- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Kinek milyen ötlete van?
Adott egy ESP32-S3, és egy hozzá csatlakoztatott AI A6 GSM modem.
Táp:
- ESP: az USB-ről (PC, amiről feltöltöm)
- GSM SIM modul: hálózati tápról, + 10 000 microF elektrolit kondi
Két panel közötti összekötés:
Tx, Rx, GND
Jelenség:
Amikor az SMS szöveg zárásaként elmegy a ctrl Z karakter, elküldi az SMS-t, de az ESP resetelődik, és újraindul.
Ha a GND csatlakoztatást megszüntetem, akkor természetesen nem küldi az SMS-t, de nem is resetelődik.
Gyanítom, hogy a két irányból jövő táp a gond, de hogy lenne a legegyszerűbb megoldani?
Egy tápról macerás, mert a SIM modulnak 4V (körüli) kell, ez semmiképp nem passzol az ESP-hez, mindamellett, amikor az SMS-t elküldi, 2-3 amperrel rántja meg a tápot.
Lehet persze, egy nagyobb fesz hálózati táp, és utána két külön DC/DC konverter.
Vagy telep, de ez egy riasztó lenne, nem lenne célszerű, ha állandóan cserélgetni kellene az akkut.
Van valakinek valami egyszerűbb megoldási javaslata?
Egyébként végképp nem értem, hogy a GND-n keresztül hogy kaphat olyan zavart, hogy reset lesz az ESP-n.
Korábban már volt hasonló gondom hálózati táppal, amikor K-type hőmérséklet szenzort használtam, és ha bármennyire szűrt hálózati tápot használtam, néha 2-5 fok ingadozást is mutatott. Akkor kizárólag az akkus táplálás oldotta meg a problémát, ami aztán WiFi-n küldte tovább a mért adatokat a lényegi kontrollernek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest