- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerwade
senior tag
válasz
Gergosz2 #2623 üzenetére
Azért tedd hozzá, hogy ez valószinüleg "eredeti" mig az Alin és eBayen klónokat árulnak tizedannyiért - ami egyébként tökeletesen ugyanazt tudja csak pl. egy büszke amerikainak valószinüleg sértő lenne kinai klónt venni-e ha a sparkfun és egyéb amcsi elektrohobbista oldal árul saját gyártmányt aranyáron
-
powerwade
senior tag
válasz
Gergosz2 #2455 üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Erről a Livolo-ról valami pontosabb tanácsod? OpenHAB környezetbe akarnám beilleszteni - ha nem csak a saját vezérlőjével működik. Talán jobb is, hogy nem én építek ilyet Arduinoval
Ezt a Nexa-t is jól megvizsgálom, úgylátom nekik is van kapcsolójuk. Egyébként rPi a vezérlőm.
Bár ezt inkább egy másik topikban kellene, azt hiszem
-
powerwade
senior tag
válasz
DrojDtroll #2445 üzenetére
Csinált már valaki olyat, hogy a meglévő billenős villanykapcsolókat, amik a lámpákat kapcsolgatatják a lakásban, vezeték nélkül (pl.rf24) vezérel (+állapotlekérdezés) Arduinoval? Gondoltam arra is, hogy az izzókat cserélem le "okos" izzókra, de ott elveszik a régi, hagyományos kapcsolgatós funkció - amiről nem tudnám lenevelni a családot
Ötlet, tanács vagy komplett megoldást is érdekel.
-
powerwade
senior tag
válasz
gyapo11 #2345 üzenetére
Köszi srácok, fotódiódával még nem találkoztam, fogalmam sincs hogyan működik és nincs tapasztalom vele
Napközben utánaolvasok, de egy gyors kérdést azért feltennék: a használatához kell "fény" ami megvilágitja az vizórát? Mert ugye a falban van, egy zárt, sötét helyen.
-
powerwade
senior tag
Félek, hogy tényleg csak a kamerás megoldás működik. Vagy OCR-ezem a konkrét számokat,vagy számolom a kis piros mutató körbefordulását.Már csak egy szuper mini, de olcsó webcam kell, meg valahogy feldolgozni az eredményt. Azért jobban örülnék egy "mechanikus" vizsgálatnak, abban jobban bizok, mint egy wifis vacaknak
-
powerwade
senior tag
Ja igen, van egy zsák mini prom + rf24 hozzá mert az idei első projekt az elemes szenzorhálózatot kiépitése. Amúgy érdemes ESP8266 -ot üzemeltetni elemről vagy nagyon hamar lemerül? Még nem igazán néztem utána, de félek sokkal nagyobb a fogyasztása mint a rf24l01-nek.
A bootloader égetésen én is túl vagyok, felpattant az 1mHz -s bootloader az egyik Mini Prora egy Uno segitségével. -
-
powerwade
senior tag
Használ itt valaki breadboardba dugható tápegység lapkát? Ami tud 5V és 3.3V adni, jumperrel állítható. Na most az a gondom, hogy hiába teszem 3.3v-re valami 2.5 körül mérek a breadbordban
5 V-nél meg 3.3V. Ötlet? Azon kívül hogy hibás, mert 2 különböző egység is ugyanazt produkálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged