Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drone86
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Nokia 6.1 (TA-1054) típusú telefont, 4Gb rammal és 64Gb tárhellyel, hálózatfüggetlen verzióban egy internetes gsm boltban.
Ez az első androidos telefonom, ezelőtt csak ios, és windows alapú készülékeim voltak.
Nagyon szimpatikus az android one project, hogy garantáltan frissül a készülék a google által.
Viszont az én telefonomon 7.1.1-es android található, a biztonsági csomag szintje: 2017. november 6.
és a rendszerfrissítés menüpontban az írja, hogy naprakész.
Tudnátok segíteni, hogy hogyan indíthatnám el a frissítést? Kifejezetten azért vettem ezt a telefont, hogy mindig naprakész legyen az OS..Előre is köszönöm!
-
demeterf2
tag
Sziasztok!
Mostanában előfordul nálam, hogy nem tudok egyes játékokat feltelepíteni a play áruházból. F.R. megoldja a problémát, mert utána fel tudom telepíteni az adott játékot, de egy idő után random találok olyat ami nem települ. 505-ös hibát kapok az áruházban. Szerintem az lehet a probléma, hogy egy másik telepített alkalmazásra azt hiszi, hogy az az amit felakarok rakni és így nem engedi telepíteni.
Már minden adatot töröltem az alkalmazáskezelőben, nem segít.
Root van és amikor törlöm a packages.xml fájlt akkor is települ ami előtte nem, de ha jól néztem ez ilyenkor majden F.R.-nek felel meg.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba valódi oka? OnePlus 6-om van. -
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Android 6.0.1-ben van lehetőség Stamina mód mellett bekapcsolni a rezgés funkciót? Sony Z3C telefonról lenne szó.
-
Top cat
addikt
válasz
Shirko #35336 üzenetére
Nincs bekapcsolva.
(#35337) Bozek szerintem többeknél is előfordul csak nem veszik észre
(#35338) zsoltzsolt Ez nem teljesen olyan. Ez egy három színű kör.
(#35341) jonnyjoker01 Keresi a választ a mesterséges intelligencia
-
Storms
őstag
Üdv!
Tegnap 2 hónapnyi szervízelés után visszakaptam a Huawei Y5 II LTE telefonom, ami töltőcsatlakozó elromlása miatt került szervízbe, viszont miután visszakaptam azt vettem észre ,hogy egyáltalán nem rezeg, hiába állítom be akkor sem, se hiváskor , se érintéskor. Előtte pedig jó volt.javítási papiron ez van: SW frissítés, teszt, fődarab csere! Hiba kijavítva.
És új IMEI számot is kapott.
Mit lehetne ezzel kezdeni? Most megint vigyem be a boltba amikor 2 hónapot vártam rá?
Vagy egy gyári beállítások visszaálítása segitene? Mi az ,hogy fődarab csere volt?
-
válasz
zsoltzsolt #35338 üzenetére
Wow, köszönjük a nyaralási tippeket
-
Top cat
addikt
válasz
zsoltzsolt #35334 üzenetére
Na de mi lehetett az? Nagyon zavar, hogy nem tudom
A telefonon csak egy pöttynek nézett ki. Számítógépen kinagyítva hasonlít az előlapi kamerára.
Remélem nem valami program kukkol titokban
-
zsoltzsolt
addikt
Köszi mindenkinek! 😀 Már látom.
Ha már nincs, akkor senki gond. 🙂 -
Top cat
addikt
válasz
zsoltzsolt #35331 üzenetére
Ott van a bal felső sarokban, nagyítsd ki ha nem látod
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #35331 üzenetére
Én színvak létemre is látom
-
Top cat
addikt
Sziasztok!
Adott egy huawei telefon, 5.1-es android-al. Amióta megvan még ilyennel nem találkoztam.
A bal felső sarokban tegnap megjelent egy szürke kis pötty.
Sehogy sem tudtam eltüntetni, gondoltam csinálok róla egy képernyőképet és majd megkérdezem itt mi ez.
Amint megcsináltam eltűnt magától.Tudja valaki mi lehetett ez?
-
-
troland26
őstag
sziasztok
Lenne nekem egy Lenovo Yoga 8 tabletem ( B6000 ) . Pár napja olyat csinált , hogy nem tölt be a tablet , hanem valami kínai írásjelek jelennek meg a képernyőn bekapcsoláskor [link] . Próbáltam FRt alkalmazni , de az a kis nyíl amivel ki lehetne választani a Factory Resetet az folyamatosan megy és nem reagál semmire . van valami megoldás , hogy életet leheljek a tabletbe ? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Üdv. Hátha van rá valami gyors válasz... Huawei y6 ii telónál van 39 google névjegy, meg 39 viber névjegy, ezek azonosak. Viszont ha bejön egy telefonos hívás az egyik névjegyről, akkor nem annak a névjegynek látom a telón a képét, hanem berak egy névjegy/M szöveget kép nélkül, azonos számmal, mint hívó félt.
Már eltávolítottam az összes ilyen, ő szerinte telefonszámmal nem rendelkező /M-es kontaktot és újra is indítottam a telót, de még mindig így jönnek ki a bejövő hívások, hiába már nem látok /M-es névjegyet sehol. A google contacts oldalán ha nézem a kontaktokat, ott minden rendben van. Korábban a viberben is látszottak a /M-es kontaktok, de azokat töröltük.
Van ötletetek rá, hogy mi az a /M?
-
eclipse19
senior tag
válasz
frankstork #35320 üzenetére
Ja, hogy ott lenne egy vessző.
Így már érthető.
Már azt hittem a Chrome-nak van valami "bátor" változata is. -
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Nem rootolt Samsung Galaxy S7 Edge telefonomhoz szeretnék segítséget kérni a third party appok adatainak lementéséhez Android 6.0.1-en.
Smart Switch-el már lementettem a legfontosabb dolgokat, de mindenhol azt olvasom, hogy ez az app adatokat nem menti, csak magát az apk fájlokat, restore után csak a szűz, üres appok kerülnek vissza.
Olvastam egy root nélküli módszerről, amihez tanácsot kérnék. PC-n Windows alatt Total Commanderhez feltettem az Android ADB plugint, majd sikeresen csatlakoztam USB-n keresztül a telefonomhoz. Most a TCMD ablakában bejön a telefon teljes könyvtárszerkezete.
Abban kérnék tanácsot, hogy innen hogyan tovább. Honnan és mit kell lementenem, hogy az appok adatait, beállításait biztonságban tudjam?
Előre is hálásan köszönöm a segítségeteket!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
tordaitibi #35321 üzenetére
Tudom, de ebben nem kivehető aksi van.
-
válasz
zeon.hu #35319 üzenetére
Persze, kicserélni egy forrasztópákával.
Szerintem nem, os alól lehet konfigurálni de a kikapcsolt telefonnál nem az os kezeli a gombokat. A bootloader szerintem hardveresen indul el, a power gombra, ezt nem lehet átállítani. Firmware szinten nem tudom hogyan lehetne ezt kivitelezni.
Nemrég volt itt szó ilyesmiről, a töltőről való lehúzás és némi akku bűvészkedés után bebootolt a telefon. -
zeon.hu
nagyúr
Power gombot ki lehet valahogy váltani a hangerő gombokkal?
Root van.
(Pár hete egyre nehezebben működik, de cserélni már nem igazán éri meg)
Ébreszteni, kurzort vezérelni most is tudom a hangerő gombokkal, de most kimondottan a bekapcsolás kéne. -
eclipse19
senior tag
válasz
frankstork #35315 üzenetére
Mi az a "Chrome Brave"?
-
Shirko
tag
válasz
frankstork #35315 üzenetére
Chrome > Beállítások > Webhely beállítások> Média > Automatikus lejátszás
kapcsold ki az engedélyezést.
+ Adatforgalom csökkentővel is próbálkoznék. -
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Már szét olvastam az agyam...
7.1.2. Redmi 5plus. Hogy lehetne elérni, hogy a böngészök ne akarják mindenáron lejátszani a videókat? Chrome Brave...
Kikapcsoltam a beállításokban. Átnéztem a flags-et is ott nem találtam erre vonatkozó beállítást. Marhára idegesítő hogy állandóan tölt
Köszi a válaszokat -
mufi
senior tag
Sziasztok,
fura problémám támadt Samsung galaxy 6 telefonnal. Összekötöm a laptoppal, felismeri minden rendben..kinyitom a kamera mappát, próbálom átmásolni a képeket laptopra, és behal a rendszer, jön egy üzenet windowstól hogy az egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik. Eddig ilyen nem volt, tele van már a tárhelyem képekkel és nem tudom átvenni őket. Lehetne szarakodni onedrive meg hasonló dolgokkal de q-ra zavar, hogy miért nem tudom copy/paste aztán meg kitörölni a felesleges képeket.
Köszönöma választ előre is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, jó estét.
Nem tudom jó helyre írok e, de nem találtam külön huawei topikot.
Adott egy mate 10 pro készülék, amin gyárilag be van kapcsolva az értesítés tiltas mód.
Eddig ki tudtam kapcsolni hogy ne írja ki amikor le van zárva a kijelző hogy ne takarjam le a felső részt.
Ezen a linken [link] található leírás alapján, ha nem is ugyen ezen menü pontokban, de ki tudtam kapcsolni.
Most a napokban jött egy rendszer frissítés, és ennek a kikapcsolása 'eltűnt'...
Eddig valami zseb módban volt ennek a kikapcsolása, de most nem találom...
Esetleg tudtok adni ötletet hogy tudnám kikapcsolni?
előre is köszönöm a tippeket -
Nemjó, durván le van maradva kültéri akksiidőben a Tab A-hoz képest. Egyébként a lenovot kb másfélszeres áron tudnám venni, de nekem nagyon fontos a max fényerő melletti akksiidő.
-
Marhára nehéz ügy - telefonból persze tucatnyi lehetőség van, de a tablet szegmens gyakorlatilag halott. Jelenleg ezek közül választhatok:
- olcsó(+), hosszú akksiidejű(++), jó+16:10-es kijelzővel(+) szerelt de 2GB-os Tab A 10.1"
- közepes árú, gyatra akksiidejű (-), sötét kijelzővel szerelt 4GB-os Mediapad M5
- drága, jó akksiidejű, jó minőségű, de sajna 4:3-as kijelzős 4GB-os Tab S3Rápillantva a telefonom ram-használatára, tényleg nem ártana a 4GB, csak kérdés 3x-os áron/vagy dupla ár+súlyos egyéb kompromisszumok mellett is megéri-e
? A kültéri akksiidőt mondjuk semmiért sem adom, azaz a nem-samu termékek kb csoportosan lehúzhatják magukat a klotyón
-
vacs
veterán
válasz
t72killer #35308 üzenetére
Én már tutira NEM vennék 2 GB ramos telefont/tabot 2018-ban!
Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt 4 évben Nexus 5 telefont használtam, amiben 2 giga ram van és elég idegesítő volt a vége felé már, hogy rendszeresen újratöltött dolgokat, pedig face app nem volt fent és a messengerből is csak a lite verzió! -
Üdv mindenkinek, az Oreo RAM-igényéről kérdeznék: megtetszett egy galaxy tab A tablet, amiben csak 2GB RAM van (amúgy használható erős SoC). Ez mennyire lesz szűk keresztmetszet Oreo alatt?
Az s7 edge (4GB RAM) telefonomra ránézve kb ez a kép fogad, egyelőre Nougat-on:
Rendszer+appok: 2.7GB, Ebből:
Chrome, 21 tabbal: 675MB
Gmail: 154MB
Maps: 192MB
Óra(!): 25MBEzalapján a 2GB kicsit szűkösnek tűnik, bár az is igaz, vissza lehet fogni a felhasználásból egy kicsit.
-
Fred23
nagyúr
A böngészési élmény és sebesség mérésére mi szerintetek a legjobb alkalmazás? Mennyire korrekt eredményt ad például a Geekbench egy-egy tesztje, mint HTML5 Parse vagy HTML5 DOM? A PCMark Work 2.0 Web Browsing 2.0-ja esetleg többet ér? Esetleg WebXPRT? Speedometer 2.0?
-
Android 7, miert nem lehet semmit kuldeni bluetoothon Android 4-re?
3 eszkozzel kiprobalva. Nem megy. Visszafele mindegyikrol mukodik. -
bango
tag
Alkalmazástársítás mitől függ hol van ez beállítva hogy egy link megnyitásához mely alkalmazásokat ajánlja fel? Amióta https linkeket tartalmazó emaileket kapok egyszerűen fel sem ajánlja a megnyitásához kedvenc alkamazásom, míg http linkeknél igen. Tehát ha akarnám se tudnám társítani az alkalmazást mert fel sem tűnik a listán a választhatók között! Köszönöm.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Van egy közel 3 éves LG G3s telefonom. Már az elején jelezte a készülék, hogy a KitKat-et Lolli-ra lehet frissíteni. Utánaolvastam, nem ajánlott, belassul, akadozik. Le is tiltottam anno, hogh állandóan jelezzen értesítésben, hogy van szoftverfrissítés. Ez pár nappal ezelőttig működött, aztán most naponta 2-3x jön az értesítés.
Amit próbáltam:
- letiltottam a beállításokban az automata frissítést és az értesítést is.
- megkerestem a hidden menüt, ott WLAN test, OTA settings és disabled-re állítottam.
- illetve az alkalmazásinformációknál a szoftverfrissítéstől kivettem a pipát, hogy értesítsen.Sajnos egyik sem működött, és elég idegesítő kezd lenni.
A készüléken minden gyári, nem rootos, sosem volt rajta más ROM, mint ez a KitKat.Tudnátok nekem segíteni, merre tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest