- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Oké, annyira valóban nincs összelőve minden, mint egy kész disztrón, de azért nem kell beleszakadni a válogatásba, mert mondjuk egy full Gnome vagy Xfce behúzza a legtöbb cuccot. Nyilván az extrákat/egyebeket meg így is úgy is fel kell rakni. Egyébként sem értem, mi olyan nehéz a válogatásban, ha már az ember tudja miket szokott használni, fel kell rakni ugyanazt, azt' kész. A konfigok meg a legtöbb esetben át is vihetőek, be sem kell újra állítgatni a megszokott programokat.
-
BoB
Topikgazda
válasz
spammer #3695 üzenetére
De, kell válogatni csak nem annyit.
Egy asztali környezet nem egy disztró. Nem elég kiválasztani a plasma meta csomagot 'oszt jónapot.
Nekem alaptelepítéshez 88 csomag van megadva, ebből 1, azaz egy a KDE: plasma-meta.
(és nincs benne olyan csomag, amit másik behúzna függőségként)Ha meg nem kell a teljes KDE, pontosan ugyanott vagy mintha nem használnál egy teljes DE-t.
sheratan: javaslom indulj el az arch wiki alapján, úgyis jön majd megától amikor fel kell rakni valamit. Azt meg feljegyzeteled egy fájlba, később egy parancsal fel tudod rakni az összes csomagot ha kell.
-
spammer
veterán
Nem használtam sose a Double Commandert. Locale-ban a hu_HU.UTF-8 is engedélyezve van és le van generálva? És ha LANG=hu_HU.UTF-8 doublecmd paranccsal indítod? (Feltéve ha ez a parancs indítja, a lényeg, hogy a LANG magyarra legyen állítva előtte). Ha nem működik, akkor sajnos passz.
-
whbear
senior tag
válasz
spammer #3695 üzenetére
Az mitől lehet, ha kijelölök egy szöveget a double commander nézőkéjében, mindegy milyen kódolással, nem jelennek meg helyesen az ékezetes betűk beillesztve a chromiumba. Játszottam utf8, ISO kódolással de hiába. Ha ugyanezt a szöveget a geanyben jelölöm ki akkor jó. Csak az a megoldás hogy a geany az editor és viewer? A system locale utf8 en us. Találkozott már valaki ezzel?
-
törölt tag
Igen, amióta az Ubuntu elment Unity felé, a Gnome project meg a 3.x-nél tart, azóta KDE-zek, és nagyon megszoktam már az egészet. Mondjuk pont a Crusadert nem használom, de a többi KDE appot megszoktam már nagyon. Memória elég szerintem, igaz "csak" 3GB van, de eddig nem panaszkodott a rendszer.
-
whbear
senior tag
válasz
#16820480 #3692 üzenetére
Archbang nagyon bugos. Én is szenvedtem vele egy ideig. KDE után nehéz másik DE. Nekem gyenge gépen xfce van, a 4.12 nagyon jó, stabil és olyanra meg lehet csinálni mint a KDE az xfce-look.org oldalról. Viszont a memória használata kevesebb mint a fele. Persze nincs Krusader és a KDE alkalmazások minősége is hiányzik néha de lehet találni alternatívát.
-
törölt tag
Lehet, hogy én is rászánom magam és felteszem az Arch-ot, csak valahogy a CLI nem annyira volt eddig szimpatikus. Nem vagyok ellene, csak nem értek annyira hozzá, hogy én kézzel válasszam ki a csomagokat úgy, hogy ne maradjon ki semmi.
Plusz át kéne húzni egy kábelt a routerből, mert CLI-nél nincs ugye wifi. -
whbear
senior tag
-
törölt tag
Manjaro, de elvileg azonos repókat használ ez is.
Igen, eredetileg a kdemultimedia-kmix volt fent, nem tudom ezt miért nem cserélte le magától a frissítéskor, de mostmár az a része jó.
Igazából nekem a BT arra kell, hogy azon küldöm át a hangot a nappaliban levő hangfalakra, ezért az mindig be van kapcsolva, és login után jellemzően meg is találja magától, de nem mindig oda szeretném küldeni a hangot, mert van, amikor más használja őket (és a tévét).
-
whbear
senior tag
válasz
#16820480 #3686 üzenetére
Ez core Arch? Nálam úgy megy ha nincs csatlakoztatva a BT füles akkor a speaker szól ha csatlakozott akkor átadja a hangot a BT-re. Nekem így jó, mert nem kell állítani semmit. Pacmannel tetted fel a kmix - et? Nem a kdemultimedia-kmix van mégis fent? Az a KDE 4-re való és tényleg nem indul Plasma 5-ön magától.
-
törölt tag
Igen, csak én nem azt szeretném, ha mindig előrébb lenne, hanem ha tudnék váltani köztük, amikor akarok. Ebben péládul nagyon jó volt a veromix
Amúgy közben a kmix indulási probléma megoldódott: a csoagkezelő szerint nem volt telepítve a csomag, pedig elindult, amikor kézzel indítottam. Feltettem, logout, login, most megy.
-
törölt tag
No, ha nem teszem be kézzel a startup alá a kmix-et, akkor nem indul el magától
Másik gond, hogy valamiért nem igazán tudok váltani az audioeszközök közt, hiába van csatlakoztatva például egy BT headset, nem küldi rá a hanot, pedig a Audio setup alatt betettem preferáltnak a beépített hangeszköz elé. Ezért szerettem a Veromix-et, annál sokkal egyszerűbb volt az audioprofilok közti váltás...
-
-
attilav2
őstag
válasz
ubyegon2 #3592 üzenetére
A kábel azért nem mindegy milyen! Sata3 kábel kell kampós rögzítésű. A régi fillérekért dobált sata1 kábelekre nem érdemes rábízni sem hdd-t sem ssd-t, ezeken rögzítőkampó sincs így akár egy gépházat ért ütéstől kicsúszhatnak. Ha valakinek nincs megfelelő sata kábele akkor érdemes megnézni az ED-ben az equip sata3 kábeleket, még derékszögű verziója is van, viszonylag olcsók.
-
törölt tag
Ez utóbbi szerintem nincs is fent. De amikor láttam, hogy nem fut, akkor Alt+F2 -> kmix futtatással egyből megjelent a system trayben, addig nem ment a hangerőszabályzás sem.
Amúgy érdekes, hogy ha az összes applet megújult (nm, BT, értesítésközpont, stb), akkor a kmix miért nem. Pont az a régi kinézete és felépítése van, mint eddig. Pedig nem ártana egy kényelmesebb mód az audió profil/eszköz váltáshoz (ezért tettem fel annó a veromix-et).
-
törölt tag
Köszi! Közben rájöttem, hogy csak nem indult el valamiért a kmix magától, betettem a startup alá, és most megy rendesen. Fel volt téve amúgy, nem tudom miért nem indult el. Csak nem akartam már triplázni a topikban.
Amúgy az miért lehet, hogy az alapértelmezett egérmutató téma csak az alkalmazásokban jelenik meg? Ha a desktop fölé viszem az egeret, akkor a régi, egyszerűbb mutató van, ha bármilyen alkalmazás, vagy a panel fölé húzom az egeret, akkor meg az új Breeze téma.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #3673 üzenetére
Hopp, most nézem, hogy nincs hangerőszabályzó, és nem is találok sem a tárolókban ilyen mixer, vagy volume csomagot, és a plasmoidok közt sincs. Upgrade előtt Veromix volt fent, az is eltűnt, gondolom függőség miatt. Hogy lehet hangerő szabályzót szerezni Plasma 5 alá?
-
whbear
senior tag
Összefoglalom az xfce telepítésem tapasztalatait.
A gnome-keyring csomag gondot okoz chromium állandóan kéri a jelszót, kipróbáltam az összes megoldást amit találtam de semmi nem segített. Valamint állandóan dolgozott a háttérben. Megoldás: # pacman -Rns gnome-keyring. Infinality-bundle nem kell mert beakaszt a Double Commandernek és a Libre Office-nek és megjelenítési problémákat okoz a chromiumban. Spammer ft. leírása fentebb tökéletes megoldás a font problémára + ttf-dejavu. Szintén köszönet a tearing témában Spammer ft. - nek, érdemes a 20-intel.conf file létrehozása amit fentebb részletesen leirt. Témák vannak nagyon
szépek az xfce-look.org -on, egyszerűen be kell másolni a /user/share/icon és theme könyvtárba. -
whbear
senior tag
válasz
ubyegon2 #3669 üzenetére
Összefoglalom KDE Framework 5-re váltást, hátha valakinek segít.
#pacman -Sy sddm sddm-kcm
#systemctl disable kdm && systemctl enable sddm
#pacman -Rc kdebase-workspace
#pacman -S plasma-meta breeze-kde4
#pacman -S --needed kf5 kf5-aidsEgyébként már xfce van fent az egyik gépen, mert sokkal gyorsabb, kisebb memória igényű és ugyanolyanra meg lehet csinálni az xfce-look.org témáival.
-
válasz
ubyegon2 #3668 üzenetére
Most működik újra auto bejelentkezés nélkül. nem lehet, hogy itt az ssdm.conf-ban nem jól van valami :
[Autologin]
User=ubyegon
Session=plasma.desktop
[General]
HaltCommand=/usr/bin/systemctl poweroff
Numlock=none
RebootCommand=/usr/bin/systemctl reboot
[Theme]
Current=maui
CursorTheme=Adwaita
FacesDir=/usr/share/sddm/faces
ThemeDir=/usr/share/sddm/themes
[Users]
DefaultPath=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin
HideShells=
HideUsers=
MaximumUid=65000
MinimumUid=1000
RememberLastSession=true
RememberLastUser=true
[XDisplay]
DisplayCommand=/usr/share/sddm/scripts/Xsetup
MinimumVT=1
ServerPath=/usr/bin/X
SessionCommand=/usr/share/sddm/scripts/Xsession
SessionDir=/usr/share/xsessions
XauthPath=/usr/bin/xauthTéma váltása után hozzáírt az autologin sorhoz:
Relogin=false
Session=plasma.desktop
User=ubyegonAműgy eddig minden jól működik a plasma 5-re váltás után is.
-
Nem vettem észre gondot, talán nagyon minimális függőleges tearing-szerü volt, ha nagyon gyorsan pörgettem lefelé a fórumon, más nem volt.
Amíg működött az Antergos, valamelyik logban mint ha olvastam volna nvidia problémáról, de AMD APU-m van, így az nem zavart. lehet, hogy keverem valamivel
-
A leírásban ez is volt, valószinüleg megcsináltam, de most újra kiadtam a két parancsot, a másodiknál szétesett a kép. Azt nem értem, miért nem indul a startx parancsra konzolból.
Bár most már sehogyan se indul.[link]
Debian után elég lehetetlen küldetés ez, kerestem hirtelen a dmesg és kernel.logokat.
-
Sziasztok!
kicsit kalandoztam Arch vonalon:
Lecseréltem a kde-workspace-t plasma 5.x-re és javaslatra a lighdm-et is sddm-re. Felraktam az sddm-kce-t is és beállítottam auto-ra a bejelentkezést, mégis konzollal indul, startx-re nem indul, sudo sddm-re viszont megcsinálja az auto bejelentkezést!Mit kéne írnom az sddm.conf-ba, hogy normál auto módban induljon?
Érdemes egyáltalán lecserélni a lightdm-et?
-
Brogyi
őstag
Következő service fut a rendszeremen, és szerintem valami hiányzik a service script-ből, mert ha leállítom majd újraindítom akkor a top nem mutatja a service PID-jét. A program az működik.
[Unit]
Description=qbittorrent-nox Service
After=network.target
[Service]
Type=forking
User=joe
ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox
ExecStop=/usr/bin/screen -S qbittorrent-nox -X quit
[Install]
WantedBy=multi-user.targetA terminál itt mutatja mi történik:
[brogyi@antergos ~]$ sudo systemctl status qbittorrent.service
● qbittorrent.service - qbittorent-nox Service
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/qbittorrent.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: active (running) since Sat 2015-08-08 11:49:42 CEST; 2min 48s ago
Process: 352 ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 362 (screen)
CGroup: /system.slice/qbittorrent.service
├─362 /usr/bin/SCREEN -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox
└─363 qbittorrent-nox
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Starting qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Started qbittorent-nox Service.
[brogyi@antergos ~]$ top | grep 363
363 brogyi 20 0 415.4m 19.6m 0.0 0.2 0:00.24 S `- qbittorrent-nox
[brogyi@antergos ~]$ sudo systemctl stop qbittorrent.service
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/qbittorrent.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: inactive (dead) since Sat 2015-08-08 11:53:32 CEST; 5s ago
Process: 2930 ExecStop=/usr/bin/screen -S qbittorrent-nox -X quit (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 352 ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 362 (code=exited, status=0/SUCCESS)
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Starting qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:49:42 antergos systemd[1]: Started qbittorent-nox Service.
Aug 08 11:53:32 antergos systemd[1]: Stopping qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:53:32 antergos systemd[1]: Stopped qbittorent-nox Service.
[brogyi@antergos ~]$ sudo systemctl start qbittorrent.service
Active: active (running) since Sat 2015-08-08 11:54:03 CEST; 4s ago
Process: 2930 ExecStop=/usr/bin/screen -S qbittorrent-nox -X quit (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 2943 ExecStart=/usr/bin/screen -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 2944 (screen)
├─2944 /usr/bin/SCREEN -dmS qbittorrent-nox qbittorrent-nox
└─2945 qbittorrent-nox
Aug 08 11:54:03 antergos systemd[1]: Starting qbittorent-nox Service...
Aug 08 11:54:03 antergos systemd[1]: Started qbittorent-nox Service.
[brogyi@antergos ~]$ top | grep 2945 -
spammer
veterán
Köszi, úgy néz ki, hogy (talán részben) ez a hibás, linux-firmware downgrade után az mpv/youtube-dl jónak tűnik, még nem dobta el pár próba után. Vim majd kiderül. A mutt viszont account váltásnál ugyanúgy segfaultol, na de mindegy, ott lehet, hogy más is be kavar, úgyhogy ott megoldottam másképp az accountok kezelését, szóval nem életbevágó.
-
spammer
veterán
Mostanában valamiért segfaultolgat néhány program:
mpv/youtube dl - ha beletekerek a videóba egy hosszabbat, elszáll
mutt (terminálos email):, ha accountot váltok indítás után, elszáll (de van hogy hiába várok, elszáll)
vim: néha random elszállNyomoztattam, intel microcode fel lett tolva, grub frissítve, nincs microcode update a cpu-hoz, nem is oldott meg semmit. Van ahol még intel driver, van, ahol mesa hibáról írnak. Mindkettőt downgrade-eltem, külön-külön, mindkettő után volt reboot is, nem oldotta meg. Próbáltam a muttot TTY-ról futtatni, ott is segfaultol.
Próbáltam más terminált klienst, azzal sem jó.
gdb mutt teszt volt, ez lehet releváns rész:
#3 0x00007ffff6620790 in __libc_start_main () from /usr/lib/libc.so.6
De megnéztem a pacman confot, ott HoldPkg alapból a glibc, pacman logban megnéztem, nem is frissült a glibc. Tudom, hogy a Holdpkg != IgnorePkg, de ignore listán nincs is glibc.
Szóval nem tudom, mi a franc lehet a nyűgje.
Van valakinek inteles laposa (nálam Celeron N2840 cpu)? Nálatok nincs ilyen hiba?
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #3656 üzenetére
Most en is, de 1024x768 volt kezdesnek (nem sokat nott
). Awesome, akkor meg zenburn temaval.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
spammer #3656 üzenetére
Openbox configgal kapcsolatban egyet kell értsek.
Van i3-gaps is amikor néha láthatod a háttérképed egyes részleteit.
Designoltam egy szép hátteret i3hoz és nem látom sűrűn.
Jelenleg fHD-n tolom, de régebben 1024x600 volt a szükségállapot. Azóta nem tudtam elengedni az egy gombbal minden a helyére takarodik dolgot. :3
Clusterssh tilingon pedig egy álom. Berakom őket egy konténerbe és egyszerre látom hol tart 20-40 szerver frissítése.
-
spammer
veterán
válasz
qisqaqas #3655 üzenetére
1366x768-on használom én is.
Eleve nincs ablakdekoráció, vékony a panel (ha van egyáltalán panel), ezáltal több a hasznos munkaterület. Igaz, ezeket meg lehet oldani Openboxon is (ami egyébként tud tilingot is, scriptelve).
Számomra kényelmes, hogy ha szükség van több ablak egymás mellé/alá/fölé helyezésére, akkor nem kell baszkurálni az egérrel, hogy átméretezzem, vonszoljam őket. A tiling nem azt jelenti, hogy kötelező bélyegkép méretűre osztani a munkaterületet. Hátránya (már akinek az): relatíve ritkán látod a háttérképed
De kb. ennyi.
De nyilván rábeszélni senkit nem akarok, fasza az az Openbox, arról váltottam én is (csak ott meg az xml formátumú konfig egy ocsmányság).
-
Siriusb
veterán
Felraktam az új plasma desktopot, gondoltam én is újra kipróbálom az utálatos KDE-t .
Nem vagyok elájulva, viszont elfogadhatónak tartom. Nem tudom a gnome shell mennyire változott az elmúlt 2 évben, de szerintem jobban használhatóbb (volt), mint ez a plasma. Azért pár napig marad, de az már most a javára szól, hogy nem törlöm fél óra elteltével, mint a KDE 4-et -
eddie1978
senior tag
Világosítsátok meg az elmémet systemd update ügyében. A 221-222 frissítéskor is és most a 222-223 frissítéskor mindkét esetben az előző verziószámot írja ki induláskor. A 222 frissítés után jött egy újabb kernel. Ezután váltott csak 222-re az induláskori kiírás.
Arch wiki-t átböngésztem, de nem találtam számomra érthető megoldást az update-re.
Yaourt azt írja ki, hogy a 223 van telepítve.
Mit lehet vagy kell tennem?
szerk: Találtam egy topikot: [link]
Eszerint ez egyrészt kozmetikai hiba, mert a systemctl --version a jelenlegi 223 számú verziót adja ki nálam. Itt kernel frissítéskori újragenerált fileokról írnak.
Erre a sudo mkinitcpio -p linux megoldást javasolják, ami nálam is megoldotta a kiírás és egyebek frissítését.
Ahogy olvasom a topikot ez megint hosszú olvasáshoz vezet a miértekről. Majd átrágom magam rajta. -
wwenigma
Jómunkásember
Konzolbol valo OpenVPN szerver telepiteshez es beallitashoz nem tud valaki magyar leirast? A wiki eleg durva...
-
ux1
addikt
Megszivatott az új firmware frissítés. 18 kB/sec-re csökkent a wifi. Downgrade megoldotta.
-
spammer
veterán
válasz
jimmy399 #3634 üzenetére
Laptopon nem nagyon van.
Ráadásul a power gombra elalszik, hosszan kell nyomnom, hogy kikapcsoljon. Sőt, még az akksi is beépített, azt sem tudom kivenni.
De különben sem ez a megoldás. Utána kell túrnom, mi az Isten baja van, journalctl-t átfutottam, abban nem volt semmi, leszámítva egy systemd-s hibajelzést, de annak ehhez nincs köze, meg az jön majd a frissítéssel, mert azóta javították: Assertion 'subsystem' failed at src/libsystemd/sd-device/sd-device.c:1194, function device_get_id_filename()
Valószínűleg xorg lesz, mert az is frissült nálam tegnap, lehet, megpróbálok majd egy downgrade-et.
-
spammer
veterán
Ma frissítettem. Ha kilépek grafikus felületről, majd újra elindítom (startx) akkor semmilyen billentyűre vagy egérre nem reagál, csak a power gombbal lehet lelőni a gépet. Fasza.
-
_Dumber_
őstag
Én is felrajtam mind a 2-t. A deluged nálam jobban kézre állt. Ha jol emlékszem a transmissionon-weben a seedelést nem tudom leállitani 1:0 aránynál (ez csak emlék). Ha megtehetném az utorrent tenném fel, mert ott a seed időt is be lehet állitani. Mindez ARM procival, debian alatt. Erre sajna az utorrent nem elérhető.
Ha valamit én néztem be akkor kijavíthatsz.
-
_Dumber_
őstag
válasz
wwenigma #3627 üzenetére
Én a deluge-t használom. A webes felülete többet tud mint a transmission
Openwrt - vel nekem vegyes érzelmeim vannak.
Sokkal jobban konfigurálhatóbb mint egy tp-link, de a sebessége elmarad a gyári fw-től.
Egy arch vagy egy debiantól pedig egyszerűbben konfigolható, de sebességben és lehetőségekben messze elmarad. -
_Dumber_
őstag
Lehet hogy írtad, he melyik torrent kliens?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
_Dumber_ #3623 üzenetére
Lenyeg hogy maradna még seedelődni, ezért az automatikus áthelyezés... egyebkent teljesen jol mukodik, tenyelg mindent meg tudok csinalni alatta de erre nem lelek semmit, csak 2-3-4-5 éves bugreportokat hasonlo problemaval. Kicsit meg kiserletezek aztan szerintem rakok rá OpenWRT-t kábellal, az alatt elmeletileg nincs ilyen gebasz...
Valami olyat talaltam hogy az inotify nem rekurziv és ez okozza a problémát (?) de ehhez kevés vagyok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #3618 üzenetére
Szóval hátha valaki belebotlik a megoldasba. Letoltom a file-t transmission-nal egy atmeneti konyvtarba majd áthelyezi a végleges helyére amikor kész. A Minidlna log szerint észreveszi az újonnan létrehozódott konyvtárat az inotify-n keresztul, hozzádja a watchlist-hez, de azt nem latja hogy benne egy uj file van....
-
-
törölt tag
válasz
Csarlee #3615 üzenetére
Amikor csak simán importáltam az ovpn fájlt, akkor csak az alap beállításokat olvasta be belőle, a kulcsokat meg routing táblát nem, így nem tudott csatlakozni. Aztán szétszedtem a fájlt CA, TLS meg egyéb kuclsokra, és kézzel beállítottam a kapcsolódási paramtéreket, úgy csatlakozott, de aztán pár perc után egyszercsak kiakadt a cpu, és megszűnt minden hálózati forgalom, amíg le nem lőttem a vpn-t.
-
spammer
veterán
válasz
NickNév #3612 üzenetére
AUR: ttf-ms-fonts 2.0-10 (jobbra fent, Download tarball)
Majd csomagold ki valahova (mondjuk a Downloads könyvtáradba). Lesz benne egy PKGBUILD és egy ttf-ms-fonts.install nevű fájl.Aztán leszeded az ms-fontokat innen: pushcx/corefonts, mondjuk a Downloads könyvtárba így:
cd ~/Downloads
git clone https://github.com/pushcx/corefonts.gitFogod a letöltött fontokat és bemásolod abba a könyvtárba, ahova kicsomagoltad a tarballt (ahol van egy PGKBUILD és ttf-ms-font.install fájl).
Ha egy könyvtárban vannak a fájlok (fontok, PKGBUILD, ttf-ms-font.install), akkor belépsz abba a könyvtárba és kiadod a makepkg parancsot, az pedig készít neked egy Arch csomagot ttf-ms-fonts-2.0-10-any.pkg.tar.xz néven, amit pacmannel felrakhatsz így:
sudo pacman -U ttf-ms-fonts-2.0-10-any.pkg.tar.xz
Öröm, bodóttá'.
-
törölt tag
Köszi a VPN-es tippeket, a terminálból az openvpn --config módszer végüls működött, bár nagyon nehézkesen castlakozik a szerverekre, de a végén az egyikkel ment, így nem a módszerben van a probléma, hanem a kapcsolatban
Közben meg a szolgáltatóm DNS szervere szivat, egyre gyakrabban egy idióta információs lapot kapok a PH! lapcsalád megnyitásakor, hogy az oldal nem létezik. Régebben a DNSadvantage szerverét használtam, azzal ment a dolog, de ők mintha megszűntek volna, utána egy ideig OpenDNS volt, de az utóbbi időben rémesen lassú, pedig elvileg van közel szerverük. Most próbálkoztam másokkal, de csak előjön az üzenet. Nem lehetne esetleg valami helyi DNS cache-t építeni, amit időnként frissít a gép?
-
törölt tag
Köszi mindkettőtöknek, kipróbálom majd hoyg lehet működésre bírni. Van egy rakás ovpn fájlom is az eléréshez, azokat próbáltam a networkmanager alatt beimportálni, de az nem tudja rendesen kezelni. Igazából midnegy is, hogy miként menne, az lenne a lényeg, hogy ne az ilyen 5kb/s sebességű megszakadós PPTP menjen csak.
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy szeretném használni az Astrill (VPN) klienst, ami AUR-ban van. Fel is települ, de nem lehet elindítani, mert csak annyit mond, hogy az ASProxy komponens nem megfelelő privilégiummal fut, telepítsem újra a szoftvert. Újbóli telepítés nem segít, továbbra sem megy. Viszont ami fura, hogy ha a Kickoff menübe, vagy az Alt+F2 programindítóba beírom a nevét, akkor megtalálja, és próbálja indítani a programot, de ha terminálban próbálom "astrill" paranccsal futtatni, akkor azt mondja, hogy nincs ilyen alkalmazás/parancs. Pedig a telepített csomag neve elvileg ez. Viszont így nem tudom rootként futtatni, ha terminálban nem találja meg.
Valakinek van esetleg valami ötlete, hogy mit lehetne vele kezdeni? Azért lenne fontos, mert ugyan a netwrok manager alatt be lehet állítani VPN-t, de valamiért az OpenVPN protokoll nem megy rendesen, újabban nem is csatlakozik, de régebben amikor csatlakozott, akkor is pár perc után elkezdte pörgetni a CPU-t és megszűnt a hálózat, az L2TP meg nem tud csatlakozni, pedig az összes információt megadom neki, amit mondjuk telefonon is kell, és mégsem hajlandó menni, PPTP meg folyton megszakad, mert errefelé tűzzel vassal gyilkolják a VPN-t, és az a leggyengébb lánszem.Köszi előre is!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Csarlee #3603 üzenetére
Igen, kb. ez de a rendes inotify-n keresztüli update-et szeretném használni, mert a teljes rescan egy jó 10 perc ~900GB anyagnál és közbe megszakad a lejátszás az eszközön. Most fogom a tegnapi ötletemet próbálni, bár egy nagyon jó kis bugot is irtak ami a SAMBA megosztáson való inotify problémákat hozza fel....szóval örülök.... az új könyvtárakat belistázza de benne azokat a fileokat amiket egyszer hibasnak itelt mar nem.
-
Csarlee
tag
válasz
wwenigma #3602 üzenetére
Szia!
Ha jól veszem ki valami olyasmin fáradozol, hogy a torrenttel letöltött dolgokat a letöltés után dlna képes eszközzel el tud érni?
Nálam ez működik, igaz a szerveren Ubuntu van nem Arch, az rtorrent letölti majd a kész fájlt áthelyezi egy adott könyvtárba amit a minidlna is elér, miután áthelyezte, újraindítja a minidlna-t de előtte végigolvastatja a vele a könytárakat és újrageneráltatja az adatbázist. Majd a legvégén küld egy mailt, hogy az adott cucc letöltődött...a lényeg:
minidlnad -R
service minidlnad restartSzerintem ez kellene nálad is...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #3601 üzenetére
Hmm, ahogy gondolkodom es logoltatok, ugy latszik hogy a .dlnaignore nem mukodik. A részlegesen letoltott file-t egyszer beolvassa - nem tudja ugye - majd tobbet nem fog mar hozza nyulni akarhova helyezem. Tehat az atmeneti letoltési helyet a DLNA altal figyelt részen kivul kell elhelyezni hogy ő először már csak a 100%-os file-t lássa... próba folyamatban....
-
wwenigma
Jómunkásember
Egy kis segitseget kernek. Goflex NET és Arch linux. Minidlna... az ujonnan letrehozott vagy bemasolt fileokat nem latja, torrenttel atmeneti konyvtarba valo letoltessel es athelyezessel sem sikerul megetetnem vele...valakinek nincs valami jo otlete hogy kellene megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest