Hirdetés
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Igen, jól tippeltünk, itt a fekete D15 G2
- Visszagyorsítja a Windows visszalassulását a GeForce driver gyorsjavítása
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
Nagyszeru, megnezem, koszi.
Tovabba ezt talaltam: https://blynk.io/ ingyenes 2 eszkozig, 7 dollar/ho 10 eszkoz.
Tovabba van mobil app-ja is, gondolom ertesitesekkel. -
cog777
őstag
Keresgeltem, de nem talaltam topikot a kerdesemre, remelem maradhat. Szoval, elhataroztam hogy ujraszervezem a hazi homeros projektemet, jelen pillanatban van egy ESP32 amely szerverkent funkcional megjeleniti egy LCD-n a kulonbozo ESP8266-ok altal kuldott adatokat, homerseklet, paratartalom.
Ezt a felallast szeretnem kivaltani egy okosabb rendszerrel. Elsosorban kellene riasztas vagy emal-ra, vagy telefonra ha a benti homerseklet eler egy kuszoberteket.
Amit most kigondoltam hogy az RPi lesz a szerver, es pythonnal kuldhetek email. Viszont vannak okosabb IoT rendszerek de ezeket nem ismerem. Van valami otletetek hogyan tudnam megoldani?
Talaltam IoT dashboard-okat de azok kb 10 dollartol kezdodnek havonta, nemelyiknek mobilos app-ja is van.
IFTTT-t nem ismerem, lehet hogy ez segit? pl email notification?
https://anthscomputercave.com/tutorials/ifttt/using_ifttt_web_request_email.htmlTovabba egy IoT dashboardot is keresek, aminek van mobilos app-ja, regebben volt ingyenes par eszkozig, de most nem talalok. Korabban csinaltam magam, bereltem egy szervert es domain nevet, grafana-t futtattam, de erre mar nincs idom, valami kulcsrakeszebb kellene.
Talan ti is hasznaltok ilyen IoT riaszto/dashboard szeruseget. Elore is koszi a tanacsokat.
-
cog777
őstag
Vannak itt ott a lakasban es a kertben ESP8266 moduljaim, 4xAA aksival, dobozozokban. Ezek merik a homersekletet es kuldik egy ESP32-nek, amelyik megjeleniti az ertekeket.
A kertiek fel orakra elalszanak, 70uA-t fogyasztanak igy, kb 4-6 honapot siman mennek aksiva. Probapanelokra raktam az procikat es az alkatreszeket.
Par eve remekul mukodnek, de mosnanatba vettem eszre hogy nemelyik nem kapcsol be, pedig frissen toltott aksikat raktam be. Szerintem eselyes hogy a probapanelok korrodalodtak. A benti modul rendben mukodik.
A kinti homerseklet szenzorokat akarom valami megbizhato megoldasra cserelni.
Tud valaki kesz homerseklet modulokat (zart, kintit, elemmel v aksival mukodo), amelyek valamilyen ismert protokollon kuldik az adatokat es azokat tudnam feldolgozni?A szervert szivesen epitem en tovabbra is, nem kifejezetten konyhakesz rendszerben gondolkodom.
-
cog777
őstag
válasz
Harcipocok84
üzenetére
Ha fontos az adat amit elmentesz, lehet hogy mentenek melle egy CRC/checksum whatever extra meta adatot es azzal ellenoriznem a beolvasott adatot. Ha hibas, akkor egy alapertek hasznalnek. (esetleg naploznam ezeket az esemenyeket egy sd kartyara, de ez mar nagyon extra)
-
cog777
őstag
válasz
skun76
üzenetére
Legegyszerubb ha mered az eltelt idot es ha tulhalad, akkor kilepsz a ciklusbol.
valami ilyesmi:
unsigned long startT = millis();bool timeout = false;bool wifiConnected = false;while (!timeout && !wifiConnected){wifi kezeles; (wifiConnected = true ha sikerult kapcsolodni)if (millis() - startT > 5000)timeout = true;}
Igy megkapod a kulonbozo dolgok statuszait is es az szerint tudod eldonteni mi legyen.
wifiConnectedStatus, internetStatus, serverStatus, serverResponseStatusNalam is igy mukodik az altalam csinalt homerok, ha nincs wifi vagy nem erik el a szervert, akkor elmennek aludni (deep sleep).
-
cog777
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Nekem az ESP 12 wemos van meg. Asszem az 5v-os tap bemenetkent is szolgal, talan meg a stabilizatort is megkeruli? Nem emlekszem, mert evek ota mennek az esp8266-os moduljaim 4xAA aksival honapokat, ugy hogy elaltatom 30 percre oket es a belso szamlalo ebreszti fel egy gyors homerseklet meresre. 70uA-t fogyaszt deep sleepben.
Az ESP-01-el valami varialas volt, talan nem lehetett megkerulni a stabilizatort??? Nem emlekszem. -
cog777
őstag
-
cog777
őstag
-
cog777
őstag
válasz
gyapo11
üzenetére
Ja, ertem. Sajnos PLC-hez nem ertek. Lehet logikat modositani ugy hogy nem inditod ujra?
Felvetodik a kerdes bennem mi van ha egy szelepet kinyitsz, majd modositod a programot ugy hogy kitorlod a szelepet a programbol. Akkor az nyitva marad.
Mar pedig ha nem szakember programozza, akkor siman elofordulhat.Ugy kepzelem el hogy allapotgep szerut kell osszerakni valos idoben. Ezt le lehetne irni egy fajlban, es ezt beolvasni. Minden blokk/allapot egy feladatot reprezental. A fajl ujrabeolvasasakor ertesiteni kell a blokkokat a valtozasrol/illetve ujraszervezni a blokkok kozti kapcsolatokat ha modosult a logika.
Elso korben mindenkeppen reset-es megoldast kepzelnek el (ahol mindennek megvan a maga biztonsagos es alap allapota) mert mar az onmagaban is szep feladat.
Masodik korben megprobalnam megoldani hogy hogyan kezeljem a valos idoben megvaltozott allapotokat. Pl 3 blokkbol egyet kitorolt a felhasznalo. Mi legyen ha eppen a masodik volt futas alatt. stb.En esp-ben gondolkodnek, mert python-ban pl ujra lehet tolteni a modulokat anelkul hogy a program tovabbi resze leallna. (pl hibajavitasra jo, ahol a szelep nyitas modult frissited)
Tovabba tud webszerverkent mukodni, es tavolrol racsatlakozva megnezni a naplojat. Tovabbgondolva, akar egy blokk diagram szerkesztot is meg lehetne valositani
ahol megtervezed a folyamatot. Igy csak egy bongeszo kell...Persze te dontod el mi szamodra a megfelelo.
Erdekes a feladat. Remelem irsz felole hogy haladsz.@Janos250: wow Node Red is erdekesnek tunik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold