyen uC-re, amihez tudsz i²c-n keresztül 7(8) darab ADC-t kötni.
Ezt gyakorlatilag az összes Arduino kompatibilis lap tudjaÉn egy Arduino Nano-t választanék, mert rubusztus, van rajta 8db analóg bemenet, és a processzor kompatibilis az UNO-val, ami azért előny neked, mert annak a legnagyobb a támogatottsága, az is lehet, hogy már valaki régen megírta a programot, amire szükséged van. Ezért azt javaslom, hogy a Google segítségével keress rá, hátha találsz készen ilyen projektet a neten!
Kijelzőből igazából bármit, ami megfelel a célnak, és tetszik. A legjobb egy i²c vagy SPI csatolós, de ha marad szabad kimeneted, egy ilyen egyszerű 2x16 karakteres, párhuzamos csatolós panelt is lehet használni (ebből létezik i²c, csak azt most nem találtam).
Ha kicsi ez a méret, akkor van 4x20, szintén karakteres, vagy 320x200 grafikus, az már nyilván drágább, és komplikáltabb is programozni.
Szerintem neked a 4x20 tökéletesen megfelelő lenne, csak SPI csatolós kellene belőle, mert az i²c pont két analóg lábat lefoglal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- Prémium MAGYAR PBT custom keycap készlet eladó - Goblintechkeys
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest