- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Ha tudnék egyértelmű választ, szívesen megmondanám, de nincs egyértelmű válasz...
Először is: kell egy TELJES rom! Nem olyan, aminek fele hiányzik... Legyen benne a calibration vagy databases mappa is!
Ha megvan:
Akku ki, hagyd is kint egy jó 2-3 percig, akku vissza
Cheksum.ini > kuka! NEM kell!
SP_Flashtool > FW Upgrade |NEM FORMAT!!!!!|, elindítod (!) ,a teló még nem csatlakozik!Most így ahogy van kikapcsolva bedugod a telót. NEM nyomsz SEMMIT rajta!
Ha felment a rom rá, akkor bekapcsolhatod. (Húzd ki előbb az USB-ről!). Várd meg még bootol, majd nézd meg hátha szerencséd volt (nem lesz...) és vannak IMEI számai...
Előfordulhat, hogy nem megy rá a rom. Ekkor dob egy hibakódot a Flashtool, hogy mi is történt...
Bármelyik eredmény is jön össze, visszajössz ide és folyt. köv.!
-
Akkor elölről az egész sztory;
Doogee Leo DG280-as készülékemen nem volt mobilnet, nem jött elő. Olvastam egy cikkben (nem tudom, már hol), hogy a rajta lévő gyári 5.0-ás androidból kifelejtették. Gondoltam megér egy próbát, ha másik rendszert teszek rá. Ugyanolyan módon álltam neki, mint eddigi ROM cseréknél (DG700 és NOVA Y100X), felmentem a needrom.com oldalra és néztem hozzá rendszereket.
Leszedtem párat, majd megnyitottam a processzornak megfelelő MTK6582 SP Flashtool-t.
Mikor rámentem a scatter fájl importálására, hibát dobott ki, miszerint az UBOOT checksum hibás értéket mutat, 0x0, ezt írjam át és csináljam újra. Tudtommal a checksum egy ellenőrző fájl, nem lehet elhanyagolni, mégis tettem egy próbát, hogy kitörlöm. Az importálás sikeres volt, a letöltés nem. Hirtelen szaladt pirosan 100%-ig, majd kidobta, hogy hiba miatt a letöltés meghiúsult. Megpróbáltam több ROM-ot, ugyan ez.
Belenéztem a checksum.ini fájlba és nem is tartalmazott olyat, hogy UBOOT, mint amire panaszkodott. Átírtam erre a BOOTIMG-t, de a helyzet nem változott. Ekkor jött egy másik megoldás;
A checksum értékét 1-ről 0-ra írjam át. Így az SP Flashtool el is fogadta, de letöltés megint sehol. A videóban (mint kiderült rossz volt) ezután formázták a készüléket, majd formázás+letöltésre kattintva sikeres volt.
Ez a művelet nálam is sikeres volt, a program szerint. De azóta a készülék összes életjele gombnyomásra vagy töltőre való dugáskor; világítani kezd a távolságérzékelő (proximy szenzor). A bootloader-t sem érem el, pedig azt el kéne mindenféleképpen. A háttérvilágítást sem kapcsolja be.
A készülék valószínűleg ne is kommunikál a számítógéppel, mert ha SP Flashtool-ban rányomok teljesen mindegy, hogy minek a letöltésére, vagy readback-ra (bár ebben az esetben lehet, hogy nem tudom, hogyan kellene readback-elni), úgy csinál, mint az a gép, amin nincsenek driver-ek, hogy tudják, mit csináljon. De az a gép (ameddig elérhető volt a fastboot-mode), a fastboot deices parancsra cmd-ben csak annyit írt; waiting for device. Nem tudom, érzékeli-e, nem tudom, be-e van kapcsolva csak képet nem ad, a látható életjelei a távolságérzékelő.
Erre szeretnék megoldást kérni, hogy hogyan lehet megcsinálni, mert ilyennel még nem találkoztam!
Segítő válaszokat előre is köszönöm! -
válasz
cappa72 #3000 üzenetére
Bármilyen beállításra megyek SP Flashtool-ban, és bármire nyomok, hogy fireware update vagy download, nem csinál semmit és szerintem azért, mert nem látja a készüléket. Ezt a másik gépem akkor csinálta, mikor nem voltak rajta a kellő driver-ek, gondolom, mert erre annyi mindent tettem már, hogy magam sem tudom, de ez eddig működött.Ennél a telefonnál találkoztam egyáltalán olyannal, hogy hibát dobott ki az SP
-
válasz
Keeperv85 #2999 üzenetére
Üdv!
Nem egészen értelek. Van hozzá ROM, nem is kevés.
A baj az, hogy SP Flashtool-lal formáztam és utána küldtem fel a ROMot.
Azért csináltam így, mert ezt csinálták a videókban a youtube-on arra a problémára, amit nekem produkált, hogy nem felelt meg neki a checksum.ini UBOOT része, holott nem is tartalmazta, és amikor kivettem vagy módosítottam, hogy a scatter-t elfogadja, nem töltötte le, mert ott is hibát jelzett. Így viszont azt írta, sikeres, erre ez az eredmény. Csak van mód a megcsinálására, ez a fórum erről szól -
válasz
p5quser #2997 üzenetére
Szerintem nem esélytelen. De a kérdés, hogy az megy-e fel, amit akartál, és hogy az helyes-e.
Fura ötlet lehet, de ilyenkor azt csinálnám, hogy megnézném: valóban felment-e a system a helyére.
Hogyan is?
Hát SP Flashtool readback-kel.
Ha ugyanis tényleg felment, akkor a readback után a telefonról mentett system.img csatolható (linux alatt legalábbis), és megnézhető, hogy mi is a tartalma. Ugye pl. a build.prop beszédes lehet. Ha pedig felment a rendszer (system partíció) maga, és mégsem megy, akkor más felé kell kutakodni.Jut eszembe: esetleg a bootloop alatt nincs véletlen adb elérés? Az esetleg segíthet megnézni a rendszert hirtelen, hogy tényleg felrakta-e a romot. De ez csak amolyan kósza ötlet (volt már bootloop-os tab a kezemben, aminél véletlenül elkaptam az adb kapcsolatot, onnan hirtelen adb reboot recovery, majd factory reset, és ment a tab... csak ötletelek)
szerk.: a jiayu g4s-em is mt6592. A cm12 mod rom maga egy 4.4-hez való CTR-ből ment fel, így akár tényleg lehet portolni egy ilyet a tiédhez is. Az eredeti boot.img, recovery.img és a dumchar_info mindenképp kell. (A mikorra még nem tudom a választ).
Vagy akár azt a cm12-őt is megnézheted, mint alapot a tiédhez. -
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #2988 üzenetére
"Pl. vannak olyan romok, amelyek mod recovery-ből mennek fel."
Igen. Jellemzően újabban system.dat fájlokkal + boot.img-el. Ugye nem kell elmondanom mennyi időbe telik system.img-t csinálni belőle, amit immár Linux alatt is fel lehet tenni a flashtool-al? Igen: a CM sorozat is ilyen csomagokban jön...
Hacsak egy dolgot tudna egy ilyen recovery, amire nincs gyári megoldás... de az MTK platformon pont van...
Snapira gyakran nincs flasher, ott oké, érthető... de itt...
-
válasz
p5quser #2981 üzenetére
Biztos hogy mtk, mind a flashtools, mind a droidtools azonosítja
Igen, azon én is meglepődtem volna, ha a spec után, meg MTKDT-recovery működése után nem MTKs.Nincs olyan kiírás az MTKDT infó ablakában, hogy fake xy, real is MT6592?
Ez esetleg magyarázhatná... De ezen is meglepődnék.Esetleg egy pár kimenet még jól jönne
adb shell cat /proc/cpuinfo
adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell mount
adb shell cat /proc/partitions
(nem kell hozzá root sem) -
p5quser
tag
válasz
Keeperv85 #2979 üzenetére
"Sejtettem", de adtam neki egy esélyt. Az AICP romból kiindulva.
#Cappa
Biztos hogy mtk, mind a flashtools, mind a droidtools azonosítja. Csak ezek a "magic-installerek" nem látják. Sajnos csak este tudok screenshotot mellékelni az egymás mellett futó droidtoolsról és installerről. Persze víruskergető off. Ha már windows... -
válasz
p5quser #2972 üzenetére
Biztos, hogy jó a ROM, amit fel akarsz rá tenni? A Te telefonodhoz készült?
(a linket nem tudtam megnézni) Általánosan 6592-re nincs külön rom, teljesen telefonspecifikus.egyik sem ismeri fel a telefont,
Vélhetően azért, mert el sem jut addig, hogy felismerhető legyen, hisz ezek az automatizált recovery gyártók adb-n keresztül működnek.
Ha pedig nem jut el az adb elérésig, és nincs root sem (a te esetedben talán még megfelelő system sincs), akkor nem tud mit kezdeni a program a telefonnal.Ilyenkor célszerű így eljárni:
1, Amig nem késő , csinálj egy flashtool mentést
2, Tegyél vissza egy gyári rendszert, root-old, és onnantól működni fognak a recovery gyártó szoftverek.
3, Ha van már mod recovery-d, akkor csinálj rendszermentést
4, Jól gondold meg, milyen romot teszel fel...
5, Előfordulhat, hogy 5.x-hez más recovery kell majd, ami támogatja a "full selinux" környezetet. -
Ha 64bites Linuxod van, akkor menni fog a Flashtool, fogja kezelni a kikapcsolt telefont (néhány esetben pedig akku nélkül is megy)
Ha esetleg mégsem, akkor a modemmanager-t szedd le, és utána elméletileg menni fog.
(a modemmanager-t később vissza lehet tenni).Ha akku-ki akku-be után sem tudsz factory és/vagy recovery-be kerülni, akkor akku nélkül próbáld a flashtool-t.
Először szükséges lehet egy Flashtool memory test.
Persze kell hozzá scatter, de itt egy szinte akármilyen jó, valamelyik típusból.
DE! vigyázz, hogy mit állítasz be a memory testnél!
Emmc-t pipáld be, de ne legyen bepipálva a dedicated pattern test!
Indítsd el a memóriateszet, és megmondja, hogy milyen kiosztású: ott lesz a preloader hossza, illetve a user emmc (“ROM”) mérete is.
Ez már lehet egy kiindulópont.Ha pedig már megvan a memtest kimenete, onnan a preloader-t le lehet menteni readback-kel.
A preloader-ben benne szokott lenni a platform típusa, MT6572, -75, -98 ... stb...Ekkor már 3 infót tudunk:
SoC
ROM méret
Preloader méret.
A system-et is le lehet menteni vaktában, de jobb, ha összeszeded a scatter-eket; pl az összeset. Az egyik scatter csak bejön.Amíg nincs meg a pontos típus, addig csak readback-et szabad használni!
Ha megvan a pontos azonosítás, akkor szabad csak nekiállni flesselni, lehetőség szerint elsőre a preloader-t ne.
Lehet, hogy van más megoldás is, de hirtelen ezt tenném.(szerk. , mire megítram - sokáig tarottt -, addig más is bekapcsolódott
)
-
arfer
senior tag
válasz
Keeperv85 #2932 üzenetére
Folyamatos bootloop van, és se recoverybe, se factory módba nem tudok belépni, mert ugyanazt csinálja a bekapcsoláskori gombkombinációkra is
. VCOM drivert/Flashtoolt csak este tudom kipróbálni, mert most csak Linuxos gép van kéznél, és nem tudom, mit kell Linuxnál tennem, hogy a Linuxos Flashtools lássa. Van Linuxos VCOM driver?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#62252288 #2920 üzenetére
Na most hogy ilyen ügyesen belejöttél és sikerült. A gyári rom megvan, ugye? Flashtool-al nyomj neki egy Format ALL + Download-ot. Törli az összes partíciót, secro... stb. Ha megvan, ugye megint nem lesz IMEI. Semmi gond, hisz a MAUI szépen megy! Írd vissza az IMEI számokat vele, reboot. Ha nincs hardveres gond,mennie kell!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
benceman00 #2903 üzenetére
Hát de a bootloader móban nem kell portja legyen...
Összeírtam pár módot:
Download mode, vagy diagnostic mode, vagy DFU, vagy DCU, attól függően ki hogy nevezte el. (Samsungnál egy az "Odin mode"):
Itt van port szám. ZTE-n ehhez mindkettő hangerő gombot be kell nyomni, még kikapcsolva, a bekapcsoló gombot NEM. Így kell bedugni. Utána vagy a QHSUSB_BULK driver kell, vagy a korábbi modelleknél a saját egyedi driverei.
Fasboot vagy bootloader mode.
Ez jellemzően a kikapcsolt teló hang FEL gomb, USB kábel bedug kombóra kerül elő. Itt működik a fastboot és annak parancsai, az adb és a kommunikációs port NEM!
FTM mode, vagy Filed Test Mode, vagy File transfer mode. Csak arm v6-on volt. A recovery és a fastboot keveréke, bekapcsolva a COM-ot is. A recovery előtt futott, jellemzően a hang LE gombra.
Factory mode, USB debuging: menüből kapcsolható, illetve futó adbd kell hozzá, így a legtöbb recovery is kezeli. Innen meg az adb secured vagy insecured módban.
Preloader mode: csak MTK telón, indulás alatt. Régebbi modelleken valamelyik gombot nyomva. Random változik melyiket. Pár másodpercig fut csupán,
DA mode: csak MTK telón. A VCOM interfészre csak szoftver tud ideváltani. SP_Flashtool és az SPMDT képes csupán rá és csak ezek kezelik.
META mode: csak MTK-s telón: csak szoftverrel többnyire már. Néha a hang fel gombra. Csak az SP_Flashtool és a MAUI Meta 3G használja.
Vannak még másik platformok is, de úgysem lesz veled dolga itt senkinek...
-
válasz
Keeperv85 #2870 üzenetére
Ennek kimondhatatlanul örülünk.
Eszembe jut a Csillagok Háborúja... az a kereskedelmi utak megadóztatásával kezdődött
4.4-en meg az sd kártya használatával kapcsolatos korlátozással; Samu esetén a knox bevezetésével;
Szóval lassan mindenki elkezd korlátozni. A hüvej már régebben, ott még a Flashtool readback se megy.
Persze tudom, hogy a bütykölőknek kell menni a gyártók után, és nem fordítva...Lassan váltok WP-ra... na jó, ez viccnek is rossz volt -
Keeperv85
nagyúr
Megosztanék veletek egy meglepő felfedezést, amire ma rádöbbentem. Ugye minden buherátor látta már, hogy az új scatter fájl kb. ilyen kulcsokból van?
- partition_index: SYS16
partition_name: system
file_name: system.img
is_download: true
type: EXT4_IMG
linear_start_addr: 0xd800000
physical_start_addr: 0xd800000
partition_size: 0x80000000
region: EMMC_USER
storage: HW_STORAGE_EMMC
boundary_check: true
is_reserved: false
operation_type: UPDATE
reserve: 0x00Meg is nyugodtatok nyilván, hogy a flashtool úgy működik, hogy a file_name alatti fájlokat keresi meg. Igen. Alap esetben működhet úgy is... Viszont ma láttam a Xiaomi Redmi Note 3 romot: ha a preloader nem aláírt, akkor egyetlen fájlt sem tölt be a listából. Ha aláírt, akkor mindegy mi a nevük a megadott scarretes, vagy a preloaderben lévő. Megkeresi őket!
Ha ez még nem lenne elég, a Xiaomi mérnökei megoldották, hogy egy szabványos Linux lemezképet is le tudnak szingnálni....
-
-
Szóval Lenovo Vibe X2...
Eddig az összes MTK-s eszközzel működött a maui (vagy miáú vagy mitt’omén).
Történetesen a vibe x2-vel nem.
Sem a TO, sem a CN verzióval (EU-s verzióval nem sikerült még találkozni)
Meta módba bebillent, de onnan sehova...Csak újraindítás lehetséges.
Ez még csak hagyján, de a flashtool-lal sem volt hajlandó kommunikálni. Pedig az eddig feltett driver mindent vitt, kezdve a 6532-től a 6752-ig mindent.
A win eszközkezelőjében megjelentek a megfelelő elnevezésű új eszközök, ám a driver-ek sánták maradtak. w-XP 32bit, w7-64bit, w8-32bit esetén u.a a helyzet.
Mivel flesselni Linux alatt lehetett, így nem érdekelt tovább a win-es preloader driver, de a CDC igen.Nézegettem, töltögettem le a drivereket, de egyik sem tartalmazott az eszközhöz köthető információt...
Túrtam a netet, és látám vala, hogy a 6595-ös MTK sorozatnál nem egyedi eset (pl. Zopo ZP999).Na és ekkor belenéztem az inf fájlba.
Látám, hogy az eszközazonosítók valának benne.
A csatlakoztatott meta módú telefon eszközazonosítóját beírva az inf fájlba, és újra betallózva azt, siekerült működésre bírni a Vibe X2 és MauiMeta3G kombót!
Ezek után már lehetett olvasni a tartalmakat.
Tehát ha valakinek ilyen gondja akad, akkor mindenképp nézze meg az inf fájlban az eszközazonosítókat, hogy van-e egyezés a csatlakoztatott eszközzel. -
Majd az összefoglalóba belvezettetjük; meg lehet, hogy egy flashtool használata gyorstalpalót is célszerű lesz belinkelni (különösen a mit ne csinálj - pl. Formatot soha), és nem csak a v3/v4-ről, hanem az újabb v5-ről is. Sőt, egyre inkább a v5 az, ami használható, hisz az MTK SoC-ok is fejlődnek, a 67xx-hez mintha nem lenne jó már a v3.x (a v4.x pedig csak néhány mt6575/77-nél volt csak jó, nem is nagyon terjedt el).
@(#2842) dlaj
Első pont mindig a mentés, hogy amit ki lehet belőle nyerni, az kinyerhető legyen. Flashtool readback, lásd összefoglaló. Ezzel akár a preloader kapcsolat is ellenőrizhető, ezért szoktuk elsőre ezt javasolni. -
Erre az android szoftverkibeszélő topik a legalkalmasabb
szerk.:
ha arról a telefonról van szó, amit helyre hoztál, és flashtool-lal felraktad az egész romot, és pl. firmware upgrade-del, akkor azon minden adat elveszett, mert formázta az adott partíciókat. -
Egy kis tisztázandó, nem csak neked:
1, MTKDroidTools
Windows-os program.
Szükséges hozzá telepített adb driver (Windows esetén), ami az adbdriver.com oldalról tölthető le.
Szükséges a telefonon bekapcsolni az usb hibakeresést a fejlesztői menüben.
A telefon bekapcsolt állapotban csatlakoztatandó a számítógéphez.2, SpaceMTKTools
Az MTKDroidtools által már nem támogatott SoC-ra épülő telefonok újabb generációs kezelő-szoftvere.
Szükséges hozzá telepített adb driver (Windows esetén), ami az adbdriver.com oldalról tölthető le.
Szükséges a telefonon bekapcsolni az usb hibakeresést a fejlesztői menüben.
A telefon bekapcsolt állapotban csatlakoztatandó a számítógéphez.
Ebben még nem sok tapasztalatom van.3, SP Flashtool
Egy univerzális, sokoldalú flesselő program. Lehet vele menteni, romot flesselni, memóriatesztet elvégezni, nand flash-t / emmc-t formázni.
Ehhez a programhoz nem adb driver, hanem usb preloader / vcom driver kell.
Ez itt elérhető, Windows 7-ig használható, nagyon egyszerűen telepíthető.
Az újabb Windows-ok esetén más a telepítés menete, erről jelenleg nem tudok nyilatkozni.
Használata kizárólag a telefon kikapcsolt állapotában lehetséges, mert a preloader kapcsolat csak ekkor épül fel, ha van végrehajtandó feladat (download, readback, stb).Szerencsére van Linux változat is, de csak a 64 bites verzió működik; itt igazából sok balhé nincs a modulokkal, kivéve az újabb kiadású terjesztések esetén, ahol a modem-manager-t el kell távolítani, de az első flash után visszarakható.
4, CDC driver, a meta mode-hoz.
A meta-mode-ot az említett MauiMeta3G képes létrehozni, a telefon kikapcsolt csatlakoztatásakor.Tehát összefogalva:
MTKDroidTools, SpaceMTKTools: adb-n kerestül dolgozik, csak adb driver kell.
SP Flashtool: usb vcom, preloader driver kell neki, semmi köze az adb driver-hez, ettől független.
MauiMeta3G: CDC driver kell neki, meta mode-ot használ kommunikálásra.szerk.: ez majd megy az összefoglalóba is... lassan, igen lassan...
-
Matt888
csendes tag
Sziasztok! Igaz nem P70 de Lenovo ez is S920.
Remélem tudtok segíteni.
Olyan problémám lenne, hogy ma befagyott a telefon és hiába próbáltuk újraindítani, csak a lenovo feliratig jutott. Gondoltam újrarakom a romot. Ezzel nincs is semmi probléma, viszont cwm kellett volna hozzá. Meg is probáltam flashtoolsal felrakni a cwm-et de hibát írt ki: BROM_ERROR : S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (5054).
Probáltam már egy két dolgot, amit találtam angol oldalakon, de nem sikerült megoldani. Most a telefon teljesen tégla lett.
Valakinek van ötlete, hogy mit lehetne tenni? -
válasz
Víz Elek #2727 üzenetére
Első a Flashtool readback, egészen a system-ig (a system és a többi már nem feltétlen kell, mert azok úgyis megvannak)
#2715-2719 -
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja ezt értelmezni? "salpakan mo ng memory card... pag di gumana palitan mo ng emmc.
(egyik kommentelő írta)
Itt van a videó!: SP Flashtool 5069 error! -
magmakocka
aktív tag
Srácok most a flashtool 5069-es hibát dob ki.
Mit tegyek?
ZTE V967S -
magmakocka
aktív tag
Sziasztok,nos van egy ZTE V967S telefonom és rosszul ürítette a data és a cache dolgokat.
Valaki tud nekem készíteni hozzá egy data és egy cache img fájlt, hogy azt flashtool-al feltegyem?
Nagyon kéne a segítség!
Vagy jó lesz a SWEES X506-3G cache,data img-e hozzá? -
Sas madár
őstag
válasz
cappa72 #2442 üzenetére
Köszönöm.
Sajnos ennyire nem vagyok profi én már ott elakadtam melyik Flashtool verzió lenne alkalmas ehhez a telefonhoz.
Utána a "Ez tartalmazza a szükséges mentési kezdő- és hossz-címeket." itt már a leírás alapján hexadecimális számításokat kellene végeznem amiben megint nem vagyok járatos.Ezért is kértem hátha van egy teljes folyamat leírás valahol ami ha nem is erről a készülékről de azonos mentési módról szól és csak az eltérő adatok megfelelő áthelyettesítésére kell figyelnem.
-
-
ficsor66
csendes tag
válasz
Keeperv85 #2390 üzenetére
már minden módon meg próbáltam több flashtool verzióval el kezdi a flasht és 100% nál ezt a hiba üzenetet kapom minden rom verziónál Brom error s_chksum_error (1041)
ha firmware upgrade re nyomok akkor azonnal ez a hiba üzenet jön pro_info failed to get pmt info
az egyedüli ami hiba nélkül végbemegy az a format opció semmi más -
lecsold
csendes tag
Sziasztok!
Vírusirtás után szerettem volna feltenni az eredeti rom ot s4 mini clone (tisztába tenni a rendszert) Sajnos a flash közben megszakadt a kapcsolat a telefonnal. Én "marha" véletnenül bepipálva hagytam a prelodert. Természetesen a teló nem éledt fel. A flashtool 5 el sikerült az újraflesh, a készülék feléledt, csak az a gond, hogy nem látja a droid tools. A szgép sem ismeri fel a telefont, recovery módba sem sikerül kapcsolni. Egyszer sikerült kapcsolatot létesíteni a MTKdroiddal, sikerült is leszedni root után a kínai programokat, de a tartós root nál már ismételten nem ismerte fel. Azóta sem, bárhogyan próbálkozok. A telefon amúgy tökéletesen működik, és vírusmentes. Hogyan tudnám ezeket a problémákat orvosolni? Másik fórumba is írtam már, választ nem kaptam. Köszönettel
lecsold -
Végre sikerült működésre bírni az SP Flashtool for Linux 64bit verziót.
Readback OK, flesselni még nem flesseltem.
A 1532-es volt a tesztalany.
Annyi, hogy sudo-val indítottam... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
magmakocka #2223 üzenetére
Teljesen mindegy: fogj bármilyen romot és a userdata és a cache lemezképet tedd bele a mentésedbe, hogy a flashtool megtalálja... Apropó: mivel készült az a mentés?
-
válasz
p5quser #2217 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy Blackview Zeta masinám, amihez találtam hivatalos firmware-t is. Kicsomiztam a system.img-t, mountoltam linux alatt, bemásoltam a root fájlokat, flasheltem Flashtools-szal a komplett Firmet a módosított systemmel. Két kérdésem lenne; tyúklábas lett a recoverym, lehetne-e angolosítani? Mentés nincs, mivel gyártói firmet találtam. Illetve a beépített kereső app root jogokért nyavajog. Ez mitől lehet?
Előre is köszi!Nos, első a mentés, nehogy valami érzékeny terület megsérüljön...
preloader, protect_s, protect_f, nvram, sec_ro
Ezt az ötöt mindenképp mentsd, root nélkül flashtool-lal.Érdemes pici pontosítást belevinni a leírásodba.
Pl., hogy MT6592-ről van szó, illetve hogy a rendszer 4.4-es. Ha az.
Minél több infót kapunk, annál értékelhetőbb válaszra számíthatsz.bemásoltam a root fájlokat
Jogosultságokat is beállítottad?
mindent a megfelelő helyre tettél?
szimlinkeket létrehoztad?Szerintem egyszerűbb lett volna egy mod recovery-t csinálni, és abból egy update-supersu zip segítségével root-olni.
a komplett Firmet a módosított systemmel
Download vagy FW upgrade módon?tyúklábas lett a recoverym
Előtte milyen volt?
Vajh’ tényleg recovery, vagy factory mode az, ami tyúklábas? Erről jó lenne képet becsatolnod.
Amúgy egy mod recovery-t nemn nagy dolog összehozni (lásd a portolási bejegyzésemet, ahova először írtál)Amit én tennék:
Mentés után a módosítatlan firmware-t tenném fel.
Megnézném, hogy az engineering mode-ban van-e user2root lehetőség,
Ha van, akkor adb-n keresztül root-olnám (van hozzá exe csomagom, ha win-t használsz)
Utána már lehet automata portolást is elvégezni vagy Carliv, vagy PhilZ recovery-t létrehozva (windows-os programok)Ha nincs user2root, akkor
A mentett boot és recovery img-ből lehet kreálni insecure boot-ot, és portolni mod recovery-t.
Pl. MTKDroidTools-zal. Vagy saját magad kibontod mtktools-zal, megcsinálod a szükséges módosításokat, és utána összecsomagolod.
Azokat feltéve már az említett root-oló zip felrakása gyerekjáték (install zip from sd card)Módosított boot.img-t feltenni pedig fastboot-tal a legegyszerűbb.
adb reboot bootloader
fastboot flash boot mod-boot.img ## persze a mod-boot.img elérési útjával
fastboot reboot
Az insecure kernel biztosítja, hogy adb oldalról már legyen root elérésed.Innentől a recovery felrakása kb ennyi:
adb push mod-recovery.img /data/local/tmp/.
adb shell
dd if=/data/local/tmp/mod-recovery.img of=/dev/recovery
reboot recoverySzóval ugyanoda, azaz a root-olt állapoba eljutni több módon is lehetséges...
Én mellőzném az iroot, kingoroot programokat.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
magmakocka #2221 üzenetére
Zöld kör... az akkor 3-as flashtool. Fogj egy bármilyen romot és a data és a cache lemezképeket lopd el belőle. Azokat is flasheld fel. Az megcsinálja a wipe-okat!
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
magmakocka #2216 üzenetére
Szia!
Gyári rom vissza SP_Flashtool-al. Ha nincs: kuka. Nem tudod megcsinálni máshogy...
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Lenne egy Blackview Zeta masinám, amihez találtam hivatalos firmware-t is. Kicsomiztam a system.img-t, mountoltam linux alatt, bemásoltam a root fájlokat, flasheltem Flashtools-szal a komplett Firmet a módosított systemmel. Két kérdésem lenne; tyúklábas lett a recoverym, lehetne-e angolosítani? Mentés nincs, mivel gyártói firmet találtam. Illetve a beépített kereső app root jogokért nyavajog. Ez mitől lehet?
Előre is köszi! -
válasz
Keeperv85 #2174 üzenetére
A stock rom mentésre amúgyis csak a flashtool readback jó (persze néhány esetben, pl Huawei, az sem...)
Ha már van root, akkor erre az esetre értettem, hogy jó.Esetleg az új SoC-oknál az eng mode-ban a User2Root bekapcsolása jelenthet adb elérést root joggal. Ha ez létezik és működik, akkor meg jó. (Kérdés, hogy az 5.x hogyan áll ehhez a kérdéshez).
Most csak hangosan gondolkodok. -
Mr X
veterán
válasz
Keeperv85 #2147 üzenetére
No, megvolt, format, firmware update. 2 veziójú flashtoollal, 2 különböző gyári firmware-rel plusz a másik készülékről készített mentéssel. Checksum nélkül lefut passzosan, de ugyanúgy csak a recovery jön be. Checksummal checksum errort dob.
Kommunikáció van, adatmozgás történik (flashtool szerint). De mégsem változik semmi. Mintha írásvédett lenne az emmc, csak nem jelzi.
Az is fura, hogy 2 napja microsd-ről próbáltam futtatni update telepítést. Egy darabig (csík alapján kb. 20 százalékig) dolgozott, aztán restartolt egyet, visszadobott recovery-be "please continue to update..." szöveggel. És 2 napnyi flashelés után még mindig ugyanitt tartunk. Nem értem, hogy ha flasheléssel nem tudom módosítani az emmc tartalmát, akkor hogy a túróba nem felejti el, hogy van egy megkezdett recovery-s update.
Nekem nincs több tippem.
-
magmakocka
aktív tag
Joeker67-el felvettem a kapcsolatot de nem nyert!
Az sp flashtool régebbi verzióját használtuk!
Leszedtük ezt az official romot!
Link:
[link]
És természetesen próbáltuk akksi nélkül.
Lefut a piros és a lila de utána jönne a sárga de nem történik semmi!
Download>4032 hiba
Firmware update>8069 hiba
Partíció méret nagy vmi olyasmi hiba is volt!
Nem ez lenne az official rom?
Mert ami nála volt abban nem volt benne a firmware.info és a files.md5 file
De amit leszedtünk az a flashtoolnak volt előállítva
És annál már tovább ment csak a sárga csikról lenne szó
Viszont az emmc tesztél 4032 hiba
A RAM tesztnél pipa volt.
Jó helyen állunk?
Vagy nem tudom...
Elakadtunk!!
Kérlek segítsetek -
Mr X
veterán
Üdv!
Segítséget kérnék. Egy jóbarátom hozott hozzám egy Doogee Voyager DG300-at. Egyszercsak nem kapcsolt be, megakadt a bootanimációnál. Megpróbálták sp flash toollal flashelni, de formatot nyomtak. Azóta a gyári 3e recovery is csak a reboot és az update opciókat hozza.
Letöltöttem hozzá 2 firmware-t és 4 különböző verziójú flashtool-t. A legújabb download only módban valami pmt change hibát dob, a régebbiek lefutnak. Firmware upgrade módban lefut mindegyik. De ezután a telefont bekapcsolva rögtön az említett 2 opciós recovery fogad.
Tettem sd kártyára update-et, elindítva kicsit megy a csík, aztán reboot és ugyanide kerülök.
Scatter file-t a romok mellett levőt használtam.
Menthető ez még, vagy adjam vissza papírnehezéknek?
Ami azóta történt: Volt nekik még egy ugyanilyen telefonjuk. Arról csináltam egy mentést MTK Droid Tools-szal, átalakítottam, de felflashelés után sem változik semmi. ugyanúgy 3e recovery, "nincs parancs" felirattal. Próbáltam felflashelni cwm-et, de lefutás után szintén ez.
Van valami tippetek?
-
válasz
Joeker67 #2123 üzenetére
Hááát. Az nem olyan jó hír, ha a readback nem megy. Persze az A820-hoz használt flashtool még egy esély lehet, annak idején azzal csináltam a mentést.
Ha még ez sem menne, akkor érdemes úgy rádugni a telefont a gépre a readback indításakor, hogy folyamatosan nyomva tartod a hangerő le gombot (hátha itt is van meta mode). Volt olyan telefon, ami így menthető volt.
A memóriatesztnél bent hagytad a pipát a dedicated pattern-nél. Ha elidult volna, akkor mindent legyalult volna... szóval vedd ki a pipát onnan.
A 4032 hiba egyébként a preloader nem megfelelőségére vagy az emmc halódására utalhat.
-
válasz
Joeker67 #2118 üzenetére
Először próbálj egy readback-et. Szerintem addig semmit ne próbálj.
Ha sikerül lementeni, max akkor szabad megpróbálni az eMMC formázást, de ott is figyelni, hogy a bootloader-t ne formázd, mert akkor esélyesen téglagyártó lehetsz. Hacsak lehet, ezt a formázás dolgot hagyd ki. Csak a legvégső eset legyen.Lehet egy memória tesztet is kérni, de ott ne a pattern változatot válaszd, mert az gyalul mindent.
Hátha kidob valami értékelhető eredményt.Másik, hogy ne CM-et próbálj meg feltenni CWM-ből - szerintem -, hanem valamilyen Carliv-féle romot 4.2 alapú romot.
(Tegnap találtam egy v967s könyvtárat a gépemen, megnézem majd a tartalmát. Hátha flesselhető romot is tartalmaz).
Még azt is megpróbálhatod, hogy ha már egyszer a CWM legalább működik, akkor csinálj az advanced menünél egy format system, format data, format cache -t, majd csak eztán tegyél fel romot.Flashtool-ok közül szerintem ezt válaszd.
szerk.:
(#2119) dzsoke2
Neked is a readback-et javaslom elsőre. Vagy ha van, akkor mod recovery mentés, abból is ki lehet szedni az mddb-t (modem database).
Utána pedig a system.img-ből ki lehet szedni azt az adatbázis fájlt, ami vélhetően nem lesz "inconsistent".
/system/etc/mddb/ könyvtárban van a fájl.Amit észre vettem közbe hogy gyanús is nekem ez rom az utolsó kép alján az a userdata több mint 6 gb?érdekes
miközben 500 mb az egész rom méret.
Jó az. A tömörített méret lehet ennél kisebb, illetve vélhetően ez egy raw img fájl, szemben azzal, hogy a gyári romokban simg rájl van, ami nem tartalmazza a felesleges tartalmat. -
Joeker67
aktív tag
-
juhasz068
csendes tag
válasz
Keeperv85 #987 üzenetére
Hali! Azthiszem nekem is ez lesz a gond a telómmal!
Laude S 800 elflasheltem én is.
Most ott tartok hogy sikerült romot lementeni flashtool-al egy másik ugyanilyen
telórol! De a preloader nem sikerült betallózni a spflashtool-ba. A többi ok! Fel is megy mostmár hiba nélkül! 3-ik spflash kipróbálva!
De a telón se kép se hang! A telót látja a pc felraktam a drivereket is! Te hogyan flashelted? Kipipáltad a preloadert vagy annélkül ment fel?
Olvastam valahol hogy ijenkor a preloadert kell csak flashelni aztán ujra a többit
preloader nélkül! De van videó is róla youtube-n .majd belinkelem ha érdekel! Lehet hogy nekem nem oks a kimentett preloader? A mérete is nagy a gyárihoz képest! -
juhasz068
csendes tag
Majdnem sikerült flash-és a laude s 800 ra !
Végig megy a sárga csík 100% ig és megáll:SECURITY SECURE USB DL.DA RETURN INVALID TYPE 6104
Mi lehet a gond? Flashtool-os readback mentésböl lett felrakva! Help! -
válasz
slyszab #2023 üzenetére
Mielőtt bármit csinálsz, ments!
Menteni lehet
Flashtool-lal
MTKDroidTools-zal
dd-velVissza kellene tenned a régi romot.
Úgy látom, hogy a topikjában már leírták.
Azt is taglalták, hogy a frissítés gondokat okoz. -
Lecs@
addikt
Hahó. Flashtoolsos Download / format all flasheléssel elvesztettem az NVRAM - ot a telefonról. Ér4dekes, hogy egy CWM mentéssel mindig visszakerül. Van Readback - os mentésem minden scatter file - ról. A részletek itt vannak , mi is a jelenlegi állapot a telefonnal. Apróbb playes alkalmazások nem flashelik vissza az NVRAM - ot a készülékre. Nincsen esetleg valami megoldás Flashtoollal visszarakni, mint ahogy azt elmentettem ? Vagy bármi más ? Mert csakis kizárólag a cwm mentésembern lévő Romot tudom használni most. IMEI visszaíró módszerek nem segítenek, mert tuti az NVRAM további filejai is hiányoznak a készülékről.
-
Itt válaszolok a kérdésre, ami a felmerült a szakmai topikban, mert inkább ide való.
Az MTKDroidtools írja is, hogy CWM-ből lehetne root-olni.
Ha nincs mentésed, akkor SP Flashtool readback-kel le tudod menteni komplett az egész rendszert.
scatter file-t lehet készíteni az MTKDT-vel.
Mentés nélkül ne csinálj semmiféle módosítást!Ha a mentés megvan, és ext4 a system fájlrendszere, akkor CWM-met lehet kérni itt.
Ha van már cwm, akkor azt flashtool-lal fel lehet tenni, és utána már onnan a root-zip-et feltéve simán root-olt lesz a telefon.
Persze jó volna tudni, hogy milyen droid verzió futkos azon a telefonon. -
vegyszer
addikt
válasz
Keeperv85 #1986 üzenetére
Hát, itt valóban érdekes lehet a dolog...
Egy ötlet. Hogy dd mentés után kiszámolod a teljes emmc méretet, és egy (a preloader kivételével, illetve más igen érzékeny dolgok kivételével) egy mokolt scatter fájllal egy tiszta, az érzékeny részeket kivéve mindent felül író fájlokkal a telót tele írod zerókkal, majd flashtool-lal újra a rom, az esetleges érdekes részeket is törölheti?
Bár a TWRP mentés én benne volt a gyógymód nálam... Így ha van olyan mentés, amiben nem aktív, akkor elvileg kilőhető...
-
Keeperv85
nagyúr
Újabb arcon csapás... Ilyet sem hiszem hogy láttatok eddig...
MTK romokról van szó, pl. iOCEAN x8. x8 Mini, x8 Mini pro, mt6752, Jiayou s2... Sok-sok. Az Elephone telókban is megvan, amiről szó lesz!
Van ezekben egy Settings > Security > Mobile anti-theft
Ezt a system/plugin/PrivacyProtectionLock/PrivacyProtectionLock.apk adja.
Egy egyszerű kis program: meg kell adnod a mobil számod és egy pin-t, amit használni fogsz a feloldáshoz, ha valki cseréli a SIM-et... Sima ügy kijátszani, ugye? Factory reset neki, majd nem tudja, hogy be lett állítva bármi is...
Aham... DE! Ez tudja! Sőt! Ha próbálkozol, akkor a mobil számod megjegyzi ugyan, de a kódot kicseréli! NEM lehet kikapcsolni, még nem adod meg a kódot!
Van 3 sms parancs, amivel ilyenkor a másik megadott számról fel lehet oldani a telót, vagy éppen le lehet zárni, ha elhagytuk és az adataink is törölhetjük.
NINCS a készüléken adatkapcsolat! Nem engedtem direkt! Így is működik... Ne kérdezzétek hová tud írni úgy, hogy még a flashtool firmware upgrade opciója sem szedi le ezt a védelmet...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
WOT-H-A-C #1960 üzenetére
Meizuéknál picit "egyszerűbb" ez a megoldás: kikapcsolták a bootloaderben a VCOM mód alatt az USB-t, így nem megy az SP_Flashtool. Aláíratták a boot és a recovery.img fájlokat, így nem megy a custom verzió, kijavították az összes hibát, amivel rootolható lett volna a készülék, majd beállították a kernelt a root figyelésére: ha csak próbálkozol is, nem indul el, mész a recovery alá... A gyári recovery természetesen csak szignált fájlokat telepít fel... Nem kell ide Knox, megoldják erőből...
-
sziluji
csendes tag
válasz
cappa72 #1932 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy így rámozdultatok a problémámra.
Ez lett a megoldás:
Készülékem IMEI és egyéb belső elemei nem sérültek, mert Baralajbi ROMja ( http://www.needrom.com/download/lenovo-vibe-x2-cu-multilang-gapps-root/ ) FlashToolal simán feltelepítve teljesen működőképes telefont produkált számomra. X2-CU telefonomra állítólag csak CU-s ROMot szabad telepíteni, amiből Lollipop még nincs, csak AP-s. Így hát a most vásárolt telómat egyenlőreKitKattel kell használnom pedig szépséges rendszer volt rajt ez: http://www.needrom.com/download/lenovo-x2-ap/
Köszi még egyszer! -
válasz
sziluji #1927 üzenetére
Ahogy azt már leírták:
ellenőrizd az imei számot - tárcsázóba üsd be, hogy *#06#
Ha nincs/érvénytelen, akkor valami hiba lesz az alább említett partícióknál.
Nem minden esetben makkan meg ilyenkor az nvram, sok esetben a protect partíciók szenvedik el a károsodást.
Nézd meg, hogy bekapcsolt wifi esetén van-e NVRAM ERR nevű "hálózat". Ha van, akkor ugrot az nvram, ha nincs ez a hiba, akkor lehet, hogy a másik 3 valamelyike (vagy mindhárom) sérült.Ez esetben mindenképpen mentsd legalább az alábbi partíciókat:
protect1
protect2
nvram
secroHa van root, akkor terminálban/adb-n keresztül, ha nincs akkor flashtool-lal.
Ha a 4 partícióból bármelyik hibás, akkor eltűnik az imei szám. -
sziluji
csendes tag
Sziasztok!
Lollipopot szeretnék használni az új geekbuying.com-on vásárolt Lenovo VIBE X2-CU rendszerű 2SIMes mobilomon. Feltelepítettem FlashToollal ezt a ROMot: http://www.needrom.com/download/lenovo-x2-ap/
A gond az vele, hogy nem kezeli el a 2db SIMet stabilan. Már induláskor sem tölti be. Ezt írja: SIM HASZNÁLATON KÍVÜL VAN. Pedig az értesítési sávban látható SIM1 és SIM2 térerőjelző térerő nélkül. Beállításokban a SIMkezelésen belül aktiváló pipával sem lehet bekapcsolni manuálisan. Mi lehet a gond, a ROM nem okés vagy szükség van egyéb műveletre? Köszi! -
válasz
Kgabi56 #1921 üzenetére
Ha színes csíkok vannak, akkor 2 eset lehet: kimozdult a szalagkábel/csatlakozó, vagy megadta magát az lcd.
Ha nem érzékel, akkor szintúgy, de az éritőpanelre érvényes.Adatot menteni recovery-vel vagy flashtool-lal lehet (vagy factory mode-ban, ha van egyáltalán).
Ha be tudsz lépni recovery-be - akár gyári 3e, akár valamilyen módosított recovery - ott lehet data partíciót menteni, azaz userdata-t. -
A dsp_bl szerepel a scatter-ben?
Mert ha igen, akkor jó eséllyel 6577/75
Volt már olyan, amikor pont a preloader-ből kiderült, hogy bizony nem is 6592, hanem 6582-ről van szó.A preloader és dsp_bl kinyerése után azért erre figyelj oda: meg kell babrálni kicsit a flashtool-lal mentett állományt!
Alapesetben megnézésre a g2hex-et (aka ghex2) használom, editálásra a jeex-et, és volt még egy, amire most nem emlékszem, azzal vágtam szanaszét a 2GB-os ROM_0_-t (talán este meg tudom nézni mo volt az a program. talán valami longhex.. vagy ilyesmi)
Amit tudok még javasolni, hogy részleteiben mentsd flashtool-lal a belét a telefonnak, és ne egybe. Akkor az ilyen szívásoktól megkíméled magadat.
-
RVR400
veterán
válasz
cappa72 #1898 üzenetére
A 7k-s verziós scatter van, és MTK6582. Lehet, hogy megpróbálom átmenteni a scattert régi verziósra is, hátha jó lesz. Jut eszembe, volt olyan Flashtool, ami 1018-as hibára hivatkozva nem nyomta le a write memoryt, tehát ismeretlen chip hiba, tehát nem bízok benne, hogy jó lenne.
A hex editoros megoldás eszembe sem jutott. Tudsz rá ajánlani valami értelmesebb progit, vagy vadásszak egyet, ami tetszik?Viszont ha megnézed a V5.13.52-es vagy 14.52-es Flashtoolt, a Ctrl+Alt+V után a Write memory opciónál kellenek neki a fenti fájlok, de ugye azok nincsenek meg, mert benne vannak a ROM_0-ban.
-
Melyik fajta scatter-ed van? a 7k-s vagy a pár száz bájtos?
A 3-as flashtool jobb szereti a régebbi fajtát, de ez elbír mindkettővel.Van valami lehetőség arra, hogy a ROM_0-ból a scatter segítségével létrehozzam a flasheléshez szükséges fájlokat (igazából a system elég lenne) MTK Droid Tools nélkül?
Van: ha rom_0_ -ból akarsz készíteni img-ket, akkor hex editorral tudod megoldani. A scatterben lévő kezdő hex címtől a következő hex címig kell megtartani az adatokat, a többit törölni, és megkapod a megfelelő img-t.
(Én már csináltam ilyet sikerrel)
Hát nem kis munka....
Persze legyen másolatod a rom_0_ -ból, nehogy egy mozdulattal az egyetlen meglévőt módosítsd..
A preloader és dsp_bl arra utalna, hogy 6577 körüli időszakból van a telefon? -
hawkins2
csendes tag
válasz
WOT-H-A-C #1895 üzenetére
Köszönöm a hozzám való jóságotokat, sikerült megoldanom a problémát:
Ahogy cappa72 és Keeperv85 írta, driverprobléma miatt nem tudtam flashtools-al feltölteni rom-ot, köszönet a driverért. Végül is nem fizettem a magyar fejlesztő által készített rom-ért, hanem találtam egy (szerintem orosz) átalakított rom-ot, mely minden részében magyar (is), működik vele minden, ha érdekel valakit, aki hasonló problémával küzd:VIBEUI_V2.0_1447_7.5.1_ST_S898t+_by_vin_777
Köszönet a segítségekért!
-
válasz
hawkins2 #1891 üzenetére
Első legyen a mentés
- Flashtool
- MTKDT
- ddSajnos a kínai verziós frissítésekkel vigyázni kell, nem szabad; főleg a belpiacos T-s (TD-SCDMA, TD-LTE) kiadások esetén.
Ilyenkor ugye jön a kérdés kapásból, hogy volt-e mentésed?Nézz még körül a lenovo-forums.ru oldalon, ott szokott lenni multilang ROM. [link]
Amennyiben a flashtool nem csinál semmit, akkor ott driver hiba van. Driver csomag
az eszközkezelőben néhány másodpercre megjelenik a preloader, majd el is tűnik a driverek közül.
Ez normális. Az MTK preloader kapcsolat csak aktív flash műveletnél marad csak aktív. Ha nincs flash, ledobja a kapcsolatot. Ez így működik.Láttam, hogy CWM vagy TWRP recovery-t kellene rárakni, de Lenovo S898T-hez valót sehol sem találok...
Ezt is érdemes levadászni a lenovo-forums.ru oldalon, hátha.
(Ha jó láttam akkor MT6592, így portolható is hozzá jó eséllyel CWM / PhilZ vagy CRT, akár autogenerálós módban is) -
válasz
Gabernier #1865 üzenetére
Picit bővebben (immáron nem mobilról).
Az imei vesztésnek több oka lehet.
Van egy négyes, aminek a sértetlensége biztosítja az imei számot:
protect_s
protect_f
secro
nvramHa ezek jók, akkor szépen generálódik az imei szám.
Ha ezek közül 1 is sérült, akkor nem lesz.Tehát első lépésként meg kellene tudni, hogy mi a rossz.
Ehhez le kell menteni a rom-szakaszokat.
Ez megtehető SP flashtool-lal, vagy root esetén MTKDroidtools-zal, vagy elvetemülteknek dd-vel.
Ha a mentéssel megvagy, akkor meg lehet vizsgálni azt, hogy melyik a rossz.
Ha az nvram üres, akkor a már linkelt (Keeperv85 által leírt) megoldás lehet neked jó.
Ha más rom.szakasz hibás, akkor másképp kell eljárni.Tehát első dolgod a mentés.
-
válasz
kocka88 #1834 üzenetére
preloader-t nem akarja flashelni hiba üzenetet kapok...
A hibaüzenet pontos leírása segíthet a válaszadásban.Ha van led visszajelzés, az már nem olyan rossz, főleg Lenovo-nál.
Amit elsőre próbálnék az egy SP flashtool readback (ahogy azt mindig is javaslom).
Ha a readback nem megy "csak úgy simán", akkor meta-mode-ban indítva érdemes újra megpróbálni a readback-et.
A meta-mode elérése telefononként eltérhet. Lenovo esetén sanszos a hangerő le gomb folyamatos nyomva tartása: Akku ki/akku vissza után úgy dugd rá a gépre a readback gomb megnyomása után, hogy folyamatosan nyomva tartod a hangerő le gombot, és ha sikerül elindulnia readback-nek, akkor tartsd is úgy a folyamat végéig.
Ha ez nem működne, akkor az említett gyári romot FW upgrade-del tedd fel, ha az sem működne, akkor FW upgrade és meta-mode-ban történő flash lehetséges még. -
junkpod
veterán
válasz
include777 #1816 üzenetére
A flashtool kivett akksival is működik, nem?
-
include777
aktív tag
Szívásom története.
--- Telefon leagoo lead 1 ---
Ugye írtam a leagoo-nak, hogy az eset egy trójait talált a telefonon, mit csináljak ? (jó tudom, root, root uninstaller .. ) Írták hogy tiltsam le az alkalmazást, de az nem veszélyes hiszen ők adták ki a firmware-t.
Mondom jó, ám legyen, nem sz@rakodom velük, de csak furdalta az oldalam a kíváncsiság, hogy a régi fw-ben benne volt-e hát visszaraktam a gyár oldaláról letöltött 2014-08 ai fw-t, gondoltam majd flashtool-sal felrakom mindegyiket és ellenőrizgetem.Fel is ment az fw, indítom a telefont ... nézdmá buksi, aksi 31%-on. ... Fw előtt 100% volt. Rádugom usb, merül mint a ..... abszolút le is merült, annyit csinált csak, hogy 1%-a feltöltött és ott állt mint a .... hazaléptem a rendes samu töltőért ... addig töltött a telefon, mondom visszarakom a mostani legújabbat flashtools-al ment is feléig, de az aksiból kifogyott a szufla, így lett egy téglám ... hideg kiver, telefon nem kapcsolt be... még 2x próbáltam, 2 külön flashtools változtattal, egyikkel sem ment végig, nem volt az askiban elégoxygéntőtés. Hálistennek a városban van 3 lead 1 tulaj rajtam kívül, mondom ha minden kötél szakad, akkor kérek tőlük egy aksit .. de aztán látom, hogy a friss félig felment rommal végre a kijelző bekapcsolt, volt annyi töltés, hogy legalább a töltést jelezze. Hagytam egy órát magára, friss romot vissza, teló azóta tökéletesen megy.
Namost miért is írtam ezt a szösszenetet ?
Mert előjött két hibaüzenet, amit több helyen is kerestem, de nem volt egyértelmű válasz rá:
BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008) -->ez azt jelenti, hogy a telefont a frissítés közben nem érzékeli,elvesztette a flashtools. Ez lehet az usb kábel hibája, akár alaplap probléma, de mint látszik ha nincs az akkuban elég anyag, akkor ez is lehet gond.
ill kaptam egy másik verzióval 4009-es hibát ami nálam szintén az aksi miatt volt, hogy elvesztette a telefont a flashtools. -
válasz
junkpod #1791 üzenetére
Hát az úgy van, hogy a módosított partíciókiosztású rom-nak más a scatter fájlja is.
Ha flashtool-lal tennéd fel az újabbat a módosított partíciókiosztású telefonra, akkor úgy kell összekombinálni a flesselendő csomagot, hogy:
- módosított scatter
- módosított ebr1, ebr2
- te általad felrakni kívánt rom minden egyéb rom-szakasza.
Így fel tud menni úgy, hogy nem változik meg a partíciókiosztás, de az új rom megy fel.
Viszont ennél a módszernél igencsak oda kell figyelni, nehogy valami balul süljön el.
Ráadásul célszerű FW upgrade-del feltenni, hogy a PMT is frissüljön (ugyanis sima download mode esetén kaphatsz 8038-as PMT hibát).Vagy másik módszer, hogy
- Felteszed az új romot, ami nem módosított partíciójú. Csinálsz róla CWM mentést.
- Felteszed a módosított verziójú (2GB-osnak említed) romot, ekkor ugye módosul a partíció
- visszarakod cwm-ből az új rom mentését. Mivel a CWM nem végez partícióméret ellenőrzést, ezért a megfelelő partíciókra vissza írja az adatot.
Ez a módszer kevésbé veszélyes. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #1765 üzenetére
Még egy kis csavar!
Az UMI Zero-ban egyetlen ebr van, nyilván ebr1 a neve. Ha felrakom az updatet, akkor ennek nyilván váltani kéne, hogy a system-től kezdve el legyen tolva a a cache felé minden méret. Meglepi: az ebr-hez nem nyúl a recovery. Érintetlen. Fényében ennek van még egy érdekes jelenség:
Módosítod az ebr-t, módosítod a fő scattert > fel akarod tenni a romod > megnézi az ebr-t a preloader > hopsz: PMT changed, te itt nem csinálsz semmit, FW upgrade kell! > FW Upgrade alatt azokat a szakaszokat, amit nem flashel, előbb kimenti, majd az új helyre írja vissza. Érthető miért menekül meg az IMEI....
No de.. most ugye valahogy kihagytuk az ebr-t, érintetlen... Flashtool elő! tegyük vissza a korábbi romot: a flashtool fw csomagban pláne nincs semmi, ami particionálna, az ebr még mindig a régi-új... Elindítod downloadban: és tádá.. NINCS PMT ütközés...hogy is lehetne?! Hisz az ebr nem változott. A flashtool nem látja, hogy a system mégis... Utána jön a meglepi: a system visszaáll az eredeti méretre, ahogy az összes többi partíció is...
-
válasz
Keeperv85 #1754 üzenetére
Tudom, régi post, de...
Ugyan nem ota frissítés, de 4.2 --> 4.4-re váltás esetén a Jiayu G4S 2/16-os verziója szintén megcsinálja ezt a "méretigazítást", holott a csomag nem tartalmaz ebr-t, vagy erre utaló nyomot (a boot ramdiszkjében cat | grep ebr-rel is kerestem, persze semmi)
Node ebben van egy "kis" csavar...
Az új ebr2 esetén a FAT leírása orbitálisan nem stimmel (legalábbis az ebr1 visszafejtő táblázat alapján). Ennek ellenére /proc/partitions kimenete helyes. Sajnos file ebr1-ig még nem jutottam el, de majd az is lesz)
Mondjuk úgy, hogy további vizsgálat alatt, ami az időtényezőtől függ...
Másik csavar benne, hogy legtöbb embernek ilyenkor 4.2 --> 4.4 esetén repül az imei száma, mivel CWM-ből kerül fel a frissítés, nem Flashtool-lal FW upgrade-del. Azonban én visszaraktam a 4.2-őt flashtool-lal FW upgrade-del (a telefon előzetesen mentett saját preloaderét használva), és maradt az imei.
Csak hangosan gondolkodom, de a kernel "végzi el" a szükséges módosítást, az oda bedrótozott címek kerülnek alkalmazásra. A válasz azonban az imei vesztésre még nincs meg; boot és mddb összeférhetetlenség? -
válasz
Keeperv85 #1757 üzenetére
ha a scatterben a cache értéke megváltozott, akkor bíz a system mérete is, ez logikus.
Na de ugye ezt hogyan csinálták?
Legtöbb esetben ezt FW upgrade-del, flashtool-lal csinálják, új scatter-rel. OTA-nál még nem láttam.
De ha sikerül megfejteni, akkor nagy előny lenne; nem kéne flestúl.a p6 vs p5 pedig a gyári recovery-k rejtélye... tök nem az szokott benne lenni, mint a dumchar-ban; csak hogy egyszerű legyen.
mt6589 esetén p5 helyett p3 szokott szerepelni a gyári recovery-ben... és mégis, hiba nélkül frissít.
Igazán nagy jelentősége ennek csak cwm esetén van, na ott (ebbe már ugye te is belefutottál nem kevés esetben segítségnyújtás közben, mikor helyrehoztad pár fórumtárs elefonját) már jó eséllyel szétbarmolja a rendszert.
Ezért szerettem jobban az usrdata@emmc, fat@emmc ésatobbi elnevezést.régi és új ebr fájl(ok) összevetése lehetséges? Az is beszédes lehet.
-
válasz
Enikő92 #1669 üzenetére
Na most végre nem mobilról:
Szóval.
Ha komplett flash-t nyomsz, akkor elszáll minden adatod! Ha ez nem fontos, csak akkor állj neki kopmplett flessnek.
Ha megvan a letöltött gyári firmware (szokták gyári romnak is csúfolni – ha angolra fordítjuk magyarról a google translate-tel, akkor ruin lesz belőle)
Jegyezd meg, hogy hova tömörtetted ki, mert majd innen kell betallózni a flashtool-ba a scatter.txt-t (MT6582...scatter.txt)Elindítot a flashtool programot.
Ha 3-as verzió van, akkor bepipálod a DA DL all with checksum jelölőnégyzetet.
Ha 5-ös verziód van, akkor az options -> download esetén kell ugyanezt bepiálni.Ezek után vedd ki a telefonból az akkut. Húzd le a gépről a telefont.
Tallózd be a scatter file-t onnan, ahová kitömörítetted a gyári romot.
ekkor behúzza az össze flesselendő rom-szakaszt a flashtool.
Rögtön az első „preloader” nevű rom-szakasz elől vedd ki a pipát.
5-ös verzió esetén ellenőrizd, hogy a download only mode van-e kiválasztva (alapesetben ez szokott lenni). Ha nem, akkor állítsd át Download onyl-ra.
Került a format és format all módokat!3-as verzió esetén külön van a download, firmware upgrade és format is, ennél jobban elkülöníthető.
A preloader nélkül egyébként sem enged, csak download-ot, fw-upgrade-et nem.
Tehát ott tartunk, hogy a telefonban nincs akku, nincs csatlakoztatva.
A gépen a flashtoolba betallózva a scatter, a rom-szakaszok a preloader kivételével bepipálva.
(megj.: ha csak a boot, recovery és system-et jelölöd meg flesselésre, akkor a saját adataid is megmaradnak!)
Akkor most akkut tedd vissza a telefonba.
Nyom a flashtool-ban a download gombra.
Ezek után dudg össze a telefont usb kábel segítségével a számítógéppel.
Ha nincs driver hiba, akkor a flesselés elindul, és a flash végeztével egy zöld pipa a jutalom. -> a gyári rendszer visszaállítva.Ha hibaüzenettel elszállna, akkor kelleni fog a pontos hibaüzenet szövege és kódja.
-
Enikő92
tag
válasz
aytukabozs #1662 üzenetére
kizárt hogy ilyen memóriaszámításokkal foglalkozzak .
Inkább azt mondjátok meg, miért nem megy az első sp flashtoolsszal.
Ezt az üzenetet adja, amit bevágtam. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Enikő92 #1655 üzenetére
Nem tudok sajnos linkelni pc hianyaban...
1. vcom preloader driver letölt
2. spflashtools, gyári firmware letöltés a needromról, de arra figyelj, hogy ami ott fönn van mtk 6582 höz van.
3. telepíted a drivert, telepíted a flashtoolst
4. flashtools elindít, batallozod a scattert , telefon kikapcs akksi ki akksi be és download és rádugod a telefont.Ha betallóztad a scatter txt-t az első sorból (preloder) vedd ki a pipát.
-
válasz
Enikő92 #1643 üzenetére
Ha kikapcsolva csináltad a műveletet, akkor ez rendben is van, felrakta az usb vcom preloader drivert. Ez a flashtool-hoz kell.
Az MTKDroidtools-hoz viszont adb kapcsolat kell (usb hibakeresés bekapcsolva!), amihez meg az adbdriver.com oldalról letöltött driver lesz a jó.Tehát a 2féle mentéshez más-más driver kell.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Enikő92 #1641 üzenetére
Nem adhatod fel most!
Bonyolultnak tűnik de többször átolvasva össze fog állni a kép.
A mostani állásnál felállni olyan mint egy elhagyott gomb miatt kidobni egy kabátot.
Olvasgasd Cappa blogját, aztán valamelyik ajánlott leírás szerint amit kaptál telepítsd a drivereket, a telón kapcsold be az USB debuggingot ha még nincs, csináld meg a Droid Tools mentést, aztán a Flashtools-osat is, azután meg szépen told fel a romot.
Menni fog és meglásd ha kész, iszonyat nagy elégtétel lesz hogy megoldottad magadnak -
válasz
Enikő92 #1637 üzenetére
Akkor most ments mindenképpen, ha a telefon még működik telefonként.
MTKDroidTools-zal mindenképp. Ha azzal nem megy, akkor Flashtool-lal. Mindkettő leírás a blogomban megtalálható.
Minden mást csak utána, nehogy nagyobb gond legyen belőle. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
bocitanya #1624 üzenetére
Megkenegeted egy kis fokhagymás zsírral…
Amire te vágysz, az a magyarítás, nem magyarosítás.
Ha a teló MTK-s, akkor sem biztos hogy lehetséges, de ha igen, akkor is a meglévő szövegek függvényében 1 hét legalább, rádásul menteni is tudni kell az eredeti állapotot, ami nem biztos, hogy kivitelezhető.
Mielőtt valaki leírná, hogy "dehátaflashtoololvasdeleztmegazt", csak szólnék, hogy megtaláltam mi rosszabb még az SELinuxnál is: Flyme OS a neve…
Ismerkedés:
Preloader nem kell neki, így flashtoolal többé nem nyúlsz bele
Fastboot (bootloader) mód van, de a boot command ki van véve, azt nem érti
boot.img: szignált, egyetlen bit módosítás és nem bootol
recovery.img: boot.img-ből a hagyományos applypatch nem tudja előállítani, root után persze kiszedheted, dettó alá van írva, ha módosítod a teló nem bootol
Gyári rom: van. Alá van írva. Ha megpróbálsz mást a teló nem bootol be…
Piszkálhatod tehát root után a telód, de telepíthető romot nem nsgyon kell csinálni.Így szerintem mindenki érti miért nincs egyetlen rom sem Meizu MX4-re a megjelenése óta…
-
válasz
quailstorm #1620 üzenetére
éppen hogy a userdata kell
Ez esetben A flashtool readback lesz a barátod.
0-tól a lehetséges data végéig mented komplett a nand tartalmát, utána pedig szét tudod szedegetni a partíciókat.
Ha ext4, a fájlrendszer, akkor nagyon "sima" az ügy. Munkás, de könnyű.
Ha yaffs, vagy ubifs, akkor is biztos meg lehet találni a módját, hogy kiszedhetőek legyenek az adatok.
Readback esetén pedig "fals" scatter is kielégítő lehet. Mivel 6517, ezért egy 3.x-es flashtool-t javaslok a mentésre, ezt , illetve régi típusú scatter-t.Ha megnézhetnénk az általad írt nem jó scatter-t, már az is infó lenne.
Többféle scatter típus létezik. Illetve többféle fájlrendszer.256MB-t kb sikerült kinyerni,
Az is valami. Akkor azt readback-kel? -
válasz
quailstorm #1616 üzenetére
Ha factory alatt nincs adb, akkor jo lenne tudni a soc tipust.
Egy hasonlo scatter alapjan az egeszet menteni flashtool-lal es onnan kiszedni a particiokat.
Ha mtk-rol van ugye szo. -
7Sony7
addikt
Üdv! SP Flashtools al szeretnék rendszermentést készíteni, de nem tudok róla semmit. Leírnátok néhány szóban, vagy valami magyar nyelvű leírást tudtok adni?
Más: Szeretném rootolni a telót ( Cubot S168). Az Xda-n olyat találtam, hogy vroot jó neki. Ezt már csak Iroot néven találtam meg, a letöltéskor viszont egy RomasterSu nevű .apk jött le. ezt futtathatom simán a telón, vagy lehet ebből baja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest