Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Nyomtató topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
atees
őstag
Van itt olyan aki használt már apple magic keyboardot és logitech mx keyst is ? Ha igen melyik jobb választás?
-
M@trixfan
addikt
Most ez azt jelenti, hogy egy otthoni hálón levő nyomtatót nem fog látni alapból a Mac legújabb Sonoma rendszeren? Már kezdték a “unidentified developer” mizeriát a legújabb update során, hogy Sudo-zni kell. Jó, mondjuk én nem halok bele, csak jó tudni ha pl. szülőknél hirtelen nem megy a nyomtatás akkor ez mitől van.
-
Raymond
titán
válasz
qnadam #124395 üzenetére
Lehet iteralni a foldereken is, de igy hirtelen egy sima mv ciklussal az adott folderen belul:
for file in dsc*; do mv "$file" "${file//dsc/egyik-}"; done
Itt feltetelezem hogy a komplett szamozast meg akarod tartani es csak a dsc-t kell lecserelni, de ha nem akkor csak rakj ket nullat oda a dsc-k utan:
for file in dsc00*; do mv "$file" "${file//dsc00/egyik-}"; done
-
tudtok appot, ami átnevez? a probléma a következő, van egy struktúra:
/egyik/dsc0001.jpg
/egyik/dsc0002.jpg
/egyik/....
/masik/dsc0005.jpg
/masik/dsc0006.jpg
/harmadik/dsc0007.jpg
stbebből kellene a következőt előállítani:
/egyik/egyik-01.jpg
/egyik/egyik-02.jpg
/egyik/...
/masik/masik-01.jpg
/masik/masik-02.jpg
/harmadik/harmadik-01.jpg
stbtehát nem masik-05, masik-06 és harmadik-07, ahogy ezt a legtöbb átnevező meg tudja oldani. windowson a bulk rename tool tud ilyet, de macen van ilyen?
köszi
-
emvy
félisten
válasz
Smiley #124393 üzenetére
Ezt alapvetoen igy csinalom, persze. VISZONT
- fizikai portokat nem tudok 100%-ig szetszedni, mert pl. a NAS ket fizikai porton kapcsolodik a halozathoz, de van rajtuk egy csomo szolgaltatas, es mindegyik szolgaltatasnak kulon IP-je van, es nem mindegyik ugyanarra a VLAN-ra van kapcsolva
- vannak szolgaltatasok, amiket tobb VLAN-bol is el kell tudni erni. Pelda: Home Assistant, ami fent van az IoT VLAN-on is, es fent van a 'normal' itthoni VLAN-on is.Egyebkent en a kovetkezokre szedtem szet: Default (a halozati eszkozok ezen vannak), Family (a normal otthoni halo), Kids (tartalomszures, stb.), Guest (vendegeknek), IoT (okoseszkozoknek).
-
Smiley
addikt
Ezt csak igy off-ba teszem. Általában az a bevett gyakorlat ha több vlan-ra azaz szeparált hálóra van szükség, akkor ott mindenki szépen elvan a saját hálózatában és csak az ott lévő dolgokhoz fér hozzá... Így az adott network port lehet untagged az adott vlan id-ban. Ha át kell látnia egy végpontnak egy másik vlan-ba, azt vagy a router-en keresztül teszi, vagy egy erre a dedikált tűzfalon. Utóbbival még jobban tudod szeparálni és védeni a belső hálózatot. Arra érdemes törekedni, hogy a végfelhasználói eszközeid csakis egy vlan id-ban legyenek, így tudod csökkenteni leginkább a támadás kockázatát.
-
emvy
félisten
Eh, szoval az volt a problema, h van itthon tobb VLAN: 192.168.2.0/24, 192.168.3.0/24, stb. stb. A Mac x.x.2.0/24-en van, emiatt ugy gondolja, hogy az a 'local network'. Az uj idiota MacOS 'biztonsagi szabalyok' miatt a bongeszo alapbol nem ferhet hozza a 'local network'-on semmihez, de errol nem szolt. Tehat a 192.168.3.100 az elerheto volt, a 192.168.2.100 pedig nem.
-
FIREBLADE78
addikt
Aki használ macen winfost,nála is rosszalkodik a wifi? Bizonyos oldalakat nem akar megnyitni. Pont azt amit kellene használnom a packeta csomagpont miatt.
-
Ator
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, használok a mindennapokban egy Apple Macbook Pro M1-et (8GB RAM, 256GB SSD), amit igazából szerintem nem terhelek szét, böngészek vele, videókat nézek, semmi komolyabb használat, viszont időnként, be-be akad 10-20-30 másodpercre akár.
Általában nyitva van 10-15 Google Chrome Tab és ezek között szoktam tevékenykedni, a minimális 8GB-os RAM felszereltség miatt lehet ez, mert a chrome zabálja a memóriát?
2021 novembere óta használok M1-et, ezelőtt volt Air-em kétszer, most ez a Pro M1 van nálam, akkor nem volt ilyen problémám, ez a gép május óta muzsikál nálam és igazából az elejétől csinálja ezt, csak nem foglalkoztam vele.
Előre is köszönöm a visszajelzéseteket és segítségeteket.
Üdv,
Ator -
emvy
félisten
Helo,
fura problemam van, otleteket kerek
Szoval: az otthoni halozatomon van tobb VLAN. Ha a Mac es a NAS is csak 'naivan' rajta van a 2-esen (mert oda rakja oket a router), akkor minden oke. Ha a NAS-t rakapcsolom a 3-asra is, akkor a 2-esen mar nem eri el a Mac a NAS-t. (Ket Macbook Pro-val is ez a helyzet.) Mas eszkozok (Androidos telefonok, stb.) eleri. Mi a fene lehet?
-
Sziasztok!
ez igy wtf?
-
eddie17
addikt
válasz
herdsman12 #124368 üzenetére
Köszönöm, akkor majd nézem, hogy mi lehet nálam.
-
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy mit nyomhattam meg, hogy előjött mindenhol a sorszám? Egyszerűen nem tudom, hogy tudnám eltüntetni, nagyon zavar.
-
markknight
veterán
Alvó állapotból ébredve azzal köszöntött a Mac, hogy megérkezett az Apple Intelligence és csatlakozzak a várólistához. Ez eddig is ilyen volt? Magyar fiók csak a gép nyelve angol, eddig nem csinálta és update is azt hiszem a hét elején volt, utána nem csinálta.
Be is állítottam mindent.. fura, nem igazán csináltam semmit, telefonon ugyanúgy nincs.
-
front3r
őstag
válasz
hemaka #124371 üzenetére
Meg azt nem árt tudni, hogy Ethernet csatlakozó esetén - lehet nem mindegyik HUB-nál van ez - de nálam scriptet kellett írni, hogy ha alvó módból felébred a gép, akkor az Ethernetet portot visszacsatlakoztatja. Mivel ezt a macOS nem teszi meg automatikusan.
Vagy ha van egy Wifi 6E/7 routered, akkor nem kell kábel. -
hemaka
nagyúr
válasz
front3r #124370 üzenetére
Én is 50k környékén találtam ilyet, konkrétan ezt: [link]
De most elég lutri, hogy tényleg tudja-e, ráadásul ha nem jó, feleslegesen vettem drágát, mert visszaküldeni is egy vagyon. Valszeg nálam is az lesz, hogy veszek egy tb-dp kábelt és akkor azzal, csak meg akartam spórolni egy kábelt, amit állandóan dugdosni kell... -
front3r
őstag
válasz
hemaka #124369 üzenetére
Én próbáltam ilyet keresni, de az M4-es Macbooknál már van HDMI/TB port, ami tudja ezt, így én csak egy olcsóbbat vettem, amin van Ethernet port és pár USB-A csatlakozó.
Arra jutottam, hogy bár találtam ilyen eszközöket, de azok méregdrágák, kb 100k felett van mindegyik, amelyek teljesítik ezt a feltételt. -
hemaka
nagyúr
Hogy On is legyek, hasznal valaki olyan usb-c hubot, amin van 1gigabites rj45 port es hdmi-n vagy dp-n macbookkal tudja legalabb a 4K/120Hz-et?
Talaltam parat en is, de ha rossz nincs kedvem azzal bajlodni, hogy vissza kuldozgetem, hatha valaki mar kitaposta ezt az utat elottem.
-
herdsman12
őstag
válasz
eddie17 #124359 üzenetére
Nem rémlik, hogy lenne valami extra elállítás, WiFi, Bt állandóan bekapcsolva, ha nem használom csak lehajtom a fedelet.
Az iCloud Drive kikapcsolva, telefon felkapcsolódva, ha itthon vagyok, de arról is a képeket alkalmi szinkronizálással szedem le..
Tevékenységfigyelőben azt látom, hogy semmi nem akadályozza az alvó módot.
Egyszer tapasztaltam, hogy lecsukott fedélnél melegedett az alja, de nem találtam meg mi volt a gáz.
Igen, Monterey van. -
madgie
titán
Jó-jó, de ekkor az ötéves 27" iMac-ről váltottam, mert hát az intel volt és nagyon nyögött a videóvágástól. Aztán bekapcsoltam ezt a 24-est és az első esti vágásnál összesírtam magam, annyira nem láttam semmit, mi mennyire sötét, mert annyira felfénylett. Tényleg használhatatlan volt, másnap reggel kezdtem el inkább dolgozni vele.
Aztán vettem egy Mac Minit és egy relatív olcsó IPS 4K monitort és így már lett egy használható setup vágásra. Sajnos ez se hozza az 5K iMac kijelzőjének a szintjét, de a 24-est szinte bármi felülmúlja, ha sötétben akarsz dolgozni. -
törölt tag
Mindenkinek:
Na de pont ez az, hogy a cikkben két javaslat van iMac helyett:
Mini + valamilyen monitor: erre kérdezem hol van olyan minőségű true tone 4,5K monitor olyan hangszóróval és kamerával, egy Mini és iMac árkülönbözetért?
MacBook a másik javaslat: erre kérdezem ha a 24"-et egérmozizzátok, akkor a laptop kijelzője micsoda?
Ha laptop és jó monitor akkor a kettő árban bőven iMac felett, szóval teljesen hülyeség a cikk, hogy szinte értelmetlen terméknek tartja. Remek otthoni gép és szép, akár a nappali dísze (rá is ment erre az Apple a sok színnel) mint egy generic monitor.
Mini és TV megoldás addig jó, amíg nem akar egyik ember gépezni, a másik pedig tévézni.
Azt nem is értem egy átlagusernek miért is "értelmezhetetlen" egy 24" iMac számítógépezni.
Teljes hülyeségnek tartom a cikket, simán van helye és felhasználása az iMac-nek, akinek csak egy otthoni gép kell. Ennyit szerettem volna.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Van egy 2021-es M1 Pro MacBook Pro-m, Mac OS Sonoma 14.1.1 (23B81) rendszerrel és indítás után néha a kurzor egyáltalán nem akar reagálni. Ez mitől lehet? -
hemaka
nagyúr
válasz
-Skylake- #124360 üzenetére
400 körül már van 55 colos oled lg tévé ami még játszani is jó(ps, xbox, blabla), szóval koca felhasználóknak eleve nem is értem minek egy imac, tv általában amúgyis kell, aláteszik a legolcsóbb mac minit és jónapot, el vannak vele évekig és kb. imac árban van, de 100x használhatóbb.
-
-Skylake-
addikt
válasz
#48138511 #124353 üzenetére
en ertem, es mindenki megerti aki megnezi az apple hivatalos reklamjat amiben megprobaljak eladni : kisgyerekeknek jo, elso szamitogepnek es olyanoknak, akiknek valojaban nincs szukseguk szamitogepre, de szeretnenek egy eszkozt amin adott esetben elerhetoek olyan szolgaltasok amikhez szamitogep kell (visszanezni csaladi fotokat rokonokkal, fozosvideokat nezni, ilyenek).
A kijelzo meg : ami a legnagyobb elonye az a legnagyobb atka is : 4,5K , de ez a 4,5K ez amugy 24 inchen. Ergo van egy iszonyatosan undoritoan feleslegesen draga panel benne, mert a kepminosege kimagasloan jo, a merete miatt a hasznalhatosaga meg kritikan aluli. 24 inch desktopon, nincs vele baj, mondom, akkor ha ugy veszel szamitogepet, hogy nincs szukseged szamitogepre. HA szukseged van szamitogepre, a 24 inch teljes mertekben ertelmezhetetlen, ennyi penzert meg aztan plane. Egyebkent a 27 is ilyen extrem hatareset, szerintem a nagy imac is kurvakicsi. 27 utan nem 24-es imacet kellett volna behozni, hanem 32-es 6K imacet. Mert annak az elobbiekkel ellentetben lenne ertelme, mert az egy munkara hasznalhato meret. Nyilvan az meg azon uszna el, hogy az ures panelt is 2millioba merik, ami mar onmagaban egy borzalmas kerdojel, hogy megis hogy lehet rohoges nelkul komolyan gondolni. -
eddie17
addikt
válasz
herdsman12 #124352 üzenetére
És állítottál bármin is? Vagy csak úgy ez ilyen jó?
Monterey van rajta? -
madgie
titán
válasz
hemaka #124355 üzenetére
Ráadásul ilyen szintű egérmozit...
-
törölt tag
Tudom MacBook topik, csak olvasom ezt a iMac cikket, hihetetlen még ezzel foglalkozó tech bloggerek (újságírónak nem nevezek egy The Verge írót) sem értik az Apple kínálatát, ha az a konklúzió vegyünk inkább minit és valamilyen monitort. "The entire concept is increasingly archaic and niche"
Persze azt már nem írja mini & valamilyen monitor javaslatához, hogy mégis hol a bánatban van olyan 4,5K True Tone monitor olyan webkamerával és hangszóróval?Most vagy az van már akárkit felvesznek cikket írni és akkor szomorú ezért pénzt kap, amikor egy random reddit komment szakszerűbb, vagy pedig "engagement bait" módszert használnak, direkt hülyeséget írnak a kattintásért, lett is már 300 komment.
-
bmakszim
senior tag
válasz
bollokcs80 #124345 üzenetére
Nem mintha abból a +2 magból az ember bármit is érezne. Ahova a 8 mag kevés, oda a 10 is az lesz.
Ha te magad konfigurálsz, nem éri meg kifizetni az árát. Persze, ha van valahol készleten és akciós, akkor úgy oké. -
Schnorkel
tag
válasz
bollokcs80 #124345 üzenetére
Köszi
-
eddie17
addikt
Inteles Mac-esek! Ha még vagytok!
A régi 2015 Early MBP gépem elég sokat "evett" sima fedél lecsukáskor (akár 60% is egy éjszaka alatt, pedig ki is kapcsoltam command-on keresztül a wi-fi elérést ha le van csukva a feldél. Gondoltam az utángyártott akksi miatt). Most néztem, hogy az "új" 16" MBP 2019 is azért csipeget, random. Első éjszaka csak 5% volt, erre azt mondtam, hogy oké. Aztán már 15% ami talán egy picit sok. Egy reggel-késő délután alatt 20%. Nektek mi a tapasztalat? Tudom az "M" sokkal-sokkal kevesebbet fogyaszt. Kérdés, hogy mi normális. -
Bitkorgi
csendes újonc
Sziasztok. Azt hogy tudom megcsinalni, hogy a Finderben bal oldalon mindig ott elerheto legyen a nas-om? Helyi hálózaton mindig ott van, igaz sokszor ujra be kell jelentkeznem. Erre van valami megoldás?
-
Schnorkel
tag
válasz
bollokcs80 #124342 üzenetére
https://www.alza.hu/macbook-air-13-m3-magyar-2024-ejfekete-d12095770.htm
-
SharpSA
veterán
válasz
bollokcs80 #124332 üzenetére
Na arra viszont valóban hasznos lehet.
-
Raymond
titán
válasz
bollokcs80 #124331 üzenetére
Szerintem jo valasztas vol, ha mondjuk csak 3 evi hasznalattal is szamolsz akkor havi 2500Ft-ba kerult a jobb gep, amit azert ki lehet birni.
-
Schnorkel
tag
válasz
bollokcs80 #124331 üzenetére
Az 8 magos GPU, még a "régi"
https://www.notebook.hu/apple-macbook-air-13-6-2024-m3-mc8k4mg-a-ejfekete-378916 -
madle
őstag
Sziasztok,
kérhetek abban segítséget, hogy egy 2019-es Retina Macbook Air (1,6 Ghz i5, 8GB RAM, Intel UHD, 128GB) mennyit érhet? Minden tartozéka, doboza megvan. Asztalon volt használva.
-
titi12
aktív tag
És mi a helyzet a MacBookokkal, urak?
-
akosxyz
senior tag
válasz
Aszpirin #124320 üzenetére
Mélygarázsban annyira meg kell közelíteni, hogy igazából már látod az autód. Múltkor már kb az autó mellett álltam, mire belőtte az irányt, hogy "Nézd, arra van az autód!" Nekem a lelkem megnyugtatása végett lett az autóban. Egyébként a térkép is jelzi, ha Bt párosítva volt. Carplay nem szükseges, nekem csak bt csatlakozás van és jelzi.
-
-
-
Parson
addikt
válasz
TheMarci #124318 üzenetére
Valóban? NA ezt letesztelem... használok Carplay-t, mivel azon hallgatom az apple music-ot / podcast-eket, stb...
Szerk.: és tényleg mutatja. Ezt eddig miért nem tudtam/próbáltam... Google maps-et használok alapból, és azon is volt hasonló egy idöben, de vhogy nem vált be / megszokássá... ez így viszont jobb... bár most csak a szabad ég alatt parkolok, majd letesztelem parkolóházban is.
-
válasz
Parson #124317 üzenetére
Az, hogy Airtag-gel keresd meg a pontos autódat egy parkolóban, nem biztos, hoigy menne. Az AirTag ugyanis nem ad önmagában geolokációs pozíciót, thát amikor kiszállsz az autóból, azokat a koordinátákat fogja megjegyezni a telefonod mint "utolsó fellelhetőségi hely"-et, amiket épp ismer. Ez egy mélygarázsban, ahol a GPS műholdakat nem látja, és a legtöbb esetben csak a giroszkóp adataira támaszkodhat, meglehetősen nagy szórású lehet, szerintem mindenképp nagyobb, mint amekkora az AirTag saját kisteljesítményű pozíciójelének hatósugara (kb 10-15 m-remeg kell közelítened ahhoz, hogy elkapd a pontos helyzetét telefonon, de ezt az autó kasznija is árnyékolja valamelyest... ráadásul ilyen távolságból már amúgy is látod az autódat, nem kell hozzá AirTag.
A fenti csak spekuláció, nem próbáltam még ere használni.
Még egy ötlet: ha van "felnyúlás", a szélvédő előtt az autó tetejéből lenyíló napszemüveg-tatód, az is jó hely lehet az AirTag-nek (bár forró napsütötte nyári napokon az a rekesz nagyon fel tud melegedni, ami nem biztos, hogy jót tesz az AirTag-nek - de ősszel-télen-tavasszal érdemes lehet megpróbálni).
-
Parson
addikt
válasz
Aszpirin #124316 üzenetére
Köszi a tippeket! Az enyémben is van a kormányoszloptól balra olyan tárolórekesz, a H7-es csereizzókat tartom ott.
Jut eszembe, nekem már ott is hasznos lenne, ha csak a kocsimat keresem a parkolókban, mivel elég sokszor 'ugrok át' pl Münchenbe meg vissza és mindig más-más parkolóházakban rakom le a kocsit és csak fotózgatom mint egy hülye, hogy pontosan melyik emelet hányas számú helyén hagytam ott a kocsit (mert emlékezzen rá aki akar, de én nem akarok, nem bizok az idösödö memóriámban), a lokátorban meg megnézni hogy hol parkoltam le, máris egyszerübb lenne... most lehet mondani, hogy erre vannak más opciók is, és erre ez felesleges, de ez csak egy extra jó pont / funkció lenne az én szememben is. -
válasz
Parson #124312 üzenetére
Kocsiban hova érdemes tenni, hogy ne legyen leárnyékolva, de megtalálni se legyen könnyü, viszont ha kell, akkor az elemcsere miatt is könnyen hozzáférhetö legyen? "
Az én autómban a kormányoszloptól balra is van egy kis lenyíló ajtós tárolórekesz, a házkulcsaimat ott szoktam tartani napközben, itt és a kalaptartóban hagyott AirTag is jelég ól működik. De meggyőződésem, hogy valamelyik hátső ajtózsebben is jó helye tud lenni, esetleg ha Skodád van, akkor az ajtóban az esernyő rekeszében az esernyő mögött... bár onnan kalandos lenne előkaparni, de nem lehetetlen szvsz.
-
válasz
SharpSA #124313 üzenetére
Meglenni megvan mindennek a helye nálam is, csak ezek folyamatosan hordozott tárgyak, és idejük jelentős részét nem otthon töltik. Sajnos hajlamos vagyok elhagyni vagy ottfelejteni idegen helyen a dolgaimat, és ha eddig ezt nem tudtam megváltoztatni, akkor már nem is fogom... de ez ellen nagyon jó cucc arz AirTag, szerintem és nekem.
De főleg ilyen usecase-ben jók, a lopás ellen kevésbé védenek, pont a már leírt dolog miatt: szólni fog az iPhone--od, ha "követ" egy idegen AirTag, és innen már egyértelmű, hogy nem túl hatékony eszköze a lopásvédelemnek. -
Parson
addikt
válasz
SharpSA #124313 üzenetére
Megmondom öszintén, igazából személy szerint nekem is annyira flottul müködik minden évek óta - mindent mindig ugyanott tárolva és kontroll alatt tarva - hogy apróságokhoz nincs rá szükségem igazán, viszont a kocsi, bringa + egy aktatáska nem baj ha a biztonság kedvéért felszerelve lenne ilyennel... nem ad tökéletes biztonságot, tudom én is, de a semminél több, és az apple rendszerébe integrált, ami a használatot is egyszerüsiti, ezek a pozitiv érvek mellette... a negativ meg hogy plusz kütyük, amikben csak évente, de kell cserélni az elemet, meg ugye hogy nem lopás ellen / esetére, hanem csak elhagyás esetére lettek tervezve... gondolkozom még 1-2 napot rajta... amúgyis most olvasom, hogy ebböl is jöhet új verzió 2025-ben.
-
Parson
addikt
válasz
Friczy #124310 üzenetére
Mondjuk ha el is veszik vmi és vki kiveszi az elemet, az AirTag-gel (amig benne van az elem) szvsz még mindig nagyobb az esélye megtalálni (vagy addig lekövetni), mint ha egyáltalán nem is lett volna.
Kocsiban hova érdemes tenni, hogy ne legyen leárnyékolva, de megtalálni se legyen könnyü, viszont ha kell, akkor az elemcsere miatt is könnyen hozzáférhetö legyen? Van 1-2 tippem, de lehet jobb is, mint amire én gondolok, ezért kérdem...
-
válasz
Parson #124308 üzenetére
Én is használok, szerintem k.va hasznos. Szintén 4-es csomag ot vettem anno, nekem 1 a kulccsomómon, 1 a garázsnyitón, 1 az autókulcs karikáján és 1 a hétköznapi táskámban van. Amióta megvannak, megszűntek a folyamatos "hova raktam a kulcsaimat" keresgélések. Tudnak csipogni, és ha közel vagy már hozzájuk, akkor a telefon ppntosan megmondja, hány méterre vannak és milyen irányban. Szerintem az egyik leghasznosabb kütyü az AirTag.
-
Friczy
senior tag
válasz
Parson #124308 üzenetére
Használok. Egy a kulcscsomón, egy a pénztárcában. Feleségemnek szintén a kulcscsomóján van egy, mert már vesztett el kulcsot, és jó lenne, ha legközelebb meg lehetne találni.
Egyszer sikerült elvesztenem a táskámat (rosszul tettem fel a bringa csomagtartójára és leesett), A megtaláló meg nem volt becsületes, elvitte magával. Még aznap tudtam követni, ha jól emlékszem, Bodajkig, aztán megszűnt. A feljelentés alapján a helyi rendőrség ugyan kivonult a helyszínre, de nem talált semmit.
Ezzel együtt nem tartom hülye ötletnek, de ha a tárgyat eltulajdonítják, és mondjuk a megtalálónak iPhone-ja van, akkor a telefon értesíteni fogja, hogy egy Airtag követi, ami nem az övé. Ez alapján meg tudja találni, és egy pillanat kiszedni belőle az elemet. Ha véletlenül elveszted valahol a védett tárgyat, akkor hasznos lehet.
Még így is működhetett volna a dolog (talán), ha figyelek az üzenetre, mert a telefon azonnal üzenetet küldött, hogy a pénztárca ott maradt, csak hát biciklin ritkán állok meg üzenetküldésre, és mire ezt olvastam, már késő volt.
-
-
Parson
addikt
Komolyra forditva a szót, AirTag-et használ vki ? Az AirTag topic-ok eléggé behaltak... én meg most vennék egy 4-es csomagot a családnak 1-1 kocsiba, 1 biciklire, 1 aktatáskába, ilyenekre... jöhetnek a negativ vélemények, hogy miért hülye ötlet - inkább most, mintsem miután megvettem.
-
Schnorkel
tag
válasz
bollokcs80 #124293 üzenetére
Én az alza-tól zsákoltam egy M3/16G/256G modellt, 8CPU, 10GPU core-al, 520e-ért - már be is laktam (M1/8G/256G -ról váltás)
-
Parson
addikt
válasz
r3dsnake #124302 üzenetére
Értsd a vicc oldalát is... Amúgy meg ha vki komolyan is gondolja, nem kell feltétlenül értened. Neked nincs rá szükséged, és ennyi. Nem vagyunk egyformák.
Most irhatnám azt is, hogy én annyira kimélem, hogy csak kéthetente veszem elö, minden másra ott az irodai ThinkPad !
-
Parson
addikt
válasz
bollokcs80 #124299 üzenetére
+1
Bezony, nekem is ilyenben pihenget használaton kivül... még egy porszem / hópihe se tudjon rászállni !!
(Igazából külön vitrin kellene neki, de azzal még várok.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest