-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
#79335424 #111031 üzenetére
Az, hogy az eustockot ajálljuk és megbeszéljük az ott elérhető dual sim-es telefonok dolgait nem probléma, ersze a rendelés továbbra is off, ez csak akkor lenne gond ha maga kelzsoca ajállaná az eustickot a kollégáknak. Ha szakmai dolgokban kérik zsoca segítségét, véleményét az sem probléma szerintem, viszont az üzleti része a dolgnak nem lehet nyilvános és ez elég vékony mezsgye. Erről még kikérem nálam okosabbak véleményét a modkerben.
-
-
citkar
addikt
válasz
#79335424 #110720 üzenetére
Hát...ha érdemes megtartani a régieket ilyesmire, de egy új egyszerre elláthatja mindezt (ha androidos, de ha jól értem azok mind), ezért én a régieket eladom és az új médialejátszó, nekem útvonalat logol szimplán, telefon stb. De persze lehet neked így kényelmesebb.
Nekem Xperia mini pro-m volt, na annak rendkívül jó GPS-e volt az tény, de egy év után azt is más használta tovább. -
Upo
addikt
válasz
#79335424 #110644 üzenetére
Nem tudom hogy kanyarodtunk erre végül, én is tudom, hogy több képpont megmozgatásához nagyobb teljesítmény kell. De eredetileg arról volt szó, hogy felesleges az ultranagy felbontású kijelző, mert amúgyis csak az akkut szívja, erre te beírtad, hogy megoldás lehet kisebb felbontáson bootolni, amire írtam, hogy akkor is ugyanannyi képernyő pixelt kell meghajtani, nem lesz kevesebb a fogyasztása a kijelzőnek. Na erre írtad ezt a mini pc-s hozzászólást, aminek a megállapításaival nem vitatkozom, csak nem tudom miben kapcsolódik az eredeti dologhoz...
-
Upo
addikt
válasz
#79335424 #110633 üzenetére
Nem nagyon tudsz annyit spórolni a CPU/GPU-n, mint amit a kijelző képpontjai elvisznek. A legnagyobb fogyasztó mindig, és egyre inkább a kijelző marad, a CPU/GPU egyre takarékosabb, a kijelzőn nem nagyon tudnak spórolni. A HD felbontás az kevesebb mint 1 millió pixel, a FHD az kicsit több mint 2 millió, a QHD az majdnem 3.7 millió. A nagyobb felbontáshoz igenis alá kell(ene) rakni a megfelelő akkut a jó üzemidőhöz, de sajnos ez nem divatos. Inkább megveszik az 1mm-el vékonyabb telefont, aztán meg csipognak hogy hamar lemerül.
-
Upo
addikt
válasz
#79335424 #110599 üzenetére
Kevesebb képpontot hogy tud megjeleníteni a kijelző? AMOLED-nél van olyan, hogy nem használ pixeleket, de akkor azok sötéten maradnak. Középre igazítva lehetne esetleg így megjeleníteni kevesebb képpontot, de körbe a fekete gyászkeret olyankor ott van. Ha átméretezed, és kisebb felbontású képet jelenít meg teljes képernyőn, akkor ugyanannyi képponton jeleníti meg a kisebb felbontású képet, semmit nem spórolsz vele, ugyanannyit fog fogyasztani. Sőt, ha kukacoskodni akarok, akkor az átméretezés még plusz meló a hardvernek, még többet is fogyaszt (elvileg, de elhanyagolható).
Ha meg a te gondolatmeneted szerint megyünk, akkor ha kevesebb képpontot tud megjeleníteni, akkor tud többet is, ott is működik az átméretezés. Anno pl. a Samsung kezdte a netbookjain, 1024x600-as volt a kijelző felbontása, de csináltak egy módosított intel vga drivert, amivel fel lehetett tenni 1024x768-ra is, meg is jelenítette, el is indultak olyan programok amik ellenőrizték a 768 minimum felbontást. Mondjuk látszott a képen hogy átméretezett, de ha kisebb felbotásra méretezed át, akkor is látszik.
Mindenesetre én úgy pontosítanék, hogy ugyanannyi képponton tud megjeleníteni kisebb-nagyobb felbontású képet. Pont olyan, mint amikor windows alatt visszaveszed a felbontást, ugyanannyi képponton fog a monitor kisebb felbontást megjeleníteni. Android alatt nem szokták támogatni a felbontás váltását, csak natív felbontásban dolgozik a rendszer, ezért kell módosított rendszer ahhoz, amiket leírtál. De ezzel nem spórolsz meg képpontot, ugyanúgy az összes képpont dolgozni fog a telón, csak más felbontású képet fog kirajzolni. -
nimfas
addikt
válasz
#79335424 #110590 üzenetére
Hmm... a kijelző felbontása nem egy fizikai dolog?
Én úgy tudtam, hogy ha nem a natív felbontáson hajtom a kijelzőt akkor romlik a kép minősége?
Épp ezért is nem cseréltem még le a rági HS94P monitoromat, mert 2004 óta működik hiba nélkül és mert nincs kedvem ezért egy 150-200eFt-os VGA-ba beruházni, ha néha játszani támadna kedvem. -
SSlyTR
senior tag
válasz
#79335424 #110551 üzenetére
szerintem full hülyeség, tényleg azt tudom felhozni, hogy mindennapi használatra még a 720p is sok 5ös kijelzőn.
Mit nyer a user: -élesebb picivel a kép, bár igazából ez sokkal jobban függ a technológiától is
Mit veszít: -akksi időt, rengeteg akksi időt, a nagyobb felbontású kép megjelenítéséhez nagyobb erőforrásigény tartozik, ugye animálják a menüt is, meg háttér is mozog stb.
-és még, ha olyan a telefon akkor lassú is lesz, mert nincs elég erőforrása, hogy megjelenítsen mindentEgy haverom úgy vett telót, hogy 720p alatti legyen a felbontása, mert neki az a jó, ha 2-3 napot bír az akksi, nem 0,5-1et
Egy csajjal dumáltuk, hogy telót venne, LG G3, ránézek a leírására, hogy ezzel nem menjen töltő nélkül sehova, és akkor még kérdéses, hogy mennyire lesz lassú, vagy akad. Itt van róla teszt és írják, hogy akad, és akksi idő is vacak. Én a G2-t ajánlottam neki, de az nem elég csicsa neki.Igen mások az igények, de ha valaki abba belegondol, hogy milyen pozitívummal jár és milyen negatívummal, akkor beláthatja, hogy parasztvakítás.
Én is szívesen vennék 200 lóerős kocsit, van is rá pénz, de ott a bibi, hogy 90%ban városban használnám...
-
oba
addikt
válasz
#79335424 #110562 üzenetére
8magon jobb az akkuidő, ezt úgy kell érteni?
amúgy valami ajánlás a 110543 -as hsz -em alapján?
kiegészíteném azzal, hogy 720p felbontás is megfelel végülis
-
-
Ájvé
veterán
válasz
Nem feltétlenül, MTK67XX és Kirin 620-ban is azonos órajelen mennek az A53-as magok, úgy meg nincsen különbség köztük, vagyis itt szimplán a összes teljesítmény növelés volt a cél, nem pedig a takarékosság (persze kérdés mennyire lehet ezeket az alkalmazásokban kiaknázni).
Egyébként igaz, sok esetben, csak takarékosság a cél, de akkor már komolyabb teljesítményű processzort tesznek az energiatakarékos magok mellé (A72, vagy korábban A7 mellé A15-öt tettek).
Felbontáshoz pedig, ez is relatív persze. Régen számomra olyan 220 ppi volt a minimális, de szerintem egy közép kategóriában ma már azért 300 körüli elvárható azért. Az agyamat eldobom az ilyen 5-5.5"-os WVGA-s csodál láttán, ezt sehogy nem tudom elfogadni. Itt HD az elvárható már, belép szinten 4,5" környékén meg még elviselhető a WVGA is.(#110552) nimfas:
Monitort nagyon felesleges felhoznod felbontás témában. Monitort nem 10-15 cm-ről nézed hanem legalább 30-40 cm-ről, ez óriási különbség. Minél távolabbról nézel egy képet annál kevésbé láthatók a képpontok, a szemed már nem képes kivenni a képpontokat. -
nimfas
addikt
válasz
Azért azt belátod, hogy a HD, FHD de főleg QHD esetén nő a proci terhelés és az akksi merülés. Nekem csak 1280*1024-felbontású a monitorom, sikeres ember nem lehetek. LENOVO P70 telómon is csak hd a kijelző. Mindjárt sírok..... Játékok esetén már QHD esetén lehet kevés lenne a 8 mag is....
Főleg fórum, FB amire használom, továbbá a levelezést intézem. Erre elég nekem a kis felbontás.
Ez persze csak az én szubjektív véleményem! -
SSlyTR
senior tag
válasz
#79335424 #110548 üzenetére
miért a fullHD kijelzőért hányan verik a nyálukat? 5-5.5 zollon most tényeg fullHD kell? És erre még rákontráznak a QHD-val... pfff
Itt van előttem a 24" monitor fullHD felbontással, nehogy már a nyolcad akkora kijelzőre jobb felbontás kelljen
Igen buták az emberek, minden marketing baromságot bevesznek. -
faresz5
aktív tag
válasz
#79335424 #110344 üzenetére
Mi úgy voltunk vele, hogy inkább a Zopo, az esetleges kínai garival, ha megszűnne az EU gari, mint egy pl Doogee a szitázott aksijaival. Az aksival minden nap együtt kell élned. garanciára meg vagy szükség lesz vagy nem,ha szükség van, akkor még mindig ott van második esélynek a kínai gari.
El kell fogadni, a kis kínai egy trükkös fajta, mindent megtesz a profit érdekében. -
Sanyesz.
őstag
-
faresz5
aktív tag
válasz
#79335424 #110333 üzenetére
Ezért mondtam,hogy egyéni preferencia. Nálunk ezek voltak a fő indokok.
Alapvetően ha belegondolsz kínai telefont nem feltétlen a garancia, hanem az ár miatt veszel, az hogy vállalnak rá eu garanciát az egy plusz pont, hogy meddig az megint más kérdés, lásd a példád. (ez persze lehet az elégedetlen felhasználó, jogos kifogása is) Az hogy a jövőben mi lesz, esetleg garancia, megbízhatóság tekintetében, azt sem én sem más nem fogja tudni megmondani előre.
Tesztek annyira nem érdekelnek, lényeg,hogy amire használva van, azt maradéktalanul teljesítse, hogy most 30,40,50 ezer pontot ér el, a különbséget azt böngészés, chat, de meg kockáztatom játék közben sem fogod észrevenni. A telefon gazdája meg azt sem tudja mi az az antutu. Nem arra kell neki.
Próbaképpen, 1.3-1.5-s procival 32ezer pont körül teljesített,(speed 7 ) a Te 2ghz-s procid 40k-t, ami reálisnak tűnik. -
faresz5
aktív tag
válasz
#79335424 #110323 üzenetére
Nem rossz az se, mi az 5.1 android, EU garancia, ill az 5" kijelző, friss proci miatt választottuk ezt a modellt ill a 40 dolláros kupon miatt.(200-40)Így ez a telefon, legalább is nekünk jobban megérte ár teljesítményben mint a Zp999 3X.
Persze ez egyéni preferencia, fontossági sorrend kérdése. (NFC nincsen a Speed 7 -ben, thl t11ben van, még soha nem használtam.) -
nyuszi123456
aktív tag
válasz
#79335424 #110213 üzenetére
Köszi a leírást. Igen, voda, és időnként külföldi hálózaton és wifin lógok. Kint sem kapok 4g-t, külön kellene érte fizetni, ezért maradtam a 3g-nél. A kiszemelt darab, Mlais mx Base szerencsére tudja. Eddig nem volt olyan fontos a gyors net, de ha valaki lesz olyan drága, és küld ncore meghívót
, akkor még fontos lehet.
-
-
svgyula
addikt
válasz
#79335424 #109640 üzenetére
Szia! Ebben teljesen igazad van! Egy gyártó sem olyan balga, hogy engedje teljesen a határig feltölteni ill meríteni az akut! A cikk ezért nem ér semmit! Az amit nekünk kijelez az csak tájékoztató adat! Ha pedig rossz a töltésvezérlő program akkor mindegy mit csinálsz úgy is túlcsordul a töltés, vagy a "még rátölthető" szint alá merül. Volt már rá példa, hogy csak a "buta" töltővel lehetett újraéleszteni egy-egy akkut, mert a "gyári" töltésvezérlő már nem érzékelte. De utána láss csodát megint "mukodott" tovább.
-
anonym1s
őstag
válasz
#79335424 #109499 üzenetére
Viszont ha van csoda akku, akkor nincs szukseg csoda kijelzore, csoda cpu-ra, csoda modemre, meg semmi egyeb csodara, mert egy normalis akku kiszolgalna a nem csoda cput, kijelzot, stb. Nem is ertem miert vagy ennyire az akku fejlesztes ellen.
Amugy szerintem soha nem lesz csoda akku, csoda cpu, stb., mert ha kibirnanak 15 evet az eszkozeink, akkor az emberek nagy resze nem venne ujat semmibol 15 evig, es ezt ugye egyetlen gyarto/forgalmazo sem akarja. -
válasz
#79335424 #109491 üzenetére
Ezt én mind értem, csakhogy annyi a bajom ezzel, hogy itt a telefonok energia éhsége több oldalú:
- SOC
- kommunikációs modulok
- kijelzőNamost hogy a SOC egyre energiatakarékosabb, az rendben is van. Mit csinálsz a többivel? Főleg, hogy ha nem megy a kijelző, akkor nem látod, mit ír ki. (Pl. a kolléganőm HTC One-ja is elketyeghetne egy töltéssel 2-3 napot, csakhogy ebook-okat olvas a drágám...)
-
válasz
#79335424 #109485 üzenetére
Szerintem arra a gondolt a kolléga, hogy évek óta jelentgetnek be mindenféle "breakthrough" aksi technológiát, csak sajna eddig még nem jött ezekből semmi a hétköznapi életbe...
Gyakorlatilag még mindig az a nagy "megoldás", hogy tesznek a telefonba 3000-4000-es aksit, meg mellé csapnak valami szuperül hangzó gyorstöltési eljárást. Vagy marad a 2000-es aksi és a napi töltés...
-
válasz
#79335424 #109407 üzenetére
Nem látjuk másképp, csak más megoldást vázoltam fel.
Az életmódban igazad van.Inkább rootot hordok magammal, mint PC -t.
+1
Nem azért vettem egy számítógépet, hogy utána számítógéphez csatlakoztassam
+1@(#109409) egykettő
Jogos.A win-es megoldásnál meg nem cat, hanem type lesz a parancs.
-
válasz
#79335424 #109401 üzenetére
nem kell ahhoz root
kell a jo oreg adb es a logcat parancs oszt csok
adb shell logcat > ketlog.txt
ez meg addig loggol amig meg nem all a telefon.
hatar a szamitogep hdd tarhelye.
utana meg lehet mazsolazni mi is van benne.
mondjug
cat ketlog.txt | grep err
vagy
vagy ketlog.txt | grep byepersze windows esetén is van lehetoseg szuresre.
qgrep -X -y parancncsal
cat ketlog | qgrep -X -y errmobilropl ezt megirni kinlodas volt. bocsx
-
helltp
aktív tag
válasz
#79335424 #109200 üzenetére
A TD az Time-division az FD pedig Frequency-division (idő/frek osztásos ugye, a második D a duplex).
Nem igazán értem a tinydealt hogy hogy gondolták ezt a TD only logót... Nem csodálkoznék ha egy csomó ember azért nem venné meg mert azt hiszi ez a belpiacos modell...
-
-
-
válasz
#79335424 #108962 üzenetére
Huh, nem semmi.
Van benne jó információ is, de a kedvencem az, mikor először összeveti a laptopokba szánt i7-es Intel proci fogyasztását az ARM prociéval, kihangsúlyozza, hogy tizenötször annyit fogyaszt az intel, majd megjegyzi, hogy az új Atom már egész jó fogyasztású - ezzel mintegy elhintve azt az elképzelést, hogy az intel sokkal többet fogyaszt.
Tudjátok, egy Volvo kamion 25-26 literes fogyasztással bír, ezért bár van más fejlesztésű Volvo v50, de azért egy Passat kisebb fogyasztásra van tervezve, mint egy Volvo kamion.Somatom, ez nem ellened szól, a cikk az, ami érdekesen lett megfogalmazva (mielőtt magadra vennéd)
-
Ájvé
veterán
válasz
#79335424 #108774 üzenetére
Persze mindenre van megoldás, szó se róla, lámpát is megoldottam AOSP (ami kis fagyott mondjuk) és akkor feltelepítesz millióegy kis programot, akkor ugyanott leszel, mint MIUI-val (vagyis én, mivel ezek mind egyénre szabott dolgok), szóval akkor meg minek variálni? Van egy komplett rendszer amin minden megvan, nem kell mindent felrakosgatni. De ezek mind egyéni dolgok, kár is erről vitázni, nekem így a legjobb (próbáltam már mást is).
Mikey egy hulladék, van de semmi nem működik rajta, még egy egyszerű egy gombos parancs se megy, sőt képernyő ébresztés is csak nagy késéssel történik meg, úgyhogy hagyjuk inkább. -
sbwolf
aktív tag
válasz
#79335424 #108698 üzenetére
Sőt, már a felpattintható kamerát is.
-
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #108405 üzenetére
Én speciel gyári támogatásra gondoltam. Én azt tartom supportnak igazán. És akár az 5.1-es nyalóka. Aztán majd eldönti az user , hogy kell-e neki, vagy nem. Na meg az a 2 év EU garancia az igazán betett. Nem is érdekel miért szünt meg az EU shop. A végeredmény számomra olyan mint egy nagy átverés! De ez az én személyes véleményem.
-
RVR400
veterán
válasz
#79335424 #108364 üzenetére
Már nincs rajta az eredeti. Amikor elsőre felrakom apk-ból a legújabbat, akkor is a 4.1.1 fut, és azt is írja ki, hogy az van fent. Ha Playből telepítem elsőre, akkor látszólag felmegy, de ugyanúgy a 4.1.1 fut és ízt írja ki az alkalmazásoknál, viszont ezután belépve a Playbe a Frissítés gomb aktív, nem pedig a futtatás. Ha frissítem, akkor ugyanúgy, ahogy látszólag telepített, látszólag frissít, de marad a 4.1.1, amit amúgy sem tudom, hogy honnan szedett össze, mert sehol nincs az apk-ja már a telón.
-
RVR400
veterán
-
válasz
#79335424 #108277 üzenetére
Somatom:
Én MuzikJunkie nevét hallottam ilyen esetre.WOT-H-A-C:
Amennyiben nem MuzikJunkie nevét küldted el, az infó nekem is jöhet! -
robi1979
aktív tag
válasz
#79335424 #108138 üzenetére
Van egyáltalán olyan EU-s warehouse ami ajánlott? Most nézem, a GEEKBUYING EU WAREHOUSE-ban SPANYOL RAKTÁRBÓL 41$ a posta? Ez tényleg ennyi vagy van a GEEKBUYINGON olcsóbb posta is Magyarországra? Én csak ezt az egyet láttam itt, mást nem is tudok kiválasztani. Mi a jóisten kerül 41$-ba Spanyolból??????????? Kicsit lehúzásnak érzem a 41$-os postaköltséget Spanyolországból!
-
kelzsoca
félisten
válasz
#79335424 #108125 üzenetére
Szerintem teljesen másra gondolsz, és én is másról beszélek, az EU warehouse-ok azért jönnek létre, hogy az Európai vásárlókat minél olcsóban kiszolgálják a kínaiak, értsd áfa, vám, és egyéb terhek kifizetése nélkül, ergo a termékeket becsempészik Európába és így értékesítik.
Amire Te gondoltál az pedig hivatalos importőr, szóval teljesen másról szól a két történet.
-
citkar
addikt
válasz
#79335424 #107743 üzenetére
Nagyharsányban 1500 ember él kb. Nekik fontos valószínűleg. Valamint minden bizonnyal létezik még hasonló település, nyilván nekik is.
Akinek fontos, azok természetesen olyan készüléket válasszanak amelyik kezeli a B20-t.
De minden készüléket elvetni, amelyik nem tudja, az hiba. Az enyém nem kezeli a B20-t, sőt 4G-t sem, mégis boldogan internetezek vele országszerte. Persze kivételek vannak, léteznek olyan helyek ahol akadozik, de emiatt nem cserélném le a készülékem.
-
válasz
#79335424 #107724 üzenetére
Nem azt mondom, hogy ne vegyél B20-as telefont, nem is akarok erről lebeszélni senkit. Cáfolni sem akartalak, nincs ahhoz kedvem, hogy ilyenekbe belemenjek, ezt meghagyom másnak. Ha visszaolvasol, arról írtam, hogy kijelenteni, vidéken B20-as LTE van, fals infó. Kérlek, ne adj ki nem mondott (le nem írt) szavakat a számba.
MOD
Viszont figyelj, mert abba a hibába eshetsz, mint mások is:
Azért, mert te mobilnetet használsz telefonálásra, emiatt számodra alapvető fontosságú minden 4G hálózat elérése, nem jeleneti azt, hogy ez mindenki számára ilyen prioritású. Ahogy nekem nem létfontosságú a legszuperebb kijelző (pl az Iuni u3 és az Upefone Be Pro kijelzője között nem érzékelek kiemelkedően számottevő különbséget), elfogadom, hogy másoknak ez lehet nagyon fontos és nem mondom azt, hogy mindenkinek legyen már elég a HD felbontás, sem azt, hogy csak a QHD a kielégítő. -
válasz
#79335424 #107720 üzenetére
Három SIM kártyát használok (bár már várom, hogy az egyik előfizut megszüntessük, ha mind a hét fő belemegy, és átjönnek a céges csomagunkba), kettő va az m1 Note-ban, a harmadik most épp egy Ulefone Be Pro-ban, így elég jól látom a kettőt párhuzamban. Van még itthon tesztre egy Viewsonic V500 és egy IUNI U3 is. jól látom a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest