Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok.
Én már olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a Sinclair időkre. Én is megvettem Münchenben 300 Márkáért a ZX81 kitet, és örültem, hogy van egy saját "gépem", mert addig a saját készítésű Z80-as panelt csak gépi kódban tudtam programozni.Aztán eltűnt :-(
Én nem gondolom, hogy az Arduino sorsa is ez lenne.
Sokan átálltunk az ESP vonalra, de ne felejtsük el, hogy szoftver oldalon ez is Arduino, ha nem az Espressif keretét használjuk.
Mert szoftver oldaláról nézve mi az Arduino:
Egy C++ -ban elkészített alap, ahol vannak bizonyos szabályok:
- A main.c program egyszer meghívja a setup rutint, majd végtelen ciklusban a loop-ot.
- Egyes perifériák kezelésére vannak kész driverek, amivel kényelmesen használható.
Az ESP is ezt a szisztémát használja, azzal, hogy megírt a saját dolgaihoz drivereket, és azokat használjuk.
Ezek az Arduino rendszerében használatosak.
Például, a .begin-nel nyitjuk meg.
Viszont, ha ezzel megnyitottuk, akár el is feledkezhetünk arról, milyen keretben is vagyunk, mert onnan már a "C", "C++" periféria kezelőivel is nyugodtan kezelhetjük. Például open, read, write, close, stb.
Vagy C++ módon.
Saját magunk is írhatunk új perifériánkhoz ilyet, ha az open, a close, és az egy karakter írás/olvasását megírjuk.
Írtam, hogy egyszer majd írok erről egy szösszenetet, de csak félig van készAz ESP lapjai is egyre többet tudnak.
AZ ESP32 P4 verziója, már elképesztő, mit tud, bár a panel ára egyelőre még csillagászati, de nagyon jól működik. Igaz, még csak kipróbáltam.Összegezve:
Én nem gondolom, hogy az Arduino programozási rendszer el fog tűnni, akkor sem, ha a régi kontrollerekkel egyre ritkábban használják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GTA VI
- Robotporszívók
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS37701 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold