Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutyauto
csendes tag
Sziasztok,
BÚÉK mindenkinek!
Kb. 1 éve hogy feltöltöttem a kutya egyszerű kis alkalmazásomat a Playbe. Mivel ha nem vagy ott fent, akkor gyakorlatilag láthatatlan vagy az Androidos mobil univerzumban. Mint azóta bebizonyosodott akkor is , ha fent vagy :-) . További két külső alkalmazásboltba is feltettem, azok aztán annyira hasznosak megjelenés szempontjából, mintha a Voyager-1 vitte volna magával a telepítő csomagot.
Ez alatt az idő alatt kétszer, vagy háromszor kellett módosítanom a korábban már egyszer jóváhagyott alkalmazást különféle policy változások miatt. Volt, hogy egyszer csak küldtek egy emailt, hogy a program egyes részei szerzői jogokat sérthetnek. Rájöttem, hogy az autómárkák logóira gondolhatnak, ezért a splash screenre kitettem egy feliratot, hogy minden grafika a nyílt internetről származik, ha úgy gondolod hogy megjelenítésük sérti a szerzői jogaidat akkor írj számomra egy emailt. No, ezzel rögtön baj lett: adatgyűjtés! (hiszen ha ír nekem, akkor megtudom az email címét - oké logikus) .
Átfogalmaztam: ha úgy gondolod hogy megjelenítésük sérti a szerzői jogaidat akkor, értesíts. (ahogy akarsz :-) ) No, csoda, így átment és vagy fél éve csend volt.
Most megint megtaláltak, hogy a legutóbbi automatikus felülvizsgálat során mégis úgy találták, hogy az adatbiztonsági nyilatkozatom nem egyezik a program működésével. Nincs bejelentkezés, sem regisztráció, nincs benne egy árva fejlesztői email cím sem közölve, sem link külső oldalakra, se semmi. Egyedül egy árva kis GoogleAds banner ami kifelé beszélget. Legalábbis amiről tudok.
Azt persze nem közlik, hogy konkrétan mivel van bajuk, találjam ki én hogy a behúzott függőségek közül (és az általuk behúzott és az azok által behúzott...etc...etc ) melyik és miben sérti azt a nyilatkozatomat, mi szerint nem gyűjtök és nem tárolok semmilyen adatot.
No, én itt meguntam, kiszerettem az Androidból. Még annyit megteszek, hogy elballagok a fiókba és átállítom a nyilatkozat olyan formán, hogy a világon mindent gyűjtök és tárolok. Ha nem tetszik, ne telepítsd.
Értem én hogy jó a szándék, de én vagy kihagyok egy fontos fejlesztési lépést, vagy ez így gyakorlatilag egy folytonos fingreszelés a semmiért.
Ti hogyan tesztelitek azt, hogy a hálózaton kifelé mikor, hová és mit kommunikál az applikáció? Vagy hogy bele lehet-e kötni adatvédelmi szempontból?
Arra gondolok elindítanám, logolnám a forgalmat aztán hadd fusson egy ideg és aztán megnézni a logot, hogy vajh ki, mit és hová partizánkodik ami nem fog tetszeni a Google-nak? Van ilyen, szokás ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos autók - motorok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Cyberpunk 2077
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050
- Lenovo Carbon X1 Gen 8 I5-10310U,16 Gb, 512 GB, MAGYAR VILÁGÍTÓS BILL, Karcmentes
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest