Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hobby elektronika
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
kchris78
üzenetére
Jah ez engem is nagyon idegesít a CarPlay esetében, hogy a kocsi folyamatosan meg akarja sütni a telót, ha van egy három órás út a Balatonra folyamatosan próbálná belenyomni a 101%-ot is és tűzforró a telefon. Eddig sem a telefonban sem az autóban nem találtam olyan beállítást, hogy ne töltsön, annyi, hogy most legalább a 80%-os limitet be tudom állitani.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
sharkypeti
üzenetére
Szia! Ez például teljesen megfelelő hozzá: [link]
-
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok! Hamarosan megjön a 15 Pro, ez lesz az első Iphoneom. Tudnátok hozzá gyorstöltőt javasolni, ami nem aranyáron van mégis tökéletes lenne hozzá?
-
ZABHERO
tag
Sziasztok!
Céges telefonként kaptam egy sima 15-öt. Bejelentkeztem rajta a saját icloud fiókommal, leszedte az appokat stb. Más is tapasztalja hogy durván merül az aksi? Konkrétan ha nem használom akkor is több százalékot merül. Nagyon sok app háttéraktivitását, helymegosztását kilőttem. Mellette egy 14 prot használok lassan egy éve, annak se a legacélosabb az üzemideje, viszont egy napot általában mindig végigtolok vele, illetve ha nem használom szinte nem merül semmit...
Valami ötlet esetleg? -
Zsolt,72
senior tag
Maximális tisztelettel
szeretném jelezni, hogy 1,4 és 6 személyes ikonok választhatóak alapállásban is.Akármennyi 1 fős kitehető, rá kell bökni szerkesztés módban és lehet szerkeszteni, ki legyen rajta. Kapcsoló segítségével pedig a szám is látható.
Szerk. Ja hogy 4x4 a legkisebb, jogos!

Viszont jó ez a Parancs, amit mutattál, fogom is használni. Köszönöm.
-
madgie
titán
Na de azt hogy kapd le ezzel a telefonnal? Én csak a "sima" 15 Pro-val próbáltam, de egy fényes maszlag lett, hiába expókompenzációztam... meg ugye be is csillan, mint a fene.
Már majdnem hagytam az egészet, de inkább beléptem a házba a "rendes" fotócuccért
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Jó lenne pl tudni hogyan lehet gyorshívást kitenni az aszalra.
Érintsd meg és tartsd nyomva picit a kijelzőt egy tetszőleges, üres területen. Feljön a widgetek kirakási lehetősége, a bal felső sarokban + (plusz) ikon, ott válaszd a “Contacts” widgetet. Többféle is használható.

-
S e t h
nagyúr
Kamerákat elő, részleges holdfogyatkozás ON.
-
Lehet valami prioritást adni appoknak? A BBM sok késéssel kapja csak meg az üziket. Természetesen csak mióta IOS alatt futó verziót használja párom. 15 perce csak kimenőt ír, meg nem kapja. Próbáltuk és valóban nem jön át azonnal csak ha éppen nézi az appot. Persze ez csepp a tengerben hiba terén, de engem ez mozgat, mivel használjuk az appot.
Jó lenne pl tudni hogyan lehet gyorshívást kitenni az aszalra. Mint nálam, hogy koppintok rá és azonnal hív. Ha már csak hívás megszakítással tudja a kaput hívni legalább a hívást ne kelljen bűvölni. -
No.01
addikt
válasz
moordavid
üzenetére
Hasonlo van nalam is. Mindenki mondja, h nincs elorelepes 13 Pro-hoz kepest. A szintetikus teszteken lehet h valoban igy van, de a gyakorlatban meg megis jobb. Erzesre +20% (mindezt ugy, h a 90%-os a 13 Pro)
Ettol fuggetlenul ha nem ugy adta volna ki a matek ahogy akkor nem valtottam volna 130-Pro-rol.
15 Pro Max meg ehhez kepes meg ~40% plusz. (gyakorlatban, nem laboreredmenyek alapjan) -
moordavid
aktív tag
Nekem eddig pozitív tapasztalat az akku. Reggel 6kor vettem le a töltőről, most (19:34) áll 52%on, 5óra 6perc az aktív képernyő, és volt ma kicsivel több mint 2 óra waze navigáció ráadásul tökig sütötte a nap a kijelzőt így az végig max fényerőn volt. iOS 17.1. Sima 15 pro. Impressed.
-
Hát lemegyek hídba.

Csak kiderült, hogy a iPhone okozza a gondot és nem én jöttem rá, mert nem hittem, hogy ilyen van. iPhone vs. GSM alapú kapunyitás. Nyitás közben megáll a kapu mindig adott helyen. Én már mindent néztem, nem szorul, jól van programozva. Aztán ma kibökte a párom h csak akkor áll meg ha telefonnal nyitja és az a telefon az övé. 15 pro max. És valóban ha arról hivja a kaput fogja magát nyit, majd valamiért pár másodperc múlva újra hív amivel a megáll parancsot adja ki. A GSM modul nem fogadja a hívást csak érzékeli és zárja relén kérdeztül a kört, a kalu elindul és eközben lerakja az amúgy látszólag csörgő vonalat. Mint mikor hivsz valakit és ő kinyom. Ez történik droidon, pár másodperc alatt megszakad a hívás és eltűnik a tárcázás. De alma alatt nem.... Ott olyan mintha látná, hogy valami nem olyan mint kéne a hívás közben és baszki fogja magát és újra hívja egy híváson belül. Hosszan próbálja kicsöngetni és mi már csak a foglaltat halljuk, még droid alatt cseng, lerakja a GSM modul és vége a folyamatnak. Itt nem. Állunk a GSM modul mellett és halljuk, hogy 2* tárcsázza a iPhone, ezzel ad egy indít, megállít parancsot. Csak akkor nem jelentkezik a hiba, ha hívás közben kinyomja manuálisan, persze ehhez jó lenne látni, hogy a kapu elindult e. Ez agyrém, egy vicc!!!!!! -
Ha nagyon zsírosak az ujjaid, akkor gyűjti, de amúgy szerintem rendben van. Egyébként ez is különbség, a 600D karbon kevésbé gyűjti, mint a hagyományos 1500D szövésű.
Még az első mondatra reagálva, van yt teszt, ahol néztem kerek szemekkel, mennyire maszatos, de nekem meg messze nem gyűjti annyira. Így mindenképp attól függ, mennyire zsíros az ember keze alapból.
-
Szergej0818
csendes tag
Nekem ez a tok vált be, csak ez meg gyűjti a zseb szöszt, meg a fém kamera keret miatt nehezít a telefonon minimálisan, ha valakit zavar valamelyik, akkor semmiképp, egyébként nagyon jó fogású, szerintem minőségi érzést nyújtó tok.
https://smartdiszkont.hu/iphone-15-pro-max-esr-cloud-kickstand-halolock-magsafe-tok-fekete-64542?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw4vKpBhCZARIsAOKHoWRK7tmSsSsNSdJ3qsUEWSKwHnvi9SRHzRT7OMPxRcQB3odxmMKx0n8aAr0CEALw_wcB(Meg alirol egy hamisitvany apple tokot
, ha megjön, megírom milyen, ottani review k alapján fasza.) -
-
Természetesen.

Tokból rendeltem egy Pro-t, azt már használom. Alapból egy Tactical Aramid-ot használok, de ha kell nagyobb védelem, arra vettem. A gombok csodásak, jól kattannak, a védelem rendben, a minőség pazar, a kamera körüli fém keret brutál. A 600D-s szövés miatt nem annyira tapadós, de bőven jó, közepesnek mondanám.
Vám nem volt, sms-t kaptam, amivel a közeli postára be kellett mennem érte.Ha valakit érdekel Benks discount, a NEWS1 kóddal 20% kedvezmény van. Neten kerestem, egy hete még érvényes volt.
-
Boss81
senior tag
Közben meg is rendeltem a tokot, és a kijelző védőt, de én a lekerekítettet rendeltem rögtön. Jól nézett ki amit a srácok javasoltak, de a tok és a kijelző védő közé esetlegesen bekerülő por és szösz miatt döntöttem a lekerekített mellett.
-
Én pont a nagy rés miatt szedtem le ezt a fajta üveget, igaz, én olyan tokot használok, ami nem kapaszkodik elöl bele a telefonba, így értelem szerűen nagyobb a rés a tok és az üveg között. Egyelőre egy Torras van, illetve rendeltem Benks-et, az a héten jön meg, mert annak nagyon szépen lekerekített a széle, Torras is oké, de azért "bele lehet kötni".
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Ti milyen üvegfóliát vásároltatok a készüléketekre? 15 Pro max. Lehetőleg itthoni vásárlást szeretnék, nem akarok várni külföldi szállítással.
Köszi előre is a tippeket
-
Red Bull fan
aktív tag
válasz
david199801
üzenetére
Ennyi idő alatt kopás biztos nem jelenik meg,nyílván használatfüggő ha vigyázol rá biztos nem lesz baja.
-
david199801
tag
Sziasztok,
mennyire kopnak a nem natúr titán színek. A kékkel szemezek de ha nagyon kopnak akkor inkább maradok a natúr titánnál.
-
xhege
veterán
Ugye abból nincs Global verzió csak kínai. Angol nyelven lehet csak használni, ami nem baj gondoltam én. Azonban a menüben az angol nyelv ellenére is maradtak kínai feliratos elemek, időnként megjelentek kínai üzenetek, pop up ablakok. Az értesítéseket vagy jöttek vagy nem. Valami kis hülyeség miatt kb két naponta újra kellett indítani. A dizájn nyilván teljesen szubjektív, de nekem nem a kedvencem az ívelt kijelző sem, illetve a hátoldalán a bazi nagy kamera hegy sem tetszett. Összegezve a vas jó volt, de nekem a rendszer nagyon bugos, és sz@rul összerakott. A kamerát leszámítva felhasználói élményről nem lehetett beszélni. Mindezek mellett valahogy nem éreztem azt, hogy mondjuk bankolni, és a pénzügyi dolgaimat ezen kellene intéznem.
-
madkiller
őstag
válasz
mindthecrap
üzenetére
Nálam is szokta csinálni sajnos. Végleges 17.1 óta nem találkoztam vele azthittem javítva lett.
-
joey04
titán
válasz
mindthecrap
üzenetére
most csináltam 8 képet így egyesével ahogy mondtad, nálam nem lett fekete egyik próbálkozásnál sem.
-
mindthecrap
aktív tag
Na megvan nálam az első szoftveres bug, kiváncsi vagyok másnál is megjelenik-e: mindig a záróképernyőről nyitom meg a kamerát, és ha sokat fotózok így (egy fotó, teló a zsebbe, megint egy fotó két perc múlva…) akkor kb minden harmadik megnyitás esetében fekete a kamera képe. Már a 17.0.3 esetében is csinálta. Ha lerakom háttérbe a kamera appot és újra felnyitom akkor jó.
-
xhege
veterán
válasz
madkiller
üzenetére
Rühellem a kínai telefonokat, de kipróbáltam egy Oppo Find X6 Prot. Fotóban megette az iPhonet. Nyilván 2 hét után meg is váltam tőle, mert mint telefon nagyon nem jött be, de gondolkodás nélkül aláírnám, hogy a fotós képességei bekerüljenek-e az iPhoneba.
Természetesen ez csak az én véleményem, de mondjuk ez személyes tapasztalaton alapul. -
madkiller
őstag
Hát nem tudom, ízlés kérdése kinek melyik színhőmérséklet tetszik. Doxomark is 2. helyre hozta most a 15 PMet. Selfieben 1.re. Igaz ez az oldal nem mindig releváns páran már fizettek nekik (Huawei, Xiaomi pl). Kint még nem is rosszak a kínaiak, az tényleg ízlés kérdése, de beltérben szerintem egyértelműen iphone jobb.
-
ADAM1337
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem 14PM van, de a tesztek szerint a 15-ös szériában is látszik amikor a normál kameráról a telekamerára ugrik, kivéve kevés fénynél, amikor nem használja a telét, hanem a normálból vág ki még jobban, ott tényleg nem látszik a váltás, hiszen nem is vált.

Ez csak videóra igaz, fotóban használja éjjel is a telét éjszakai módban.
-
tothl
addikt
Egyébként próbálgattam kicsit a kamerát, tegnap voltam koncerten ugyanis.
Mondhatnak bármit a tesztek, de félelmetes módon a végtelenségig össze van hangolva és finomítva a lencsék működése videózás közben.
Nagyon szépen működik a stabilizálás és szinte teljesen fokozat és átváltás mentes ahogy ujjal szépen zoomolsz ki-be. Nem ugrik, nem röcög, észre sem venni amikor vált egyik lencséről a másikra. Olyan, mintha egy jó hosszú zoomlencséd lenne. Nagyon pöpec. -
joey04
titán
Lehet nekem van baj az ingerküszöbömmel, de semmit nem veszek észre soha.

Semmilyen változás se pozitív se negatív irányba. Sőt, bekapcsolva a 13-at, fel sem tűnik, hogy azon még csak ios 16 van. Semmit nem érzékelek, csak annyit, hogy a menüben más számot mutat a verziónál...

-
tothl
addikt
Nincs olyan érzése senkinek, hogy 17.1 frissítés után mintha fakóbb lenne egy hangyányit a kijelző ?

Valószínű, hogy csak bemagyarázom magamnak, hogy a "beégések" miatt visszavettek picinyt a kraftból...
Levi
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem a honor magic5 pro és állandó tapasztalatnak a fold3 és az s23 volt itt példának, ezek mind jobban melegednek terhelés alatt, bár ugye 3. napja van nálam a telefon de játszottam rajta videót vettem masszívan kapja a terhelést, és már a ios 17.1 van rajta tegnap óta.
-
törölt tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Köszönöm, én is erre gondoltam, hogy így kellene, hogy neten rendelni. A cikkeknek annyira nem hiszek, de nem is engedtem el a fülem mellett.
Egyébként nekem a droidok is folyton melegedtek, szóval nem annyira értem, hogy miért hozták fel ezt a melegedés témát.#Mindthecrap, köszönöm a választ!
-
barbee2019
csendes tag
Amennyiben iPhone 14 Próval rendelkezik, egyáltalán nem ajánljuk a váltást, de még az egy évvel korábbi, iPhone 13 Prót használóknak sem feltétlenül ajánlott a legújabb modellre váltani – az ennél régebbi készülékekről, illetve az alapmodellek bármelyikéről viszont már jelentős lesz az előrelépés. Érdekesség, hogy a 15-ös szériára sokkal nagyobb volt a kereslet, mint az előző generációra, ami legfőképp abban mutatkozik meg, hogy jelenleg lehetetlen Pro modelleket vásárolni, a legjobb esetben is heteket kell várni arra, hogy újabb készülékek érkezzenek az országba.
Megrendeltem az iPhone 14 pro-t inkább😅
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
üzenetére
Nekem sem volt még gondom, pedig három Insta profilt kezelek és sokat van megnyitva, semmilyen hatással nem volt a telefon hőfokára. Eddig csak Lightroom esetében volt langyos nálam, de az érthető, az A14 szinte lángolt az 50 megabájtos Fuji RAF file-októl. Lumafusion sem nagyon izzasztotta meg 2-3 perces ProRes videókat szerkesztgetve, fényelve.
-
Azért kicsit bonyolultabb a dolog, mint 20 évvel ezelőtt (sőt több ugye). Nincs ebben semmi extrém, ezért jönnek a patch-ek a játékokra is. Arról nem is beszélve, hogy bár a dev béta miatt volt 3 hónapjuk a fejlesztőknek optimalizálni magára az iOS 17-re az appjaikat (nem mindenkinek sikerült ez sem ugye), de magára az új processzorra nem tudták, hisz az nem volt publikus. Plusz most volt nagyobb architektúra váltás is, előtte kb. ugyanaz volt, csak jobb, gyorsabb, stb. lett a proci. Persze javítson ki, ha valaki többet tud erről.
-
Tiger.
nagyúr
Azért érdekes ez is.
Pl nem tudom ki emlékszik e de amikor megjelent a Pentium 2 vele együtt a celeron processzor is, és ott volt a needforspeed se na már most az már egy jó ideje meg volt, és ami érdekes abban az időben az internet luxusnak számított, tehát semmi fele patch nem volt hozzá és még is köröket vert a Pentium 1-re. Miért? Mert valós volt az erő ami benne volt, nem volt szükség optimalizalasra. Ez akkor ami applenel van picit kamu szagú. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
üzenetére
Neten rendeld és ha elöjön a 14 napos elállással élhetsz de nekem patch elötti verzió volt fent mikor belaktam és nem volt különösebben melegebb a telefon mint bármelyik más belakásnál. Kicsit olyan hype és clickbait volt ez is minden oldalról, bármelyik új iphone samsung megjelenéskor jellemző, aztán 1-2 hónap és síri csend. Nagyobb volt a füstje, a törés gate is csak 1 embernél volt Jerryrig-nél.
-
törölt tag
Arányaiban mennyi készüléket érint vajon ez a probléma? Mert azt olvastam, hogy "bizonyos készülékeken". Tehát akkor nem mindegyiknél van ilyen gond.
Az itteni tulajoknak van melegedési gondjuk? Most nem tudom, hogy merjek-e venni, vagy sem. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Külső fejlesztésű appok is érintettek voltak.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Melegedés miatt vissza vették a teljesítményt?
-
pamesz
tag
T-nél elérhető az összes szín, natural végre be is rendelve. Remélem, az otthoni csomag módosítás miatt nem fogy el megint mire elbírálják.
-
rizso
addikt
Győzelem
User guide-on belül találtam egy gombkombinációt, ami factory defaultot eredményez. Hiába van a csatlakoztatás során reset, nem elég neki ezek szerint.
1. Töröltem az AI life alkalmazást
2. Factory reset a hangszórón ( mute+multifunction button együtt 5mp-ig)
3. Hangszóró mikor bekapcsolt telefonon a Bluetooth eszközöknél hozzáad, ekkor már van rendesen hang
4. AI Life app vissza, és most már működik is(Ha ez nem jött volna össze, akkor vagy vezetékkel dugom rá+Siri, vagy eladom, de utóbbit nagyon sajnáltam volna, nagyon baba hangszóró)
-
Luser2000
addikt
válasz
mindthecrap
üzenetére
Felhívod az Ügyfélszolgálatot és kiküldenek egy e-mailt, sőt, a Telekom fiókokban a Dokumentumok köze is felkerül a QR kód.
-
tothl
addikt
Ahogy elnézem a pixel 8 pró buborékos kijelzőjét inkább legyen jobb a kamerája egyesek szerint.
-
rizso
addikt
Feledésbe merülhet a gyári, mást nem okozhat a "noname" kábel
Egy ideje nálam is a dobozban pihennek a gyári kábelek, töltőből is van mindenfélém, csak gyári apple nincs. Mondjuk most a 15PM-hoz vettem eredeti magsafe töltőt, de azt sem apple adapterrel használom.
Utángyártott magsafe töltőkkel mi a tapasztalat? Van ajánlott darab? Ha neadjisten másikat/még egyet kellene venni, egy 5-6k körüli összeg emészthetőbb, mint a 15-18k.
-
bigrock
addikt
Szerintetek okozhat valamit hosszú távon, ha bár 25W-os Apple töltővel, de noname USB-C kábellel töltöm a telefont? (nincs kedvem kicsomagolni a gyári kábelt, van itthon egy rakat USB-C kábel)
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
moordavid
üzenetére
Én a Telekom eSIM-mel megszívtam, “kivettem” a régi telefonból, gondoltam, majd a Telekom oldalán ha kerek egy újat akkor ad egy QR kódot vagy valami… fenéket. Kizárólag úgy lehet új eSIM-et igényelni, hogy SMS kódot küld arra a telefonszámra amihez nem férsz hozzá hiszen azért kérsz eSIM-et
-
-
xhege
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Nincs ezzel semmi gond szerintem. Én is agyalok, hogy kell-e nekem a 15 PM vagy majd a 16-os szériával foglalkozzak. Semmi nem sürgeti a váltást, mert jelenleg egy 14 Pro van a birtokomban.
-
moordavid
aktív tag
Ma meghozta a futár, a telefonról telefonra költözés egy közbeiktatott rendszerfrissítéssel (17.03ra a 15-ön) volt összesen kb. 25 perc. A watchot is simán átvitte közben nem kellett vele bajlódni. Átköltözés után airpods is simán kapcsolódott nem kellett hozzányúlni. Bankkártyát újra hozzá kellett adni ami volt kb 30 másodperc.
A spigen glas tr ez fit: ha én fel tudtam rakni bubi és porszem nélkül, márpedig nekem a fóliafelrakás mindig is az idegbajos kriptonitom volt, akkor BÁRKINEK menni fog
Maga az üveg fekete keretes talán ha 1-2 pixelt belenyúl a kijelzőbe. Ezt tök őszintén nem tudom, az első bekapcsolás előtt raktam fel az üveget. Van kb 2-3 mm az üveg és a telefon széle között, pontosan ugyanúgy mint fentebb egyik fórumtársunk képén. Nekem nem zavaró, lehet majd egyszer cserélek egy miliméterre passzoló fekete-keret mentes üvegre. Talán.
Yettel e-sim: Végigkövettem ami a yettel honlapján található, nem akart működni, de beugorva a közeli yettel üzletbe végül a sima sim-re visszaváltást választottam, elviekben este fogják hálózatra lőni a kártyát. Erről majd beszámolok.
Összegezve a sima 11ről a 15 prora váltás nekem nem okozott fanfárokat, lehet gyors mint állat de a sima 11 is az volt. Lehet röccenés mentes de a sima 11 is az volt. Kijelző szebb, meg 120hz meg selyembe csomagolja szemgolyómat meg bla bla bla, majd használatközben kiderül.
De ez a telefonról telefonra költözés ez nekem még mindig akkora magic, mintha egy igazi techbubus Star Trek epizódot élnék át a holofedélzeten
Na. Ez is letudva újabb 4 évre
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (111A)
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 Pro Max / 256GB / Több színben / Gyári kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- X670 DDR5 alaplapok kedvező áron garanciával!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)

, ha megjön, megírom milyen, ottani review k alapján fasza.)