- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
eddie1978 #5938 üzenetére
Szia! Nekem ugyanez van KDE alatt, frissítés után meghalt a grafikus felület, segfault és társai. Néztem journalctl segítségével, de nem jutottam előbbre, valami ksmserver dobott egy stack trace-t. Újrahúztam Arch-ot, frissítettem és egy idő után szintén ez volt ( nem tudom hogy vmware workstation-nek lehet-e köze hozzá, de azelőtt működött. Ryzen cpu-m van rx580 radeonnal. nem tudom hogy ezek okozhatják-e a problémát. LTS kernelt használok.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
eddie1978 #5938 üzenetére
Nálam is volt valami hasonló,igaz manjaro mate alatt,pár napja volt egy frissítés 600 mb körüli csomag,utána hasonló jelenségek játszódtak le a gépen,firefox keresősávban magától mozgó folyamatos szaggatott vonal rajzolódott ki,ez megjelent a programok közt is a keresőben folyamatosan futott..meg egyéb anomáliák,nem tudtam megállapítani mi okozhatta frissítettem újabb és régebbi kernelre is,átvizsgáltattam egy kaspersky rescue disk el,nem talált semmit.egyelőre leszedtem most olvasgatok hogy másnál is volt e valami..
-
vinibali
őstag
válasz
eddie1978 #5912 üzenetére
szerintem annyival nem gyorsabb az a nagyon sok Intelre optimalizált csomag, hogy megérje.
de szerintem az valamelyik linux-ck-{broadwell,haswell,ivy...} kernelt megpróbálhatod(#5910) Frawly: nyilván nem Debian initrd és Arch vmlinuz párossal próbálkoztam, mert szerintem akkor is el kellett volna indulnia valamilyen boot folyamatnak, de itt úgy dob vissza, az image-ek betöltése után, mintha kértem volna tőle.
-
Shyciii
veterán
válasz
eddie1978 #5896 üzenetére
Az általad leírt XFCE hibák nálam is voltak anno mikor használtam egy ideig (meg még pár egyéb hiba). Bár lightweight-nek mondják, de alig volt gyorsabb, mint a KDE, Gnome, viszont fapadosabb volt jóval, úgyhogy el is kezdtem mást nézni. Legalábbis nálam. Igazi nagyobb gyorsulást KDE és Gnome-hoz képest nekem az Oepnbox hozta. Meg gondolom Tiling WM-ek is hoznák, de annak nincs sok értelme notebookon.
-
Frawly
veterán
válasz
eddie1978 #5894 üzenetére
Nem nagyon off, már kíváncsi voltam valakinek a tapasztalatára a Clear Linuxot illetően. Ezek szerint gyorsabb, mint az Arch.
Az akku lehet simán halódik már, gyenge, és bizonyos százalékon túl gyorsan esik. Elvileg lehet kalibrálni, teljes lemerítés majd feltöltést követően, de az aksi ereje nem áll helyre, csak a töltöttségi százalékok fognak egyenletesebben esni róla.
-
Siriusb
veterán
válasz
eddie1978 #5466 üzenetére
Ez a rendszerszintű megoldás, ha csak a saját felhasználódnál akarod megadni, akkor a ~/.profile-t kellene módosítani. Amennyiben csak egy alkalmazásnál szükséges, akkor meg egy desktop file-t kell csinálni és az exec sorban ezzel a változóval indítani, pl.:
QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR=0 shotcut
-
eddie1978
senior tag
válasz
eddie1978 #5387 üzenetére
Ezzel megoldva: PolicyKit - blueman
Nem tudom mi változott. Pár hete jött be ez az authentikációs kérés a blueman-nel. Most ok.
-
vinibali
őstag
válasz
eddie1978 #5150 üzenetére
nekem amikor néha frissen lehúzott disk-re vár, meg tud akadni pár másodpercre, de aztán minden megy tovább. érdemes lenne a kernel messages esetleg a journalctl-t nézegetni, amikor ez történik.
dmesg -wH
journalctl --follow
ha tényleg szögre befagy, esetleg másik gépről ssh-t próbálni. nekem mostanában a chrome szokott úgy befagyni, hogy visz magával mindent. legutóbb ssh-val tudtam belépni és megölni a process-t.
esetleg érdemes lehet még asysrq_always_enabled
paraméret beírni a boot-hoz, és ha minden kötél szakad így reboot-ot csinálni. -
-
Siriusb
veterán
válasz
eddie1978 #3462 üzenetére
Virtualboxban jól fut.
-----------------------------------------
Hybrid graphics témakör:
Kb 2 évvel ezelőtt szórakoztam vele picit, de aztán az lett a vége (mivel úgyis gagyi a kártya, nem sokkal jobb, mint az integrált, de akkor meg minek rakták bele), hogy a diszkrét kártyát szépen letiltottam és csókolom. Elég az Intel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged