Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

Most kezdtem el ismerkedni az Android/SQLite párossal. Lenne egy elméleti kérdésem:
    Ha van egy gigantikus adatbázisom, lehetséges-e azt rendezetten tartani, és (a rendezettség miatt) valamilyen módon a keresést felgyorsítani? (felezés, indexelés, stb., maga az algoritmus nem érdekes, csak az hogy miként lehet beletenni a rendszerbe, vagy van-e ilyen benne eredetileg)
    Továbbmegyek: ha KÉT szempont szerint kell rendezni az adatbázist (legyen pl. gyógyszernév és hatóanyag páros), akkor tudok-e pl. két indexet létrehozni, és annak segítségével villámgyorsan keresni? Tehát pl. ne kelljen az adatbázist újrarendezni két keresés között, ill. ne kelljen minden egyes gyógyszernéven végigballagni, hogy egyezik-e vagy sem.
    Addig eljutottam, hogy az összehasonlítást meg lehet saját módszerrel oldani, de a rendezettségről nem találtam infot. (File-lal megoldottam, de sqlite-ban szeretném ugyanezt.)
    Lehet, h. nagyon triviális a kérdés, akkor bocsánat. Egy linkkel is megelégszem, ami a megf. dokumentációra mutat.

Új hozzászólás Aktív témák