- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Wolfram #23093 üzenetére
Szia!
Hasonló szervo motorok szoktak lenni a 2WD, 4WD kiskocsikon, amikre általába ultrahang érzékelőt raknak és azt mozgatja a szervo, hogy körülnézzen, merre mehet tovább.
Nekem is van. [link]
Nem hangos (lényegesen halkabb, mint egy A4988 léptetőmotor meghajtó) és bár az áramfelvételét nem néztem, de szerintem az sem nagy. Ellenben gyorsan jár.
Egy léptető motornál el kell döntened, hogy mennyire fontos a pontosság és mennyire a gyorsaság. Szerintem. És oda kell azért villany is adott esetben.
Én NEMA17-el és TMC2209-el játszadoztam. 24V és 1-2A. Pontosan most nem emlékszem.
Azt sikerült elérnem, hogy vagy megmondtam neki, hogy hányat lépjen és akkor lassan ment, de annyit lépett vagy megmondtam neki, hogy milyen gyorsan forogjon és meddig. Ilyenkor meg a pontosság kérdéses. Bár itt a meghajtónak nem gond megállítania a motort és a helyén tartani. Mondjuk folyamatos üzem mellett kellhet egy venti is hozzá. A 3D nyomtatók ilyeneket használnak órákon, napokon keresztül is akár.Neked szerintem inkább a kis szervo motor lenne az előnyösebb. A programozása is kevésbé macerás, mint egy TMC2209-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest