Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim21
őstag
Nekem sem volt gondom átállni a 13PM-szal 10 év Samsungozás és HTC-zés után. A 15 most a második iPhone-om, és nem hiányzik a droid, meg a Samsung Exynos sem. Kell egy nagy adag kalandvágy hogy belevágj, de ha nyitott vagy gyorsan át tudsz állni, neten minden is fent van amire szükséged lehet.
-
ADAM1337
nagyúr
Alapvetően nekem sincs bajom vele fold3/s23 után (közbe becsúszott egy magic5 pro is.) ami dealbreaker lenne.
Nekem eddig a negatívak között az alábbiak vannak:
-Kamera ha 5x zoomba szeretnél valamit távolról makróba fotózni, pl 3d nyomtatást a fejhez nem tudod odarakni a telefont, random szenved vele melyik optikát használja.
-A feloldás olyan néha mintha 30hz/fps lenne, UI lassú számomra. (S23-mam van mellette, illetve utolsó androidos telefon egy magic5 pro volt)
-Webes tartalmakat nem tudja kezelni 60hz felett, görgetés nincs olyan mint az androidon mintha accel-es lenne, nem tudom mi rá a megfelelő szó.
-Bmw-be a BT-re rámenés néha hektikus és nem írja a számokat ki nem tudom a fedélzetiről váltani a spotify-t, de ez valószínű az autó sw-je lesz mert rádióra nyomva majd vissza media-ra ez megjavul, és már írja a borítóval együtt a spotify zenéket. (2016 F30)A pro viszont még egyelőre nekem is több:
-Kamera alapvetően még mindig a leggyorsabb fotózásra és sokkal jobban adja vissza élethűen amit akarok, a távoli makrón kívül.
-Videózás szintúgy a legjobb amit használtam itt tárgykövetés stb.
-AoD widget még mindig szimpatikus igaz lehetne belőle több is ez a 2db igen csekély szerintem.
-Kijelző messze a legjobb amit használtam ha ki van rajta használva a 120hz (pl genshin-nél olyan folyamatos)
-Hw itt ugyancsak a genshint tudom felhozni, vagy a waze alap módját a leggyorsabban pozicionál be.
-Imessage veszteség nélküli küldése jó dolog fotók stb
-Magsafe, autóba már magsafe-re átálltam a céges s23-hoz is szereztem magsafe-es tokot és nem is értem eddig miért nem használtam ezt a szabványt. -
tothl
addikt
Csak, hogy egy sikertörténetről is beszámoljon valaki. Nekem ez az első almás telóm és a sok Samsung után egyáltalán nincs bajom vele, tetszik ez a gördülékeny, letisztult rendszer és szerintem minőségi érzetre is ott van. Igen jónak érzem a kamerát és a kijelzőt is. Nyilván itt is vannak hiányosságok de nekem eddig jóval több a pozitív csalódás mint a negatív.
-
-
Szergej0818
csendes tag
válasz
#48138511 #1142 üzenetére
Nagyon köszi, ezért szeretek ide írni, mert egy csomó mindent én nem tudok. Nem tudtam, hogy lehet kijelölni elhúzással, én egyesével nyomkodtam
. Health appban kell az ébresztést beállítani, nem az órán belüli ébresztésben, és akkor lehet skippelni? Ezt sem tudtam, úgyhogy köszi.
-
törölt tag
válasz
Szergej0818 #1138 üzenetére
Több száz fotót kijelölök pár mozdulattal. Health app egyszer kell beállítani mi legyen a sleeping schedule alvás módban és esti záróképernyőn van skip holnapi ébresztőre.
Osztott képernyőt inkább ne várj, mióta vannak tepsi iPhone-ok, de az iOS nem nagyon követte le a nagy méretet. Fix ikonrács azóta is. Safari címsáv alulra került, kb. ennyi könnyebbség. -
Szergej0818
csendes tag
Lesz kínlódás az biztos, kérdés, hogy ezt szereted e. Meg lehet szeretni az ios-t, de a feljebb leírtakat nehéz elengedni.
Én még annyival kiegészíteném, hogy sok opciót több "gombnyomással" lehet elérni, vagy "nehezebb". (bluetooth, ébresztés, fotó kijelölés, stb.). Illetve számomra a legfájóbb pont ennyi idő után, hogy az ébresztőt nem lehet csak aznapra kikapcsolni. Ezt minden nap használtam, és itt nincs. Ahogy egy két automatizálási lehetőség is hiányzik. Osztott képernyő is hiányzik, talán ezt nem írták, de reménykedem benne, hogy a 16 pro már tényleg 6.9-es lesz, és hátha behozzák ezt a funkciót, és nem csak arra a telefonra...De hogy pozitívat is soroljak, annak ellenére, hogy a samsung a legstabilabb droid, volt olyan, hogy a messenger kifagyott, vagy nem jött bejövő hívás csak egy sms, térerő indoklatlan helyeken elment, gyenge volt. Itt még nem találkoztam ilyennel, meg a kezdeti laggok után most felgyorsult a telefon, köszönhetően gondolom a frissítéseknek. Akksi is jobb számomra, bár lehet azért, mert még új. Nekem a képernyőarány is jobban bejön, igaz nekem s21 ultrám volt. Illetve az, hogy egyből jönnek a frissítések, nagyon szimpatikus, nekem telekomos telefonjaim voltak, és hiába jött ki a frissítés, ők még ültek rajta néha egy hónapot is.
De ha újdonságra vágysz, akkor ajánlom, egy hét után már túllépsz a berögződéseken, és abszolút kezelhető ez a telefon is.
-
-
nVIPER
senior tag
Én sima S23-ról váltottam, már a D600-as Samsung korszaktól márkahű voltam, több, mint 10 év droid múlt után. Múlt péntek óta van meg a 15 pro. Hááát,, negatívan álltam neki, de összességében kellemesen csalódtam, meg kell szokni, itt totál más minden, mint droidon. Lényegében minden appom megvan, ami megvolt a droidon is.
Pozitív:
Face ID (nagyon féltem tőle, hogy milyen lesz, de eddig kellemes csalódás, szinte bármely pozícióból felismer).
Kameránál nincs agyonélesített kép, videóban verhetetlen.
Szerintem jó akkuidő (dual simmel használóm), napi átlag 2 óra telefon és 5-7 óra SOT, 3 e-mail szinkron, mellett is bírja a napot. S23 mondjuk ebben nem volt rosszabb, nagyon takarékosra sikerült. Térerő terén hasonló a két teló.Negatív (megszokást igénylő dolgok):
Tárcsázó és telefonkönyv..... Nos, ez valami fertelmes. Amit Samsungon megcsinálsz 2-3 érintésből, az itt a duplája. Nehézkes, keveset tud.
Billentyűzet: Nem az ékezetes karakterek barátja, megszokást igényel. Droidon Swiftkeyt használtam, ide is felraktam, így már sokkal vállalhatóbb, viszont kevésbé testreszabható, mint az androidos varjánsa.
A görgetés droidon sokkal gyorsabbnak hat. Ezt meg kell szokni.
Csengőhangok és értesítések hangereje, állíthatósága korlátozott.
Értesítési sáv lehúzása csak fentről megy, egykezes használatnál macerás.
Érintés pontossága itt valahogy máshogy van, mint droidéknál, talán nem olyan pontos, nem tudom. Szövegkijelölés is kicsit másabb, nehézkesebb.
Widgetek és ikonok elhelyezése korlátozott,, (de legalább van mappába rendezési lehetőség). -
Rendeltem egy Tactical Aramid tokot Spigen uvegfoliaval, mert ami most van az egyre levegosebb mindenhol.
Kivancsi leszek a Tacticalra, mert mar X ota vagytam ilyen tokra.
-
rizso
addikt
10+ év Android, javarészt Samsung (legutoljára S21U) után jöttem iPhone-ra. Kicsit több időt igényel megszokni, mint két Android rendszer közötti váltást (pl Samsung vs Xiaomi), de nem rosszabb, és nem is feltétlenül jobb, leginkább más.
Amit én valamennyire visszalépésnek érzek, az a böngészés, hiányzik az egykezes nagyítás, nem érzékel olyan pontosan böngészés közben, nehezebb egy egy linkre bökni.
Billentyűzet kezelésével sem vagyok még teljesen kibékülve, Android gboardot nagyon megszoktam. Sokszor jól jönne a jobb oldalról húzás (vissza funkció), illetve csak fentről lehet lehúzni az értesítéseket és beállításokat, samsungon ugye akár a kijelző alsó részéről is lehetett indítani ezt a mozdulatot (ami iPhone-on a search funkciót hozza elő).
Hívás körül is van néhány funkció, amit megszoktam, pl jobbra-balra húzás egy névjegyen, de ennek hiányát meg lehet szokni.
Ha nyitott vagy az újításra, akkor a legtöbb dolog tényleg csak megszokás kérdése. Én nagyon agyaltam, hogy S23U legyen vagy 15PM, de győzött a kíváncsiság és eddig nem bántam meg, nem találtam olyan hibát, ami miatt földhöz kellene vágni
-
No.01
addikt
Azt tudja valaki, hogy az új töltési opciónál a 80%-ig választásánál miként éri el azt?
Tölt ahogy tud és szimplán leáll ha elérte vagy addig korlátozza? (optimalizálja) -
formula01
senior tag
Mate 20 Pro-ról váltottam 15 Pro-ra.
Ami nagyon hiányzik az M20P/droid után az a hangrögzítő, Infra, rendszerszintű vissza gesztus, hangok külön állíthatósága, normális fájlkezelő, GBoard(van iOS-en is, de a droidoshoz képest ki van herélve, a gyári billentyűzet magyar nyelven meg szintén herélt, illetve a számsort nem tudod kirakni fentre.)
Ha ezeket el tudod engedni, és nyitott vagy az újra, és lelkiekben fel vagy készülve arra, hogy nagyon sok minden máshogy vagy máshol lesz, mint ahogy megszoktad, akkor érdemes váltáson gondolkodnod. Én nagyon megszerettem az iOS-t és ezt a telefont, de itt sincs kolbászból a kerítés, csak ha itt van vmi hiba, arra reagálnak, nem hónapokkal később kapsz egy updatet ha kapsz egyáltalán, mint droid vonalon.
Reálisan nézve, viszont szerintem biztos nem ér kb ~200-230e Ft-vel többet egy 15 Pro, mint egy S23, ha az ár érték arány is fontos.
-
Cry0
őstag
Sziasztok! S23-ról váltott valaki mostanság? Érdekelne a véleményük. Eddig android vonalon mozogtam, kacsintgatok az ios felé csak tartok tőle hogy meg tudom-e szokni. Tetszeni fog-e. És hátha kaphatok egy kis távpontot ha valaki hasonló cipőben járt mostanság.
-
válasz
ADAM1337 #1116 üzenetére
"A toknál jól látom, hogy a kamera széléhez nem ér ki?"
A Benks-re kérdezed? Hogy érted, hogy nem ér ki? Az egy maszív fém keret, kinteb b lóg, mint amennyire a kamerák.
ADAM1337: A 0 védelem azért erős, de tény, hogy ezeket a baromi vékony tokokat nem az extrém védelemre találták ki. Karcoktól véd, talán minimális eséstől is, de valóbn, elöl mivel nem áll kintebb, mint a üveg (az üveg vastagabb, mint amennyrie kiáll a tok), így pofára esésnél az üvegé lesz a védelem szerepe, nem a toké.
-
-
válasz
Ateszpapa #1110 üzenetére
Nekem van, jó nagyon, bár a magsafe nem olyan pontos, de ugye azért, mert nem mágnesek vannak körben,hanem fém. Ettől még jól tapad, csak el fel lehet rakni kicsit elcsúszva egy töltőre, akármire.
Hozzá Benks Sapphire glass-t használok, így nagyon kicsi a rés körben a tok és az üveg között. Valamint még egy nagyobb védelmet nyújtó Benks ArmorPro-t használok, ha kell, na, ott meg szinte nincs is rés körben az említett üveggel együtt.
A Spigen EZFit-et pont ezért szedtem le, mert túl nagy volta rés az említett tokokkal.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Ateszpapa #1107 üzenetére
Spigen ezfit szerintem teljesen jó, és most egy uag metropolis tokkal használom. (zöld kevlár)
Üveget speedshopból a tokot is onnan vettem, de ahogy látom az ali-s 5-6k-s uag copy ugyanaz sok eltérést nem látok a user értékelések alapján és még se 18k, mint amennyiért én vettem.
A Spigen mag armor (magsafe) túl csúszós volt nekem. -
rizso
addikt
válasz
Szergej0818 #1106 üzenetére
Nem baj, a szándékot is értékelem
-
Ateszpapa
addikt
Most melyik a BB kombó? (tok és fólia)
-
rizso
addikt
válasz
Big_Boss #1102 üzenetére
Akkor marad a megszokás, nincs húzás, hosszan nyomás, akármi, info és úgy hívok, majd rááll idővel az agyam.
Megint más: Samsungnál nagyon hasznos volt, hogy screenshotot hosszabbat is tudtam készíteni, menet közben tudtam görgetni, és a végén készítette csak el a képet. Így mondjuk egy hosszabb beszélgetés/weboldal/bármi belefért egy képernyőfotóba. Itt mivel lehetne ezt megcsinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Titánkerettel könnyített magán a legtutibb iPhone és ebből fakadnak a problémái.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest