- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos fejegységek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Head88 #111230 üzenetére
Az Apple-t annyira nem érdklik a magyar törvények, hogy a hivatalos weboldalukon írják le, hogy betartják őket és fogyasztónak (értsd: magánszemély) 1 és 3 év közötti jótállást adnak a vételártól függően.
Az EU-ban kétféle jótállás létezik:
1.) Kötelező jótállás (ez az amit a törvény előír és a kereskedőnek kell vállalnia)
2.) Önkéntes jótállás (jellemzően ez a "gyártói garancia" a köznyelvben, de a fizetős extra garancia kiterjesztések is ide tartoznak)Ez két külön dolog és az Apple Care többlet szolgáltatás (pl: elsőbbségi ügyintézés, stb).
-
Sidorovich
senior tag
válasz Head88 #111230 üzenetére
Ne érts félre, tisztában vagyok vele, hogy ilyen elméletileg előfordulhat és elő is fordul. Azzal is, hogy milyenek a hazai fogyasztói viszonyok, és sokan nincsenek tisztában a jogaikkal.
Értem, hogy te csak a szomorú magyar valóságot akarod bemutatni, és szerintem ne vedd úgy, hogy neked ugrottunk, de ha ilyen esetekben csak minden 3. vásárló borítaná csak az asztalt az ügyfélszolgálatra ahelyett, hogy ebbe így beletörődnénk, talán nem itt tartanánk.
Az amit leírsz, az alapján az Apple magyar ügyfélszolgálata A-t mond, és a szlovákiai szerviz (amihez nekem vásárlóként semmi közöm) B-t. Rendezze le az Apple saját ügyfélszolgálata az Apple saját szervizével cégen belül. Ennyi erővel a MediaMarkt is leszarhatna mindent, és mindenkit elhajthatna.
Ha nekem a jótállás alatt lévő terméken elromlik, és az eladó nem hajlandó helytállni, akkor közjegyzőnél fizetési meghagyást lehet hagyni, amit vagy kifizet, vagy vitat, akkor meg békéltető testülethez vagy bíróságra megyünk. Az se érdekel ha 2 évig tart, a végén a vesztes fél fizet minden költséget az üggyel kapcsolatban. Nekem csak egy ügyvédet kell megbízni a 100%-ban nyerhető ügy intézésével. Nyilván egy lávalámpánál nem fáradnék ezzel, de egy 1 milliós laptopnál azért nemár.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bundle topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen monitort vegyek?
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Ukrajnai háború
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro13 Touch Bar, Retina HUN! 256GB Doboz új állapot!
- Apple Macbook PRO 512 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 090
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- MacBook Pro 13" Retina Mid-2017 i7-2.5Ghz 16GB 500GB garanciával, üzletből
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest