Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• t181
    senior tag

Sqlite-ban jártasaktól kérdezem:
    Az adatbázis megfelelő sorait egy View-ban jelenítem meg. Ezeket a sorokat háttérszálon töltöm le. Ez OK.
    DE!
    Mit kell tenni olyankor, ha több View-ban jelenítem meg ugyanannak az adatbázisnak különböző adatait? Konkrétan egy naptár minden egyes hónaphoz alkot egy View-t (Fragmentet), melyekből egyszerre egy látszik, de - elméletileg - közel végtelen van. Minden egyes View ugyanazon adatbázis egy részét (az adott hónaphoz tartozó adatbázisrekordokat) jeleníti meg.

Hogyan érdemes ilyenkor az adatbázis lekérdezését megszervezni? Minden egyes fragment nyit egy külön háttérszálat? Vagy egyetlen háttérszál mindig másik hónapot kérdez le? Vagy mi itt a jó megoldás?
    Előre is köszönöm!

Tehát ha jól értem az adatbázisod olyan rekordokat tartalmaz, melyek mindegyikének van egy dátuma, a célod pedig, hogy egy-egy Fragment-en megjelenítsd az egyes hónapokba beleeső adatbázisrekordokat (valószínűleg listás nézetben).

Room és PagedList segítségével elég egyszerűen megoldható.
    Kell egy olyan lekérdezés, ami paraméterben megadott év és hónap segítségével rászűr a szükséges bejegyzésekre ezt pedig egy PagedList LiveData formájában visszaadja. Erre az adott Fragment-ben feliratkozol és az eredményt átadod egy RecyclerView PagedListAdapter-ének.
    Így nem kell szálakkal foglalkoznod, mindent megold magától.

Következő Fragment-re navigáláskor pedig a jelenlegi alapján ki tudod számolni, hogy melyik hónap következik és át tudod adni a következőnek.

Ennek egy része találgatás, de talán el tudsz indulni.

Minden egyes fragment nyit egy külön háttérszálat?

Egyszerre hány Fragment-et hozol létre? ViewPager-t használsz, gombnyomásra ugrasz egyik hónapról a másikra, esetleg valami más?

Új hozzászólás Aktív témák