Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fateless

veterán

válasz berigazek #8407 üzenetére

Az eladó valóban mást írt rá, mint amit megbeszéltetek, de csak azért, mert blamás, hogy mégis telefon van a csomagban - ahogy a számlán is - noha Mp4 lejátszó volt írva a csomagra, amiatt ne tolj ki magaddal, hogy soká legyen csak telefonod. A vámtisztek teljesen tisztában vannak azzal, hogy a feliratok nem feltétlenül egyeznek a tartalommal. Sokkal inkább azért vámolják meg a csomagodat, mert épp erre esett a választás, mint azért, mert más volt ráírva, mint amit megbeszéltetek. Kell alkalmanként ezekből is egyet-egyet vámkezelni (amolyan elrettentő példaként) és most a tiedre esett a választás.
    Mikor rendeltem a legutóbbi telefont, nem kértem semmiféle gift vagy egyéb feliratot, sem egyedi ármegjelölést, ennek ellenére az eladó mégis ilyeneket írt rá. Amit viszont kértem, hogy írjon rá (hogy az átvevők tudják, hogy mit kezdjenek vele az irodában), azt nem írta rá. Mégsem vámolták le a telefont, átengedték.
    Szóval a 13- telefonodat megadóztatják, de inkább örülj annak, hogy 12-t nem kellett "megadózni". Sovány vigasz a mostani anyagi helyzetedben, de még mindig jó arány.

Ez viszont kellemetlen, amikor az ügyintézőnek is tele van az a bizonyos és nem érdekli, csak legyen már túl rajta...

• sasa311

veterán

Akkor sem korrekt, amit csinálsz. 100%, hogy le volt írva (mindig le van), hogy MINDEN járulékos költség a tied. Ezt te elfogadtad, akkor most mire a hiszti? (mellesleg azt sem értem, hogy mi a túró köze van egy kínai eladónak ahhoz, hogy te milyen messze vagy munkanélküli a családodtól....)

A VÁMosok előtt meg nem igazán van szégyellni valód. NEM AZÉRT buktál le a VÁM-on, mert MP4 lejátszó volt ráírva. Ha fennakadt, akkor 100%, hogy kibontották. Akkor pedig úgyis megvámolják, mert nem hülyék, hogy elhiggyék, hogy 22 $ a telefon értéke. Megmondod, hogy gőzöd nincs miért írt a kicsi sárga mást a dobozra, ebben bizony telefon van. Nyomtatsz egy számlát nekik, megmutatod, 27% áfát, befizeted és annyi. Nem fognak szívózni a számla értékén se, ha ennyire kell a lé akkor okosítsd meg a számlát, úgysem néz a kutya sem utána.

• smilecat

aktív tag

Én simán megmondtam, hogy nem az van benne amit ráírtak, ha már bemegy a vámra és kibontják tökmind1...
    Pont ezt szívtam be én is emléxel? csak nálam a barom ráadásul még kínaiul írta a számlát...
    Így szépen elmagyaráztam, hogy nem elektronikai alkatrészek vannak benne hanem telefon - jah telefon? - mondták, akkor 27% áfa, vám nincs... fizettem, nincs mit tenni, de legalább megvan a telefon, igaz sokkal drágábban mint számoltuk.
    Azért nem örülök, hogy így jártál...

Új hozzászólás Aktív témák