- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xterms
tag
Sziasztok!
Igazabol nem tudom, hova tartozik a kerdes, majd legfeljebb törlik.
Huawei P9-es telefonom kepernyoje nem all az ujjammal szoba többe. Szeretnem az adatokat lementeni rola, de ugye USB-s csatlakozasnal engedelyezni kell a hozzaferest a telefonrol, amit en erintes nelkul nem tudok megoldani.
Ha OTG adapterrel rakotok egy egeret, az mukodni fog anelkul, hogy 12451548 dolgot a telefonon be kellene kapcsolnom? Feleslegesen nem akarok ilyet venni.
Milyen lehetosegem van ezen kivül?
Köszönöm,
XA barátok olyanok, mint a hó…………ha rájuk pisilsz, eltűnnek.
-
veterán
válasz height #37797 üzenetére
Miert nem tiltod, fagyasztod vagy torlod ha nem kell?
Tuzfal alkalmazassa meg tudod csinalni, Android 7 felett nativan is tilthatod az adatforgalmat, kulon wifi es mobiladat felbontasba.
Legalabbis nalam megvan a lehetoseg,
Beallitasok- Alkalmazasok--az app neve-- Adathasznalat es itt minden beallithato, tilthato. -
height
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy a Galaxy J5 2016 mobilon lehet e olyat, hogy pl.a facebook messenger alkalmazását letiltom az internet használattól, de pl a gmail és a többi alkalmazás tovább használja a netet....van erre lehetőség ?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz AxBattler #37794 üzenetére
Esetleg elég a kezdőkép vagy az egész rendszer ilyen kellene legyen?
Play-en keress úgy hogy launcher for elderly és|vagy launcher for seniors - van köztük szerintem ígéretes, ebben pl. nincs reklám se.Juteszembe: szerintem gyere át ide ezzel a kérdéssel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Érdeklődnék, hogy létezik még olyan droid-os telefon/rendszer, amiben elérhető egyfajta "egyszerű" mód/képernyő, mint az EMUI-ban az a mappás elrendezés?
Idősebb családtagomnak jól jönne, pl. egy P20 Lite-ban...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Hüvely P20-nál beállítható-e valahogy, ha pl MobileVoip app-ban a belekattintok a beviteli mezőbe, akkor ne dobja fel az alapértelmezett rendszer billentyűt?
Már csak azért, mert tárcsázó úgyis van a voip app-ban, és így összenyomja kicsit az app tárcsázóját, és feltolja, és alatta meg megjelenik a rendszer bill.
Xiaomi redmi note 4x-nél ilyet nem tapasztaltam.Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
Deck
titán
Hali.
Folyamatosan ledobál itthon a wifi de csak 5ghz-en. Minden telefont amin Android 9 fut. Pc-t, PS4-et nem. Szóval valami Android 9-es beállítás nem lenne jó? De micsoda?
PS5
-
Digitalpimp
senior tag
Szívesen! Én is a napokban csináltam számlát, aztán gondoltam, hogy a te problémádra is megoldás lehet.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
MR ME
aktív tag
válasz Digitalpimp #37779 üzenetére
Ezer köszönet, már meg is vagyok vele, gond nélkül működött a dolog!
-
MR ME
aktív tag
válasz Digitalpimp #37779 üzenetére
Köszönöm, erre akkor még rákérdezek
-
looser
addikt
Nem sajnos, de már nem merül :-)
Most mindenesetre a Wakelock detector be van izzítva, ezt javasolták egy másik topicban. Ha jelentkezik a hiba, jövök és mesélek :-) Az jutott még eszembe, hogy a héten egy LIDL-es Silvercrest töltőt használtam és esetleg az nem töltötte fel rendesen?!? Tudom, hülyén hangzik, csak hátha ez is okozhatta.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Just_Reboot
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kellene került hozzám egy Blaupunkt sl04 mobiltelefon MT6580M hogyan tudnám újra húzni?
-
Digitalpimp
senior tag
Esetleg próbáld meg, hogy csinálsz Revolut számlát. Kb. 10 perc az egész, ott igényelhetsz virtuális kártyát, ami mastercard. A saját topikjában biztos megmondják a tutit, de szerintem működhet a dolog.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
MR ME
aktív tag
válasz Viktor0610 #37773 üzenetére
Köszi, amig telenoros voltam használtam is, de már vodás vagyok
Halmozott a probléma[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire járok jó helyen a kérdésemmel, de azért felteszem :)
Szeretnék fizetni egy alkalmazásért a google play-ben, de maestro bankkártyám van, amit nem fogad el a play áruház, PayPal-al nem lehet fizetni...kérdésem, h akkor mivel tudok? Van vmi megoldás, vagy keressek vkit akinek van mastercard-ja és csak úgy tudom megoldani? (Magyar alkalmazás, forintban kell támogatni...)
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Miért van az, hogy pl. Jófogás áll, facebookon képet akarok feltölteni a telefonról , de nem mutatja az albumban lévő összes képet a kivalasztáskor, csak párat. Hiába pakolgatom ide oda a képeket, csinálok új mappát.
Például egy 36 képből álló albumból, mutat 11 képet a kivalasztáskor. Vagy albumot sem mutat, amiből választható. (Nincs Sd kártya a telefonban)
Már az engedélyeket is néztem, azok be vannak állítva, vagy egyáltalán van e valami beállítás, de nem találtam semmit. Huawei p smart 2019 a telefon. Topikjaban kérdezem, de sajnos nem jött rá válasz. -
crok
Topikgazda
válasz looser #37765 üzenetére
Ebben a Logout bejegyzésemben keress rá arra, hogy "akinek nem alszik a telefonja / gyorsan merül ajánlom" részt és láss neki. A legegyszerűbb és szerintem a leglátványosabb is egyben a Battery Historian-al megnézni, ahhoz egy bugreport is elég. Vagy dobsz nekem egy bugreport-ot megnézem neked. (Van egy angol leírásom is, az kicsit bővebb mert a nemzetközi népek kicsit értetlenebbek : D )
-
Dr. Romano
veterán
válasz tordaitibi #37763 üzenetére
Köszi. Ránézek ezekre a sim-es appokra.
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
veterán
-
crok
Topikgazda
Meg kb 40 oraig ingyen lehet beszerezni a Franco Kernel Manager-t.
-
wakond83
tag
Sziasztok.
Van valami trükk, hogy kikapcsoljam az indítási dallamot az A70 készüléken?
Root, vagy ilyesmi nem fér bele.Köszi!
Balázs -
looser
addikt
Sziasztok!
Pár napja tapasztalom, hogy iszonyat gyorsan merül a telefon (Xperia XZs), most éjszaka 7 óra alatt (kikapcsolt kommunikációval) 50->10%-ra. Az akku a service test szerint jó állapotban van. Nem volt sem rendszer, sem alkalmazás frissítés (mindkettő manuális nálam). Az első helyen ők vannak a fogyasztási listában:
Android rendszer 13
Telefon - tétlen 9
Google-play szolgáltatások 9Mi a módja annak, hogy részletesebb információt kaphassak arról, mely app vagy szolgáltatás szívja így az akksit?
Köszi & Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
domerator
veterán
Sziasztok
Note 8-am van android 9 fut rajta.
Eleg gyakran megesik, hogy lekapcsolodik a bluetooth beallitasokban a media kihangositas kapcsoloja, tehat zenet nem visz at a kocsi kihangositojara (astra k gyari intellilink), kezzel kell visszakapcsolni. En android hulyesegre gyanakszom, mert a telefon amugy szuperjo (pedig harapottalma hivo vagyok, csak cegesnek droidot kell hasznalnom).
Masnal is van hasonlo jelenseg, vagy csak engem szivat a kukarobot?Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
veterán
válasz Dr. Romano #37756 üzenetére
Megegy, regebben epp ez miatt probaltam sim manager appokat a Storebol, az egyik egeszen hasznalhato volt de nem emlekszem az app nevere. Probat megerne neked is.
-
gretzky77
veterán
válasz tomy86 #37761 üzenetére
Igen ez megvan csak gyerek váltig állítja,hogy ezek bejövő hívások voltak, kivéve amikor visszahívta viszont a Telekom azt mondja kimenő hívásnak látják, így gondolom a részletes számlán is kimenőként fog szerepelni! A szám megvan kihez tartozik ott még futok egy kört! Azért köszi! Legalább ha a listában meglenne látnám,hogy milyen irányú, így viszont semmit nem fogok tudni tenni sztem!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
tomy86
addikt
válasz gretzky77 #37760 üzenetére
Ha máshogy nem megy kérj hívásrészletezőt (visszamenőleg is lehet) a szolgáltatótól!
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy van e lehetőség arra,hogy adott egy Honor 7 lite telefon és a hívásnaplóból lettek hívások törölve! Nem az egész napló lett törölve csak bizonyos hívások,ezt valamilyen formában vissza tudom keresni, nézni? Szervíz menü vagy hasonló? Az a gondom,hogy a gyerek használja a telefont és lett egy jó kis számla! A gyerek azt mondja hívogatta egy 90-es szám amit egyszer felvett,egyszer pedig visszahívta (gratulálok) viszont összesen több mint 50 hívásról van szó, a Telekom szerint viszont kimenő hívások voltak,a gyerek pedig törölte a listából (dumálok)! Ezt vissza tudom valahogy nézni!? Köszönöm és elnézést ha nem ide!
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
fgeth
csendes tag
Nyakamba szakadt egy dual sim android 8-as telefon (magán/munkahelyi) és kíváncsi vagyok, hogy egyrészt be lehet-e állítani, hogy bizonyos számokat csak bizonyos kártyáról hívjon. Tehát otthonit mindig a magán kártyáról, hogy kelljen mindig kiválasztani hívásnál.
Másrészt, hogy van-e lehetőség arra, hogy mivel a céges büdzséje korlátozott, jelezzen, ha elérek egy összeget a hívásoknál. Úgy, mint az adatforgalomnál, ahogy kijelzi, hogy elértem a pl. 80%-át a havi adagnak. Beállítani a tarifákat, stb. Lehet, hogy hülye kérdés, sose volt még két kártyám egy telóban, de ha nem kérdezek, nem tanulok -
Dr. Romano
veterán
válasz tordaitibi #37755 üzenetére
Értem köszi akkor nem nálam a hiba, nincs mese szinkronizálnom kell a felhűbe
[ Szerkesztve ]
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
veterán
válasz Dr. Romano #37753 üzenetére
Mostohagyerek a sim, 4.2-n meg barmit lehetett, most csak a sajat telefonmemoriat szereti hasznalni. A simre nem lehet beallitani hogy mentsen telszamot, az elso bekapcsolasnal nagylelkuen felajanlja hoy, onnan importalhatod a szamokat, utana csakos telefonmemoria vagy felho.
Nalam RR custom romon elegge nyakatekerten de lehet simre es simrol export-import es lehet rola torolni is. De szt hogy arra vagy arra is mentsen egy uj szamot az nem megy.
Pedig en hasznalom mert jott mar jol. -
Wolfskin
őstag
válasz Apollyon #37750 üzenetére
ok, az csak tréfa volt... de tényleg bosszantó, hogy mennyire nincs infó róla. és most még el is kezd szarakodni, hogy nem tudok belépni a knoxba...
a samsung szervíz elhajtott, a samsung.hu-n cseteltem Kittyvel, mi volt az első kérdése:
"Megkérném részletezze, miért szeretne belépni a Knoxba."majd egy technikus felhív és rácsatlakozik a készülékre és megnézni mi a baj... kezdek komolyan aggódni
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Dr. Romano
veterán
Android 8.1 van a telón, de nem tudok sim kártyára másolni számokat és onnan törölni. Megjeleníteni meg tudja meg engedi onnan kimásolni telóra vagy google-re. Valami változott az androidnál a sim kártyák kezelésében vagy csak valami bug?
-
p.t.r
aktív tag
Szevasztok! Samsung sm-t310 tabletemben akkut cseréltem. Képtelenség 100%-ig feltölteni, 70 körül leáll a töltés, merüléskor meg van, hogy 20%-nál egyszerűen kikapcsol, mire újra bekapcsolom 1%-ot mutat. Ha kikapcsolt állapotban töltöm, akkor is ugyanez a helyzet. Android 4.4 van rajta, nincs rootolva. Hogy lehet ezt rendbehozni?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Wolfskin #37749 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy amíg lehet custom firmware-t tolni a samsung készülékekre, addig nincs miért aggódni. Stock androidot sosem használtam, knox nélkül is ugyanúgy megbízhatatlan az egész. Aki valamelyest is ért a témához az nem felhőzget és kontroll alatt tartja milyen adatai juthatnak ki a netre és mi nem.
Egyébként én vagyok szerintem az egyik itt a fórumon, aki a zárt kódok ellen van, plusz ha prism, nsa és barátairól szó esik, akkor lehet számítani az éles véleményemre.
Ennyitől még nem fog megállni amúgy a házad előtt fekete autó, azonban tapasztalat, ha csak rákeresel ilyen-olyan tervrajzra (pl. ekkora-akkora mm golyó cnc megmunkálásához szükséges adatok), megszakad egy időre a net...
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Wolfskin
őstag
válasz Apollyon #37748 üzenetére
Igazad van, nincs összeesküvés, a világ olyan, amilyennek hiszed
elmondom, mit tudok a knoxról. remélem nem hallgat senki...
1. egyfelől egy hardveres cucc, ami valóban fizikailag ugrik, amikor rootolsz. és nem lehet visszacsinálni, ezzel szívatja a samsung a usereket garanciavesztéssel. erre viszonylag sok a találat, mer sokan anyáznak és hasonlítgatják a samut némi túlzással egy nemi szerverhez.
2. a knox egy vállalati, szoftverbiztonsági környezet, kormányzati és céges ügyfelek, biztonság, központi, stb, csak kulcsszavak, amikre így kapásból emlékszem.
3. a knox egy alkalmazás a telódon, amibe ha belépsz kapsz egy új telefont. kvázi telefon a telefonban. a note3-on még csak kevés app volt, de a note 4-en az app store is futott rajta, így bármit lehetett telepíteni rá. Tényleg egy gép a gépben, mintha lenne egy második telefonod. Csak sajnos amit itt mentettél, nem tudtad kimenteni sehogy. Vagy felszinkronizálod a knox felhőbe (ami sosem sikerült), vagy mailben elküldöd magadnak. Offline nem lehet menteni.
Engem leginkább ez az utóbbi vonatkozása érdekelne, de sajnos sűrű homály fedi, csak az van, amire magamtól rá tudtam jönni, de azon felül NULLA infó. Lehet azért, mert a 2-es opcióra vannak a cégeknél beavatottak (sámánok), akik tudják, a többi kolléga (halandók) meg jobb ha nem tudnak semmiről. De lehet másért. Mindenesetre elég szürreális, hogy bárhol kérdezősködtem, egyből megállt a levegő.
De befejezem, mert megállt egy kocsi a ház előtt, kinézek...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Wolfskin #37747 üzenetére
Még mielőtt pánikba esnél, hogy itt valami összeesküvés van, elárulom, nincs.
Ezt a knox-ot én se tudom pontosan mi, az enyémben is van, de a netes írások szerint amint rootoltam a telót, visszafordíthatatlanul hw-esen kiégett, így ha arra vetemednék hogy visszarakjam a samsung stock romot, bizonyos funkciói nem mennének már, pl. a samsung fitnesz vagy mi, meg valami biztonságos mappa.
De javaslom keress rá a sokhsz-es samsung topikokban a knox szóra, meg nézz körül redditen is.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Wolfskin
őstag
válasz Diokhan #37734 üzenetére
hát, én is azt hittem, ilyen csak a filmekben van. de a knox egy igazi misztérium.
sajnos semmit nem mentettem semmilyen felhőbe (mint ahogy sosem teszem), egyszerűen a knox alatt használtam a telefont, és minden ott volt.
nem akarom megmenteni a teló, amúgy is szar volt, már újkorától nem ismerte fel a sim kártyát, menet közben behalt a home gombja, érintőgombbá vált, de noteszként, tabletként teljesen jól funkcionált.van egy 8 magosom, most azt veszem elő, csak egyelőre a knox nem tud kapcsolódni a szerverhez. lehet, hogy a régi modelleknél lekapcsolták szervert? sosem fogom megtudni. erről senki nem beszél
-
eclipse19
senior tag
válasz Somatom #37743 üzenetére
Nem hiszem, hogy Huawei, probléma.
Kezdeti beállítások alatt stock Androidon sincs lehúzható panel.
Viszont minden felajánlott lépést át lehet ugrani, ha (akkor) nem akarod végrehajtani.Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
Diokhan
addikt
válasz Stauffenberg #37744 üzenetére
Ez a gif nagyon menő!
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #37742 üzenetére
"Wifit kikapcsolom,de mobilnet megy. [...] Mindegy,visszavitettem a telenorba,hogy vágják a fejükhöz."
SIM kártya nélkül mobilnet sincs. Csak a legegyértelműbb dolgot nem csináltad meg vele mielőtt csináltál magadnak egy kört vissza a boltba.
"Érdekes ez a droid."
Huawei nem egyenlő minden Androidos készülék.
-
Somatom
veterán
válasz FIREBLADE78 #37742 üzenetére
Sztem ez nem droid, hanem Huawei probléma. Lehet, hogy a lehúzható panelt Trump szabadalmaztatta és ezért nem működik most. Várj vele pár napot! Twitteren az a hír járja, hogy megjavulhat.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Somatom #37741 üzenetére
Sajnos nem tudom előhívni a panelt ahol a gyors gombok vannak. Felülről lefelé húzás se,alulról se,oldalról se sem működik. Érdekes ez a droid. Anno ilyen nem volt. Mindegy,visszavitettem a telenorba,hogy vágják a fejükhöz. Rengeteg telefont állítottam már be,szifon,droid,nokia és sehol sem volt ilyen szarakodás.
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Somatom
veterán
válasz FIREBLADE78 #37740 üzenetére
Ha tudsz kapcsolni, akkor ne a Wifit kapcsold ki, hanem tedd repülő módba!
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Stauffenberg #37739 üzenetére
Igen. Wifit kikapcsolom,de mobilnet megy. Hiába húzom le fel a képernyőt,nem jön elő a control panel vagy mi a neve.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #37736 üzenetére
A beállítások végeztéig ne csatlakozz vele internetre, akkor kihagyja a frissítések keresése részt. Ha jól értem itt akad el.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Viktor0610 #37737 üzenetére
Nincs rajta semmi,akkor mit állít vissza? Van vmi billentyűzet kombinációja ehhez? Nem tudok visszaállítani,mert be sem tudunk lépni. Még a kezdő lépések is abból álltak,hogy szerződési feltételek elfogadása,utána wifire csatlakozás,ja és biztonsági mentést akar visszarakni amit szintén nem rak.
-
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #37736 üzenetére
Adtam el készüléket, aminek ilyen hibája volt.
Három munkanapos csere lett a vége.Ha tudsz, csinálj gyári adatok visszaállítását. Ha nem, akkor szerviz.
Xiaomi 13T
-
FIREBLADE78
addikt
Srácok. Nem jutottam előrébb. Adatok importálását kéri és itt van droid készülék,phone,huawei cloud,google cloud mentés. Ezt kihagyom,utána wifi ok,továbblépve frissítések keresése szöveg. Tehát hiába csináltam google mailt,fiókot,semmi.
Ugyanott vagyok,ahol eddig. Régebben volt sgs1,3,4 és itt ilyen nem volt.Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
FIREBLADE78
addikt
Köszi. Éreztem,hogy csinálni kéne neki egy mailt és hátha jó lesz neki.
-
Diokhan
addikt
válasz Wolfskin #37733 üzenetére
Na ezért szeretem én az X-aktákat annyira
komolyra fordítva a szót, én elengedném a 4 magos dolgot, beüzemelném a 8 magost és próbálnám vissza állítani a legkisebb veszteséggel Google és Samsung felhőből.Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Wolfskin
őstag
válasz Diokhan #37732 üzenetére
sajnos nem. a knoxban senki ne tud segíteni. olyan misztikus titokzatosság övezi, mintha valami istenveret szabadkőműves titok után kérdezősködnék. a neten semmi infó róla, a knox.hu oldalon nem reagálnak semmire, a samsung szervizben azt sem tudják mi az, és itt, ha bármi ezzel kapcsolatos kérdést felteszek, csak a nagy süket hallgatás., hirtelen mindenki másfele néz. mintha csak én nem tudnám, hogy erről nem beszélünk.elég szürreális élmény
-
Diokhan
addikt
válasz Wolfskin #37731 üzenetére
Sajnos ebben nincs tapasztalatom, de biztos van itt valaki, aki tud segíteni ebben! Egyébként én is épp most gondolkodom egy 8 magos note4 beszerzésén ...!
[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Wolfskin
őstag
válasz Diokhan #37722 üzenetére
beüzemelem a 8 magost, eddig nem használtam, de a knoxba nem tudok belépni, amikor regisztrálom a fiókom, a tovább után jön egy hibaüzenet, hogy "a szerver nem elérhető". és nincs tovább. ez miért lehet? hogy tudok belépni?
azt tudod esetleg. hogy a knox alól hogy lehet ,menteni tartalmakat offline? mert vagy elküldöm magamnak mailben, vagy fellövöm felhőbe, a knox szervereire, de kimenteni eddig nem tudtam semmit onnan.
-
crok
Topikgazda
válasz Apollyon #37725 üzenetére
Csak ki ne menjen a fejedből az /e/ ( :
Hogy honnan tudok ennyit..? Hobbinál sokkal több, igazi devnél jóval kevesebb. Ha kell forgatok magamnak kernelt, ROM-ot de.. vannak dolgok amikben a tudásom nem érzem annyira biztosnak hogy azt mondjam hogy dev. Sokat szívok melóban is droidokkal : D (Legtöbbször) van időm olvasni, utánajárni, kísérletezni.
Az említett hibákat meg szépen egyesével le kell jelentgetni, általában ha jó a leírás és egyértelműen reprodukálható akkor a dev-ek gyorsan rájönnek mi a gond és javítják.
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem lehet nélküle is élni, egy korábbi telefonomra AOSP ROM-ot tettem és a Play-t is kiváltottam alternatív alkalmazásbolttal. Itt persze csak a kíváncsiság hajtott, meg kell vele mókolni mire megcsinálod, de nem lehetetlen.
Persze ez nem egy javaslat a kérdező részére, inkább csak erre akartam reagálni.
-
mobilizmo
addikt
válasz FIREBLADE78 #37726 üzenetére
Google fiók.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Bozek
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #37726 üzenetére
Androidos telefon Google fiók nélkül olyan, mint az autó motor nélkül. Csinálj neki egy fiókot.
-
FIREBLADE78
addikt
Fater kapott egy "csoda" huawei y60 ( ha jól rémlik) telefont. Ez az első okos telója. Szerettem volna beállítani. Kéri,hogy állítsem be Google fiókkal stb,de neki egyik sincs. Továbbra koppintva wifi,ok,tovább és elkezd vmi frissítés után kutatni. Csak pörög,mint a búgó csiga már ezer éve és ennyi. Megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nos hát történt egy elég kellemetlen dolog... Azért volt lassabb a telefon és lagos a menü, mert be volt kapcsolva az energiatakarékos üzemmód, és elfeledkeztem róla.
Mentségemre szóljon, csak bizonyos helyeken látni a figyelmeztető ikont és üzenetet, továbbá a legördülő menüben a gyorsindító ikonoknál a "második oldalra" raktam az akkukímélő ikont, így nem vettem észre.LOS13-ban pirossá változtatta az értesítési sávot, ott nem lehetett elfeledkezni róla. Na mindegy, a probléma megoldódott.)
Szerintem egyébként nem olyan kevés a hardver a 9-es droidhoz (én inkább így szeretem megnevezni Oreo, Pie stb. helyett), xda-n az a3-as kistesójához is főztek 9-esre épülő romokat. Legalábbis nekem eléggé gördülékeny a rendszer – így már, hogy ki van kapcsolva az akkukímélő mód. ;D
Azt hozzáteszem, hogy én elégedett voltam már az 5-ös, és 6-os droidokkal is, bár mindkettőből csak a lineageOS-eket használtam, a 6-osra épülő LOS annyiban tetszett jobban, hogy ott az appok jogosultságainál már lehet állítani, hogy mi kapjon netet és mi nem és milyet.
Privacy az első, pl. egy billentyűzet ne pofázza már ki a netre miket gépelek be. Swiftkey-nél volt, még mielőtt rájöttem volna a turpisságra, hogy időközönként generált pár KB-os adatforgalmat, így hát változtathattam is meg a jelszavaimat vagy 50 helyen. Jó móka volt...Na szóval nekem egy 6-os droid is elég volna, szerintem felesleges a folyamatos verzióváltogatás csak hogy megjavítsuk azt ami már eddig is jó volt, meg kapitalizmus stb. Először erre az a5-ös telóra egyébként 15.1 LOS-t tettem fel, az ugye 8.1-es droidra épül, az is elég lett volna igazából, de voltak bugok, pl. shutdown-nál csak simán újraindította a telefont, és be kellett mennem TWRP-be, hogy onnan kapcsoljam ki, illetve a hangban is volt ilyen pattogás szerű zavar (crackling). Meg ott témázás sincs ha jól emlékszem, itt a 16-os LOS-t már lehet feketére színezni és nem sugározza ki a rikító fehér menürendszer a retinámat mint 7-8-asra épülő droidok.
Ez a 9-esre épülő 16-os LOS egyébként nagyon tetszik, szerintem jól működik, illetve pár bug itt is van, a vezetékes headset mikrofonja nem megy híváskor, azaz én hallok de engem nem hallanak, ellenben a headset gombjával fel/le tudom tenni a hívást, indítani/megállítani tudom a zenét.
A shutdown működik, de recoverybe lépés opció nem, ezt csak úgy tudom kivitelezni hogy bekapcsolásnál, vagy újraindításnál nyomva tartom a megfelelő gombokat (azaz a droidból recoverybe újraindítás csak a droidot indítja el újra).
Más gondom nincs vele, a menü logikus, az ikonok jók és egyértelműek, működik a doubletap meg minden egyéb kellemes LineageOS funkciók amik miatt használom is végül ezt az OS-t.
Továbbá mert itt nincs kötelező gúgel-ökoszisztéma ugye.Köszi a blogod, érdekes olvasmány + a többi írás is, így már azért tiszta a Magisk mire jó. Egyelőre azonban nekem elég bőven az innen feltett root funkció. Igazából csak 1-2 programhoz kell, amúgy ki szoktam kapcsolni a fejlesztői beállításokban, amikor épp nem kell, de jó ha van. Továbbá mi az manapság, hogy egy usernek hackelés nélkül nincs root joga? Bezzeg a play.services-nek van...
Próbálnánk meg egy Debian vagy bármilyen linuxot emelt jogok nélkül használni. Banki-/pénzügyeket meg nem intézek telefonon, hiába van fent most a legújabb biztonsági frissítés (így most a Magisk sem kell), ilyesmire használok inkább desktop linuxot.Köszi még az /e/-s ajánlást is, érdekes és nagyon tetszik, így elrakom talonba, egyelőre azonban maradok LOS16-on, ezzel most elégedett vagyok, ha nem muszáj nem szeretnék "romhoppolgatni".
Ha nem vagyok indiszkrét, te amúgy valami android dev vagy, hogy ilyen részletesen ismered a droidot, vagy csak hobbi?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fall-N
veterán
válasz Stauffenberg #37723 üzenetére
Ha más nincs, akkor elektromos műszaki alkatrész boltban veszel egy jack csatlakozót. Olcsó és célszerű megoldás lesz.
-
Stauffenberg
nagyúr
Lehet furcsa lesz a kérdésem, de megmagyarázom:
Hogyan lehet teljesen lenémítani a kihangosított hívásokat?
---
Sajnos nem találtam rá megoldást, mert az Android fejlesztői sem gondoltak arra, hogy ez életszerű kérés lehet, pedig az. A szüleim siketek és állandó probléma az, hogy videochat közben üvölt a telefon a hangszórókon keresztül, pedig nekik erre semmi szükségük. Ez leginkább utcán, tömegközlekedésen, boltban, étteremben tud marha zavaró lenni, legalábbis a környezetüknek.
Mindegy melyik chat alkalmazást használják (Messenger, Viber, stb), egyik sem a Média hangerőt veszi alapul videochat alatt (ami lehúzható 0%-ra, nincs is vele gond), hanem a rendszer-szintű hívás beszélgetési hangerőt (nem tudom szebben megfogalmazni). Ezt viszont nem lehet nullára állítani, akkor sem ha a fejem tetejére állok.
Anyukám egy Redmi 6-ost használ, ez még elmegy, mert minimum beszélgetési hangerőn nem zavaró a hangja, tényleg alig hallható. De apám OnePlus X készüléke minimum hangerőn is úgy üvölt, mint más mobilok full hangerőn.
Szóval van valami megoldás arra, hogy rábírjam a rendszert a 0% beszélgetési hangerő elérésére? Az OP X-et ha kell rootolom, a Redmi 6 viszont még garis, nem tudok belenyúlni, de igazán nem is azzal van a gondunk.
Már megtanítottam nekik, hogy videochat közben kapcsolják ki a mikrofont és kérjék meg erre a beszélgetőpartnereket is, de ez sokszor elfelejtődik és mondjuk bevásárlás közben a pénztárnál sorban állva nem kevés furcsa tekintetet tudnak összegyűjteni.
Már arra is gondoltam, hogy kéne egy dummy jack dugó, telefon azt hiszi headset módban van és a jack port fele küldi ki a hangot. De nem találtam olyat, ami csak simán belefekszik a jack csatiba és nem lóg túl a készülékházon nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz Wolfskin #37721 üzenetére
Így van, a 8 magos az exynos, annak “c”-re végződik a típus száma. Nem tudom miért ad néha életjelet, de ha így van, azt kellene kihasználni adatmentésre, én azt tenném. Bár én mindig is a nyolc magosat vettem csak, épp emiatt a hiba miatt.
-
Wolfskin
őstag
válasz Diokhan #37720 üzenetére
Huh... köszi a választ. Ez nem jó hír Eddig úgy volt, hogy a snapdragon jó chipset... És így, minden előjel nélkül? És mitől van az, hogy néha életjelt ad?
Gépre dugva az mit jelent? Ha bekapcsol? Vagy anélkül is...?
Javítani nem akarom, van másik, ami a 8 magos... az stabilabb? De azt is csak tabletnek használom, telefonálni van dual simes. Csak az adatokat lementettem volna szívesen.update: a 8 magosban szerencsére a chipset is Exynos 5433
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz Wolfskin #37719 üzenetére
Tipikus note4 hiba, az “f” végződésű típus számos egyedek vannak snapdragon chipsettel szerelve, aminek meghal a nand-ja. Alaplap csere segít csak, adat pedig szinte biztos, hogy nem menthető. Esetleg gépre dugva...!
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, remélem ide tartozik.
Van egy Samsung Note4 telefonom, ami egyik napról a másikra nem kapcsol be.
Hiába nyomkodom, akár hosszan a bekapcsolóján nem indult. Napokig. Aztán egyszer csak elindult, és jelezte, hogy az akksi üres, miközben ritmikusan zümmögött a rezgője. olyan 5 mp taktusban. Mivel nem hagyta abba és semmire nem reagált, kivettem az aksit.
Ami életjelt ad még, hogy időnkét a power+volume down gombokat egyszerre lenyomva bejön egy android boot menü:
Az akksi jó és 100%-ra van töltve (másik Note4-ben)Menthető még a rajta lévő adattartalom (Knox)?
Hova forduljak vele?köszi a segítséget!
W[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Lenne egy Redmi Note 5 telefonom,nemrég megjött rá az új Android. Annyi gondom van a frissítés óta, hogy a fotókat nem szinkronizálja fel automatikusan a Gmail tárhelyre. Ha belépek a "Fotók" alkalmazásba, akkor kezdi el föl szinkronizálni, egyébként nem. Automatikus szinkronizálás be van kapcsolva. Valaki találkozott már ezzel a hiányossággal? Ma frissült a "fotók" alkalmazás, de nem oldódott meg a dolog.
-
crok
Topikgazda
válasz Apollyon #37716 üzenetére
A menü igen, lehet eleve magának a rendszernek is "baja", egyes Pie customization menükben már van belevéve olyan, hogy scrolling cache (kis memóriával többért kicsit gördülékenyebb lehet a menü) de custom kernelekben lehet olyan is hogy touch boost (képernyőérintéskor a min. órajel felemelése megadot ideig..).
@Magisk: Ebben a Logout bejegyzésemben keress arra, hogy "Magisk: Az új iskola." valamint akkor szükség lesz még erre a Logout bejegyzésemre amiben kifejtem hogy mit lehet tenni akkor ha egy app nem akar indulni mert root-olt / "mókolt" a telefon (mert a Magisk ötletének az volt eleve az alapja, hogy un. "systemless" legyen vagyis a /system megváltoztatása nélkül tudjon a felhasználónak root jogot adni de a banki és egyéb appokat meg a fejletszői nem akarják úgy futni engedni hogy root vagy módosított rendszer van alatta
(nem úgy, mint a SuperSU aminél a su bináris ugye a /system-be lett másolva ami nagyon könnyen felfedezhető, nagyon nehezen rejthető - valamint azóta van olyan, hogy SafetyNet.. meg sokat fejlődöttt minden.. etc..)De ha ennyire nem használsz Google-t.. és bejön a LineageOS, akkor ajánlom az /e/ -t amit itt találsz.
(Plusz én nem használnék Pie-t egy ilyen telefonon, szerintem nem lesz hozzá elég - UX szempontból - a vas.)[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Köszi a választ!
Naivan azt hittem hogy nem ilyen bonyolult ez és elég csak TB appot vagy a rendszert hibáztatni. Nos az exkészülék egy MT6752 (lenovo p70) 2 GB RAM-mal, az új meg samsung a5 exynos 7880-nal és 3 GB RAM-mal.
Illetve a menü is mikrolagol, meg ahol az appok ikonjai vannak. Ez lehet amúgy az unofficial lineage hibája is? Amikor friss és üres volt a LOS, akkor jobban süvített, pedig most már az ablakanimációkat is kikapcsoltam a dev settingsben.Erről a zRAM-ról még nem is hallottam. Linuxon nálam sosincs swap, mert van elég RAM.
A Magisk cuccot meg nem ismerem, még utánaolvasok hogy mi ez az egész, csak annyiban találkoztam vele, hogy a már nem fejlesztett supersu-t állítólag erre kell lecserélni roothoz (?).
Ja és nincsenek gúgli cuccaim, abszolút semmi, többek között ezért is használok évek óta LOS-t.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Apollyon #37714 üzenetére
Úgy érted a szakadék a két rendszer közt?
Mivel nem mondtál semmi konkrétumot a készülékről így csak saccolni tudom hogy mondjuk 2..3GB RAM van a SoC mellett amiről szintén nem tudjuk hogy milyen, vagy mit tud a készülék. Egyáltalán.
Felvázolok egy lehetséges esetet ami meglehetősen gyakori:
A két rendszer "nagysága" eleve nagy különbség. Üresen mindkettő nagyon szépen fog persze dolgozni, de a Pie mellett kevesebb RAM fog maradni, ez szinte biztos. A Marshmallow óta az appok is híznak, ez is ismert tény, valamint a trend is, hogy autostart-ra tesznek a fejlesztők egy csomó folyamatot hogy az első felhasználói app start gyors legyen vagy hogy pl. megkaphass értesítéseket. Szóval a kevesebb megmaradó memóriából mégkevesebb marad. Nem gond, majd az LMK szépen gyalulgatja ki a régebben használt appokat amikor memóriára lesz szükség. Csakhogy.. Marshmallow-tól kezdve már szépen játszik a rendszerben a zRAM: a "régen" használt memóriaterületek - amiket normál, desktop linux rendszeren - swapolna a kernel az elkezd szépen vándorolni a zRAM területbe - ami processzorhasználatot jelent a tömörítés miatt (zRAM). Na, ha sok az app és a háttérfolyamat de az LMK nem lövögeti ki az appokat mert kell a multitasking akkor a kernel kényleten lesz egy-egy appváltáskor zRAM-ból RAM-ba és közben RAM-ból zRAM-ba mozgatni adatot.Valószínűsítem ezt érzed lassúságnak.
Kapcsold ki a zRAM-ot (van rá Magisk modul vagy megteheted kernelbeállító appal is):
Magisk Modul:
Swap torpedo - azért jó mert még azelőtt kilövi hogy a rendszer elkezdené használni. Az eredeti thread-ben levő linkek már nem élnek, a modul kikerült a Magisk Repoból mert nem lett frissítve május elején az új template-re de letölthető nálam a Mega Tárhelyemről a Magisk > Some_Modules > Swap_Torpedo-v1.2-rc(v18000)(3MF).zip néven vagy direkt Mega file link ittKernel manager-ek:
SmartPack Kernel Manager - Kernel Adiutor alapú de sokkal több lehetőséggel
Kernel Adiutor (KA) - jól ismert és közismert app
EX Kernel Manager (EXKM) - jól ismert és közismert app, alapvetően az ElementalX custom kernelhez készült de univerzális -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Átköltöztem régebbi telefonról az új telómra. Előbbin 13-as, utóbbin 16-os Lineage van. Nem mindent, de pár appot Titanium Backup-pal húztam át, hogy ne vesszenek el pl. a chat beszélgetések (pl. signal, viber), plusz a böngészőből is maradtak az előzmények.
De az akció után érezhetően lelassult az eszköz, előtte gyors volt. Vagy létezik, hogy appok telepítése után mindenképp belassul az Android?
Vagy a titanium backup-os móka zavart be? Mert ha ez, akkor inkább "újrahúzom" a rendszert a telón, és nem TB-t használok.
-
MODERÁTOR
-
nomic
aktív tag
Hali!
Néha amikor feloldom a telefonom, a kijelző teteje körül egy szürke csík jelenik meg, benne "Promotion" felirattal. Bug vagy vírus?
Android 8.0, Huawei P Smart
Ryzen 5 5600 / RX 6700 XT NITRO+
-
tomy86
addikt
válasz Diokhan #37707 üzenetére
Itt kaphatsz választ: "Melyik okostelefont vegyem?" topik
-
MODERÁTOR
-
Diokhan
addikt
Sziasztok!
Buta kérdés, de hátha kapok választ!
Ha iphone6s-t szeretnek lecserélni valamelyik android készülékre, melyiket ajanlanatok? Érték/tudás nagyjabol ugyanolyannak kellene legyen. Paromnak S7 edge van.
Elore is köszönöm a válaszokat!Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
mobilizmo
addikt
válasz jasonka #37703 üzenetére
Nagy valószínűséggel újabb gyári ROM nincs már ezekre az őskövület kütyükre. Ettől függetlenül létezhet rájuk jó minőségű egyedi ROM is, a készülékek pontos típusa ismeretében lehetne utána járni ennek.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
-
jasonka
aktív tag
Üdv a Hozzáértőknek !
Mivel abszolút laikus felhasználó vagyok egy alapvető valószínűleg ostoba kérdés, ami igennel v. nemmel megválaszolható.
Ha nekem mind az okostelon, mind a tabletemen 4.4.2.-es Androidom van lehet-e újbb Androidot rátetetni ?(Természetesen szakszervízben, pl. rootolva, újra konfigurálva)
Frissíteni egyiket sem tudom : " A készüléken a legújabb verzió fut..."(De hogy még tetézzem az ostoba kérdést...: és esetleg az okostelefonokra / tabletekre létező Windowst... lehetne ?
(Elnézést, ha nagyon buták a kérdéseim...
Hja kérem ! A Belváros !...
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Android alapú okostelefon és a kérdésem az lenne, hogy - miután a készülék teljesen lefagyott - hogyan állítható vissza a gyári alapértelmezett beállítás?
Hard reset már volt, most már be is jelentkezik, de a nyelv választása után kér egy e-mail címet, vagy telefonszámot és ilyet nem tudunk mondani, mert SIM-kártya nem is volt benne, az pedig, hogy korábban milyen Google fiókkal volt társítva nem tudható.A válaszokat előre is köszönöm!
KissA1026
-
tylerddd
veterán
Hello! A Google Fotók valóban csak akkor tölti fel a képeket/videókat, ha az ember megnyitja az app-et?! Egyébként nálam nem, pedig a beállítások szerintem jók Mi lehet az, ami mégis megakadályozza ezt vagy egyszerűen ez ilyen?! Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával