Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz Dißnäëß #23882 üzenetére

Erre én is kíváncsi vagyok.
    Én már olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a Sinclair időkre. Én is megvettem Münchenben 300 Márkáért a ZX81 kitet, és örültem, hogy van egy saját "gépem", mert addig a saját készítésű Z80-as panelt csak gépi kódban tudtam programozni.

Aztán eltűnt :-(

Én nem gondolom, hogy az Arduino sorsa is ez lenne.

Sokan átálltunk az ESP vonalra, de ne felejtsük el, hogy szoftver oldalon ez is Arduino, ha nem az Espressif keretét használjuk.
    Mert szoftver oldaláról nézve mi az Arduino:
    Egy C++ -ban elkészített alap, ahol vannak bizonyos szabályok:
    - A main.c program egyszer meghívja a setup rutint, majd végtelen ciklusban a loop-ot.
    - Egyes perifériák kezelésére vannak kész driverek, amivel kényelmesen használható.
    Az ESP is ezt a szisztémát használja, azzal, hogy megírt a saját dolgaihoz drivereket, és azokat használjuk.
    Ezek az Arduino rendszerében használatosak.
    Például, a .begin-nel nyitjuk meg.
    Viszont, ha ezzel megnyitottuk, akár el is feledkezhetünk arról, milyen keretben is vagyunk, mert onnan már a "C", "C++" periféria kezelőivel is nyugodtan kezelhetjük. Például open, read, write, close, stb.
    Vagy C++ módon.
    Saját magunk is írhatunk új perifériánkhoz ilyet, ha az open, a close, és az egy karakter írás/olvasását megírjuk.
    Írtam, hogy egyszer majd írok erről egy szösszenetet, de csak félig van kész

Az ESP lapjai is egyre többet tudnak.
    AZ ESP32 P4 verziója, már elképesztő, mit tud, bár a panel ára egyelőre még csillagászati, de nagyon jól működik. Igaz, még csak kipróbáltam.

Összegezve:
    Én nem gondolom, hogy az Arduino programozási rendszer el fog tűnni, akkor sem, ha a régi kontrollerekkel egyre ritkábban használják.

Új hozzászólás Aktív témák