- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- Philips LCD és LED TV-k
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- 3D nyomtatás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Wolfram #23093 üzenetére
Szia!
Hasonló szervo motorok szoktak lenni a 2WD, 4WD kiskocsikon, amikre általába ultrahang érzékelőt raknak és azt mozgatja a szervo, hogy körülnézzen, merre mehet tovább.
Nekem is van. [link]
Nem hangos (lényegesen halkabb, mint egy A4988 léptetőmotor meghajtó) és bár az áramfelvételét nem néztem, de szerintem az sem nagy. Ellenben gyorsan jár.
Egy léptető motornál el kell döntened, hogy mennyire fontos a pontosság és mennyire a gyorsaság. Szerintem. És oda kell azért villany is adott esetben.
Én NEMA17-el és TMC2209-el játszadoztam. 24V és 1-2A. Pontosan most nem emlékszem.
Azt sikerült elérnem, hogy vagy megmondtam neki, hogy hányat lépjen és akkor lassan ment, de annyit lépett vagy megmondtam neki, hogy milyen gyorsan forogjon és meddig. Ilyenkor meg a pontosság kérdéses. Bár itt a meghajtónak nem gond megállítania a motort és a helyén tartani. Mondjuk folyamatos üzem mellett kellhet egy venti is hozzá. A 3D nyomtatók ilyeneket használnak órákon, napokon keresztül is akár.Neked szerintem inkább a kis szervo motor lenne az előnyösebb. A programozása is kevésbé macerás, mint egy TMC2209-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mr. Beast retteg, elveszi az AI a munkát
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Windows 10
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Apple iPhone 16 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest