-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
válasz hszilard666 #78899 üzenetére
Várjuk ki a végét...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Nézzük a műsort...
-
brickm
őstag
válasz Head88 #78889 üzenetére
Grat hozzá! Amúgy ezen is új a topcase, meg kb 350ciklusos 94%os az akku, nulla púposodással és amúgy totál karc mentes a gép, még az alja is. De tényleg gyönyörű állapotban van. Egyetlen optikai hibája volt számomra, az akku csati szélét valaki lepattintotta. De teljesen jól beakad, nincs baja.
Pasztázni kellett csak. Meg adtam ennek is extra hővezető zselét
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Retinas mid21012 mbp-t mekkora mutatvány kipucolni? Paszta, hűtés, stb? Kb még sosem volt szetszedve.
Ifixit video alapján nem túl bonyolult műtét, de lapost még soha nem szervizeltem
Köszi
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Macbook vásárlás előtt állok. 2015ös modelleket nézegettem eddig. Lenne egy 2015 Late Air 8giga rammal és 128 giga ssdvel vagy egy szintén 2015 Late Pro 8giga rammal és 256 giga ssdvel.
Igazából csak sima átlagfelhasználás lenne a cél, netezés, film, zene, szövegszerkesztés, semmi videóvágás, vagy képszerkesztés. 2-3 évre tervezem. 140-150 körül van az Air és 180 körül a Pro, megér annyi felárat vagy elég az Air is?!Előre köszi a segítséget, tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
" Just remember Manchester is RED! "
-
Head88
addikt
válasz K1nG HuNp #78881 üzenetére
MM-nél vásárolt gép szavatosági igény esetén hivatalos AASP szervizbe fog kerülni. MM átveszi tőled és elküldik nekik.
A párom 13" 2015 gépe is MM-ből van. 1,5 év után felpúposodott az akksi benne. A szavatosság lehetőségét felhasználva javíttattuk. A szerviz papírok szerint az istyle végezte a bevizsgálást és a cserét.[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
iCentres hapsi elmondasa szerint 1:1ben megegyedik a jotallas es a szavatossag azzal a kulongseggel h a szavatossagot mar majd csak annal az uzletlancnal tudod ervenyesiteni akiknel vetted.
Azt nem tudom, hogy pl ha en az MMben vettem a laptopom es javitasra kerul a sor akkor vegul ki / milyen ceg embere fogja azt csinalni.
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
moya#no1
aktív tag
válasz K1nG HuNp #78873 üzenetére
igen nem rosz dolog a plussz gari. Nekem az Apple TV 4k adta meg magát másfél év után, hogy kábelen nem volt internet fel sem ismerte, csak wifin. 1.5 évig a tv melett volt utánna költözés, és lám wifin van net kábelen nincs. Vissza vittem mondta dehát lejárt az 1 év. Valóban de szavatosság 2 év. Elküldték bevizsgálták, lám egy új Apple tv Attol fugg. jo a plusz gari biztos amit tuti
Just Ride KTM
-
Balinov
titán
Sracok, gyors kerdes. mbp kamerajat akarom chrome alol fb messenger videhivasra beloni, de nem ismeri fel, mint kamerat. pl. viber for mac-al mukodik a beepitett sebkamera
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Head88
addikt
válasz K1nG HuNp #78873 üzenetére
Kérlek keress rá google-on a jótállás és szavatosság közti különbségre. Hosszabb lenne leírni mint, hogy te rákeresel.
Az applecare a hivatalos 1év apple jótállást hosszabbítja meg 3 évre. Minden új készülékre erősen ajánlott a megvásárlása. Sajnos 2008-óta minden évjárat tartalmazott meglepi gyártási-tervezési jellegű hibákat. Ezek közül nem mindent ismert el az apple így visszahívás sem volt rájuk. Több garancia=nagyobb biztonság.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz Dhampir #78868 üzenetére
Azért újként már kicsit erős lenne árulni, de értem mire gondolsz. Mondjuk beletehetnének egy friss procit, ramot, ssd-t, akkor jó lenne. A billentyűzet miatt nagyon szeretem, az újabbra nem szívesen szoknék át. Bár ha minden igaz, jövőre érkezik a klasszik gombokkal szerelt sorozat. Úgy legyen!
-
hszilard666
veterán
-
tboldi
nagyúr
válasz hszilard666 #78862 üzenetére
Meg bármelyik oldalról is.
-
hszilard666
veterán
válasz TigerCat #78861 üzenetére
Ohh igazad van!
Ugye az új gépeken csak USB-C/TB3 van, ide kell egy adapter ami ad bármi mást. Ez jó és rossz is. Miért jó? mert olyan IO-t teszel a gépre amit szeretnél, de ugye negatívum hogy költeni kell még egy picit. Viszont ami szerintem még + az új gépeknél az a töltő. A régi gépeknél egyben volt a táp és a kábel. Avagy ha elszakadt a kábel akkor kellett venni egy brand new töltőt. Itt nem! Valamint az újabb gépek tölthetőek külső akksival, a magsafe nél ez nem volt opció.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
TigerCat
nagyúr
válasz koxkids #78857 üzenetére
Annyival kiegészíteném az előttem szólót, hogy ha kevesebbet szánsz rá és kell hagyományos USB, stb., akkor 2015-ös, 13-as MacBook Pro-t nyugodtan nézhetsz. 1-2 évre még vállalható, megbízható készülékek.
-
hszilard666
veterán
válasz koxkids #78857 üzenetére
Szerintem Airből 2017 eset már nem érdemes venni a gyenge kijelző miatt. Az új air szuper, csak szerintem drága. Ami imho jó deal az használtan 12" macbook. (Könnyű, szép, de gyenge) vagy pro. 2016-2019 es pro-k nál van visszahívás a bilentyűzetre ha megadná magát de nem sűrűn fordul elő a már javított gépeknél. A rev1 es mechanikákkal ténylegesen voltak gondok sajnos, de ha a gyártó javította, akkor onnantól már biztonságos. Nekem pár masina 2016 tól felfele átment már a mancsaim között, szerintem szuper gépek. tekintve hogy vékonyak, könnyűek, jó kijelzővel, és szuper hangszórókkal. Most 2 gépet használok egyik egy 13" touchbar entry 2016 ból(i5 2.9, 256SSD 8giga ram) a másik egy 15" tb 2016 nagyobb kiépítés (i7 2.7, Pro 455, 512SSD) erősen töröm a buksim melyik maradjon. Fotókkal dolgozom néha de az esetek 80% ában csak tartalmat fogyasztok, szóval lehet hogy a 13" marad. Ugye ezeknél a gépeknél 2 féle szín van. Silver vagy space grey. Mindkettő dögös szerintem, de azzal érdemes számolnod hogy a space grey picit kopik idővel. A silver pedig a klasszikus macintosh feelinget sugározza, talán picit jobban sugározza az eleganciát. (nekem. )
Ami még +pont az újabb 2016 tól felfele lévő gépeknél az a thunderbolt 3. Egy szuper csatlakozó nagy sávszélességgel, amiben van pcie lane is, vagy könnyedén tudsz akár a gépekre külső vga-t is kötni!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
moya#no1
aktív tag
hali
srácok szeretnék használni autodiagnosztikát a macen, de sajna csak win re van a program. Olvasgattam van valami virtual box féle. Erről tudna mesélni valaki pár szót ? kösziJust Ride KTM
-
őstag
Sziasztok!
Egyre többször megfordul a fejemben hogy lecseréljem a Thinkpad-et egy Macbookra. Egyik fő ok hogy szeretnék egy könnyű gépet, és mivel van iPhone iPad is, így került képbe a MacBook.
Használt és új típus is lehet akár, fő kérdés hogy Air / Pro. Ezekből a típusokból melik széria ajánlott, melyik kerülendő? Érdemesebb régi gépet venni vagy jók az újak is? - gondolok itt pl a billentyűzet problémákra, RAM mennyiségre stb.Fő használat: átlagos tartalom fogyasztás, dokumentumok kezelése, fotó, ritkábban videó szerkesztés.
13”-os méret érdekel csak, itthon van hozzá külső monitor ha kell a nagyobb képernyő.Köszi
-
K1nG HuNp
őstag
Garival kapcsolatban vilagositsatok mar fel legszi. A media marktban probalt a hapsi ramtukmalni valamit de arra nemet mondtam. Apple Care van kishazankban? Vagy hogyan tudom kitolni az 1 eves gyari garit?
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
consono
nagyúr
válasz #95561216 #78849 üzenetére
Vagy simán rádugod a gépre USB-n és a Finderből felmásolod. Persze csak akkor, ha mobi, azw3, vagy pdf. Ha epub, akkor konvertálni kell.
Amúgy szerintem is az email a legjobb megoldás, 90%-ban azt használom.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Syl
nagyúr
válasz TigerCat #78840 üzenetére
> Annak csak akkor lehet értelme, ha az ember kétlaki.
Vagy, esetemben, a megszokás. 28 év magyar PC billentyűzet használat után én már képtelen vagyok újat megszokni. És nem is akarok Nekem nagyon jó Mac-en is ez a régi kiosztás. Nem kell agyalnom, hogy hol is van pl. a > vagy a *, hisz mindegyik ott van, ahol régen. Meg egyébként is, fel van festve a billentyűzetre, nem úgy mint a MacBooknál.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
tboldi
nagyúr
válasz K1nG HuNp #78843 üzenetére
Nekem ilyenem van, szeretem, hogy pontosan akkora, mint a gép, nem lötyög benne. Biztos van az Airhez is ilyen.
A perifériákhoz meg egy Moshi Multimedia Adaptert* használok, de alapvetően amit lehet, megoldom vezeték nélkül, ezt csak ritkán veszem elő.
*Hű, de drága lett azóta!
[ Szerkesztve ]
-
bilon73
aktív tag
Sziasztok,
Hasznaltan most mi az ar/ertek ajanlott macbook?
Meg mindig a mid2012?
Air/pro tok mindegy, atlagos otthoni felhasznalasra kell. mid2007 imac mar nem eleg[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
jah mostmar valtottam USre, picit ertelmesebb helyen vannak a kodolashoz hasznalt billek.
tudtok nekem ajanlani egy taskat, 13as mbairhoz (az ujabbhoz, ha ez szamit), ami nektek bevalt?
meg kellene egy dokkolo is, vagy inkabb vegyem meg a lightning stb kabeleim usbc veggel?
-
-
Syl
nagyúr
válasz K1nG HuNp #78838 üzenetére
Billentyű elhelyezkedésben nem tudok sajnos segíteni, mert én a Mac Minihez klasszikus, 102 gombos magyar PC billentyűzetet használok ehhez igazodó kiosztással (pl. @ = alt+v), de a billentyűzetnézőt használva meg fogod találni az összes karakter helyét és kombinációját. [kép]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
K1nG HuNp
őstag
Zsír, mostmár megvannak az alapok asszem
Csillagra rájöttem, a zárójeleket is megszokom, viszont backticket konkrétan nem tudok írni magyar bill beállításon. Elvileg control plusz í lenne de nem ír semmit
-
lmno
őstag
válasz K1nG HuNp #78834 üzenetére
1. Zöld pöttyöt benyomod az ablakon. Vagy ctrl + cmd + F. Egyébként így kvázi egy másik desktopra kerül az app, és 4 ujjas gesture-rel tudsz váltani közöttük jobbra-balra.
2. Lehet, mission controlt behozod (F3 bill vagy 4 ujjas gesture felfele), és fent tudsz új desktopot csinálni. (Egyébként itt volt előbb, nem a Windowsban )
3. Settings/Keyboard-nál be kell kapcsolni: "Show keyboard viewer in menu bar" és ott látod a spec. karaktereket. -
K1nG HuNp
őstag
Hali, egy kis gyorstalpalot kaphatok?
Az ablakokat hogyan fullscreenelem gyorsan, esetkeg annyira, hogy a dock alul pl csak akkor latszodjon ha odahuzom az egeret.
Illetve lehet 2 desktopom egyszerre, mint windowson?
A billkombokat, hol a kukac hol a zarojel hol tudnam megtanulni?
-
Gergi
senior tag
válasz csabiks #78829 üzenetére
Ilyen nálam is volt már.
Én azt csináltam, hogy felhívtam az apple-t és elmondtam nekik mi a probléma... bekérték a számla másolatát (fénykép is jó) és bevitték a rendszerbe. Pár óra múlva már mutatta is a garanciát az apple warranty oldala.Szerintem ilyenkor az lehet a gond, hogy régebbi gyártású a gép és amikor bekapcsolod már valamiért nem engedi az apple beregisztrálódni automatikusan a garanciát... gondolom van egy időintervallum a gyártási idő után, amíg ez automatikusan megtörténik ha először van bekapcsolva a gép, ha ezen túl van, akkor valamilyen módon bizonyítanod kell, hogy mikori a gép és onnantól van rá garancia.
-
csabiks
senior tag
közel 2 év kihagyás után újra csatlakozom hozzátok egy 12 colos macbookal. (2017-es i5)
(előtte volt 2015 13' pro,majd 2015 15" pro majd 2017 touchbar pro, majd 2017 air)
korábban azért adogattam és cserélgettem el a gépeket, mert nem használtam semmire csak netezgettem rajta, arra meg kicsit sok volt, viszont van 1-2 dolog amit nem tudok ipadről megcsinálni, erre lesz nekem tökéletes a macbook.rögtön lenne 1 kérdésem:
a garancia ellenőrzésnél azt írja, hogy nem található vásárlási dátum, se a magyar se az angol oldalon. (próbáltam beütni neki a vásárlás dátumát de valami hibaüzenettel kidob).A gép edigitalos vásárlás, én bontottam ki, számlája megvan, garancia mégsincs (egyelőre). Várnom kellene esetleg? (korábban volt egy tabom aminél szintél 2-3 nap után jelent meg "magától" a garancia ideje).
Ha jól tudom, a kibontástól és első bakapcsolástól indul az 1 év? legalább is korábban így volt a többi eszközömnél.
bocsi, ha hosszú lett, de végre tudok gépelni
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
moya#no1
aktív tag
Üdv. a Kérdésem az lenne, hogy a képen látható biztonsági mentésen az első az egész mac-et menti a második csak ezt a felhasználó adatait menti, és a masik kettő ?
Illetve a terv az lenne hogy az összes biztonsagi mentést törölni, és utánna egy újat létrehozni( melyiket válasszam)
kösziJust Ride KTM
-
Csabee.
nagyúr
válasz alexhorvath #78820 üzenetére
5.0
Én szerintem a Logitech MX Master 2S elég jó és ergonómikus (nekem) [link]
Üdv: Csabee.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok!
Van olyan beállítás amivel a trackpaddel történő oldal görgetés mennyiségét tudom állítani? Hogy gyorsabban tekerjek föl le. A trackpad követési sebessége így is nyélen van, de az meg más.
MacBook Air 13" Mojave rendszerem van és a Google Chrome-ot használom.
Mert a Rendszerbeáállítások--->Trackpad--->Görgetés és Méretezés résznél nincs ilyen, csak az irány meg a méretezés. Ötlet? Köszönöm.[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
domerator
veterán
válasz vasi89 #78801 üzenetére
Nem a fenet... ceges Dell tabletem nem birja ki hiba nelkul hogy 2x-3x alvasba menjen, harmadik ebresztes utan osszefossa magat, ures ablakokat nyit, ujra kell inditanom, pedig javareszt Chrome es OneNote megy rajta, altatas elott pedig ezeket is bezarom. Ehhez kepest az otthoni Airem maga a nyugalom es megbizhatosag szigete. A windows egy nagy kupac szahara lett.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
tboldi
nagyúr
válasz alexhorvath #78817 üzenetére
Mert túl lapos, nem simul a tenyérbe.
-
marsu.
senior tag
válasz alexhorvath #78813 üzenetére
Ha tudod előtte mindenképp próbáld ki, mert elég sok embernek kényelmetlen, akár innen is.
-
Csabee.
nagyúr
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már azzal a problémával, hogy ha kaptok smst (tényleg sms) iphone-ra, de meg van nyitva a macbook, akkor se a telefonra, se az apple watch-ra nem jön értesítés?
Nem először fordul elő, hogy valamilyen szolgáltató megakarja erősíteni a telefonszámom, én meg várom, hogy rezegjen az óra de semmi, macbookon meg az üzenetek között sem jelenik meg és nem is pittyeg.
Ez beállítás kérdése lesz?
-
HaZsolt
őstag
AppleCare Protection Plant meddig lehet venni a vásárlástól számítva? 90nap vagy 1év?
-
gurubefree
senior tag
Sziasztok
Egy uj macbook pro 13 (2017) lenne egy kis gond. Software update utan ( mar 2x megcsinalta ) ujra es ujra ott van az update . ( macOS High Sierra 10.13.6 )
Hogy tudom ezt megoldani ? A segitseget elore is koszonom
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
Csabee.
nagyúr
válasz alexhorvath #78807 üzenetére
Más különbség nincsen. Az 1-es verziónak a verizója, hogy ha lemerül/elromlik az akku,akkor veszel bele másikat. A Magic mouse 2- nél pedig ha az akksi állapota gyengébb, akkor nem fogod tudni cserélni hanem sűrűbben töltöd.
Üdv: Csabee.
-
alexhorvath
csendes tag
Hello!
Magic Mouse 1. és a Magic Mouse 2 között nagy különbség van? Azt tudom, hogy a mouse 1. elemes, és a mouse 2. akksis. Bármiféle más különbség? és ha van vélemény azt megköszönnem, bármelyikről. macbook pro 2017 hez szeretném.
AlexUniversity
-
Balinov
titán
Ha otthon elnenk siman megkernem csillagROPIcsillagot, hogy csinalja meg, de sajna picit, ugy 2100km-el es 2 kompozassal arreb vagyok szoval ez sajna nem opcio (max ha hazamegyunk, viszem magammal es keresek valaki lokalt Gyorben)
Keresek itt valakit, de ami hirdetest lattam utoljara az egy uj kalibralo aranak a feleert csinalta volma meg ugy, hogy en viszem hozza, 2 napra ott hagyom es en megyek erte...
Igazabol ez egy nice-2-have dolog lenne, retina igy is merfoldekkel szinhusebb, mint a T420-am 720p-s alja TN panelje tudott
SZerk: SSD upgrade, mid2012,retina MBP-hez tenyleg csak az OWC kinal 3rd party SSD upgradet? Aura Pro 6G 500GB egesz turheto aron van, valakinek van tapasztalata ezzel az aftermarket SSD-vel, hogy mennyire sebessegbajnok es megbizhato?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Balinov #78804 üzenetére
Nem kell venni, elég elvinni olyanhoz akinek van. Sokan hírdetik is magukat. Aztán hogy melyik mennyire ért hozzá az más kérdés. Ha Bpi vagy akkor rákérdeznék az oázisban hogy mennyiért vállalnák be.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Balinov
titán
Udv, ujabb kerdes.
amit itt le lehet tolteni ICC profilt sikeresen beallitottam a retinas mbp ala, viszont kerdes, hogy tapasztalatok szerint ez mennyire tudja kivaltani (ha ki tudja egyaltaln) a rendes kijelzo kalibralast? Csak ezert nem akarnek cel hw-t venni, de ugyanakkor szeretnek minel jobb szinhusegre torekedni fotofeldolgozasnal
B
-
Head88
addikt
válasz stairmaster #78802 üzenetére
Alaplapi hiba lesz sajnos.
-
stairmaster
tag
Sziasztok! Erre van valakinek ötlete?
2012-es air es nem kapcsol be. egyik pillanatrol a masikra.. ha felrakom toltore akkor vilagit narancssargan, hogy tolt de akarmeddig rajta lehet sose valt zoldre es ha felnyitom nem jon be a kep.
Előre is koszi!
-
vasi89
addikt
válasz V.Stryker #78794 üzenetére
pedig sajnos összességében nem rosszabb a win10 mint a jelenlegi osx. Lehet hogy kissé elfogult vagy de objektíven nézve a dolgokat az egyik ebben a másik abban jobb-rosszabb. Én párhuzamosan használom mindkét rendszert, egyiket munkára másikat meg otthon. A 7 szerintem sokkal rosszabb volt mint a 10. Ez jelenleg olyan mint az android vs ios, semmi lényegi különbség nincs már. Maximum a megszokás ami dönt a 2 felület között.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mini-ITX
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Windows 10
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13" Retina Mid-2017 i7-2.5Ghz 16GB 500GB garanciával, üzletből
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- Apple MacBook Pro 14! M4 Pro / 24GB / 512GB! 33Hó Garancia! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest