Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Most kezdtem el ismerkedni az Android/SQLite párossal. Lenne egy elméleti kérdésem:
Ha van egy gigantikus adatbázisom, lehetséges-e azt rendezetten tartani, és (a rendezettség miatt) valamilyen módon a keresést felgyorsítani? (felezés, indexelés, stb., maga az algoritmus nem érdekes, csak az hogy miként lehet beletenni a rendszerbe, vagy van-e ilyen benne eredetileg)
Továbbmegyek: ha KÉT szempont szerint kell rendezni az adatbázist (legyen pl. gyógyszernév és hatóanyag páros), akkor tudok-e pl. két indexet létrehozni, és annak segítségével villámgyorsan keresni? Tehát pl. ne kelljen az adatbázist újrarendezni két keresés között, ill. ne kelljen minden egyes gyógyszernéven végigballagni, hogy egyezik-e vagy sem.
Addig eljutottam, hogy az összehasonlítást meg lehet saját módszerrel oldani, de a rendezettségről nem találtam infot. (File-lal megoldottam, de sqlite-ban szeretném ugyanezt.)
Lehet, h. nagyon triviális a kérdés, akkor bocsánat. Egy linkkel is megelégszem, ami a megf. dokumentációra mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Gaming notebook topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / ROG GTX 1070Ti 8GB / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest