-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszyka
senior tag
válasz
Tankblock #4731 üzenetére
Szia. Azért raktam fel a képet, mert az az elszineződés nekem gyanús. Furcsa a forrasztások mellett a nyák, nem lehet, hogy elégett? A mai napon egyik sem adott mérési eredményt mára legelső másodperctől kezdve sem. Lehetségesaz egyáltalán,hogy ezek a szenzorok "megsülnek" 5,5-6V-tól is akár? Azért akkora áramot nem hiszem, hogy felvesznek. A forrasztásoklátszólag épek, csak a környékük, na az aggaszt kicsit...
-
szaszyka
senior tag
válasz
Tankblock #4322 üzenetére
Szia. Az a 3. szenzor "értékei"miatt van. 3szenzor lesz használva, de még csak2 jött meg. Nem láttamértelmét erre a pár napra átírnia programot 2 szenzorosra, ha mindjárt jön a harmadik. Ez a hibaüzenet a 3 szenzor mérési eredményei helyett van. Amit írtál,az jobb páratartalom mérő? A hőmérséklet nekem nem számít, csak a páratartalom, gondoltam a dht22 jó lesz hozzá.
-
gyapo11
őstag
válasz
Tankblock #4200 üzenetére
Prelleg a nyomógomb. Igazából az első érintkezésre indulhat az akció, át kell állítani egy változót, ami nem engedi az állapotváltást x ideig. Ugyanezt meg kell csinálni az elengedésre is. Az első megszakadásnál végre lehet hajtani az elengedéshez tartozó akciót, és x ideig figyelmen kívül hagyni a nyomógomb állapotváltozásait.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Tankblock #3974 üzenetére
azért az RFID-t is el lehet bonyolítani ha az ember lejjebb megy a lego szintnél, nekem pl a szakdolgozat témám volt egy ilyen cucc tervezése. ha már fiók zárása a feladat, én továbbra is inkább sima numpados megoldást javasolnám elsőnek, abba is van pici reszelés, pici hardver, pici programozás, de mégse olyan feladat, amit el lehet bonyolítani úgy hogy beletörjön az ember bicskája. aztán ha az megvan, utána még lehet bűvészkedni minden mással is, akár RFID-vel.
-
dave0825
őstag
válasz
Tankblock #2632 üzenetére
és (#2628) razorbenke92: köszi mindkettőtöknek, ha jól emlékszem, akkor BSS98 volt az eladónak (vagy legalábbis 100 körüli), de nem tudtam, hogy az is jó lehet-e, megnéztem az adatlapját, kb. ugyanaz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Tankblock #2566 üzenetére
Nem, a TTL magas szintje kevesebb a tapnal. (Ha jol emlekszem, olyan 3.5-3.8v lehet, de nem 100%) Az Arduino CMOS, azon viszont majdnem a tap a kimeneti magas szint.
(#2565) dave0825 válasza razorbenke92 (#2564) üzenetére
Szerintem azt nezd meg, meg van-e a tapja a HC-05-nelk! -
-
válasz
Tankblock #2496 üzenetére
Azon felül, hogy már a Rambó (
) is elég sokat lehet kezelni, az is csak akkor korlát, ha az arduinon lokálisan akarod tárolni folyamatosan a megjelenítendő LED szín variációt a szalagra. Ha az arduino csak az interfész a LED-ek vezérlésére, vagy nem akarod tárolni a fényfüzér színkombinációját, akkor végtelen sokat tudsz kezelni vele. Ha még nem nézted meg az adatlapot, röviden összefoglalva soros a protokol láncolva, azaz van egy bemenő szín, amit magára vesz, és van egy kimenő, ami az előző színe volt. Ezt továbbítja az utána lévő bemenőjére. Indukcióval (nem a Faraday félével, hanem a Pascaléval) bizonyítható, hogy tetszőleges n-t választva n+1 darabbal is működik, tehát végtelen nagy számú üzemeltethető így.
Pontosabban akkor pedig a vezérlő PC ramja lesz a korlát, de szerintem az egész íbéjen nincs annyi RGB led aminek a kiosztása betelítene egy 8 gigás ramotHa mégis van, akkor is meg kell várni PaksII-t vele.
-
-
Bocsek
aktív tag
válasz
Tankblock #2273 üzenetére
Köszi. Igen néztem hogy van külső wifi modul, azokhoz jellemzően csatlakoztatható antenna.
5-35 fok között mérnék, de igazad van, inkább DHT22 lesz.
Wifinél annyira nem fontos a folyamatos jelküldés, percenként küldene az is elég. Mondjuk nem csak ez szipkázná, az ózon szenzor külön lábakon fűtést is használ. Nem tudom mennyit fogyasztana egy ilyen általam elképzelt rendszer. RC autós akksiban gondolkozom egyelőre, bár akkor nem lesz annyira mobil készülék. pl ez
Legvégső esetben hálózatról is mehetne, épületekben lenne használva, csak ha nincs áramforrás a közelben, akkor is jó lenne használni. -
-
LógaGéza
veterán
válasz
Tankblock #2129 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A Vaterán kapható Arduinok megfelelnek erre a célra (nem tudom mennyi a minőségbeli különbség az eredeti, és a kamu között, valamint, hogy honnan ismerhető fel a fake)? Ezt pl át tudnám személyesen venni. Gondolom ez még 5 méterrel is boldogul.
A táp külön lesz természetesen.
Mivel a fő felhasználó öcsém lesz, nem létezik valami egyszerű GUIs program, hogy tudja állítani a színet, esetleg a megjelenítési módot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest