Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Sziasztok!

Adott egy Tasker nevű automatizáló alkalmazás Androidra. Ennek van egy Java Functions menüpontja, ahol az Android API-t lehet használni, mintha csak Java-ban programoznék. Annyi különbséggel hogy itt kész elemeket pakolok össze, s csak a változók/return értékét tudom választani. Illetve Activityvel kapcsolatos és GUIs műveletekre sajnos alkalmatlan, pedig egy alert box azért néha jól jönne pl... Viszont rengeteg más dologra tökéletes.

A legújabb projektem egy időjárásos értesítés, aminek az ikonja (LargeIcon), egy Bitmap, Canvas és Paint trióval előállított dinamikus kép.

Viszont szeretném, ha animált lenne az ikon. Ehhez gondoltam először tesztelésképp az AnimationDrawable segítségével előállítok egy két frameből álló animációt, ami két rendszerikont tartalmaz. Tehát pl rádió és az info ikon villogna. Ez eddig rendben van, de hogyan tudom visszakapni a kész animációt? Sajnos XML-t nem tudok készíteni, mivel az alkalmazást nem szeretném módosítani.

Hogy lehetne ezt megoldani? Nyilván nem Taskerben kérnék segítséget. A Java kódban is kiigazodom, annak alapján pedig már meg tudom csinálni a dolgot Taskerben is.

Illetve smallIcon csak drawable lehet, s mivel nem volt megfelelő a rendszer/Tasker által adott ikonkészlet, így inkább transzparenssé állítottam. Így nincs körvonala a notify bárban, s viszonylag akkurátusan néz ki. Viszont ha kapok egy mailt, akkor ott virít egy üres hely a mail ikon mellett, hiába állítottam a prioritást -2re... Ez miért van?

Nagyon köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák