Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Venkman
tag
válasz
Dr. Venkman #123199 üzenetére
A Blackmagic olyan 800-900 Mbs csúcsot mér írásra és olvasásra is. Ja és természetesen külső SSDről van szó.
-
Dr. Venkman
tag
Sziasztok, telepítettem a Sequiát, eddig nálam rendben volt, sőt egy régebbi iclouddal kapcsolatos problémámat is megodotta (vagy csak most találtam rá a megfelelő opcióra a Finderben, de szerintem nem volt korábban elérhető, konkrétan a letöltött fileok megtartása opció), viszont az NVME SSD-m olvasási sebessége mintha jócskán lelassult volna. Tudtok ilyen problémáról? Fórumokban nem igazán találtam említést ilyesmiről. Van hasonló gondok orvoslására valamilyen bevált módszer? (M1pro procis MBPm van, ha ez számít)
-
MGaa73
tag
válasz
titi12 #123197 üzenetére
Tárhelyes HUB van a Blitzwolfnak is. Utána olvastam és az volt a konklúzió, hogy az M1 nem látja valamiért. Azt hiszem Th15 a pontos típus és valóban 100EUR körül van olyan 36-38eFt. A csatlakozása ThunderBolt3 ugyan, de a USB-C 3.2 10GB ami a max. sebesség. Igazi Tb3 az inkább 200EUR körül van. TB3 ház pedig inkább 80-100EUR. Nekem együtt a ház+SSD volt ennyi és valljuk be ha 100 G anyagot átvisz 2 perc alatt az bőven elég.
-
titi12
aktív tag
(Lehet találni 60 dollár körül TB3-as házikót, vagy 100 euróért TB3-as, tárhelyes hubot.)
-
MGaa73
tag
Szia,
Elnézést, neked akartam.
Nem fogsz csalódni az M1-ben. Nincs érezhető különbség, nyilván benchmark szintjén van, de az annyira nem lényeges, valamivel el kell adni az új chipeket is. Ha MacBook Air M1 akkor a külső SSD-nél fontos, hogy USB-C 3.1-es (10GB/s) legyen, a 3.2-est ugyanis nem támogatja a ThunderBolt3 így lassabb lesz. Nyilván a legnagyobb sebesség (40GB/s) ThunderBolt3-as csatlakozó felületű SSD-vel érhető el, de az borzalmasan drága. Nekem egy Orico M2Pv-C3 (RTL9210 chip) SSD USB-C 3.1 ház van és abban WD Black M2 SSD, ez tudja azt a másolási sebességet amit korábban írtam, de ugyanilyen jó pl. egy Samsung T7 Shield is. A dokkolóból eddig Gembirdet használtam, ezen 1db USB-C port van de csak töltésre, 1DB USB-A és 1DB HDMI. A portválaszték elég szűkös ezen. Banggood születésnapi akció keretében beszerzés alatt van egy BlitzWolf-NEW TH8-as ami már sokkal több porttal rendelkezik. Képet csatolok mindkettőről. -
MGaa73
tag
válasz
#48138511 #123188 üzenetére
Szia,
Nem fogsz csalódni az M1-ben. Nincs érezhető különbség, nyilván benchmark szintjén van, de az annyira nem lényeges, valamivel el kell adni az új chipeket is. Ha MacBook Air M1 akkor a külső SSD-nél fontos, hogy USB-C 3.1-es (10GB/s) legyen, a 3.2-est ugyanis nem támogatja a ThunderBolt3 így lassabb lesz. Nyilván a legnagyobb sebesség (40GB/s) ThunderBolt3-as csatlakozó felületű SSD-vel érhető el, de az borzalmasan drága. Nekem egy Orico M2Pv-C3 (RTL9210 chip) SSD USB-C 3.1 ház van és abban WD Black M2 SSD, ez tudja azt a másolási sebességet amit korábban írtam, de ugyanilyen jó pl. egy Samsung T7 Shield is. A dokkolóból eddig Gembirdet használtam, ezen 1db USB-C port van de csak töltésre, 1DB USB-A és 1DB HDMI. A portválaszték elég szűkös ezen. Banggood születésnapi akció keretében beszerzés alatt van egy BlitzWolf-NEW TH8-as ami már sokkal több portál rendelkezik. Képet csatolok mindkettőről. -
Smiley
addikt
-
törölt tag
válasz
Smiley #123190 üzenetére
1 év sok nekem, túl kíváncsi vagyok az újdonságokra. Kb. február végén szoktam frissíteni .3 vagy .4 verzió, meg nekem nincsenek ilyen kritikus programjaim, nem nyomtatok stb. (Most inkább az iPhone zavar, amíg lehet 17-nél maradok, sajnos a 18 jelenlegi állapotában rémes számomra.)
-
Aliasalma
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat.
-
zodo
nagyúr
válasz
#48138511 #123188 üzenetére
Érdeklődésképpen kérdeztem mint írtam azt sem tudom mivel kapom holnap a gépet.
14 Sonoma több mint 1 éve jött ki, gondolom már minden bug javítva lett és stabilnak tekinthető?M2-M1 témához nekem azért lett M1 mert jobban bejön a dizájn és gyorsabb ssd, persze csak az alapkiszereléseknél amik nálam számításba kerülhettek.
Jobb kamera, talán jobb hang, töltőport és kicsit nagyobb képátló notch-os fejléccel nekem mind sokadrangú avagy nem ér +60-62k-t. -
törölt tag
Szerintem pár hónapot érdemes várni a frissítéssel. Évek óta azt látom iOS & macOS ősszel megjelenik új funkciókkal, de közben alap dolgok csesződnek el, aztán kapkodva tolják a frissítéseket.
Én eleinte inkább notch ellenes voltam, de tényleg a plusz sor jó és igazából tényleg nem zavaró. Úgy fogom fel, hogy az ember orra is mindig ott van a látótérben, mégse zavaró, mert az agy ignorálja. Egyébként vannak ilyen notch mentesítő utility programok, de szerintem simán megszokható. Árban olyan közel az M2, hogy szerintem most már nem érdemes M1-et venni. -
zodo
nagyúr
válasz
Parson #123184 üzenetére
Ez jó hír köszönöm.
Nekem semmi extra igényem nincs pláne mivel nem is tudom még mik a lehetőségek/újítások de többet ér számomra a stabil rendszer.
Pl, win alatt volt hogy 3 évvel korábbi radeon whql vga driver volt fent mert arról tudtam hogy stabil, jók a vezérlések és elegendő a gépemhez/játékaimhoz.Akkor ha jól nézem most az aktuális tuti rendszer ami feltehető?
MacOS 14: Sonoma (Sunburst) – September 26, 2023 (Latest: 14.6.1, August 7, 2024) -
törölt tag
-
Pano
addikt
válasz
Parson #123184 üzenetére
Most amiért igazából érdemes is lenne frissíteni az új OS-re, az nekünk nem elérhető és kilátástalan, hogy így marad-e.
Tehát nincs sok értelme kockáztatni a bugokat, mert nem igen kapsz többet a Sonoma-nál.Esetleg az ablakok elrendezése funkció ami csábító lehet (nem tudom mi a hivatalos neve. Tiling, snapping?).
Csak azért megint nem éri meg, mert megkapod egy kicsi free app-tól más verziókon. -
Parson
addikt
Az automatikus frissitéseket ki tudod kapcsolni, nálam is ki van. Pl én is csak akkor frissitem a rendszert, amikor én jónak látom.
Ha stabil rendszert akarsz, és le tudsz mondani az azonnal elérhetö újdonságokról, akkor azt a példát is követheted, amit én is javaslok, miszerint az ember kivár egy új rendszer telepitésével (kb ~0,5 - 1 évet) addig, amig a nagy átlag visszajelzései alapján már nem igazán vannak bug-ok az aktuális új OS-ben és csak akkor telepit.
Vaaagy az igazán stabil rendszerekhez lehet azt is csinálni, miszerint csak akkor telepitesz egy soron következö OS-t, amikortól már végérvényesen nem támogatott az aktuális OS.
Tehát pl Monterey-t én is tudok addig használni (mert úgy döntök, hogy nekem elég az az OS is az én szükségleteimhez), amig az támogatott az aktuális gépen (pl Macbook M1 Air 2020 alap), és amikor megszünik a Monterey támogatása, csak akkor telepitem a Venturát és annak az éppen elérhetö legutolsó kiadott verzióját, és így tovább...A lényeg, hogy végeredményben Te döntesz, hogy melyik utat választod, nem kötelezö mindig frissiteni.
-
zodo
nagyúr
válasz
bmakszim #123163 üzenetére
Igen, ez is egy lehetőség.
Végül is nem lesz rajta nagy üzem, inkább a beállításokkal töltők több időt ha jól sejtem hogy mit hol találok stb.
Kérdezek ha elakadok és nem találtam megfelelő netes cikket/videót.Pl. kezdésnek itt a rendszer frissítés témakör.
Nem tudom mik léteznek, melyik kiadással kapom kézhez.
(holnap hozom el de szerintem csak szerda-csütörtök lesz rá időm hogy kicsomagoljam)
Stabil vagy teljes értékű kiadásokkal gondolom nincs gond?
Ahogy pár napja olvasom a topikot vannak bajok de lehet ezek csak béta rendszerek.
Nem szoktam frissíteni ha csak nagyon szükséges.
Itt hogy működik, jön értesítés felteszem vagy sem de végül nem lehet kikerülni avagy mindenképp frissül ha akarom ha nem? -
-
válasz
Aliasalma #123173 üzenetére
Az m2 alap tárhely kb fele olyan gyors (lassú), mint az m1 vagy m3 alap tárhely.
Folyamatosan használok m1 és m2 alaptárhelyes miniket, de én nem veszem észre a különbséget.
Az előbb a magsafe-t kihagytam, ami a nagy üzemidő miatt elveszette szerintem a jelentőségét mára. Cserébe úgy marad két szabad usb-c portod töltés mellett.
Ha 360K vs 410K és belefér a különbözet, akkor szerintem az újabbat venném a helyedben.
-
Parson
addikt
válasz
csabiks #123176 üzenetére
Én öszintén nem értem a notch-fikázókat... pont egy általad mutatott kép is szemléltetni tudja, hogy az m2 kijelzö az m1-hez képest végeredményben (kicsi, de akkor is) hasznos többletet mutat, és nem csökkentett felületet. De hát aki ezt alapból nem akarja objektive látni, azon nehéz segíteni...
-
Aliasalma
csendes tag
válasz
kleinguru #123170 üzenetére
50000 a felár.
Igen, ezeket a többleteket értelmeztem én is, de mint felhasználást, nem tudom figyelembe venni. Pl a noch által kitakart rész jár e képvesztéssel, vagy a melegedést mondták stb. Az m2 a “tesztetek” szerint úgy van beállítva, hogy katasztrófa, melegszik, gyenge, lassú stb. Nyilván ezek a teszter vélemények nem érdekelnek, mert egy hétig használják, akkor is gigbench re meg hasonlókra. Valós felhasználói tapasztalat viszont sokkal másabb -
SharpSA
veterán
válasz
Aliasalma #123168 üzenetére
Ha jól jönne neked az, hogy a 2 db USB-C mellett van külön töltő csatlakozó, akkor M2. Ha elég a 256GB tárhely és nem zavar, hogy ekkora tárhellyel kisebb a tárhely elérési sebessége (de még így is bőven elég a hétköznapokban), akkor vedd meg nyugodtan. Ha meg nagyobb tárhely kell, akkor a nagyobb sebességet is megkapod.
-
SharpSA
veterán
Egy kérdés, talán már van valakinek ilyen tapasztalata: a gyári Mail-ben van jó pár szabály és nemsokára költözök 16-os M1 Pro-ról 13-as M3 Air-re. Gondoltam az M3-ra nem a költöztetővel megyek át, hanem kézzel állítok be mindent, hogy a korábbi felesleges dolgok ne menjenek át. Vajon így a Mail összes beállítása is bukta, vagy van lehetőség mondjuk iCloud-ból vagy egyéb módon visszaállítani azt? Ha nincs, akkor marad a költöztető…
-
Aliasalma
csendes tag
Sziasztok.
az a kérdésem lenne, hogy az m2 a macbook air esetében milyennek bizonyult ennyi idő távlatában? Gondolkodtam hogy vennék egy macbook airt, de az m1 és az m2 között gondolkodok. Meg tudnátok osztani a tapasztalatotokat? Bocsi hogy ezt kérdem, de nem akartam végig olvasni több ezer oldalt -
V.Stryker
nagyúr
válasz
gabriel26 #123165 üzenetére
Wifi problémám nekem is van, de nekem ráadásul USB-C -n jön vezetékes LAN is és úgy sem megy a böngészés. Épp ma reggel gondolkodtam,hogy már lassan beírom, hogy windowsos magasságokba kezdünk kerülni a mac-el, hogy minden reggel egy újraindítással kell kezdenem....
-
Tegnap este frissitett a gepem nekem is az uj verziora es nalam anomaliak sorozata van.
Widget-ek nem mukodnek rendesen, es a Wifi allandoan eldobal... -
MGaa73
tag
Szia,
Hasonló cipőben járok mint Te és korban is hasonló a helyzet.
Korábban használtam MacOs rendszert egy MacMini számítógépen ami sajnos évekkel ezelőtt végleg magadta magát, így több év kihagyás után szántam rá magam, hogy újra megbarátkozzak a MacOS-el.
A rendszer szerintem nagyon gyorsan tanulható. Ez az egyetlen gép ami mellett ha nincs egér akkor nem hiányzik, mert a touchpad része is annyira jól van megoldva.
A 2 port valóban kevés és a plusz tárhely drága, ezért erősen javasolt egy külső SSD és dokkoló beszerzése is. Ha érdekel nyilván megosztom én hogyan oldottam meg. A külső SSD egyébként villámgyors 15GB másolás kb. 15mp, tegnap 100G anyagot tettem ki kb. 2 perc volt a másolás. -
bmakszim
senior tag
Én végigfutnám a beállításokat, hogy lássam, mik a lehetőségeim.
Aztán csak simán elkezdeném használni amire amúgy is használnám, használtam a korábbi laptopomat. Aztán, ha belefutok valamibe, ami hiányzik, vagy nem úgy működik, ahogy szeretném, rákeresnék, hogy hogyan tudok rajta javítani. -
Pano
addikt
MacVince videóit ajánlom mindenre.
Kreatív videókat csinál, nekem tetszenek. Nem azok a snassz tucat tutorial vidik.
-
zodo
nagyúr
Első kettőt láttam valami ajánló videóban.
Hot corners-t is említették benne, erről legaláb már van sejtésem.
Többire rákeresek mi is egyáltalán.Home mappa igazából olyan "saját felhasználó" mappa ami alatt van/kell legyen minden mint pl. képek, videók, zenék, dokumentumok?
-
NF-
tag
Én ezeket állítanám, de ez személyes preferencia:
- tűzfal bekapcsolása
- trackpad beállítása - tap to click, drag without lock
- finder home mappában nyíljon, a mappa legyen elől, sidebaron legyen amire szükségem van
- hot corners
Alkalmazások amik általános felhasználás közben is jól jöhetnek:
- bettertouchtool
- keka
- maccy
- coteditor -
zodo
nagyúr
MacBook Air 2020 13" Retina asztroszürke Apple M1 (8C/7C)/8GB/256 GB SSD rendeltem végül amit kiszemeltem.
Mik az első hasznos/ajánlott beállítások/lépések?
Több évtizedes win használat után -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #123152 üzenetére
Egy full újratelepítés megoldotta a problémám...
Érdekes, hogy ott az iCloud bejelentkezésnél már csak kb ~15 másodpercig homokórázott a biztonsági kód beírása után.. érthetetlen mi történt... -
NF-
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #123153 üzenetére
Összekötöd és image capture-rel leszeded a képeket.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hogyan tudnék egy iPhone-t USB-vel úgy összekötni MacBook-kal, hogy az a telefont egy sima drive-ként lássa, és arról a képeket tudjam másolni? Mint ahogy PC-n működik alapból.
Az a gond, ha összekötöm őket, a Finder egyből - érthető módon- iPhone-ként kezeli, és a szokásos szinkronizálós felületet hozza fel.
Nem a saját telefonom, így most más fotó szinkronizálós, másolós megoldás nem játszik.
Próbáltam Double Commander-rel, de nem látja a telefont.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Handoff, iMessage (nem kapom meg Mac-n az üzeneteket, küldeni sem tudok, nem kézbesít csak tölt a kék csík felül) nem működött, sem a Viber bejelntkezés (a Viber nem látta az internet kapcsolatot, így annak "hiánya" miatt nem működött)
Gondoltam kijelentkezek az iCloudból, mert sem a BT/WiFi on-off, sem egy újraindítás és egy 1-2 percig kikapcsolva tartás nem oldotta meg a problémám.
Hát jól megszívtam........iPhone-n megkapom az ellenőrző kódot, Mac-n bepötyögöm, aztán már 10 perce megy a homokóra.. Már 3x eljátszottam kb, mert ha bárhová lépek (pl 5 perc homokórázás után) a beállításokban és vissza az iCloud bejelntkezés fülre, már nincs homokórázás, hanem újra a bejelntkezési mailt kéri... Ugyan úgy volt már újra indítás.. Wtf???
Pedig van net, Safariban mindent is betölt, nem történt új program telepítés, se semmi.
Annyi új dolog van, hogy új telefont vásároltam, i16P.. De azon minden rendben. (IOS 18.0.1) Mac-n viszont nem.. ( Sequoia 15.0.1)
Segítsetek! -
csabiks
senior tag
válasz
Victory99 #123141 üzenetére
ha hibát nem is, de pl a felcsatolt alkalmazásokat (.dmg), most már azonnal kiadja, a 15.0 20 másodpercig is eltekert vele...
Amit még észrevettem hibát, az a naptár widget angol nyelve.
Külföldi fórumokon panaszkodnak a bekapcsolt gyári tűzfal folyamatosan elfelejtett konfigjára. -
zodo
nagyúr
-
NF-
tag
Egy DELL UP3017A monitor megfelelő lehet egy M1 Air-hez külső kijelzőként? Vagy nagyon csúnya lenne rajta a mac os?
-
Victory99
tag
Valaki tapasztalt hibákat az új sequoia update-el kapcsolatban? Én még mindig Sonomán vagyok mert tavaly is emlékszem sok bug volt az első egy két hónapban szóval nem mertem még frissíteni csak a telefont… Ami aggaszt többek között az a Spotlight indexelési bug ami teleírja az SSD-t és elméletileg azt benne hagyták az első verzióban ami szeptemberben jött ki
Szóval tapasztalatok? Várják még egy bug fixet?
-
zodo
nagyúr
válasz
#48138511 #123135 üzenetére
Igazad van a kamera is 1080p lett 780p-ről.
Notch nem tudom mit nyújt laptopon de talán nekem felesleges + ezért lemondok a plusz sorról, láttam bemutató videókon hogy pl. böngésző menü sávba "simul".
Egyéb esetben szerintem inkább zavarna, így is úgy is kicsi a képernyő és ha kell rákötöm egy monitorra.
A jobb audio alatt gondolom a nagyobb Ohm-os fejesek meghajtására gondolsz.
Nekem a mostani HP hangja is szuper persze minőségibb fejesel vagy ha úgy alakul ráküldöm a sztereó erősítőre vagy van 2 féle dac/amp is ha fejes hangján kellene javítani. -
zodo
nagyúr
válasz
titi12 #123125 üzenetére
Nem csak ott ennyi, több helyen is találni de ha odaérek az ajánlott listáról választok.
M2 nekem nem ad annyit még varsam által linkelt áron sem.
Ha jól néztem, +töltő port +0.3" képátló, szélesebb tapi pad, notch, lassabb ssd az alapkiszerelésben, kicsivel több teljesítmény.
M3 pláne sok nekem. -
varsam
őstag
-
FIREBLADE78
addikt
Még mindig nem tudom telepíteni a winfost
Most végig futott az usbre másolás,kaptam 32 GB-os pendriveot. Viszont nem jelenik meg az újrapartícionálás. Nem értem már az egészet
-
varsam
őstag
Sziasztok,
ma jön meg az új 15"-os M3-as Air-em, amihez szeretnék egy portbővítő dokkolót. Kérdésem, hogy ez a Ugreen kompatibilis vele? A gyártói oldal csak az M1-es Airt írja, de hátha jó ehhez is... Amennyiben nem, bármi más típust tudtok ajánlani, jobban tetszenek ezek a fajták, mint a lógó kábeles típusok.
Normáls USB-A-ra és HDMI-re lenne csak szükségem. -
Frissült a rendszer, szerencsétlen PasteBot azóta kb. el sem indul, vagy azonnal kilép. Ehh.
-
törölt tag
válasz
xhege #123108 üzenetére
Phone Link? Az inkább Apple féle Continuity-hoz hasonlít. Az iPhone Mirroring javára beállítás módja, használhatóság, funkciók, "just works" kényelem különbség van szerintem. Hasonlóra jutottak itt is: (direkt androidpolice cikk)
iPhone mirroring vs Phone Link and Android: How the two compare
Phone Link: What it is and how to set it up on Windows and Android
Amikor majd ki is forr kicsit a dolog jobb lesz, mert tesztek alapján azért vannak korlátok és nyilván nem lehet 100% mindenre úgy használni Mac-ről az iPhone-t mintha a kezedben lenne a telefon. De kényelmesnek tűnik a használata: [link]
-
válasz
bmakszim #123115 üzenetére
Azokon a monitorokon nagyon ronda lesz a macOS, de majd úgy is meglátod. De ha ez van, hát ez van. Ja, és az Air csak egy külső monitort támogat.
Valóban ronda lesz, de azért megszokható
Ja, és többször megírtam már, hogy VAN megoldás az Air két külső monitorral (4K-ig monitoronként + +saját képernyővel) való használatára: DisplayLink SoC-re épülő dokkoló (ilyen rengeteg féle van, noname-től a "neves" gyártókig), és a gépre telepített DisplayLink Manager. Játékra és jogvédett tartalmak (pl. Netflix) nézésére korlátozottan alkalmas ez a megoldás külső monitorokon, de minden egyébre tökéletesen jó. Konkrét dokkoló-típust is linkeltem, nem ismételném magam, a "DisplayLink" kulcsszóra keresve ebben a topikban megtalálható, csak egy saját kép emlékeztetőül, ez egy alap M1 Air két külső monitorral + a saját kijelzőjével használva: -
Smiley
addikt
-
bmakszim
senior tag
Azokon a monitorokon nagyon ronda lesz a macOS, de majd úgy is meglátod. De ha ez van, hát ez van. Ja, és az Air csak egy külső monitort támogat.
Pendrive esetén csak a fájlrendszer a kérdés, FAT32-t maximálisan támogatja alapból.
Bármelyik USB-C dokkoló működni fog. Olyat válassz, aminek a portjai számodra megfelelőek!
Az ábra alapján az az USB-C 7,5 Wattal tölt, ami elég kevés, kb szinten tartja az Air aksiját, ha nem használod semmire. A DP Alt mode pedig azt jelenti, hogy tud Display Port bemenetként is szolgálni, tehát egy USB-C csatlakozós display port kábellel is össze tudod kötni az Air-t vele. A 7,5 W töltés alapján szerintem ezt inkább mobilokhoz tervezték.
Azért annyival drágább az egyik, mert 16 GB RAM van benne. Apple-ék márcsak ilyen drágán mérik a memóriát. Hivatalos forgalmazónál érdemes venni.
-
SharpSA
veterán
FHD monitort nem vennék, én inkább egy 4K 27"-os monitort néznék, feleségem is egy ilyen monitorral (LG 27UP550P) használja az M1-es Airt és azzal szépek a betűk is. Ezzel a monitorral USB-C-n is átmegy a kép és közben tölti is a laptopot, illetve USB HUB is van a hátulján így a pendrive vagy egyéb külső tároló is csatlakoztatható.
Annyira lesz egyszerű az átállás, amennyire rugalmasan állsz hozzá és nem számít hány éves vagy. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Mielőtt megvenném, kérdeznék.
Tervem hogy a jelenlegi HP 14s-fq0017nh-ról (Win10) Air 13“ M1 2020-ra váltanék.
Lg 34UM69G-B vagy Dell P2414H monitorokkal is használnám.
Telefonom egy Iphone 11 de nyilván más a Mac rendszere.Első használatba vételkor mi lenne/lehetne a legnagyobb akadály ami fejtörést okozna?
Egyszóval közel 50 évesen mennyire igazodnék ki/tudnék alkalmazkodni a rendszerhez avagy mennyire egyszerű vagy nem az átállás?Főként fotók mozgatása/szerkesztése, alap photoshop.
Kérdés a pendrive kezelés, sd kártya olvasás. PC-n marad a Windows Fat32
Mindemellett persze hétköznapi felhasználás is lenne mint böngészés, yt-spotify video-zene hallgatás, twich esetleg excel.Tudom kevés a 2db USB-C port de pl. egeret megoldom BT-n.
Ajánlott USB-C dokkoló típus/márka?Esetleg tudja valaki mit jelent vagy elegendő-e a nagyobb (lg) monitorom hátoldalán lévő USB-C (DP Alternate Mode) aljzatról lehetne tölteni a laptopot?
Kézikönyv nem tér ki erre csak egy ilyen ábra van.Asztroszürke szín lenne a cél.
Alza-nál miért van ekkora árkülönbség pl. a szürkéhez képest?
Hol érdemes vásárolni? -
törölt tag
válasz
xhege #123103 üzenetére
Nem tudni egyelőre, hogy "nem mehet" mert guminyelvezetű az EU DMA, viszont a gyakorlat azt mutatja a Bizottság szívesen indít vizsgálatokat és a potenciális bírság a cég globális bevételének 10%-a, így érthető óvatos az Apple mit vezet be itt és mit nem, amíg nem tiszta a helyzet mi a pontos elvárás az interoperability címszó alatt.
Két külön kérdés is felmerül: 1. Mi a jogalap, hogy EU törvény, de egész világra kiterjedő a büntetési alap? 2. Miért a törvény bevezetése után 1-2 évvel kezdik el a konkrét feltételeket tárgyalni a Bizottságban? (félév folyamat)
Az iPhone Mirroring Mac és iPhone között egy zárt lánc, szerintem mehetne jogilag simán, hiszen akkor ennyi erővel az engedett eddigi Handoff funkciók is csak Apple módra saját eszközökkel működik, tehát másolok egy szöveget iPhone-on, azt nem tudom beilleszteni Windows-on. Ha viszont az EU azt mondaná ki kellene nyitni más rendszerek felé az iPhone-t, hogy Windows stb. rendszerekről is vezérelni tudd, akkor szerintem az Apple biztonsági okokból inkább be sem vezeti itt a funkciót.
Samsung Dex az csak a telefonból csinál "számítógépet" rákötsz egy monitort, billentyűzetet és írhatod a novelládat.
iPhone Mirroring: egy Mac-ről konkrét hozzáférés az iPhone-hoz, gépről vezérelheted a telefont, a telefon értesítéseket is láthatod gép előtt ülve stb.
Szóval nem egészen ugyanaz a két dolog. Valamint az EU-nál a Samsung nem lett "gatekeeper" cégnek minősítve, az Apple (konkrétabban az iPhone, iOS) viszont igen.Ez megint egy külön téma lehetne, számomra kicsit vicces, hogy a piaci verseny érdekében a kisebb piaci részesedésű céget baszogatják, mert pl. elméletben jól hangzik a politikusok feloldják az Apple szigort, hogy EU-ban iPhone-on legyen böngészőválasztó képernyő és más böngésző motor is, ne csak WebKit, de ezzel csak az internetet uraló Blink és Google Chrome számára kedveznek, végül is mi baj lehet abból még több hatalom a Google kezébe...
Ilyen amikor technológiához nem értő politikusok hoznak törvényeket, hát mit várjunk azoktól, akik engedték a WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram mind Suckerberg kezében legyen, de arra milliárdokkal bírságolnak ha az Apple a saját elégedett vevőik számára szeretne zárt(abb) ökoszisztémát csinálni.
-
dudu98
tag
válasz
herdsman12 #123104 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ennyi akkumulátor típust értékesíthetnek, teljesen random módon küldhetnek, gyártótól függetlenül. Kicsit mintha lottóznék az akksival, hogy hátha jó fog érkezni
Tehát rendelek egyet, kibontom, megnézem, hogy gyártó alapján megbízható, és ha nem akkor visszaküldöm és várok egy hátha jobb másikra?
Meg ahogy írtad a minősítés is random, mit milyennek írnak ki... -
herdsman12
őstag
válasz
dudu98 #123089 üzenetére
Fixshop tapasztalatom van. [link]
A másodjára küldött, 93 ciklus/86% akksit megreklamáltam, gyorsan válaszoltak, hogy küldjem vissza. Packeta átvevőponton keresztül 8-10 nap alatt, plusz költség nélkül lebonyolódott az akció.
A cserébe kapott, szintén Cameron Sino akksi eddig rendben van.
8 hónap, napi pár órás használat alatt 132 ciklus/104%.
A kínai NOHON ára az egekbe... most biztos nem venném meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest