Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Házi hangfal építés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Most kezdtem el ismerkedni az Android/SQLite párossal. Lenne egy elméleti kérdésem:
Ha van egy gigantikus adatbázisom, lehetséges-e azt rendezetten tartani, és (a rendezettség miatt) valamilyen módon a keresést felgyorsítani? (felezés, indexelés, stb., maga az algoritmus nem érdekes, csak az hogy miként lehet beletenni a rendszerbe, vagy van-e ilyen benne eredetileg)
Továbbmegyek: ha KÉT szempont szerint kell rendezni az adatbázist (legyen pl. gyógyszernév és hatóanyag páros), akkor tudok-e pl. két indexet létrehozni, és annak segítségével villámgyorsan keresni? Tehát pl. ne kelljen az adatbázist újrarendezni két keresés között, ill. ne kelljen minden egyes gyógyszernéven végigballagni, hogy egyezik-e vagy sem.
Addig eljutottam, hogy az összehasonlítást meg lehet saját módszerrel oldani, de a rendezettségről nem találtam infot. (File-lal megoldottam, de sqlite-ban szeretném ugyanezt.)
Lehet, h. nagyon triviális a kérdés, akkor bocsánat. Egy linkkel is megelégszem, ami a megf. dokumentációra mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia (Microsoft + MalakCare)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 I9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 Super 16GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest