-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
USB-C csatlakozó van csak a MacBook Pro gépemen.
Azokhoz a felhasználókhoz szólnék most leginkább akik ugyanebben a cipőben járnak.
Hogyan csatlakoztatjátok a vezetéknélküli egereteket a laptophoz? Milyet használtok?Köszi
-
muzsikpeti
aktív tag
Sziasztok! Catalina alatt paragonra vagy tuxera-ra valami megoldás, hogy tudjak ntfs vinyóra írni is? Köszi a segítséget!
-
lmno
őstag
Aki használ Boom 3D-t:
Nekem állandóan kijelentkezik az accountomból, és amikor bekapcsolom a gépet, Trial módban indul. És mindig be kell írnom az e-mail-t/jelszót.Erre valami megoldás esetleg?
-
biker
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #80859 üzenetére
De, rengeteg van, hivatalosan is el van baszva a catalina installer.
Nem ellenőrzi a szabad helyet, és elkezdi telepíteni magát. Így a kolléga gépén is elkezdte az installer a munkát, majd félbeszakadt, és onnantól meghalt."MacOS updates require enough storage to install update packages, and usually the installer will check for available storage before the installation begins. But this time, it seems that the Catalina update installation did not check the available storage space of the Mac disk before the installation. Then many mac users reported that they can’t install the macOS Catalina because of the storage issue, and some of their macs stuck in a loop restarting and installing macOS update."
A megoldás az lett, hogy
- target disk mode
- backup
- photo library törlés
- recovery mode
- boot disk repair
- reinstall catalina
- install updates,
- recover photo library -
trobi28
addikt
válasz
K1nG HuNp #80885 üzenetére
Köszönöm, és is így fogok tenni
Megnéztem, feltöltötte az akkumulátort, utána kiírja, hogy "Energiaforrás: Tápegység" és ahogy nézem, a töltő is épp hogy langyos, tehát nem nyomja annyira, mint amikor tölti az akkumulátort. Itthon én is tápegységről fogom használni, úgy is sokat vagyok úton, akkor meg megy akkumulátorról -
Tubbah
tag
válasz
brickm #80881 üzenetére
Értem köszönöm a tippet!
Én sem hardveres hibára gondolok, mert azért a Lightroom csak jobban pörget mindent és az alatt semmi hiba. Meg online filnézés, youtubeozás sem probléma. Egyedül a twitch streameken akad kiValkinek van még tippje azért? Esetleg twitchen kellene állítgatni valamit?
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Mivel tudnék alkalmazásba másolni filet?
Az oldalsávos megoldással nem igazán sikerül, a syncios pedig 32 bites. -
Syl
nagyúr
válasz
TigerCat #80883 üzenetére
Mindkét eszközön elvégeztem ezt a ki-bejelentkezést. De a helyzet rosszabb lett. Most más egy sima icloud email érkezéséről sem jelez, se a telefon, se az ipad. Ráadásul az iphone a bejelentkezés végén ezt tolta a képembe: [kép]
Nem tudom pontosan mit akar ezzel közölni, de gyanítom sűrű szentségelések lesznek a következő pár napban. Hogy ****** meg az Apple az ökoszisztémáját! -
K1nG HuNp
őstag
válasz
trobi28 #80882 üzenetére
nemtudom en is annyit olvastam mar a temarol.. fogyoezkoz az akksi, egyszer ugyis cserelni kell
nalam: amikor aktivan hasznalom bedugom mert ugye tud olyat a gep hogy akksi nelkul szimplan csak a halozati adapterrol megy: ennek ikonjat latod jobbfelul is, irja mirol megy.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy MacOS-t futtató Mac-gépet vásárolni a következő dolgokra:
- webböngészés
- torrentezés
- office-használat
- online videók
- játékra szinte egyáltalán nem
- bővíthetőség max tárhellyel
Melyik, milyen Mac-gépben gondolkozzak, akár használtan is a legolcsóbban? A PC-virtuális gép, vagy PC-re telepített MacOs utána olvasva nem annyira egyszerű, nekem nem ment. Egy régebbi Mac gép ha nem frissül, akkor zavaróan lassulni kez? -
trobi28
addikt
Az utóbbi időben inkább itthon is a MBA-t használom egy külső monitorra kötve. Van asztali PC-m két monitorral, de amióta elkezdtem használni a macet, nincs kedvem windowst használni
A kérdésem az lenne, hogy mivel ártok kevésbé az akkumulátorának? Ha mindig lemerítem és töltőre teszem utána maikor itthon az asztalon van, vagy menjen folyamatosan töltőről? Az előbbi azért lehet problémás, mert így gyorsan mennek bele a ciklusok. Az utóbbinál meg nem tudom, hegy nem-e árt az akkumulátornak? Ti hogy használjátok otthon? -
brickm
őstag
-
Tubbah
tag
Nos elég furcsa problémába ütköztem. Adott egy rMBP 13" 2015 eleje. Semmi gond nélkül használtam eddig, általános felhasználással és egy kis amatőr Lightroom képszerkesztéssel. Rendszeresen nézek online filmet, sorozatokat, akár több órát ha úgy adódik, gond nélkül. Lightroom alatt néha hallom a ventit igencsak pörögni, kb 70-80 fok körül a proci, ez szerintem rendben van.
Na a minap nem filmet akartam nézni hanem egy kis twitch streamet, azonban kis idő elteltével egyszer csak az egész képernyőn vékony lila csíkok jelentek meg és lefagyott a gép. Semmire sem reagál, egyedül csak bekapcs gomb hosszan nyomva, majd újra bekapcsolás és minden működik. Ezen felbuzdulva el is vetettem a stream nézést. De csak zavart, hogy mi volt ez. Újra megpróbáltam twitchen streamet nézni és ugyan az a szituáció játszódott le. Lila csíkok és fagyás. Eddig csak ebben a formában jött a jelenség, stream nézés közben.Chrome böngészőben és twitch alkalmazásban is előjött.
Valami ötlet, hogy mi lehet ez? Használtam vettem a gépet pár hete. Amit tudok az előéletéről, hogy kijelző cserés volt, amit szakszervízben el is végeztek és már a 3 hónapos garancia is bőven lejárt róla. Félek befürdöttem a vásárlásal, remélem nem -
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Milyen programot ajánlotok pkg telepítő csomagok eltávolítására?
Az appstoreból letöltöttem a cleaner-app alkalmazást, de nemtudom, hogy hol tudok engedélyt adni neki, hogy hozzáférjen a fileokhoz, mert az adatvédelembe nem látom a fileok hozzáférésénél. -
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Macbook air 2017-nél a jobboldali hangszóró tisztábban, több magas hangal szól, mint a baloldali.
Ez normális, vagy garis probléma?
Előre is köszi. -
nord_
veterán
válasz
vasi89 #80865 üzenetére
Isten látja lelkem, lelkesen próbáltam megszeretni az új billentyűzetet, de amikor egy régi Mac közelébe kerülök, pár percig mindig nosztalgiázok a régi klaviatúrán... sokkal jobb volt használni. Viszont ennek a mostaninak köszönhetően egy év múlva az Apple jóvoltából új aksim lesz.
-
Syl
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #80848 üzenetére
Miért nem frissül magától a naptár az iPad-en, ha az iPhone-on igen? - ugyanaz az account.
Ha valaki azt mondja, hogy az normális, ha Mac-en elolvasok egy icloud.com email-t, de iOS eszközökön olvasatlan marad (ott is "el kell olvasni"), azt elküldöm a "just works" szlogennel a ******, oda
-
float
csendes tag
Lehet, hogy 20e helyett nekem is 2k-ért kellett volna vennem, ha megoldja a fólia
Egyébként köszi a tippet, kipróbálom. Csak azt nem értem mi köze van az USB hub-nak a gépben lévő wifi-hez? Bár valószínű nem ez.a baja, mert reggel első bekapcsoláskor betegeskedik ... pár újraindítás, sűrű "imádkozás", kihúz-bedug és utána egész nap nincs vele baj. De fóliát kipróbálom mindenképpen. köszi a tippet! -
tm5
tag
Szerintem az is kínai, mármint nem Apple márkájú. Bár valszeg azt is ott gyártják.
Na mindegy. Amit javasolni akartam, hogy csavarj egy darab alufóliát a hub kábelére. Nekem ez megoldotta a wifi gondot, bár tény, hogy én egy 2k-ért kínából rendelt vackot használok.
Azt is értem, hogy eddig működött. de egy próbát megér -
biker
nagyúr
ismerős mcbook airje behalt a catalina utáni security updatebe. szerencsére ezrével vannak "my mac bricked by catalina" topikokkal a net.
Szétcseszte a meghajtót, egy darab ssd van benne, egy particióval, ő most két ugyanolyat lát, egy myc hd és egy mac hd - data meghajtót, méret ugyanaz, de a fileok mások.Most túrom a netet, mi segíthet.
Valakinek jó tipp?normál boot esetén elindul a csík, majd kikapcsol
verbose módban addig jut, hogy nem sikerült felcsatolni a meghajtót, 3sec múlva leáll, és leáll
[link]
single user módban elmegy egy pontig, ott végtelen ciklusba kezd és nem lép tovább, csak kikapcsolni lehet -
Syl
nagyúr
válasz
CharlieDrop #80846 üzenetére
Tudom mi a különbség a kettő között. Viszont amikor a telefonon veszel fel egy icloud fiókot, ott semmi ilyen bizgenytű nincs. (Az ugye just works. Vagy nem
) Miden levél, telefonszám, naptárbejegyzés az Apple szerverén van és (mivel push-ra van állítva) minden változásról (új email, új esemény stb., stb.) azonnal "értesül" a telefon és jelez.
És itt kezd érdekes lenni a téma. Mert két teljesen nulláról, újként, és egyformán beállított eszközön totál máshogy működnek a dolgok. Például minden naptárral kapcsolatos változás az iPhone-on azonnal látható, az iPad-en meg csak a Naptár app elindítása után... -
CharlieDrop
veterán
a levelezést legalább 2 féle képpen lehet beállítani
1. SMTP-POP3, ilyenkor nem szinkronizálódnak a levelek, hanem fixen letöltődnek az adott eszközökre. Így ha az egyiken elolvastad a másikon olvasatlan marad, ha letörlöd a többi eszközön ottmarad (persze ha letöltődött). Ez a hátránya, előnye, hogy csak korlátozott ideig marad a szerveren, vagyis helytakarékos.
2. az IMAP/MAPI, ilyenkor az összes eszköz szinkronizálja a leveleket a szerverre. Ha elolvastál valamit a másikon olvasott lesz, ha letörlöd mindenhonnan törlődik. Ez az előnye, hátránya, hogy az összes levél a szerveren marad. -
Syl
nagyúr
válasz
CharlieDrop #80829 üzenetére
Ezt nem értem. icloud.com fiókról van szó, ami egyben Apple ID is.
-
float
csendes tag
Sziasztok, nem tudom találkozott-e valaki már ezzel a jelenséggel. Vettem az iStyle-ban egy type-c-s hub-ot. Amióta a Catalina fent van kb. 1 hete pár naponta előjön, hogy a ifihez nem tudok csatlakozni, vagy nagyon sok a packet vesztés, ha be van dugva a hub. Pár újraindítás és/vagy hub ki-be dugdosás után a helyzet megjavul és nem közben nem is jön elő a hiba, csak másnap reggel. Van ötletetek mit nézzek? Már egész belaktam a Catalina-t, bár nem szeretem, mert mert az elején vissza is álltam a korábbira, mert instabil volt, meg érzésre lassabb is mint a korábbi volt, de csak nem kéne emiatt megint költözni. Köszi
-
Van inyenes app castolásra ami be vállt? Android tv re küldeném ki pl az apple TV-t.
Googlen nem találtam semmi jót ....
Amúgy azt gondotlam hogy ilyen alap google appok simán ott lesznek istorba .. de vagy én vagyok vak vagy nem találom. -
Smiley
addikt
Uj keyboard... vaaa mindjart orom tancot jarok. Alig varom, hogy kiprobalhassam.
-
general
addikt
-
r4z
nagyúr
Nem olyan nagy pukk ez a 16"-os Pro, de az irany jo. Varom a 14"-es verziot 10nm processzorral. A 64GB RAM es a 8TB SSD mondjuk komoly.
-
tm5
tag
válasz
Thewent12 #80825 üzenetére
Én kb. 1 éve használok egy Macbook pro-t úgy, hogy előtte majd egy évig egy Mini-t akartam venni. Végülis nálam (az asszonyon kívül
) az döntött, hogy ölbe is szoktam venni, kiülök vele a teraszra, stb., szóval hogy nem csak az asztalnál használom.
Végülis nem bántam meg. Vettem olyan kínai bizb@szokat és ha leülök az asztalomhaz, akkor rá tudom kötni a monitort, billentyűt, egeret, netet. -
Thewent12
aktív tag
Nagyon gondolkozom, hogy az Imac vagy a 2019-es alap macbook pro legyen 13'-ban. A macbooknál mekkora előrelépés van a 2017-es alaphoz képest. Tényleg csak átlagfelhasználásra venném, viszont szeretem szinten tartani az eszközeimet. Megér 200k beruházást a dolog?
-
Zsidaaj
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy retro 2008-as 5.1-es macbook aluminiumom.
Teljesen új hdd-t kapott 640gb wd viszont windows volt rajta eddig...
USB-re kiírtam egy Lion OSX-et viszont a telepitő elindulása előtt ki írja ezt: "there was a problem installing mac os x try reinstalling lion"
Terminálba át irtam a dátumot de semmi..
Disk unlitybe formáztam a lemezt MAX OC EXTRENDED (Journaled)-re
Hol a hiba?:/ segítsetek úgy használnám -
Alex91
félisten
15"-os kinyirva...
-
tboldi
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #80815 üzenetére
Offisöl oldal: [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
TigerCat #80811 üzenetére
Mac, iPhone, iPad és persze fizetős iCloud tárhely (200GB), minden vackomat ezen keresztül használom. Címjegyzék, naptár stb. De mégis elég sok a hiccup.
Régi "szép" időkben (linux desktop, android mobil, ipad) minden kuglin keresztül ment és fele ennyi nyekergés nem volt...
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Egy pici segítséget szeretnék kérni. Jelenleg MacOS Catalina fut a 2015 rMBP gépemen. Lehet rajta pendrive és minden egyéb külső dolog nélkól clean installt csinálni, amely teljesen formázná a merevlemezt, és mintha új lenne úgy indítanám, kapcsolnám be a gépet?
Ha igen ehhez melyik billkombó kellene, és melyik rendszerre rakná vissza? (ha vissza rakja)
Köszönöm! -
Syl
nagyúr
válasz
brickm #80809 üzenetére
Tudom még fokozni
Friss történet:
icloud.com fiókba érkezik levél. iPad jelez, iPhone nem.
iPhone felold, Mail app elindít, frissít, érkezik új emial és egyben jön rá az értesítés is. Levél elolvas, Mail bezár, iPhone lerak.
iPad felold, Mail app megnyit, nincs levél. Frissít, nincs levél. Úgy értem, nincs benne a pár perce érkezett levél, mintha törölve lett volna...
De újabban a naptár is szívat iOS-en.
Mac-en icloud naptárban végzett műveletek (esemény törlése, áthelyezése) nem jelennek meg a telefonon/tableten. Csak ha minden iOS eszközön elindítom a naptár programot.Egyszerűen őrület ez az iOS.
-
Syl
nagyúr
válasz
kkp900 #80805 üzenetére
Én már nem is emlékszem mióta ráhagytam az iOS gyári app hiányosságaira. Egyszerűen évek óta képtelenek megoldani, hogy ha egy beérkezett nev@icloud.com levelet elolvasok Mac-en, akkor az automatikusan olvasott legyen iPhone-on és iPad-en is.
De nem. Mindkét device-on el kell indítanom a Mail appot, és csak akkor frissül. Ha több órát hagyom a mobilt érintetlenül, akkor addig ott virít a lock screen-en az értesítés, a program ikonján a piros körben a levélszám...
Ja, ha iPhone-on elolvasom a levelet, iPad-en attól még olvasatlan marad! És fordítva...
És mindezt természetesen csak icloud email-címmel tudja művelni a gyári Mail app, mert az outlook.com címet korrektül tudja kezelni.Szóval tudnak az iOS programozói, ha akarnak!
-
kkp900
senior tag
válasz
TigerCat #80800 üzenetére
Nekem is jobban tetszik a gyári de van amikor egyszerűbb a Gmailosban írni választ.
Arról , meg nem tehetek ,hogy valami miatt automata frissítésre állítva semmit sem csinál csak ha belép az ember az appba. Ezért át állítottam 15 percre ,hogy legalább megjöjjenek. Nem tudom,hogy ez mit befolyásol ,meg jobban terheli e a telot, de legalább működik . -
float
csendes tag
Sziasztok, programozásra használom az MBP-t külső billentyűzettel (MS Sculpt ergonomikus). A Mac saját biluxával azt baj, hogy a spéci karaktereket pl. <? ...stb. a mac saját biluján nagyon kutya elérni. (mondjuk nem értem miért nem rakták rá a billentyűzetre az alternatív karaktereket is, vagy programozó nem vesz MAC-et?
na mindegy. De a bajom az, hogy mivel nem Bluetooth-os a billentyűzet, ezért egy port replikatorba van rakva és laggol, többször kell kihúzni és visszadugni a bilu USB-s dongléját. Gondolom, ha BT-s lenne a bilu, mert az egér az és azzal nincs gond, akkor ez megszűnne. Szóval tudnátok javasolni olyan bilit a MAc-hez, ami BT-s és lehet rajta programozni? Pontosabban fogalmazva fel vennék tűntetve a spéci karakterek? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest