Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házimozi haladó szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
kemcso #23376 üzenetére
Köszi!
Sajnos nem lett tőle szenzációs ihletem
Megpróbáltam utánanézni ennek a relés panelnak, de ezen a néven ez - úgy tűnik - csak Magyarországon szerepel.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a relé panel hogyan van leválasztva? Teljesen, vagy a föld közös?
"fogynak a libák", és jó ötletem nincs, csak azt tudom mondani, én hogyan próbálkoznék:
- Megpróbálnám a relé panelt próbára akkuról megtáplálni. Nekem ez korábban egy megoldhatatlannak tűnő zavarnál kiderítette a gubancot.
- Azt továbbra is fenntartom, hogy a reset lábát a kijelzőnek valamilyen (pl. 10k) ellenálláson keresztül a passzív állapotra (VCC?) kötném.
- Ha ez egyszerre több eszköz (relé) működésével függ össze, én gyanakodnék arra, hogy az ESP32 tápja nem elég stabil. Ha több relé kapcsol, az nagyon megrántja a tápot, és az ESP32 ettől még ugyan elmegy, de a kijelzőre jutó adatvonalakon a kijelzőhöz amúgy is viszonylag gyenge adatvonalakon hirtelen még kisebb feszültség lesz, és resetel. Mert a kijelző - úgy tudom - elvileg 5V TTL szint, de megy kisebbel is.
- Mégis megpróbálnám jobban megterhelni a tápot, azaz tennék a kijelző VCC-GND közé egy 1 k-s ellenállást. Nem sorosan az adatvonalra, hanem a GND-VCC közé.
További kérdés:
- Ha a kijelző, és a relé modul fizikai távolságát változtatod, változik-e valami?
Én hasonló problémáknál azt szoktam tenni, hogy előkapom a már itt is régebben többször linkelt 2000 Ft-os digitális analizátort, és megnézem, hogy a vonalakon TÉNYLEGESEN mi megy ki, de ez itt nem lenne eredményes, mert itt a szintekkel lehet valami baj.
Az, hogy ha két relé kapcsolás között nincs delay, akkor hibázik, abból mindenképpen azt gyanítanám, hogy a hirtelen nagyobb terhelés miatt feszültségszint probléma van valahol, de nem tudom, hol!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Manli RTX 3070 8GB - 13 hónap garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest