- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- Fujifilm X
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz szabonagyur #125299 üzenetére
Dobjál be egy "Tevékenységfigyelő" képet. [kép]
-
Scholes9
nagyúr
Ebbe [link] gondolom tökéletesen illeszkedik egy M4-es 14-es MacBook Pro. Visszaolvasva végül ezt néztem ki hozzá
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14 M4 Space Black
-
Kukcaman
senior tag
válasz Evil Snowman #125274 üzenetére
Köszi, és neked is hemaka.
Pont ilyen SD kártya olvasóval felszerelt érdekel. -
brickm
őstag
Csak érdekességképp. Tegnap megjött az M4 prom, felsetupoltam és nap végére meglepve tapasztaltam, mikor magyarra váltottam a Logi MX keyst, hogy hiába HU ISO-n áll MINDENHOL a beállítása, mégis ANSI HU layouttal viszi be a karaktereket. De csak a Logi. A gép bilije rendesen azt viszi, amit kell. Túrkáltam a neten, páran futottak már bele ebbe, és végülis a Logit kellett teljesen hardresetelni, mindenhonnan letörölni, törölni a MACOS-ből is a konfigját, ÚJRAINDÍTANI A GÉPET WTF....és utána újra hozzáadni. Így lett jó. Sehogy máshogy. Ez volt az új gép telepítésének leghosszabb szívása...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bollokcs80 #125291 üzenetére
Én céges vásárlású géphez vettem Hardveraprón AppleCare+ -t itteni javaslatra. 60 napon belül aktiválható és az aktiválástól számított 3 évig él.
Ennek annyi a hátránya, hogy 0 Áfás, de tud számlát adni róla.
(az árak némiképp emelkedtek, de még a kolléga nem frissítette őket 115-k->126k gondolom napi árfolyamos)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
bollokcs80
Korrektor
Sziaszok!
Az AppleCare Protection Plan kapcsán érdekelne a véleményetek: Ha a hivatalos magyar webshopban veszek gépet céges számlára (adószámmal), akkor érvényes ez a gépre?Mert tavaly így vettünk két MacBook-ot cégnek, a gépeken látszik is, hogy él a 3 év "garancia". Most viszont egy frissen rendelt céges Macbook-hoz elfelejtettem hozzáadni, majd felhívtam a supportot, hogy utólag szeretném pótolni, de 4 ügyintéző kapcsolása és közel fél óra telefonálás után arra jutott a senior ügyintéző, hogy az itthon elérhető AppleCare Protection Plan csak magánszemélyek általi vásárlás esetén érvényes.
B.Cs.
-
KrAt
veterán
válasz Evil Snowman #125273 üzenetére
A 100% a nevleges gyari kapacitás, a gyartas soran elofordulhat a szórás miatt nagyobb kapacitású is. Akkor lassabban eri el a 100%-ot, ha mondjuk 106rol indul..
-
válasz havri1 #125283 üzenetére
Bal felül Apple ikon. Megjelenik a menü lista, nyomd le az Option gombot, majd kattints a Rendszeradatok opcióra (felülről a második). Megnyílik egy új ablak és a bal oldali menüből a Teljesítményre kattints rá. Ott írja ki.
@titi12
köszönöm a választ.Akkor lehet jó metodikát alkalmazok azzal, hogy lemerítem 40%-ra, majd feltöltöm 100%-ra utána lehúzom és használom akksiról 40%-ig, majd megint feltöltöm 100%-ra és így tovább.
-
v.attis
őstag
Érdekes problémába futottam, ami nem is biztos, hogy ide való, de nem tudom hol kérdezzek.
Van ez a YouTube videó: [link]
Ha macbookon lejátszom angol, ha Apple tv-n lejátszom angol, de ha macbookról airplayen küldöm az apple tv-re, akkor francia! Nem is találok sehol opciót, hogy vissza állítsam, tehát nincs hangsáv választási lehetőségem egyik eszközön sem.
Apple tv minden beállítása magyar, a hangsáv beállításnál nincs olyan opció, hogy a hangsáv választást kikapcsoljam, csak egy nagy csomó nyelv, vagy automatikus, de egyik sem javítja a hibát.
Olyan, mintha az AirPlay küldené ki franciára állítva és ezen nem is tudok módosítani.
Ez mi?Próbáltam néhány másik videót, azoknál nincs ilyen hiba.
Szerk.
De, mégis. Ennél meg spanyolra vált: [link]
Vissza váltom az AirPlay-t a gépre, akkor megint angol...[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
válasz szabonagyur #125286 üzenetére
én telefonon és tableten is jártam már így, a tiktok volt a ludas , de ha nem látni semmit, akkor passz mi lehetett…
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
csabiks
senior tag
válasz szabonagyur #125281 üzenetére
Tevékenységfigyelő / energia fül, és ott tedd csökkenő sorrendbe az energiafelhasználás alapján, hátha látni valami gyanúsat..
-
Syl
nagyúr
válasz titi12 #125280 üzenetére
Nem kell rá TB, elég lenne rá DP, miniDP vagy ennek megfelelő type-c.
Óó, nagyon keveset A jelenlegi Blitzwolf ~15 000 volt (hdmi 4k60, pd100w, lan, sd, stb. - sajnos a type-c nem viszi át a videójelet)
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
havri1
félisten
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Air M2 (céges)
Csinált egyik estére egy ilyet, a gépet nem szoktam kikapcsolni csak a lidet lehajtom.
Valami ötlet rá? Pénteken teljesen kikapcsoltam, hétfőre nem merült semmit.
Tegnap is csak lehajtottam, mertül 1-2%-t.
Az egy másik kérdés, hogy 56 ciklus alapján miért csak ennyit tud az akksi, de megbékültem vele.
-
titi12
aktív tag
válasz Evil Snowman #125273 üzenetére
A használat (és a töltés) módjától függ, vagy kerekítési hiba.
-
Syl
nagyúr
Ha már dock-okról van szó. Ismer valaki olyat, amin hdmi helyett (mini)DisplayPort vagy videós Type-C van?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz Kukcaman #125264 üzenetére
Én ezt használom minden gond nélkül egy jó ideje:
https://www.razer.com/eu-en/gaming-pc-accessories/razer-usb-c-dock
-
Srácok segítsetek kérlek, mert valamit nem értek. Fentebb lett linkelve egy M1 Air, aminek az akksijában 34 ciklus van és 99%-os. Nekem meg van az akksiban 118 ciklus és még mindig 100%-os. Mitől függ a %-os arány?
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a Mac laptopok világát. Gyerekek miatt kérdezem, hogy ha úgy adódik tudok velük ezen fortnite-ot játszani egérrel?
-
KrAt
veterán
válasz brickm #125256 üzenetére
Ezt szerettem volna megvenni, de kiderült, hogy rejoy-os a gari, így azt elvetettem.
Aztán megláttam ezt, és le is csaptam ráA nem sokkal drágábbnál azt értettem, hogy az a pro garral ~30k-val lett volna több, mint egy hasonló air, akkor az jobban bejön. Így a gart elengedtem, és lett ez. Nem olyan megdöglősek ezek (remélem, híres utolsó mondatok )
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Tudom, elég sok HUB ajánlás van a hozzászólások között, viszont az érdekelne, hogy minőségileg melyik márka/típus vált be nektek hosszabb távon? -
Friczy
senior tag
válasz prime_adam #125262 üzenetére
Az indítóelemek és bővítményeknél a 'megnyitás bejelentkezéskor' résznél + gomb, és elnavigálsz arra a fileshare-re, amit szeretnél automatikusan mountolni.
-
prime_adam
aktív tag
-
titi12
aktív tag
válasz eladocuccaim #125259 üzenetére
Jaha, próbálj meg egy "safe boot"-ot (shift-et lenyomva bekapcsoláskor), az esetleg rendberakja (majd néhány perc múlva normál boot).
-
eladocuccaim
kezdő
válasz titi12 #125258 üzenetére
De, alapból dinamikusan volt, van. Viszont ma ahogy felnyitottam a laptopot fekete háttér fogadott. A Ventura nevezetű hátteret csak akkor jeleníti meg, ha Világos vagy Sötét témát választom ki, Dinamikus-nál full fekete minden. Más háttérképeknél nincs ez a probléma, és nem tudom mitől lehet. Google-ben sem találtam erre semmit.
Érdekes, mert muszáj volt nyomnom egy hard resetet a power gombbal, mert a bejelentkezési képernyőnél csak pörgött a status circle. Na ez utáni reboot óta van ez a problémám.
[ Szerkesztve ]
-
titi12
aktív tag
válasz eladocuccaim #125257 üzenetére
Vagyis nem állítottad dinamikusra?
-
eladocuccaim
kezdő
Sziasztok!
Valamiért fekete háttér köszöntött, annak ellenére, hogy semmit sem változtattam.
Csak a Ventura háttérkép dynamic beállításánál van ez.
Mitől lehet ez, van valami workaround?
Köszönöm! -
brickm
őstag
Hát alapvetően te ismered a felhasználási peremfeltételeidet, de alapvetően, amire elég egy Air is, nyilván arra jó egy pro is, max túllövés.
Mit jelent a nem számotevően drágább? Újonnan, vagy használtan?
Én most adtam el egy 13colos pro-t 16GB RAM 512SSD, 200 ciklussal, 350ért. Kíváncsi vagyok mennyiért találtál. -
KrAt
veterán
Amugy ha M1-es Aireket nezegetek, akkor realis alternativa ebben a kategoriaban az M1 Pro? Kicsit jobban bejon kinezetre, es nem számottevően dragabb.
-
brickm
őstag
válasz prime_adam #125250 üzenetére
Igen érvényesíthető a kedvezmény.
Auto mountra mindig is volt megoldás, ahogy linuxon, a terminál loginjával összekötheted. Vagy a user felületen az autologin fülön GUI-ból. -
titi12
aktív tag
Régebben úgy csináltuk, hogy a mountolt meghajtóról készítettünk egy „alias”-t a desktopra, és ha kellett, duplakatt… (jó-jó, ez nem automatikus)
-
v.attis
őstag
Automator-ral mountolom, de nem 100%-os. Néha alvás után nem mountolja, de ezzel is előrébb vagyok, csak minden tizedik alkalommal kell kézzel csatlakoztatni.
-
prime_adam
aktív tag
Amúgy arra már született valami megoldás a legújabb OS verzióban, hogy a hálózati meghajtókat a rendszer auto mountolja loginnál, vagy még mindig semmi?
Volt egy működő kerülő megoldás valahol a v14 környékén, de aztán egy frissítés tönkretette és most azóta megint manuálisan kell minden alkalommal mountolni.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Apple.com-on levelezős diákkal is érvényesíthető az oktatási kedvezmény? Illetve onnan rendelve is jár a 3 év garancia?
-
-
havri1
félisten
A Thunderbolt portokon tényleg lehet tölteni a laptopot?
Most nézegetem a + töltőkábelt hozzá, ha esetleg otthon marad, legyen az irodában is. De elég húzós a töltőfejjel együtt, és ha tölt sima c-vel is, akkor..havri
-
brickm
őstag
válasz havri1 #125237 üzenetére
2évet akkor is kibír ha nullára merítve tartod a fiókban. Eddig egy macbookomban cseréltem akkut 2014-óta, a 2015-ösben, 2éve, de az 0-24 ment, nem figyeltem oda különösebben az akku töltöttségére, csak menjen. Sokat volt 100-ra töltve és úgy használva stb. Az M-esekbe meg hatványozottan kevesebb ciklus megy, hiszen pl az M1 pro-m kibír vagy 16órát egy feltöltéssel.
-
-
havri1
félisten
Nézegettem az akku beállításokat. Nem tudom mi a jobb, ha folyamatosan töltőn hagyom, vagy ha feltölt leveszem, és 40% körül visszarakom?
Jó lenne egy 80%-os fix limit, mint pl telefonoknál, vagy más gyártónál, folyamatos hálózati használat miatt.
Bár 1x órát simán kibír, így ez lehet nem lesz releváns ennél..
Sokat használom, gyakorlatilag reggeltől késő estig be van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
havri
-
hemaka
nagyúr
válasz Scholes9 #125225 üzenetére
Üdv az M4 klubban. 🎉
Én nem használok semmit hozzá, de ha jól értem neked ez azért kell, hogy ha a lakásban máshova viszed akkor ebben? Bármelyik jó erre persze. Más kérdés, mennyire lesz benne melege, feltéve ha meg lesz hajtva rendesen.crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-
Scholes9
nagyúr
-
brickm
őstag
válasz bollokcs80 #125214 üzenetére
És az alkohol nem hozza le a kijelzőről a bevonatot?
Billt és a házat én is crystal nailses fertőtlenítővel szoktam áttörölni, de a kijelzőt csak desztvízzel. -
havri1
félisten
válasz titi12 #125219 üzenetére
Mármint hogy érted az azonos kategóriát? Mondjuk mind a kettő otthoni legyen pl?
Körlevél gyakorlatilag címlista alapján működik, legalábbis jelenleg. Tehát létrehozok különböző listákat, és belehúzom a konkatktokat ahogy a chatgpt mondta.
Levél írásnál pedig a címzetthez csak a lista nevét írom be. És valami alapján ő dönti el ezek szerint, melyikre küldi.
Kipróbálom mindjárt. Rosszabb esetben a magán címeket törlöm..havri
-
havri1
félisten
Helló, ismét elakadtam
Nagy nehezen átraktam minden levelezésem az eddig használt outlookból a mailba.
Szép lassan mindent is sikerült beállítanom.
Ma reggelig azt hittem
Mikor a kolléganőm szólt, hogy az utolsó körlevelem - ami egy létrehozott lista alapján ment ki - a magán gmail címére ment.
Minden kontaktom át van rakva icloudba is meg gmailban is elérhető.
Létrehoztam a kontaktokban egy új listát , amibe belehúzogattam a kontaktokat (chatgpt alapján), és jó is lett.
Levél írásakor címzett megadása, lista neve, megtalálja, berak. Levél elmegy.
Csak ennél az címzettnél 2 email is van. Otthoni, és munkahelyi.
Mivel nem akartam teleszemetelni a topikot a kérdéseimmel új serkent, a chatgpt a barátom.
De most nem segít..Na, nekem nincs kör!
Mit cseszek el?Tehát azoknál a címzetteknél, ahol több email van, meg szeretném adni az alapértelmezett címet, amire küldjem a mailt.
Tovább gondolva ez a hívásnál is érdekes lehet, bár ott ugye manuálisan nyomok rá amelyiket akarom hívni, ott nincs csoportos lista hívás.[ Szerkesztve ]
havri
-
bollokcs80
Korrektor
válasz herdsman12 #125215 üzenetére
A kijelzőt csak sima desztillált vízzel szoktam. Ez a kūlső burkolatra jó.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
csabiks
senior tag
válasz prime_adam #125212 üzenetére
Nekem egy ilyen kendőm van, víz nélkül is elég áttörölni
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
válasz bollokcs80 #125214 üzenetére
Nem vagyok kémikus, ezért engem zavarna az a "kvaterner ammónium vegyület". [link]
-
bollokcs80
Korrektor
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok! Tudom teli van a fórum tisztítással való kommenttel, de pont arra nem találtam választ, hogy a hivatalos: "Using a 70 percent isopropyl alcohol wipe, 75 percent ethyl alcohol wipe, or Clorox Disinfecting Wipes" dolgokat hol tudom beszerezni? Néztem MM-ben, webshopokban a tisztítószereknél és sehol nem találtam hasonló paraméterrel tisztítószereket vagy törlőkendőket.
-
havri1
félisten
Lehet megvan a hiba. Köze nincs a híváshoz a FaceTime appnak. Vagyis a nem azon keresztül kell hívni, hanem a contact-oknál a hang hívása..
havri
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Autós topik
- Delta Force (2024)
- Politika
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max, Blue Titan,256GB makulátlan, gyári független, 96% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air 13" M2 Chip 8GB 256GB (MLY33MG/A) - bontatlan új - 1 év Apple garancia
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2020 M1 Chipp, 13 8/256. Magyar bill, 96% Akku.