- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Folyami kavics ihlette az ASUS hordozható SSD házát
- OLED TV topic
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Home server / házi szerver építése
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
_Dumber_ #8332 üzenetére
Szerintem a GStreamer-ben lesz a probléma.
Itt egy érdekes rész a doksiból:The buffer element has a low and high watermark expressed in bytes. The buffer uses the watermarks as follows:
The buffer element will post BUFFERING messages until the high watermark is hit. This instructs the application to keep the pipeline PAUSED, which will eventually block the srcpad from pushing while data is prerolled in the sinks.
When the high watermark is hit, a BUFFERING message with 100% will be posted, which instructs the application to continue playback.
When during playback, the low watermark is hit, the queue will start posting BUFFERING messages again, making the application PAUSE the pipeline again until the high watermark is hit again. This is called the rebuffering stage.
During playback, the queue level will fluctuate between the high and the low watermark as a way to compensate for network irregularities.
This buffering method is usable when the demuxer operates in push mode. Seeking in the stream requires the seek to happen in the network source. It is mostly desirable when the total duration of the file is not known, such as in live streaming or when efficient seeking is not possible/required.
The problem is configuring a good low and high watermark. Here are some ideas:
It is possible to measure the network bandwidth and configure the low/high watermarks in such a way that buffering takes a fixed amount of time.
The queue2 element in GStreamer core has the max-size-time property that, together with the use-rate-estimate property, does exactly that. Also the playbin buffer-duration property uses the rate estimate to scale the amount of data that is buffered.
Based on the codec bitrate, it is also possible to set the watermarks in such a way that a fixed amount of data is buffered before playback starts. Normally, the buffering element doesn't know about the bitrate of the stream but it can get this with a query.
Start with a fixed amount of bytes, measure the time between rebuffering and increase the queue size until the time between rebuffering is within the application's chosen limits.
The buffering element can be inserted anywhere in the pipeline. You could, for example, insert the buffering element before a decoder. This would make it possible to set the low/high watermarks based on time.
The buffering flag on playbin, performs buffering on the parsed data. Another advantage of doing the buffering at a later stage is that you can let the demuxer operate in pull mode. When reading data from a slow network drive (with filesrc) this can be an interesting way to buffer.Ebből arra következtetek, hogy arch-ék máshogyan lövik be default a low/high watermark értékeket, ezért akad a lejátszás. Viszont jó hír, hogy a Strawberry lehetőséget kínál mindkét érték módosítására, szóval elvileg kikísérletezhető a megfelelő beállítás.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #8274 üzenetére
Még info:
Régi gép és a manjaro:
2 külön hálózton 2 féle nyomtatót, wifi és USB : tökéletesen visz mindentÚj gép Arch:
HP nyomtatót másik hálózaton wifivel: működik
Brother: sem wifi sem USB nem megy.Vsz a driverrel lehet a gond, de akkor ugyanazt a drivert feltéve egy zsír új Manjarora miért működik?
Ha meg azért mert a CUPS a manjaron más (már ha egyáltalán más), akkor a régi gép up to date (origin ARCH repo), miért jó?Kezdek megőrülni....
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #8273 üzenetére
Info hozzá:
A cups debug-ra állítva:
/var/log/cups/error_log
nincs bejegyzés/var/log/cups/page_log
Brother-DCP-T510W dumber 27 [15/Dec/2021:20:28:54 +0100] total 0 - localhost Test Page - -
Brother-DCP-T510W dumber 28 [15/Dec/2021:20:37:39 +0100] total 0 - localhost Test Page - -
Brother-DCP-T510W dumber 29 [15/Dec/2021:20:40:14 +0100] total 0 - localhost Test Page - -
/var/log/cups/access_loglocalhost - - [15/Dec/2021:20:28:51 +0100] "POST /printers/Brother-DCP-T510W HTTP/1.1" 200 420 Print-Job successful-ok
localhost - - [15/Dec/2021:20:37:35 +0100] "POST /printers/Brother-DCP-T510W HTTP/1.1" 200 420 Print-Job successful-ok
localhost - - [15/Dec/2021:20:40:10 +0100] "POST /printers/Brother-DCP-T510W HTTP/1.1" 200 393 Print-Job successful-ok
-
Frawly
veterán
válasz
_Dumber_ #7783 üzenetére
Ez mindenképp bugnak tűnik. Tesztképpen kapcsold ki a kompozitort. Akkor csinálja-e.
Egyébként meg screenshotot is tudsz lőni, állítsd be PrnScr-re, hogy ne a képlopó alkalmazás induljon, hanem egyben már a screenshotot is lője bele egy előre bekészített mappába. Akkor csak egy gombnyomás.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
_Dumber_ #7044 üzenetére
Az lenne a jó, ha Windowson is ki tudnád próbálni. Ha ott nem megy alapból, vagy kínlódni kell vele, akkor nagy az esély hogy linux alatt nem fog működni. Nekem az Ubuntu legfrissebb verziójával is sikerült életre keltenem, pedig ott más az eljárás, mint Arch alatt. Mondjuk érdekes volt, mert a szükséges dolgok feltelepítése után nem akart működni, csak ha előtte átláptem Wayland -ba, majd vissza.
-
Laszlo733
aktív tag
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
_Dumber_ #7023 üzenetére
Szia!
Igen, mindennek azon keresztül kellene mennie. Nekem nincs a notebook -on USB-C, csak USB3, de azon is szuperül megy minden.
Nem írtad, hogy Te milyen felületet használsz, de nálam Plasma/KDE fut.Első körben csináld meg a következőket:
Hozd létre a 20-displaylink.conf fájlt és másold be az alábbit:
Ez az elérési út: /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-displaylink.confTöltsd fel ezzel:
Section "Device"
Identifier "DisplayLink"
Driver "modesetting"
Option "PageFlip" "false"
EndSectionNekem Dell D6000 Univerzális dokkolóm van, ehhez kellett az is, hogy nem bontsa random módon a kapcsolatot a notival a dokkoló a következő. Nézd meg, hogy nálad van -e jelentősége, vagy nincs. / első körben szerintem ne módosítsd az alábbit, csak ha már működik a dolog, és ha néha eldobja a kapcsolatot /
/etc/pulse/default.pa
### Automatically suspend sinks/sources that become idle for too long
#load-module module-suspend-on-idle
/ ezt a sort kell kikommentelni /A telepítést csináld így:
sudo pacman -Rns evdi displaylink
yay evdi-git
yay displaylink
sudo modprobe udl
sudo systemctl enable displaylink.service
sudo systemctl start displaylink.service
restartNálam így működik a dolog.
Kernelem: Linux 5.8.1
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #6833 üzenetére
Nekem is ez volt, lefuttattam egy frissítést, de nem jött új kde csomag tegnap óta. Újraindítottam az X-et, azután legalább a krunner működött, hát parancsoltam:
kquitapp5 plasmashell
és
kstart5 plasmashell
Így most megy, de újraindítás nem volt.Szerk.:
Hopp, mesa volt a ludas: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=255761[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz
_Dumber_ #6430 üzenetére
Na, ez a fajta szívás nem hiányzik nekem, azért nem használok többé ilyen bloat megoldásokat, mint ezek a Kakrámik, KDE, Dolphin, stb.. Inkább terminálban csinálok mindent, inkább root jogozok, inkább szerkesztek konfigfájlokat, de terminálban legalább látni, hogy mi a hiba, és sokkal egyszerűbb is elhárítani őket.
Ami tippem lenne a problémád megoldására: ideiglenesen állítsd be a Google-nél, hogy minden alkalmazás és eszköz korlátlanul, engedélykérés nélkül hozzáférjen az accountodhoz. Majd próbálj újra kapcsolódni a lépések alapján. Ha így megy, akkor visszacsinálod a korlátlanra engedélyezést (bekapcsolva hagyva biztonsági kockázat), tehát újra egyéni engedélyezési alapon lekorlátozod, és tudni fogod, hogy az engedélyezéssel van a baj.
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #4770 üzenetére
Skype problem solved.
Azt tudtam, hogy kell hozzá pulseaudio (fent is volt), de hogy a következő 3 közül valamelyik is kell (nem teszteltem melyik hiányzott), azt már nem írta a kicsike. Régi skypek ezek nélkül is működtek:
pulseaudio-alsa
pavcontrol
libcanbera-pulsePedig már újra akartam rakni a gépet egy antergos-sal, mert azon minden jó volt... Mégis marad a mezitlábas ARCH
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #4762 üzenetére
Probléma felderítve.
Ha csak laptop képernyő működik akkor minden OK. Látszanak a rendszerüzenetek.
Ha a külső monitor jobb oldalon van akkor működik
Ha a külső monitor az elsődleges és a laptop képernyő a másodlagos (itt már nem számít az oldal), akkor minden OK.
Ha a külső monitort később csatlakoztatom , és tök mindegy, hogy elsődleges, vagy másodlagos, jobb, vagy bal oldalon van, akkor minden OK.Csak egy esetben nem működik:
Elsődleges a laptop, másodlagos a külső, külső bal oldalon, és a gép bekapcsolásakor már csatlakoztatva van.
tehát csak úgy ahogy én használomErre varrjatok gombot
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #4413 üzenetére
A mirrorlist-nek nem sok köze van az AUR-hoz.
Semmi hibaüzenetet nem kapsz? Más csomagot megtalálsz a yaourt-tal?
Ellenőrizd le, package-query fent van-e (bár anélkül fel sem települt volna)?
Esetleg próbáld meg a cower-t feltelepíteni, és nézd meg, az látja-e a skype csomagot.Szerk: chromium-ba bele van építve a flash.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #4361 üzenetére
Létrehoztam egy új felhasználót, a régit töröltem. Elképesztő, de amint beléptem, eltűnt a hangerő ikon, nem volt hangkártya az eszközök között, nem volt hangerő média gomb és így tovább. Mintha a felhasználónak "nem lenne jogosultsága a hangkártyához". Valamelyik oldalon olvastam ilyen problémáról talán éppen a Manjaróval kapcsolatban, de nem találom. Root felhasználóval belépve minden működik flottul. Amíg nem lépek be felhasználóval, addig a bejelentkező képernyőn van hangerő ikon és működnek a média billentyűk. Ha belépek, nincs hangkártya, de működik. Egyedül a beállításokban nincs ilyen hardver és kézzel lehet állítani a hangerőt, de minden alkalmazásban külön kell, egymástól függetlenül működnek. Letiltom a fő hangerőt, de a Yotube pl nyomja ezerrel. Ott is le kell venni kézzel. És fordítva ugyan így. Lehet ezzel együtt élni, de néha érdekes. A main hangerő nulla, bejön egy honlap és a hangerőtől és az ijedségtől majd hanyatt vágom magam.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
spammer
veterán
válasz
_Dumber_ #4361 üzenetére
Szerintem elég egy ~/.config mappa átnevezés első körben (mondjuk .config.bak). Akkor kiderül, hogy a felhasználói beállításokban van-e a hiba (értelemszerűen átnevezés után ki kell lépni és újra be kell jelentkezni, ekkor lehet, hogy létrehoz magának majd egy másik .config mappát, de az nem lényeg).
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #4174 üzenetére
Fogsz egy livecd-t, kihasznalod a jelenleg meglevo fajlokat, pl /usr/bin/*, plusz az uj pacman -F feature-t, felepited ennek segitsegevel a csomaglistat, azt odaadod a pacman-nek chroot alatt es remelhetoleg jo lesz. Most ez jutott eszembe.
for i in $(ls /usr/bin);do;pacman -Foq /mnt/usr/bin/$i >>pkglist;done #ez lassu, lehet lenne jobb megoldas ra
utana: pacman -S $(sort pkglist|uniq|cut -d\/ -f2)
Ezek a lenyegi reszek a tobbit csak kitalalod.
Termeszetesen auros csimagkoat ki kell szurni, plusz nem biztos hogy minden korabbi dolgot lehuz, ezt ki kell probalni (hasznalat kozben ugyis kibukna).[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
spammer
veterán
válasz
_Dumber_ #4010 üzenetére
Hardware acceleration (settings), GPU beállítások (chrome://flags alatt). Nézd meg, pörgeti-e a CPU-t, emeli-e a loadot. Pluginok letiltása is megérhet egy próbát, ha van valami (chrome://plugins).
Ha esetleg megcsináltad ezeket a beállításokat [link], próbáld ezek nélkül is.
Bár ha az Opera is csinálja, akkor necces. Elvileg ugyanaz a motor hajtja őket, lehet, hogy valami bug került bele és úgy frissültek a böngészők.
-
whbear
senior tag
válasz
_Dumber_ #3999 üzenetére
Akkor sem kell beírni csak egyszer aztán fel le nyíl vagy history parancs után !szám. Sokmindent így használok mert terminál úgyis van nyitva és akkor két ujjmozdulat. Most így a legjobb:
--disk-cache-dir="/dev/null"
--media-cache-dir="/dev/null"
--process-per-site
#--single-process
--start-maximized
#--disk-cache-dir=/dev/shm
#--media-cache-dir=/dev/shm
#--disk-cache-size=104857600
#--media-cache-size=104857600
#--start-maximized[ Szerkesztve ]
Arch Linux, openSUSE, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz
_Dumber_ #3995 üzenetére
Még egy módszer, én most így próbálgatom. Csak Archon megy!
touch ~/.config/chrome-flags.conf
nano ~/.config/chrome-flags.conf
Ide beszórom a paramétereket és lehet kikommentelgetni. Azért is jó, mert ha nem az adott parancsikonnal indítottad a chrome-t, akkor is megfelelően paraméterezve indul.Arch Linux, openSUSE, Network Radios, VoIP, HAM
-
spammer
veterán
válasz
_Dumber_ #3993 üzenetére
Nem kell minden indításkor beírni. Már leírták a .desktop módszert. Openbox menübe vagy billentyű kombók közé is berakható ezzel a paraméterrel, de akár alias is írható rá terminálos indításhoz. Ahogy tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz
_Dumber_ #3990 üzenetére
Írtam az indító paramétereket. Írd át az indító ikont. Ha másképp nem megy akkor másold ki a /usr/share/application könyvtárból a Google-chrome-stable.desktop filet a ~/home/local/applications -ba és szerkeszd át az exec sort. Az eredeti .desktop icont ne szerkeszd! Vagy kde esetén jobb gomb a kde indítóra, xfce esetén menulibre. Telefonról írok, de kb ezek a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz
_Dumber_ #3985 üzenetére
Nálam LTE mobilnet van ami nagyon gyors, így kipróbáltam cache nélkül, a 20-intel.conf természetesen belőve és láss csodát, se tearing, se laggolás
Ismét csak csakis ARCH!
google-chrome-stable %U --disk-cache-dir="/dev/null" --media-cache-dir=”/dev/null”
-
BoB
Topikgazda
válasz
_Dumber_ #3965 üzenetére
Maradj nyugodtan az ext4-nél, ez még nem annyira kiforrott (például mount manual oldalán még nem is szerepel), majd beszámolok később róla volt-e gond vele.
Egyébként csak arra kell figyelni, hogy kell egy külön boot partíció, mert tudomásom szerint egyetlen rendszerbetöltő sem támogatja. Nálam van egy 512MB-os ext2 /boot -nak.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Csarlee
tag
válasz
_Dumber_ #3938 üzenetére
Hmmm... Én most egyelőre megszabadultam az Arch-tól mivel besz@rt a hang a dokkolón keresztül, aztán sehogyse tudtam megcsinálni és a vége gyalulás lett. Úgy voltam vele,hogy kipróbálok mást, most Linux Mint Debian Edition-t nyúzok, eddig minden OK. Visszatérek majd az Arch-hoz de majd később...
-
attilav2
őstag
válasz
_Dumber_ #3848 üzenetére
wikiben ez áll:
Warning: The SliM project has been abandoned (the project homepage is down, leaving a github mirror), and is not fully compatible with systemd, including logind sessions. Consider using a different Display manager or Xinitrc.Felejtős
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #3842 üzenetére
Néha mindent meg akarunk javítani.. de a win-es módszer azért egyszer-kétszer hatékony...
Szóval letöröltem a networkmanager-pptp - , letöröltem az ÖSSZES VPN beállításaimat.
Majd újrainstall a pptp- t és újra beállítottam aVPN-eket.. most működik
köszönöm az együttgondolkodást spammer
-
spammer
veterán
válasz
_Dumber_ #3836 üzenetére
nmtui (ncurses felület), ott sem lehet? Vagy nmcli -ben? Nekem ilyen kiszürkült menüpont téma még az Ubuntu openboxos időkből rémlik, ott polkit probléma volt, pkla fájlt kellett létrehozni a NetworkManagerhez, de szerintem nálad nem ez a probléma. Ha kilövöd az appletet és rootként indítod terminálból, akkor is ugyanez?
Bár az openbox autostart is ugyanez, elvileg... Csak tippelgetek.
-
PandaMonium
őstag
válasz
_Dumber_ #3836 üzenetére
Próbálj először cache-ből downgradelni az előző verzióra, ha azzal minden rendben akkor bugos az új verzió. Ha azzal sem jó akkor lehet elkezdeni végignézni a logokat, hivatalos fórumon körbekérdezni, fejlesztőknek mailt írni, stb.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
_Dumber_ #3625 üzenetére
Seagate Goflex NET [link] , kicsit bonyolult az OpenWRT felrakasa de van kabel. Kliensnek most a sima Transmission van fenn.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
_Dumber_ #3623 üzenetére
Lenyeg hogy maradna még seedelődni, ezért az automatikus áthelyezés... egyebkent teljesen jol mukodik, tenyelg mindent meg tudok csinalni alatta de erre nem lelek semmit, csak 2-3-4-5 éves bugreportokat hasonlo problemaval. Kicsit meg kiserletezek aztan szerintem rakok rá OpenWRT-t kábellal, az alatt elmeletileg nincs ilyen gebasz...
Valami olyat talaltam hogy az inotify nem rekurziv és ez okozza a problémát (?) de ehhez kevés vagyok.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
_Dumber_ #3621 üzenetére
Igen, minden root-ként megy, az uj file-nak is OK. Logban latszik hogy az uj konyvtar megszuletik es hozzaadodik a watchlist-hez de a benne levo file-t cseszik észrevenni. Manualisan letrehozva mukodik és eszreveszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #3465 üzenetére
A hálózati nyomtatás megoldva.
systemctl enable cups-browsed.service
Ezekután megtalálta a nyomtatót:
A printers.conf most igy néz ki:
<Printer Canon_MP550_series>
UUID urn:uuid:d2c86949-471f-3fd9-749c-b363e748d5db
Info Canon MP550 series
Location 192.168.2.1:631
DeviceURI ipp://192.168.2.1:631/printers/Canon_MP550_series
State Idle
StateTime 1433863738
Type 6
Accepting Yes
Shared No
JobSheets none none
QuotaPeriod 0
PageLimit 0
KLimit 0
OpPolicy default
ErrorPolicy stop-printer
Option cups-browsed true
</Printer>
<Printer HP_Officejet_Pro_8600>
UUID urn:uuid:bd4fe91d-6359-3e96-6c3c-063bd3eb7f28
Info HP Officejet Pro 8600
MakeModel HP Officejet Pro 8600 hpijs, 3.15.4
DeviceURI socket://192.168.2.70:9100
State Idle
StateTime 1433845809
Type 8425500
Accepting Yes
Shared Yes
JobSheets none none
QuotaPeriod 0
PageLimit 0
KLimit 0
OpPolicy default
ErrorPolicy stop-printer
</Printer>Most az a helyzet, hogy a samba és az openoffice látja a Canont, de nem látja a Hp-t.
Sejtem, hogy a probléma a foomatic-db vagy a foomatic-db-nonfree-vel van.
Ugyanis a probléma a következővel kezdődött:
Telepíteni akartam a hálózati nyomtatót, de a driverek listáját nem ajánlotta fel. Hamar rájöttem, hogy az adatbázissal van hiba (sokan panaszkodtak a neten).
Az előbb említett csomagokat leszedtem, így már képes volt felajánlani a drivereket.Hogy most miért csak a Canont ajánlja fel azt még nyomozom...
[ Szerkesztve ]
-
qisqaqas
senior tag
válasz
_Dumber_ #3483 üzenetére
netstat -a itt kint ul e a samba rendesen
tcpdump -tupan itt greppelj a kliensIPre, samba portra(hagyd futni es csatlakozasi kiserletek, nyomtatas, stb)
sambalogCMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #3472 üzenetére
És még egy dolog.
Van a gépemen egy samba szerver is, hogy a virtualbox is lássa a nyomtatót. A samba conf több mint egy éve változatlan, de hétvége óta a win sem látja a megosztott nyomtatóimat.A legelső kérdés, hogy nem tudok távoli gépre csatlakozni,, jelenleg jegelve. Először a helyit szeretném rendbe tenni. (libreoffice és a samba)
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #3469 üzenetére
Kezd érdekessé válni a történet.
Már helyi myomtatóval, helyi gépen,helyilibreoffice-val sem tudok nyomtatni. Egyszerüen egyik nyomtatómat sem látja.
Ugyanakkor PDF viewer, vagy e-mailből simán megy.Lassan ott járok, hogy érdemes lenne letörölni a CUPS-ot, de hogyan tudom, hogy vigye a pi**ba az összes konfigfilet is, mert lehet már elkevertem valamit.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3366 üzenetére
Ketto van, abbol egyre emlekszem.
klicknmenu
ugyanigy
git clone https://github.com/seokbeomKim/klicknmenu.git
cp .klicknmenu.example /home/userneved/.klicknmenu
make
sudo make installmajd a FrankenWM repodba amit leszedtel.
vim config.h
es ott a EDIT THIS: commands szekcioba szurj be egy uj sort
static const char *klickcmd[] = { "klicknmenu", NULL };
Majd az EDIT THIS: mouse-based shortcutshoz egy ujabb sort pl:
{ CONTROL,Button3, spawn, {.com = klickcmd}},
ujraforgatod a FrankenWM-t
make
sudo make installNah ennek is eszembe jutott a neve.
mygtkmenu. ezt AUR-bol is fel tudod rakni, ugyanigy bindelheted az fentebb irt modszerrel, csak ertelemszeruen a klicknmenu helyere mygtkmenu, es klickcmd helyett tetszolegesen mygtkcmd legyen.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3361 üzenetére
Szoval a FrankenWM-t letoltod git-rol
En a konnyed atlathatosag kedveert csinaltam a /home/userneved ala egy konyvtarat, ahova teheted a gitrol szedett dolgokat.
Tehat valahogy igy:
mkdir /home/dumber/git-repos
majd cd git-repos es ide behuzod a FrankenWM-t
git clone https://github.com/sulami/FrankenWM.git
ezutan cd FrankenWM
cp cofig.def.h config.h
szerkeszted pl: vim config.hAtirogatod azokat a sorokat amikre neked szukseged van majd elmented szepen.
Es jojjenek a kovetkezo parancsok:make
sudo make installNetalantan valamit elhibazol a konfiguralas kozben akkor, hibat fog kiirni a forgatas kozben.
Bar-t a felso sorban a kepernyon nem fogsz talalni mint Awesome,Xmonad, dwm eseteben, hanem azt is sajat magadnak kell csinalnod.
Ezt is leirom ha netalantan van ra ingerenciad.
Szoval kell hozza a dzen csomag es a bar.
Elobbit AUR-bol le tudod szedni, a masodikat en git-rol hasznaltam
megint belepsz a git-repos mappadba majd:
git clone https://github.com/LemonBoy/bar.git
cd bar
make
sudo make installEs kellenek neked a pelda scriptek amikkel szep statusbart varazsolhatsz magadnak.
A lepes, ahogy en csinaltam.
mkdir ~/bin
Ide lemented az oldalrol szarmazo scriptet es ezt/ezeket kell futtathatova varazsolnod.
Szoval ellatogatsz ide:
https://gist.github.com/sulami/d6a53179d6d7479e0709
Majd kivalasztod amelyik neked szimpatikus, vagy majd mukodik
es a Raw-ra kattintva, jobb menu, save page as.
Johet a kovetkezo lepes.
chmod +x valasztottscripted.sh
Mivel en nem hasznalok loginmanagert ezert siman a xinitrc-ben nekem igy nezett ki:
/home/userneved/bin/valasztottscripted.sh &
exec frankenwmegyelore ennyi, meg igenyed volna az openbox szeru rigth-click extension-re akkor azt egy masik posztban megirom.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #3354 üzenetére
Oszenten en nem ilyennel probalkoznek elsonek. A jobban elterjedt megoldasokhoz sokkal tobb segiteseget talalsz a neten is, altalaban egyszerubben is configuralhato, nem kell mindig ujrafoditani stb.
+Istju, nem tetszik ez a szemlelet hogy tedd fel amit alapbol kinal, ha van mas amit szeret mert ne hasznalja? Csak be kell allitani.Vigyázat, csalok!
-
Istju
senior tag
válasz
_Dumber_ #3352 üzenetére
Szia.
Én a git tárolóból szoktam feltenni. Belépsz a FrankenWM mappába és:
$ cp config.def.h config.h
$ $EDITOR config.h
$ make
# make clean installa config.def.h tartalmazza az alap beállításokat, ne azt szerkeszd, hanem a létrhozott config.h fájlt.
Alapértelmezett parancsoknak neked is kell, hogy működjenek, ezeket a config.def.h ban megtalálod.
pl: terminál nyitása -- windows+shift+enter ez alapból az xterm -et nyitja meg, ha nincs fenn telepítsd.
pl1:_dmenu_run megnyitása -- windows+r , ha nincs fenn telepítsd.a config.h fájl módosításával mindent megváltoztathatsz, de fontos , hogy utána újra kell telepítened. a fentebb írt módszerrel.
Én létrehoztam egy FrankenWm.desktop fájlt az usr/share/xsession mappába, a login manager ezt látja. Ez a fájl az usr/bin -ben létrehozott frankenwmvalami fájlra mutat amit start fájlnak használok.
Nálam ennek a fájlnak a tartalma:
#!/bin/shsetxkbmap hu
export NO_AT_BRIDGE=1#xbindkeys indítása
xbindkeys#Háttérkép betöltése
feh --bg-fill /home/istju/Háttér/arch_linux_1366x768_25627.jpg#Set chrome as default browser
if [ -n "$DISPLAY" ]; then
BROWSER=google-chrome-beta
ficonky &
#FrankenWm elindítása
exec /usr/local/bin/frankenwm#echo Menu; echo -e "lxterminal\ngoogle-chrome-beta\ngsimplecal\npcmanfm" | dzen$
ha további kérdésed lenne, szívesen segítek.
A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest