-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pècsimunkás
addikt
válasz
cappa72 #112635 üzenetére
Èn is a Redmi Note 2 - vel szemezek , mint lehetsèges Coolpad utód . Ami hiányzik a Coolpadból ( nekem ) : mágneses szenzor , OTG , 4G . Ezek mind megvannak a Redmiben . Plusz a mi fontos mèg nekem , az szintèn meg van benne : èrtesìtő led , fm rádió , bővìthetősèg ,dual sim .
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
cappa72 #112431 üzenetére
hát igen... ki tudja...,
mindenesetere az internettel függ össze, azt kitapasztaltam, ahogy elindítom, indul a GPS, jha kikapcsolom 10-20 mp múlva visszakapcsolja, nem elégszik meg azzal hogy engedélyezze az alkalmazások hozzáfárását a hely adatokhoz wifi és szolgáltató alapján, kell neki a gps is.
szerintem ez nem hardveres hiba, sokkal inkább arra gyanakszom, hogy valami folyamat figyel a háttérben, esetleg spywer, amit az avast nem lát és mihelyt netre megy, máris kapcsolja a gps-t. talán kémkednek utánam, lehet bármi, fegyver, k..bítószer, ki tudja, elég sok mindennel foglalkozomamíg keresi a gps-t, az alkalmazásinfóban a RendszerUI-t dobja fel, ha hosszan nyomva tartom. ha kilövöm, lecseréli a beállított fekete hátteret egy saját, színes képre.
megjegyzés:a telefont ip67 gps-nek vettem motorra, túrázni, agy az aksija, bevált. kényszerből átmenetileg telefonnak használom., nem vált be. ez nekem sokkal inkább tűnik a rendszr (android)) sebezhetőségének, mint gagyi hardvernek.
-
tpeter77
addikt
válasz
cappa72 #112126 üzenetére
ott kezdődött a gondom, h a SPFlashtool-ra hiába dugtam fel a telt, nem csinált semmit.
ezért próbáltam meg recovery alatt a visszaállítással, csak túltoltam az ikszelgetést
ha működni fog, csak 1 vagy több opciót is beikszelhetek egyszerre a Flashtools alatt?
pl. preboot, boot, system egyszerre mehet vagy egymás után csak? -
válasz
cappa72 #110812 üzenetére
Hát igen, ez egy ilyen termékekkel foglalkozó oldalon cinkes kicsit...
Mondjuk egy laikustól inkább "elnézi" az ember. (Kollégámmal volt egyszer egy ilyen vitám, hogy vettek egy 4 magos, magonként 2GHz-es Intel procis asztali gépet. Aztán össze is jött a matek: most 8GHz-es a gépben a proci. Hiába magyaráztam, hogy a magonkénti 2GHz-től nem lesz 8GHz-es a procc... Aztán inkább ráhagytam... Hogy is van a mondás? Hülyével vitatkozni, vagy kutyával táncolni? Valami ilyesmi.
)
szerk: gyors gúglival mit találtam: "Hülyével vitatkozni olyan ,mint galambbal sakkozni. Feldönti a bábukat , leszarja a táblát és a végén azt hiszi ,hogy ő győzött." Aranyos.
-
-
-
törölt tag
válasz
cappa72 #109937 üzenetére
Véletlenül elírtad. 5" -t írtál, 6,5" helyett!
5" -os kijelző egy telónak elég, de egy általános célú számítógépnek necces. Te tudod a legjobban, hogy az Androidos eszközök nem telefonok, hanem általános célú számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Telefont lehet kapni 5" alatt is.
-
nyisziati
veterán
válasz
cappa72 #109748 üzenetére
"Viszont szegényt még az ág is húzza, a második hibás darabot fogta ki; 2-ből 2-t. Én egy hibásat sem."
Hmmm, akkor elcserélték a gyárban, a te hibásadat is ő kapta!
@beg: (#109757) "Nem. Foscsi telcsi. F Ú Ú Ú J !!!444négynégy"
Ilyeneket ne írj, gondolj a teázókra/kávézókra is!
-
RVR400
veterán
válasz
cappa72 #109705 üzenetére
A felbontással még nem is lenne olyan nagy baj, de nem IPS panel van benne, ami nálam - bármilyen árcédulát is raknak mellé - kizáró ok. Amúgy a Landvo összességében nem rossz. Az L550 is tökéletes lenne az áráért, de pl az automatikus fényerőállítást inkább kihagyhatták volna belőle.
-
törölt tag
válasz
cappa72 #109404 üzenetére
Másképp látjuk, mivel más az életmódunk. Sztem kell a root, viszont akkor nem kell a PC. Inkább rootot hordok magammal, mint PC -t. Egyébként ezt az egész Androidfejlesztéses dolgot hibás koncepciónak tartom. Nem azért vettem egy számítógépet, hogy utána számítógéphez csatlakoztassam. Főleg, hogy otthon sem használok PC -t. Nem értem, hogy miért nem lehet Androidon fejleszteni Androidra (persze, tudom a választ, de vicc).
-
Upo
addikt
válasz
cappa72 #109327 üzenetére
Jiayu-t nem biztos hogy megint bevállalnék, bár én még időben szálltam ki belőle. Igazából nagyon jól megvagyoka mostanival, és nagyon jó ajánlatnak kell lennie hogy megfontoljam a váltást, egyre nehezebb találni ha nem akarok 5.5-est. Igazából még a mostani 5-ösnél is lehetne kicsit kisebb, számomra a Moto G 1. generáció a legergonómikusabb telefon amim vaaha is volt, meg is tartottam tartaléknak. Ha 2 giga ramja lenne az 1 helyett, akkor utódja se lenne a mai napig.
-
törölt tag
válasz
cappa72 #109327 üzenetére
Jiayu S4-re varok lassan fel eve, de nagyon nem akarjak piacra dobni. Mar magam sem tudom mi jobb, az elephone doogee ami egy evben kidob 5-6 tipust vagy a jiayu ami egy ev alatt sem tudja kiszenvedni magabol ezt az s4-et. Ami persze a tobbihez kepest a 200 dodos araval tularazott, igaz a nem letezo s4 et out of stock aruljak coolicool 175 , 1949deal 170 penzert. Es max a meretevel fog nagyot dobni ha ......
-
LantosBerry8
senior tag
-
Ájvé
veterán
válasz
cappa72 #108767 üzenetére
Igen kinek mi a felesleg, nekem fontosak a felsoroltak, neked nem.
Most még appok jelentik a fő kockázatot vírusok terén, vagyis nem teljesen mert más vírusok is vannak már, előbb utóbb ugyan az lesz, mint PC-n alap lesz a víruskereső a telefonon.
Cleaner szintén jó, kitörli a programok által hátrahagyott felesleges fájlokat, persze tudom egy fájlkezelő programba végigböngészheted és megteheted ugyan ezt. Összesen amúgy 17+5 MB-ot foglalnak, ami szerintem nem sok.
Tűzfalat kihagytad, ami szerintem szintén hasznos, játékok alatt letiltható a reklám és a háttérben futó felesleges adatforgalom.
Ilyen erővel meg tényleg felesleges sok mindent feltelepíteni, mert úgy is csak erőforrást használják, lehet használni AOSP-t 1-2 nélkülözhetetlen programmal, én nem vagyok ilyen, nekem már a lámpa is hiányzik a legörgethető gyorsmenüből, pedig próbáltam elhiheted. App drawer se hiányzik, jól megvagyok nélküle (bár AOSP-n Smart Launchert használtam amiben rendszerezhetők az appok legalább). -
madrac
senior tag
válasz
cappa72 #108707 üzenetére
nem is hallottam még a pro-ról. mindenhol simának írják és ezen kívül van a prime.
csodálkoztam is volna ha ekkora kereslet és készlet hiány mellett ennyiért adták volna, miközben mindenhol máshol 200$ minimum. nem hiába na, ki kell használniuk a helyzetet a pofátlan extra profitért. -
bul07
nagyúr
válasz
cappa72 #108602 üzenetére
Hol írtam én olyat hogy tapasztalatból???
Gondoltam más is gondolkozott már rajta és olvasott róla teszteket, amiből megtudott információkat és szívesen linkeli vagy leírja hogy mit olvasott(mert azért fordítóval nem olyan jó értelmezni az írásokat róla)
(#108606) CineDOG1
De tudok gondolkozni , mint írtam nem azt írtam hogy milyen tapasztalatok vannak vele
Hanem hogy
DOOGEE X5 tudtotok valami pontosat?
Értelmez
Ebben sehol nem szerepel hogy saját információnak kell lenniAzt érdekelt volna hogy az olvasott információk alapján milyen minőséget képvisel, van e valami hiba ami a tesztelőknél előjött és le is írták valahol, ami miatt ne lehetne normálisan használni
Na de hagyjuk
Azoktól kérdezem akik olvastak az adott telefonról
Tesztelőknél derült ki valami olyan hiba ami miatt nem érdemes megvenni? -
Pogika
aktív tag
-
mtibi55
tag
válasz
cappa72 #107457 üzenetére
Szia!
Az SD kard formater csak gyors formázást volt hajlandó csinálni hiába állítottam teljesre, amikor meg úgy állítottam hogy "overwrite" akkor meg kb a felét megcsinálta utána eltünt a kártya és semmi nem látja. Most többszöri próbálkozás után annyi sikerült hogy a win7 lemezkezelője felismerte mint nem lefoglat lemezt és hajlandó volt egy elsődleges partíciót csinálni rá viszona formázás nem nagyon megy neki mert már egy negyed órája 1% on van. -
válasz
cappa72 #107486 üzenetére
Úgy értem, h a nvram warning hibát csináltam már meg a WIFI / WIFI_CUSTOM file-ok cseréjével (ha volt backup abból ha nem akkor az xda-s leírásban találttal). Most - mivel nincs backup - gondolom az xda-s file-okkal tudok operálni. Megy a mentés, köszi a leírást, ha elakadok jövök
-
SamSem58
aktív tag
válasz
cappa72 #107090 üzenetére
Elolvastam a blogodat, de ez qurvára bonyolult
Már nézegettem korábban is, de a hexadecimálisokról már halovány lila ibolya gőzöm sincs
Ha ez kell hozzá, akkor aligha lesz mentve a rendszer, vagy eljuttatom hozzád a telcsit
Mert amíg újra átlátom a hexadecimálisokat, addig húúúú de mennyi mindent lehet és kell csinálni.
-
törölt tag
válasz
cappa72 #107129 üzenetére
Jó, hogy hozzátetted, mert az első mondatodtól az agytekervényeimet ellepő vörös köd átterjedt a humorért felelős memóriacímekre is és lehet, hogy emiatt nem tudott volna magától átbillenni a tréfa flag.
Nehéz lenne tagadnom, hogy ez a téma elég "érzékenyen érint", a "biztonság" indoklástól pedig egyenesen. Először is, nem a hidegfúzió technológiai dokumentációját tárolom a telómon. Másodszor, sok éve droidozom, de nincs hiteles infóm arról, hogy egy Androidos telóról, egy átlag user adatait, ilyen hekkertámadással megszerezték volna. Olyanról viszont tudok, hogy az NSA, búvár kund módjára megfúrta a Google infócsatornáit, vagy, hogy sikeres adatszerzéssel végződő hekkertámadást hajtottak végre az Apple, a Sony, a Hacking Team, stb., stb. ellen. Úgyhogy, hagyjuk ezt a biztonság dumát! Legalábbis ne az én telómon kezdjék a rendszer biztonságossá korlátozását, mert ha egyszer tényleg jön a farkas, akkor úgysem lesz senki, aki felelősséget vállalna az eltulajdonított adatokért!
-
SamSem58
aktív tag
válasz
cappa72 #107042 üzenetére
Kösz!
Lenne egy az A7000 telcsivel - illetve a Windowszal kapcsolatos kérdésem: az A7000 telcsiből telepítettem a Windowsra a MagicPlus progit. De ez, nem a Program Files mappába, hanem az almappáival együtt - Download, PhoneInfo, PrintSecren - a rendszer számára fenntartott 100 MB-os partícióba települ - amitől meg sikít a Windows, hogy kevés a hely. /nincs felugró ablak, mely megkérdezi, hogy hova kívánod telepíteni/ Bár a MagicPlus-t átraktam a Program Files mappába és működik is, de érdekelne, hogy ez a fura hiba miért keletkezett - Windows hiba, vagy a telefon hibája?? - Illetve az, hogy ezt egy újratelepítés esetén hogyan lehet kivédeni.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
cappa72 #107035 üzenetére
Kösz, a felhomályosítást! Még egy kérdésem hadd legyen: a CWM mentés csinálhatom az oldaladról letölthető 6.0.1.2-vel, vagy másik cwm kell hozzá?
(Egyébként vélhetően az emulált belső sd-vel van gondja emlékeim szerint) az isten tudja, hogy az A850+ telcsimnek mivel van gondja
Leváltottam egy A7000-re mert újabban már mindkét kártyát ledobálta. Keresek egy épkézláb szervizt, aztán piacra dobom - pedig méretre, fogásra, masszívságra, no és az e mail kliens nem ezen az átkozott xar Gmail-on keresztül ment - jobban bejött nekem mint az A7000
-
bupemko
senior tag
-
-
wolfman
veterán
válasz
cappa72 #105201 üzenetére
Igen, ezt néztem, ki lehet választani a SIM1 and SIM2 funkciót. Tudok hívni és hívást fogadni mindegyik kártyán. Az első slot adatforgalmával van valami gond. Majd csinálok adatmentést ha oda kerülök.
Root jogosultságot hol lehet megnézni?
Kérdés. Root után milyen gyári frissítésekről kell lemondanom pontosan? Csak mert tudom hogy most az a menő hogy mindnt a készülék csináljon autómatikusan, de én jobb szeretek manuálisan ügyködni, aztán ha csak progi frissítés lesz, akkor az is legyen autómata. Jó mondjuk Chrome böngészőt nem akarok hetente manuálisan törölni feltenni, de ha az oprendszer frissül akkor azt inkább én.
Igen, a Beállítások/Megjelenítés/Switch the System font (mer hogy nekem ez itt angol) alatt állítottam át kínaira véletlen, mivel nem volt csak két kínai lehetőség.
Hol és hogy tudok letölteni másikat?
(#105191) zolipapa66: Miről beszélsz?
-
NomAAd5
csendes tag
válasz
cappa72 #104874 üzenetére
Nagyon köszönöm!
A dd-s tetszik mert független a környezettől de ahhoz kérnék még segítséget: hogyan tudom beazonosítani, hogy melyik eszközöket kellene dd-znem? És van-e valami beállítás a dd-hez (blokkméret, mittudomén), amit használnom kell, vagy csak úgy mehet if= of= -fal?
-
-
junkpod
veterán
válasz
cappa72 #103930 üzenetére
Legyen úgy. Finomhangolni magam: nekem nem tetszik ez a "szolgaltatas".
Meg a full sztori: vki ajánlotta tesztre nem kellett, írt tesztet nem kellett, PC-s érdekeltség lett az elephone, akkor egyből lett cikk. Aztán ha bárki itt a saját portekajat dicséri, az bűn. Hmmm... -
törölt tag
válasz
cappa72 #103825 üzenetére
Sztem az asztali Win is azóta használható, amióta a PC -k kellő tartalékkal rendelkeznek a hibák tolerálásához. Az Android nyitottabb rendszer, mint a Win, vagy az IOS. Ez hátrányokkal is jár. Sokféle hardveren kell fusson, ezért nem lehet olyan hatékonyra optimalizálni, mint egy Iphone -t. Kevés neki az 512MB ram? Van választék 2, 3, 4GB ramos telókból? Igen. Veszek olyat és probléma letudva. Az a "nyírbálás" nekem sokkal jobban fáj.
-Óhajtja, hogy a rendszer emulált tárhelyet használjon, hogy nagyméretű alkalmazásokat is tudjon telepíteni?
-NEM!!!
-Óhajtja, hogy a rendszer aktiválja a SElinux új, biztonsági szolgáltatásait?
-NEEEM!!!De nincsenek ilyen kérdések és pillanatnyilag a holdba tudnám felrúgni azt, aki ezeket a funkciókat beépítette.
-
Ájvé
veterán
válasz
cappa72 #103825 üzenetére
Ez nem véletlen, MS csak Qualcomm chipeket használ, ezért jól rá tudja szabni a rendszerét, még Android egy nyílt rendszer ami millió hardver alatt futhat, Google nem fog optimalizálni minden hardverre csak kiadja az új Androidot, a gyártóknak kell(ene) optimalizálniuk a rendszert a hardverhez csak ezt nem mindig teszik meg. Múltkor mintha azt hallottam volna Mediatek ad ki átszabott/optimalizált androidot amit használhatnak a viszonteladói, ezért gyorsabban futhat a rendszerük, valami hasonló lehetne a jövő Android esetében, bár jelenleg nincs rászorulva a Google, hogy ezen gondolkodjon, piac az övék így is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
cappa72 #103559 üzenetére
Én faluhelyen élek, a szomszédos település (2-3 km) egy 18ezres város. Nálunk otthon nincs 4G, csak 3G, 7-10 Mbit/sec. Bent a város főterén mértem a 4G sebességet, ugyanúgy 7Mbit/sec volt mint a 3G. Szerencsére nekem nem kell, egész nap wifi mellett vagyok, a telefonon még a 3G-t is kikapcsolom.
Petrosilov!
Nézd meg a készülék dobozán! (pláne ha neten vásárolsz) -
alexw801
senior tag
válasz
cappa72 #102793 üzenetére
Egyetértek több szempontból. Megyek pár napra Kínába dolgozni, de most talán nem veszek semmit. Igaz, az LTE b20/800 MHz az ott kapható telefonok egyikén sincs rajta.
Ez arra a kompromisszumra vezet, hogy drágábban, de EU piacon veszünk telefont, fiam Honor 6 H60-L04-e és az én WW verziós ZE550ML-em is ilyen, igaz egyiket sem kellett bütykölni egyáltalán.
A Zenfone 2 kameramodulra is igaz az állításod, sajnos. Amúgy brilliáns telefon (lenne). -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
cappa72 #102793 üzenetére
Há'ja... Vannak most is erős hw-el jó képeket lövő telefonok, de ugye nagyon kevés ember keres 100k-s telefont. (Itt) Ugye ott van a honor6, honor 6+ , Vibe shot, asus zenfone 2, asus zenfone (zoom) de ezeknek ugye megvan az ára is.... Talán a zenfone ami még megfizethető variánsban is kínál jó tudást ilyen téren is. Én is remélem , hogy ez még idén változni fog...
bb71: a teljesség igénye nélkül és nem jelölve a kategóriákat.
THL T11, Coolpad F1, Coolpad 7320, ZTE V5, Jiayu F1, THL 4000, Iocean x8 mini pro, Lenovo Vibe Z, xiaomi mi3, xiaomi hongmi note mtk, hongmi 1s stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest